Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia? Part 3 – To-do list before leaving

Heippa kaikki!

Tää viikko meni yllättävän nopeasti, ja nyt onkin taas sunnuntai! Eli se olis siis seuraavaan Dreaming of Australia -postauksen aika. Tällä kertaa ajattelin listata asioita, mitkä tarvitsee hoitaa ennen lähtöä. Paljon on muistettavaa, ja on asioita joita ei ole hyvä jättää viime hetkelle. Säästyt ylimääräiseltä stressiltä, kun listaat hoidettavat asiat ylös ja alat toimia hyvissä ajoin.

/ / / Hi guys!

It’s Sunday again. This week went extremely fast and now It’s time for the next Dreaming of Australia -post. This time I was thinking of listing things you have to do before leaving to Australia. You save yourself from lot of stress, when you start organising everything on time.

DSC02150^^On our way to Sunshine Coast for the first time.

DSC02619^^Tea Tree Bay, Noosa

DSC017001. Edellinen postaus olikin jo tosiaan tähän ekaan liittyen, eli siis hommaa viisumi. Suosittelen hakemaan viisumin pari-kolme kuukautta aiemmin, ja muista tulostaa kopio viisumin myöntämisestä mukaan. On muuten ihan hyvä idea ostaa erillinen kansio tärkeille papereille, jotka tarvit mukaan reissuun!

/ / / Last post was about this first thing, which is obviously -> get your visa sorted. I recommend to do it few months in advance, and once your visa is granted, remember to take copy of it with you. It’s a good idea to have a separate ”Australia” -folder for important papers you need to take with you.

2. Tarkasta passin voimassaoloaika! Passin tulee olla voimassa vähintään puoli vuotta reissun jälkeen. Mikäli passisi kaipaa uusimista, hoida uusi passi ennen viisumin hakemista. Viisumi rekisteröityy passin numerolla, tietojen muuttaminen jälkikäteen on todella haasteellista. Muista ottaa myös passista valokopio, katoamisten varalle.

/ / / Check when your passport is expiring! Your passport has to be valid for at least 6 months after your trip. If you need to renew your passport, do it before you search your visa. Your visa will be registered to your passport number, changing the details afterwards is difficult. Remember to take a photocopy of your passport too, in case you would be unlucky, and it would get lost.

DSC02172^^First time in Mooloolaba, Sunshine Coast.

DSC03499DSC035093. Mikäli aiot ajaa Australiassa myös autoa, tarvitset kansainvälisen ajokortin. Kansainvälinen ajokortti toimii suomalaisen korttisi lisänä, ei siis ilman suomalaista ajokorttia! Hae kansainvälinen ajokortti täältä.

/ / / If you’re planning to drive a car in Australia, you need an international driver’s license. It works together with your Finnish license, so not without it. Get your international driver’s license from here.

4. Tarkista rokotukset. Australiaan et tarvitse mitään erityisiä rokotuksia, kunhan perusrokotukset ovat ajantasalla. Ainakin jäykkäkouristus, ja C- ja B-hepatiitti-rokotteet kannattaa olla kunnossa. Rokotukset kannattaa hoitaa ainakin paria kuukautta ennen lähtöä, sillä esimerkiksi ainakin noihin hepatiittirokotuksiin tarvitset yleensä 2-3 rokotetta, joissa pitää olla tietty aika välissä.

/ / / Check your vaccinations. You don’t need any specific ones for Australia, but check that your routine vaccinations are up-to-date. You should take care of this at least two months in advance. 

DSC08566^^Blue Mountains, NSW

DSC02061^^Sunshine Coast

DSC02548^^Coolum Beach surf

5. Hoida vakuutusasiat kuntoon. Tän tärkeyttä en voi enempää korostaa! Itse huomasin, että vakuutuksissa saattaa olla suuriakin eroja, joten kilpailuttaminen kannattaa. Tää on kuitenkin sellainen asia, jossa ei kannata pihistellä. Normaali jatkuva matkavakuutus kattaa yleensä vain ensimmäiset 3 kuukautta, joten joudut ottamaan vuoden mittaisen kertavakuutuksen.

/ / / One of the most important things is definitely your travel insurance! Basic, continuos travel insurance usually covers up to 3 months (I only know about Finnish ones thought), so you probably need to extend it to one year. When I was doing this, I noticed that there was quite a big differences between companies, so comparing the prices is a good idea. 

6. Hommaa lentoliput hyvissä ajoin parhaan hinnan saamiseksi. Kun passi- ja viisumiasiat ovat kunnossa, kannattaa alkaa metsästää lentolippuja. Tsekkaile lentoja eri hakukoneilla, ja jos hyvät osuu kohdalle, varaa ne! Aina kun oon löytänyt täydelliset liput, ja jäänyt pohtimaan asiaa liian kauaksi aikaa, lennot ovat menneet sivu suun. Muista, että lentojen hinnat vaihtelevat myös viikonpäivittäin. Halvimmat liput saa yleensä tiistaisin tai keskiviikkoisin.

/ / / Get your flights as advance as possible to get the best price. I recommend you to start looking for flights, once you have sorted you visa and passport things. When you find the perfect flights, just book them! I have done it too many times, that I’ve found really good ones, and then just kept thinking there must be better price. And there never was haha! Usually flights leaving on Tuesdays or Wednesdays are the cheapest.

DSC01127^^Byron BayDSC01697^^The Pass Surfing Point

DSC013557. Mikäli asut vuokra-asunnossa, muista irtisanoa tai jälleenvuokrata asuntosi hyvissä ajoin. Mieti mihin saat huonekalusi säilöön, ja siitähän saa kätevästi lisärahaa jos myy vähän turhia tavaroita pois tieltä! ;D Itse myin varmaan puolet mun kamoista. Muista myös irtisanoa vesi, sähkö, internet, lehtitilaukset, jne. Säästyt maksamasta turhia, ylimääräisiä euroja, kun irtisanot kaiken ajallaan. Tee osoitteenmuutos postille ja maistraattiin. Mikäli sulla on valmiina osoite Ausseissa, voit toki siirtää osoitteen sinne, mutta itse siirsin osoitteen vanhempien luo. Tiesin, että tulen todennäköisesti muuttamaan paljon täälä ympäriinsä.

/ / / If you live in a rented apartment, remember to end your lease or rent it out enough early. Plan where will you storage your stuff. You can get a nice little extra money from selling some stuff you probably won’t need! ;D Remember also to end all the other monthly bills on time, your electricity, water, wi-fi, etc. Remember to move your post to another address on time. If you are going to have an address in Australia, then you can move your post there. I was moving my address to my parents, because I knew I’m not gonna stay in one place for long time.

8. Tarkasta pankkikorttien/luottokorttien voimassaoloajat ja tilaa uudet jos tarve on. Itse en omistanut luottokorttia aiemmin, mutta hommasin yhden tätä reissua ajatellen. Mulle se on lähinnä turvaksi, jos toinen kortti ei toimisikaan tai se häviäisi.

/ / / Check when are your bank cards and credit cards expiring, and if you need new ones, order them at least few weeks before leaving. I haven’t had credit card before, but  I got one for this trip. For me it’s more like safety, if other card wouldn’t work or it would get lost.

DSC02084^^Sunshine Coast

DSC03109^^Noosa Heads

DSC01603^^Byron Bay

9. Me alettiin vääntään meidän englanninkielisiä CV:itä vasta Ausseissa. Siinä alussa on kuitenkin sen verran asioita hoidettavana, että suosittelen todella lämpimästi tekemään vähintään jonkun raakaversion valmiiksi. Sitä voi sitten muokkailla eri työpaikkoja varten.

/ / / We started doing our CV’s to English here in Australia. You will see that, there is so much to do in the beginning anyway, so I very warmly recommend you to do it in Finland. Or make at least some sort of raw version of CV, you can then modify that for different type of jobs.

10. Aloita oikeesti se pakkaaminen ajoissa. Ja mieti mitä tarvit mukaan, ja osta kaikkea jo pikkuhiljaa valmiiksi. Et halua juoksennella päättömänä kanana päivää ennen lähtöä. Nimimerkillä: minä tein juurikin niin. Tähän tulossa kattavampaa postausta, koska tää on yks kysytyimpiä juttuja!

/ / / For real guys, start that packing on time. Think about what you need, and start buying and collecting necessities in advance. You don’t want to be running around like crazy person day before you are leaving. Yes, I did that. I’m gonna make a whole post about packing, because that is a thing people ask the most! Stay tuned.

Mikäli sulle heräsi vielä lisää kysymyksiä ennen lähtöä hoidettavista asioista, tai haluat kuulla jostain näistä jutuista tarkempaa selitystä -> kommenttiboksiin kommenttia! (:

/ / / If you have more questions about things you have to organize before leaving to Australia, or you want to hear more from these things there -> leave a comment to this post! (:

DSC02766^^Gardners Falls, Maleny

DSC01534^^Driving our Puerto Rico baby to the airport! <3

DSC01723^^Byron Bay

DSC01420^^Gold Coast

DSC01691^^Byron Bay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply emppu maanantai, elokuu 10, 2015 at 07:08

  Voi kiitoskiitoskiitos tästä postauksesta, tai oikeestaan koko postaus-sarjasta. Perjaatteessa tiesin kyllä nää kaikki asiat jo ja osan oon hoitanukkin, mutta silti jotenkin kovasti helpottaa että ne lukee yhessä kasassa. En malta oottaa jo seuraavaa osaa! Mun kannalta kirjotat näitä just oikeeseen aikaan! 😀
  Mutta niin, nyt siellä jo pitkään olleenna miten välttämättömänä piät tota luottokortin hankkimista? Mulla nimittäin tällä hetkellä vain visa electron ja oon kovasti yrittänyt lukea sen toimivuudesta siellä puolen mailmaa.

  • Reply fiiaemilia maanantai, elokuu 10, 2015 at 11:12

   Kiva kuulla, että näistä postauksista on apua, siksi mä näitä haluan kirjoittaakin! (: Ja kerro ihmeessä, jos on asioita mistä haluat tietää lisää!

   Visa Electron toimii täälä kyllä normikäytössä hyvin, että ei se luottokortti sinänsä pakollinen oo. Kannattaa kuitenki harkita asiaa, sillä yleensä se ei mitään maksa! Mullekkin se on lähinnä turvana, ns. Plan B ja käytän myös nettiostoksiin aina luottokorttia (lentoihin, hotelleihin jne..)!

 • Reply TinaMaria tiistai, elokuu 11, 2015 at 09:49

  Kiitos paljon sun ihanasta blogista! Olen seurannut sua vähän aikaa nyt Instagramissa ja sitten ajattelin lukea vähän tarkemmin tästä sun Aussie reissusta. Olen aina haaveillut ympärimailman reisuista ja wh viisumin hankkimisestä Austraalian, Kanadaan ja Uuteen seelantiin mutta ei ole viely ollut aikaa tai rahaa. Olen just muuttanut takaisin Suomeen Englannista missä olen asunut jo 17 vuotta (siis muutin sinne 10v.). Ajatus oli tulla takaisin Helsinkiin ja tehdä mun maisteri tutkinto (Masters degree?) täällä. No long story short, olen nyt päättänyt että maisteri voi odottaa pari vuotta kun olen jo 27v. niin ei ole paljon aikaa hankkia sitä wh viisumia Austraaliaan. Siis kiitos että muistutit mua tällä blogilla että pitää tosissaan tehdä niitä juttuja mistä olet haaveillut ja vain toivoa että kaikki muut asiat sitten järjestyy 🙂 …Voisotko vähän kirjoittaa miten sait rahat säästettyy niin nopeasti? Siis mulla ehkä menee enemmän kuin 6 kuukautta mutta olis kiva kuulla niitä vinkkejä kuitenkin. Kiitos! 😀

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 09:26

   Moi! Kiitos kivasta kommentista! (:

   Ihanaa, että oot löytänyt täältä inspiraatioa matkailuun, sitä mä tällä blogilla toivonkin! Haluan auttaa ja inspiroida muita matkailusta haaveilevia! Ihan huippua, että oot päättänyt lähteä tänne Ausseihin! <3 Ja kun unelmiaan lähtee toteuttamaan, kaikki ihan varmasti järjestyy. Vastaan tohon sun kysymykseen nyt seuraavassa Dreaming of Australia -postauksessa, ja siis jos jotain muita kysymyksiä tulee mieleen niin ihan kaikkea saa kysyä!

 • Reply Anna Mulcahy tiistai, elokuu 11, 2015 at 15:23

  Moi, minkä vakuutuksen otit matkalle? Itse olen marraskuussa lähdössä ja noita vakuutuksia on ärsyttävä pähkäillä, tuntuu ettei Google osaa auttaa 😀

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 16, 2015 at 09:27

   Moi! Joo mäki revin pari karvaa päästä noiden vakuutuksien kanssa, mutta oon ollut todella tyytyväinen mun valintaan! Vastaan tähän kysymykseen tässä seuraavassa Dreaming of Australia -postauksessa! (:

  Leave a Reply