Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia Q & A – Part 1

Nonii moi kaikki!

Aussiaiheisia kysymyksiä tuli tosiaan sen verran paljon, että päätin pyhittää yhden postauksen ihan näille kysymyksille! (: Tässä siis vastaukset viime viikolla saapuneihin kysymyksiin! Ja heittäkää tosiaan vaan lisää kysymyksiä vaikka tän postauksen kommenttiboksiin, mikäli jotain tulee mieleen! (: Vastailen taas ens sunnuntain Dreaming of Australia -postauksessa teidän kysymyksiin, tai mikäli kysymyksiä tulee reilusti, tulee uusi Q&A -postaus.

/ / / Hi guys!

Here’s Q&A to all the question I got last week. Unfortunately they will be in Finnish, since they were asked in Finnish! ;D If my international readers have any questions about Australia or living there, just write your question to the comment box below and I’ll try my best with answering! (:

Q & A

Tarviiko joku erityisajokortti hankkia?

– Kyllä joo! Ajokorttia voi hakea paikan päällä Helsingistä tai lähettämällä kirjeellä tarvittavat tiedot postitse. Autoliiton sivuilta löytyy enemmän tietoa kansainvälisestä ajokortista.

Tarviiko Australiassa luottokorttia vai pärjääkö Visa Electronilla?

– Mä hommasin itse luottokortin ennen reissuun lähtöä, ihan vain turvaksi. Lentojen ostaminen on yleensä helpompaa ja turvallisempaa luottokortilla. Toinen kortti on myös hyvä, mikäli Visa Electronille sattuu jotain tai se ei vaikka jostain syystä toimisi. Mulla oli itseasiassa aluksi vähän ongelmia Visa Electronilla maksamisessa ja käteisen nostamisessa.

DSC00590^^Francis trying to teach me to skate!

DSC01577Mitä pankkia ja puhelinliittymää te käytätte Australiassa?

– Mulla on pankkitili Commonwealthissa, mikä oli todella helppo ja yksinkertainen avata ja on toiminut moitteemasti! Puhelinliittymäksi hommattiin ihan Prepaid -liittymät, sillä yleensä mitään liittymäpaketteja ei anneta WH-viisumilaisille. Aluksi mulla oli Optus, mikä on todella edullinen hinnaltaan ja toiminut todella hyvin! Tällä hetkellä asutaan kuitenkin alueella missä on todella huonot yhteydet, joten jouduttiin hommaamaan Telstra. Telstralla on paras kattavuus, mutta hinnat on reilusti Optusta korkeammat. Mä suosittelen siis ensisijaisesti kyllä Optusta, sillä saa eniten nettiä halvimmalla haha! ;D

Mitä tietokonetta käytät?

– Mulla on Macbook Air ja oon ollut kyllä todella tyytyväinen! Ihan super kevyt, pieneen tilaan mahtuva läppäri, jossa kuitenkin riittää tehoa ja akku kestää. Hinta on tietysti hieman suolainen, mutta mulle tää on kyllä ollut joka euron arvoinen!

DSC08695^^Our pets in Sydney…

DSC01340^^Our pet in Byron Bay

Olitko jo aiemmin hyvän englanninkielessä vai oppiiko sen Australiassa?

– Englanti oli mun suosikkiaineita koulussa, ja oon käyttänyt sitä aina aika paljon, joten mulla oli jo valmiiksi aika hyvä kielitaito. Mun kaverit kuitenkin stressas enemmän kielen oppimisesta, ja mun mielestä ihan turhaan! Älä siis jännitä kielen puhumista, opit varmasti nopeampaa kun uskotkaan! Varsinkin aluksi jos asut hostelleissa, suurin osa ihmisistä on kotoisin ympäri maailmaa ja kukaan ei varmasti puhu täydellistä englantia! Ja kannattaa aina muistaa, että suurin osa ausseista puhuu vain yhtä kieltä, sä puhut kuitenkin jo vähintään kahta! 😉

Missä kannattaa tehdä ruokaa jos asuu hostelleissa? Onko hostelleissa omat lakanat vai pitääkö ne tuoda ite? Onko kaikissa hostelleissa lukolliset kaapit?

– Kaikissa hostelleissa missä oon asunut, on ollut isot ja hyvät keittiöt, ja paljon ruoanlaittovälineitä. Jossain hostelleissa saatat kuitenkin joutua vuokraamaan ruokailuvälineet, mutta senkin rahan saa takaisin. Hostelleissa on myös omasta takaa lakanat ja peitot, eli niistäkään ei tarvi huolehtia! Kaikissa hostelleissa missä itse oon asunut, on ollut säilytyskaapit. Munalukko sulla kuitenkin pitää olla itellä, mutta yleensä niitä saa panttia vastaan myös hostellin respasta tai ainakin vähintään pystyy ostamaan.

DSC00775^^Byron Bay

DSC08642^^Sydney

Kun avaa pankkitilin Ausseissa, tarviiko olla valmiiksi käteistä tilille?

– Pankkitilistä menee yleensä pieni tilinhoitomaksu kuukausittain (Commonwealthissa tämä on muistaakseni jonku dollarin paikkeilla), että aluksi tilille piti laittaa muutama kymppi, että tää maksu pääsee sieltä lähtemään. Mitään isoja summia ei siis tarvi olla. Oon kuitenkin kuullut, että jotkut pankit vaatii alkupääomaa enemmän!

Pystyykö hanavettä juomaan?

– Kyllä hanavettä pystyy juomaan!

Tarkistiko kukaan sitä 5000 dollaria, mikä pitää olla Ausseihin saapuessa?

– Ei tarkistanut, ja en oo kyllä kuullut, että keltään muultakaan olisi tarkistettu!

DSC01197DSC01764

Previous Post Next Post

You Might Also Like