Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia? Part 2 – Working Holiday -visa!

Tästä lähtee Dreaming of Australia -sarjan seuraava osa eli viisumin hommaaminen Ausseihin! Australiaan matkustamiseen tarvitset tosiaan aina viisumin. Turistiviisumi (eVisitor) on suomalaisille ilmainen, ja se tulee käyttää 12kk sisällä myöntämisestä. Turistiviisumilla saat kuitenkin oleskella maassa vain 3kk ja töitä et kyseisellä viisumilla saa tehdä. Mikäli haluat lähteä Australiaan pidemmäksi aikaa ja haaveena on myös työnteko, Working Holiday -viisumi on helpoin vaihtoehto!

/ / / Here’ second part of the Dreaming or Australia and it is about how to get your visa sorted! You need a visa to travel to Australia. You can get tourist visa (eVisitor) which is free for Finnish people. After tourist visa is granted, you have to use it within 12 months and you can stay in Australia for 3 months. You can’t work with tourist visa. If you wish to travel to Australia for longer period and you also would like to work, Working Holiday visa is the best choice!

DSC00147^^Ballina Shelly Beach

DSC00495^^Surfers Paradise

IMG_1955^^Biking at Sunny Coast

WH-viisumin voi hakea 18-30-vuotiaana. Myöntämisen jälkeen sinulla on vuosi aikaa käyttää viisumi ja siitä päivästä kun astut Australian maankamaralle, viisumi on voimassa vuoden. WH-viisumilla saat tehdä töitä maksimissaan 6kk saman työnantajan palveluksessa ja voit myös opiskella 4kk. Tuo rajoitus työntekoon on perusteltu sillä, ettei WH-viisumilaiset veisi vakituisia työpaikkoja Australialaisilta. Toimii muuten aika hyvin, sillä multa on ainakin moni työpaikka mennyt sivu suun juurikin tuon 6kk rajoituksen takia. En kyllä toki rehellisesti sanottuna olisi missään työpaikassa edes tuota aikaa ehtinyt olemaankaan haha! WH-viisumilla sun ei kuitenkaan ole pakko tehdä töitä tai opiskella, vaan voit myös pelkästään reissailla. (I wish, että mulla olis niin paljo rahaa, että voisin vaan reissailla vuoden haha!) Saat poistua maasta niin usein kun haluat, mutta tänä aikana viisumi ei mene ns. tauolle. Vaikka siis lähtisit lomalle Thaimaahan kuukaudeksi, se ei silti lisää viisumiisi kuukautta lisäaikaa.

/ / / Working Holiday is for young people (age 18-30), who want to work and travel in Australia. After it’s granted you have 12 months to use it, and once you have landed to Oz, you have 12 months to stay. With WH visa you you can work with same employer up to 6 months and you can also study up to 4 months. That limitation is made to prevent people with WH visa, to take permanent jobs from Aussies. Have to say that it works pretty well. I have lost changes to get few really nice jobs, by just telling my WH visa! But if I’m honest, I wouldn’t even have had time to work in any place for that long haha! With WH visa you’re not required to work, you can also only travel (I wish, I could only travel for one year haha!) You can exit the country as many times you like, but at this time, your visa is not ”paused”. So if you go on holiday to Thailand for one month, it doesn’t extend you visa with one month!

DSC01742^^Selling our clothes in Byron Bay!

DSC01333^^My favourite flatmate so far, Slim dog!

Vastaan tulee todella paljon sivustoja, jonka kautta voit varata paketin mihin kuuluu viisumi, lennot, muutama eka yö hostellissa, opastusta työnhakuun jne. Ensimmäisenä tulee mieleen ainakin Kilroy Travels. Tämäkään ei ole huono vaihtoehto, jos ei ole reissannut paljon, tai on vaikka lähdössä matkaan yksin ja se jännittää! Mä tykkään itse enemmän varailla ja hoitaa kaiken aina omatoimisesti, silloin saa yleensä parhaan hinnan. Viisumin saa haettu netin kautta suoraan Australian hallituksen omilta sivuilta. Teoriassa viisumin pitäis tulla ihan muutamassa päivässä, mutta itse hoitaisin hakemisen viimeistään 2-3kk etukäteen. Viisumin hinta vaihtelee hieman, mutta mulla viisumin hinnaksi tuli noin 300 euroa. Australian hallituksen sivuilta löytyy laskuri, josta voit tarkastaa tämänhetkiset hinnat.

/ / / There is lot of sites, where you can book a package for Working Holiday visa, with flight, few nights in hostel, help for searching job, etc. First site that comes to my mind is Kilroy Travels. That could be good choice for someone who hasn’t example been travelling a lot, or is about to travel alone and feel it’s little bit scary. I prefer booking and organizing everything by myself, so I booked my visa straight from Australia Governments site. If you make your application online, you should get your visa in few days to few weeks, but I would still recommend doing it few months in advance! The price of visa is changing a bit always, but my WH visa was around 300 euros. There is calculator on that site, where you can check the current price.

DSC00869DSC01485^^Byron nights!

DSC01775Muistakaa muuten ennen viisumin hakemista, tarkistaa passin voimassaoloaika! WH-viisumi rekisteröityy sun passin numerolla, ja jälkikäteen tietojen muuttaminen on aika haastavaa. Hakemuksen lähettäminen on sinänsä aika yksinkertaista, menet Australian hallituksen sivuille, teet siellä immiAccountin, jonka kautta pääset täyttämään hakemuksen. Täytä viisumihakemuksen tiedot huolellisesti, sillä mikäli jotain menee vääriin, se saattaa hidastaa viisumin myöntämistä. Jos olet lomaillut/asunut maissa, missä saattaa olla tuberkuloosia, viisumin saamiseksi saatetaan vaatia lääkärin tekemä testi. Suomen kansalaiselle, viisumin saaminen pitäisi kuitenkin olla suhteellisen helppoa. Täyttämisen jälkeen maksat viisumin, ja eikun odottelemaan. Mun viisumi taisi kilahtaa sähköpostiin muutamassa tunnissa hakemisesta, mutta tosiaan, aina kannattaa varata vähän pelivaraa!

/ / / Remember to check how long your passport is valid before you do your application! WH visa is registered with your passport number, and afterwards it’s quite challenging to change your visa details. Filling up the application is quite simple, you go to Australia governments site, you open immiAccount, fill up your application, pay your visa and send the application. Do your application carefully, because if something goes wrong, it can delay granting your visa. If you have been travelling in countries which can possibly have tuberculosis, they might require some medical tests. Anyway, it should be fairly easy for Finnish people to get the visa thought. I think I got my visa to my e-mail within few hours after sending the application!

DSC01643^^Beautiful Byron Bay

DSC01166^^Byron Market with my LA babe Marina!

DSC00926Ja tähän loppuun vielä kiitokset kaikille kysymyksistä! Tarkoituksena oli julkaista vastaukset samassa postauksessa, mutta tästä olis tullut kunnon kilometriteksti kuvineen ja kaikkineen, joten jaoin kysymykset erilliseen Q&A -postaukseen. Mikäli sulle herää vielä jotain kysymyksiä tästä aiheesta tai muusta, lisää saa todellakin laittaa! Vastaan niihin aina joko sunnuntain Dreaming of Australia .postauksessa tai erillisessä Q&A -postauksessa maanantaisin, riippuen kysymysten määrästä! Cheers mates! (:

/ / / And thank you from your questions! I was supposed to publish all the answers with the same post, but this post would be one mile long with all the photos and everything, so I will make another Q&A -post. Just keep sending your questions, and I will answer them either in the Dreaming of Australia -post on Sundays or in different Q&A post on Mondays, depending how many questions I get! And for my international readers, I will be answering to question with the same language, so remember to send your questions, I won’t be translating the questions asked in Finnish! Cheers mates! (:

DSC01020^^Shopping in Surfers

DSC01611^^My travelbuddy and soulmate! <3

DSC01322DSC01207^^Byron Bay surf

Previous Post Next Post

You Might Also Like