Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsinki Surf Shop

Lupasin tosiaan kertoilla lisää mun visiitistä Helsinki Surf Shopilla, joka tosiaan sijaitsee nimensä mukaisesti Helsingissä, Lauttasaaressa. Käväisin liikkeellä vähän reilu viikko sitten, ja mulle jäi tosi positiivinen fiilis! Liikkeessä oli rento fiilis ja työntekijät oli ihan älyttömän mukavia. Mulla vierähti sielä muutama tunti nopeasti, tuotevalikoimaa tutkiessa ja höpötellessä. Mun mielestä oli todella kiva, että kaikilla työntekijöillä tuntui olevan reilusti omakohtaista kokemusta mm. surffaamisesta, lumilautailusta, skeittaamisesta jne.. Tuli sellainen olo, että jos kävelisit liikkeeseen sisään ja tarvisit apua oikeiden varusteiden valinnassa, täälä varmasti aina joku osaisi asiantuntevasti neuvoa! Koska miten sä osaat kertoa mikä märkäpuku tai surffilauta sopii just sun asiakkaan tarpeisiin, josset oo koskaan ite surffannut? Tai miten paljon osaat kertoa erilaisista skeittilaudoista, josset ikänä oo ite edes testannut? Aika vaikeaahan se olis! Sen ainakin huomasi siis, millä periaatteella työntekijät on Helsinki Surf Shoppiin valikoitunut. Oli tosi mielenkiintoista kuunnella kaikkien taustoja, juttuja reissuista ja harrastuksista. Löytyi heti muutamia uusia juttuja, mitä ehdottomasti haluan itsekkin testata! Surffaus on ollut ykkösenä nyt, mutta haluan ehdottomasti tulevaisuudessa kokeilla ainakin suppailua ja leijalautailua! Plus nyt opettelen kyllä skeittaamaan oikeasti, tai en mä mitään temppuja kyllä tuu varmasti oppimaan, mutta edes kruisailemaan kaatumatta kokoajan haha!

/ / / I promised to tell more about my visit to Helsinki Surf Shop, which is located in Helsinki, as you probably could have guessed! 😀 I was visiting there little over a week ago, and I left with really positive vibes! They have such a laidback feeling in the store and all the workers were nice and fun. I was easily spending few hours there, exploring all the products they have and talking with the staff. I can tell exactly why they got the job! Everyone had so much experience from different kind of sports, skateboarding, snowboarding, surfing.. I felt if you would go there and need an advice, they would have enough personal experience to help you out with everything! Because how could you sell surf gear, if you don’t know anything about surfing? Or how can you tell which skateboard is good, if you have never tried skating yourself? Yeah, it would be difficult! I’ve tried skating only few times and if someone would ask me, what skateboard is good, I would have no idea haha! It was very interesting to hear about everyone’s travels and hobbies, and I already found so many new things I want to try! Surfing is my favourite thing now, but I definitely want to try SUP and kite surfing! Plus I’m going to learn how to skate now. I’m probably never gonna learn any tricks, but at least just to cruise around without falling around all the time haha!

DSC05303DSC05306DSC05330-001DSC05328-001DSC05391DSC05322-001DSC05367Tapasin myös herran kaiken takana, eli Jesse Kingin. Jesse on alunperin kotoisin Jenkeistä, ja surffannut enemmän tai vähemmän koko ikänsä. Kokemuksen huomaa myös liikkeen toiminnasta ja tuotevalikoimasta. Loputtomasta brändien viidakosta on valittu parhaat päältä, mutta silti valikoima on uskomattoman kattava. Helsinki Surf Shop on mukana monenlaisessa toiminnassa. He kehittävät parhaillaan kilpailuja suppaukseen ja surffaukseen, sekä osallistuvat erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Liikkeellä on oma nimikko skeittaustiimi Team Riders. Mun mielestä on hienoa, että Helsinki Surf Shop on mukana tuomassa myös suppailua ja surffausta laajempaan tietoisuuteen täälä Suomessa. Oli kuitenkin mun mielestä myös suht yllättävää kuulla, että täältä löytyy jo valmiiksi yllättävän suuri surffausskene! Jesse myös tekee ja korjaa surffilautoja nimellä King Surf & Helsinki Surf Repair. Hän kertoi, että vastaan on tullut jopa 90-luvulla Suomessa valmistettuja surffilautoja, jotka on ollut todella hyvin tehtyjä!

/ / / I also met the dude behind everything, Jesse King. Jesse is originally from USA, and has been surfing more or less for his whole life. You can notice the experience in what they do and sell at the shop. They have chosen the best brands, but still they have extremely wide range. They are also taking part to arranging different kind of events. They are developing contests for SUP and surfing, and they have their own skateboarding crew called Team Riders! I think it’s awesome that Helsinki Surf Shop is helping to get more people excited from surfing here in Finland too! I found that surprising thought, that Finland actually already has quite a big surf scene. Jesse also makes and repairs surfboards under the name King Surf & Helsinki Surf Repair, and he told that he has seen boards made in Finland, from as far as 90’s. And he said those have been really well made!

DSC05414-001DSC05301DSC05413DSC05356DSC05405DSC05313DSC05393-001Helsinki Surf Shop tunnettiin ennen nimellä Rip Curl Store Helsinki, mutta koska liike on laajentanut toimintaansa sittemmin reilusti, niin nimi ei enää toiminut. Niinpä vuodesta 2014 liike on kulkenut nykyisellä nimellään. Liike on myös kasvanut huimasti 50 neliömetristä nykyiseen, lähes 280 neliömetriin! Tällä hetkellä Helsinki Suf Shopilla ei ole mahdollisuuksia laajentaa lisää. Sen sijaan vireillä on nettikaupan laajentaminen kansainväliseksi, sillä kattavan tuotevalikoiman vuoksi, kyselyitä sekä tilauksia tulee paljon myös Suomen ulkopuolelta. Yksi asia mitä itse arvostan on, että isommatkin liikkeet kuten Helsinki Surf Shop tietoisesti pyrkivät pienentämään ekologista jalanjälkeään. Esimerkiksi he pakkaavat tuotteet mahdollisimman ekologisesti ja esimerkiksi liikkeen valaistus on vaihdettu energiatehokkaaseen LED-valaistukseen. Pisteet tästä!

/ / / Helsinki Surf Shop was use to known as Rip Curl Store Helsinki, but because over the years they have evolved to something much more than just Rip Curl, the name didn’t quite fit anymore. Since 2014 the store has been under the name Helsinki Surf Shop. They have also expanded from tiny 50sqM to almost 280sqM! At the moment they don’t have possibilities to get bigger, but they are about to launch their website internationally. They have such a wide range of products, and for that reason, they get lot of attention from outside of Finland too! What I personally appreciate is, that bigger shops, such as Helsinki Surf Shop, are trying to make their ”footprint” smaller with little improvements. Example their store is nowadays more conscious of their packaging and they have changed their lightning to more energy efficient LED. Good on ya! 

DSC05387-001DSC05378-001DSC05418DSC05398-001DSC05307DSC05350-001DSC05403Jessen mukaan Helsinki Surf Shopin suosituimmat tuotteet löytyvät tällä hetkellä joko suppauksen tai skeittauksen parista. Suppaus eli SUP eli Stand Up Paddle boarding on kasvattanut suosiotaan tasaisesti, ja Helsinki Surf Shopilta löytyykin oma SUP-vuokraamo Helsingin Lauttasaaresta, Cafe Birgitasta. Suomessa kun lämmintä on aika pieni osa vuodesta, märkäpuku on aika oleellinen juttu. Niitä löytyikin liikkeeltä todella kiitettävä valikoima laidasta laitaan, kokopitkistä lyhkäisiin ja eri paksuisia! Vaikka viihdynkin vedessä hyvin, palelen silti helposti. Sainkin valkata itselleni uuden Rip Curlin wetsuitin, josta lisää kuvia ja infoa, kunhan pääsen veteen sitä testaamaan! Mun edellinenkin wetsuit oli tavallaan ihan ok, paitsi siinä oli pieni reikä takana. Välillä kun nousi vedestä, niin vettä vaan valui hihansuista haha! Oli se silti ihan lämmin, mutta tuntuu kyllä ihan hyvältä heittää se meneen. Värit oli märkäpuvuissa ainakin aika herkulliset, sehän on se tärkein haha! Helsinki Surf Shopin tuotevalikoima on muuten lähiaikoina laajenemassa mm. sellaisilla merkeillä kuin Billabong, DaKine, Roxy ja Oniel, surffauksen parissa hyväksitodettuja brändejä siis! Jesse kertoo Helsinki Surf Shopin tavoitteena olevan, että harrastit sitten surffausta, suppailua, skeittausta tai leijalautailua, löydät kaikki lajiisi tarvittavat tuotteet saman katon alta!

/ / / Jesse told that products for SUP and skateboarding usually gets the most attention. SUP (Stand Up Paddleboarding) is getting more popular, and Helsinki Surf Shop also have SUP-rental in Lauttasaari, Cafe Birgitta. Since quite a small part of the year in Finland is warm enough for bikini, wetsuits are pretty big thing. The shop had impressive amount different kind of wetsuits, from short to long ones, and from thin to thicker. Even thought I love being in the water, I get cold pretty easily. I got to choose new Rip Curl wetsuit for myself, and you will hear reviews of it later, when I have opportunity to try it out! My old wetsuit was quite ok too, but it had a little whole in the back, so sometimes when I got up from the water, there was water dripping from my sleeves haha! It feels good to throw it away now! The colours of wetsuits were delicious, the most important thing of course haha! Helsinki Surf Shop is btw about to have some new brands, such as Billabong, DaKine, Roxy and Oniel, proven surf brands basically! Jesse says, their future goal is to make it easier for customers to get everything from the same place.

DSC05384DSC05374DSC05336DSC05422-001DSC05326Yksi hauska juttu on muuten pakko kertoa! Tiesittekö, että Suomessa voi surffata? No minä en tiennyt! Tiesin kyllä, että Norjasta löytyy surffirantoja! Jesse valaisi mua tässä asiassa. Surffaus Suomessa on mahdollista, mutta ei helpoimmasta päästä! Isot aallot voi suosiolla unohtaa, mutta oikeanlaisella, pienille aalloille suunnitelluilla laudoilla surffaus onnistuu. SUP-laudalla surffaus on myös kokeilemisen arvoinen juttu! Sitä oonkin nähnyt monen harrastavan Australiassakin. Jessen mielestä surffaus ei ole pelkästään sitä, että noustaan ylös laudalla ja tehdään trikkejä, vaan avoimin mielin myös Suomessa saa hauskan surffin aikaiseksi!

/ / / One fun and interesting fact I have to tell you too! Did you knew you can surf in Finland? Well, I didn’t haha! I was aware that you can surf in Norway! But Jesse was educating me, that it is actually possible, but just bit tricky! You can forget the big waves thought, but with right kind of board suitable for small waves, you can have a nice surf in Finland too. And then there is also SUP-surfing, which is worth of try too! I’ve seen many do that in Australia, and it looks so much fun. Apparently with a little bit of right kind of attitude and suitable surf gear, you can have fun surf in Finland too! 

DSC05311DSC05379DSC05324DSC05409-001DSC05316DSC05329DSC05332

Previous Post Next Post

You Might Also Like