Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia? Part 1 – Why Australia?

Oletko haaveillut välivuodesta jossain lämpimässä maassa, missä olisi uskomattoman kaunis luonto ja upeita rantoja? Jossain missä on eksoottisia eläimiä? Missä voit harrastaa uusia, jännittäviä urheilulajeja? Haluatko haastaa itsesi ja kokeilla työskentelyä vieraalla kielellä? Haluatko tutustua uusiin, ympäri maailmaa kotoisin oleviin ihmisiin? Haluatko lähteä elämäsi matkalle, joka todennäköisesti kasvattaa ja muuttaa sinua ihmisenä huimasti? Tässä muutamia syitä miksi itse halusin lähteä juurikin Australiaan! Jos vastasit moneen näistä kyllä, ehkä sunki kannattaisi alkaa tekemään unelmista totta! (:

/ / / 

Have you ever dreamed of spending one year somewhere warm? Some place with unbelievably beautiful nature and beaches? Where is exotic animals? Where you can try new, exciting sports and hobbies? Do you wanna challenge yourself and try working with foreign language? Do you wanna meet new people from all over the world? Do you want to start the biggest adventure of your life, that is probably going to change you as a person forever? Here’s few reasons why I wanted to go to Australia! And if you answered yes to many of these, maybe you should start making your dreams come true too! 

DSC00090^^ Shelly Beach in Ballina, we lived by this beach for 3-4 weeks. Greetings to Nathan!

DSC08440^^Me and Danny! My all time favourite! ;D

DSC08430^^Kings Cross in Sydney. Lived here for 3,5 weeks. Blue Parrot was the best hostel ever!

DSC00540^^Surfers Paradise

DSC08442^^German-Finnish team!

DSC00944^^The Pass, Byron Bay

Olin haaveillut vuodesta Australiassa jo aika nuoresta. Muistan ihailleeni eksoottisia eläimiä, merta, aaltoja ja tässä teille muuten outo fakta musta: mulla oli pienenä kunnon hai-obsessio haha! Erityisesti valkohait oli ”lähellä sydäntä” haha! En tiedä mistä se lähti, mutta halusin nähdä kaikki mahdolliset haileffat, haidokumentit, mulla oli tietokoneen taustakuvana jättikokoinen valkohai kita auki ja päätin pienenä, että haluan isona sukeltaa haiden kanssa. Nyt kun oon surffausta harrastanut enemmänki, en ainakaa sillä tavalla kyllä sitä valkohaita haluaisi kohdata, mutta pakko tää ”lapsuuden unelma” on varmaan jossain vaiheessa toteuttaa! Bucket listalta löytyy siis haiden kanssa sukeltaminen!

/ / /

I had been dreaming about travelling to Australia from quite young. I remember being fascinated from all the exotic animals, ocean, waves and here comes an odd fact about me. When I was little, I had huge shark obsession haha! Specially great white sharks were ”close to my heart”! I wanted to see all the possible shark movies, shark documentaries, I had huge great white as a screensaver and I decided, that when I’m grown up, I wanna dive with sharks. Now when I have been surfing more or less, I definitely don’t wanna meet shark while surfing, but I guess I have to fulfill this ”childhood dream” in some point haha!

DSC08654^^Kerrie, me and Erika at the Harbour Bridge.

DSC09757^^Dixon Park Beach in Newcastle! Greetings to Joel, Ben, Tomas and James! (:

DSC09919DSC00427^^Our beloved Mitsubishi! This road was almost too much for our baby! 😀

DSC00195DSC00980^^My LA babyyy Marina! Love you! <3

Ensimmäisen kerran konkreettisesti aloin suunnitella lähtöä pallon toisella puolelle n. 18-vuotiaana. Koulut piti kuitenkin käydä loppuun, ja itseasiassa päädyinkin muuttamaan Ruotsiin kahdenkympin kynnyksellä. Miehet, työ tai opiskeluhan ne ihmisiä vie ympäri maailmaa, saatte heittää villejä veikkauksia mikäs se mun syy oli! ;D No sitten muutin takaisin Suomeen, tein töitä ja elelin normielämää. Silti mun takaraivossa oli aina ajatus lähdöstä jonnekkin kauas pidemmäksi aikaa. Viime vuonna olin alkuvuodesta 6 viikkoa Aasiassa, Thaimaassa. Siellä aloin ekan kerran tosissani miettiä: ”Miksi mä vaan aina haaveilen lähdöstä Australiaan, mutten koskaan lähde?”. Voin sanoa, että mitään täysin oikeaa, parasta hetkeä ei varmaan koskaan tule. Jos haaveilet lähdöstä, niin lähde ja oikealla asenteella kaikki kyllä järjestyy aina! No Thaimaassa tein päätöksen lähteä, ja siitä alkoi puolen vuoden tiukka säästökuuri. Aika meni hujauksessa, ja lokakuussa 2014 olinkin Helsinki-Vantaan lentokentällä kahden parhaan kaverini kanssa.

/ / /

First time I actually started planning to go to Australia for real, I was around 18-year old. I had to finish my school thought and then I ended up moving to Sweden when I had just turned 20. Men, work or studies, makes people travel around the world! You can take a guess, what was my reason back then haha! ;D Then I moved back to Finland, worked and lived my life. I still had this thought all the time, that I wanna travel somewhere far for longer time. Then in the beginning of last year, I was 6 weeks in Thailand and I started thinking: ”Why do I always dream about travelling to Australia, but I never do?”. I can tell you, there is probably never perfect timing, you just have to decide and go, and with right attitude, everything will go just fine! Yeah, well in Thailand, I decided to go and then I saved money as much as I could for half a year, and before I even noticed, I was at the Helsinki-Vantaa airport in October 2014!

DSC09716^^Newcastle

DSC09832^^Newcastle

DSC08373^^Me and Ross, my favourite Scottish. Hey Ross, is it McDonalds week this week or? :’D

DSCN0756^^Port Macquarie. Greetings to Aaron and Chris!

DSC08622^^Sydney with the best travelbuddy! <3

Siinä siis pieni ”historia” miten itse päädyin Australiaan! Oon saanut todella paljon kysymyksiä käytännön asioista Ausseihin lähdöstä sähköpostitse ja tänne blogiinkin. No ajattelin sitten aloittaa tälläisen postaussarjan nimeltä ”Dreaming of Australia” ihan viisumin hakemisesta pakkaamisen asti, ja tässä siis ensimmäinen osa eli lyhyesti mun ajatuksia: ”Miksi Australia?”. Miksi itse valitsin lähteä juuri Australiaan vuodeksi, tai no itseasiassa kahdeksi, mutta siitä lisää myöhemmin!

Tähän alkuun haluaisinkin siis kysyä teiltä, että mistä aiheista haluaisitte mun kirjoittavan? Onko siellä ruudun toisella puolella Australiaan lähdössä olevia, lähtöä suunnittelevia tai lähdöstä haaveilevia? Rohkeasti vaan kommettia tähän postaukseen, tai vaikka sinne sähköpostiinkin! Tyhmiä kysymyksiä ei ole! (: Niin ja uusi Dreaming of Australia -postaus ilmestyy joka sunnuntai niin kauan kuin asiaa tai kysymyksiä aiheesta riittää!

/ / /

So here’s a little ”history” how I ended up to Australia! I’ve been getting so many questions about Working Holiday visa and other things about travelling to Australia or things you have to do in Australia. That’s why I’m starting series of posts called ”Dreaming of Australia” to answer these questions as good as I can! I will be writing about everything from getting you WH-visa to packing, and here is first part: ”Why Australia?”. Just some thoughts of mine.

So at first, I would like to ask you, what subjects would you like me to write about? Is there anyway behind the screen that is about to leave to Australia, planning it or dreaming about it? Just write all the questions you have to this post or send me an e-mail, there is no stupid questions! (: And yeah, there will be new Dreaming of Australia -post every Sunday, as long as I have stuff to talk about or you have questions!

DSC08520^^Blue Mountains and Three Sisters!

DSC09779^^Fun times in Newcastle! Except that Argyle smelled bad, I’m never going there again.

DSC09891DSCN0642^^Rooftop in Sydney.

DSCN0734^^Port Macquarie surf.

DSC04169^^Kondalilla National Park, Sunshine Coast

DSC01188^^Wategos Beach, Byron Bay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Mirja maanantai, heinäkuu 27, 2015 at 17:08

  Dreaming of Australia-postaussarja kuullosta tosi hyvälle! On mahtavaa kuulla sun kokemuksia reissusta ja käytännön asioita mitä itekki voi sit hyödyntää ku lähtee reissaan! 🙂 ihana tää sun blogis! Millon lähet takas ausseihin? Ja jatkatko viel marjojen poimintaa?

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 18:10

   Moi! Mä ny vastaan sulle tähän, ku noi kysymykset ei niin suoranaisesti liittynyt pelkästään Ausseihin haha! Kiitos kivasta kommentista ja kyllä joo lähden tänään takas Ausseihin. Valitettavasti mulla jatkuu mustikanpoiminta vielä parisen kuukautta! 😀 No ei kai, on se ihan lepposaa työtä! (:

 • Reply sanna maanantai, heinäkuu 27, 2015 at 18:03

  Pakkaamiseen vinkkejä, tartteeks jonku erikoisajokortin hankkia, tartteeks luottokorttii vai pärjääks visalla, hostellivinkkejä, millasii vaatteita tarttee jos lähtee just syys-lokakuussa ausseihi, missä säilyttää passii yms tärkeitä papereita ku asuu hostellis, iha kaikenlaisia vinkkejä:D

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 18:52

   Kiitos kommentista! Näistä aiheista tulossa postausta ja tsekkaa myös tuleva Q&A -postaus!

 • Reply Janina maanantai, heinäkuu 27, 2015 at 19:46

  Jes tää postaussarja tulee just sopivaan kohtaan! Tullaan Lokakuun alussa working holiday -viisumeilla, ja välillä kauhulla mietitään, mitä pitää pakata, mitä pitää tehä ensimmäisenä kun saavutaan maahan, mistä löydetään paikka asua, töitä, yms. 😀 kaikki vinkit siis tervetulleita!

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 18:19

   Kiitos kysymyksistä! Näistä kaikista aiheista tulossa postausta! (:

 • Reply Eimi maanantai, heinäkuu 27, 2015 at 22:27

  Hei, tuli semmonen mieleen et mitä pankkia ja puhelinliittymää te käytätte sielä? Mikä tietokone sulla on käytös siel? Olitko jo aikasemmin hyvä englanninkielessä vai oppiiko sen sit siel ausseis?

  Ja btw mahtava blogi ja oot niin kaunis 🙂

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 18:51

   Kiitos ihanasta kommentista! (: Näihin tulossa vastausta!

 • Reply minna tiistai, heinäkuu 28, 2015 at 03:45

  Jes kaipailinki tällästä kysymyspostausta! missä siellä kannattaa syödä/tedä safkaa ku asuu hostellissa? tulee nimittäi kalliiks joka päivä syödä ulkona
  eli onks yleensä hostelleissa ruoantekomahollisuus vai miten? 🙂 ja onks lakanat hostelleissa vai pitääkö tuoda ite? onks joka hostellissa lukolliset kaapit?

 • Reply Ina tiistai, heinäkuu 28, 2015 at 07:50

  Tää oli rakas Fiiaseni NIIN ihana postaus! Ja tosi mageesti oot kirjottanu. Oot kyl niin hyvä! <3

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 18:51

   Kiitos rakas serkku! ;D <3

 • Reply emppu tiistai, heinäkuu 28, 2015 at 08:25

  oiii ihanaa, että teet tämmösen postaussarjan. Mulla wh-viisumi jo vuodeksi taskussa ja tarkoitus lokakuun paikkeilla sinne pallon toiselle puolen matkata jos kaikki menee suunnitellusti.
  Haluisin kuulla kaiken, hahah. Pakkaamisesta, hostelli asumisesta, kavereiden saamisesta, töiden hankinnasta, farmi-työskentelystä, kaikista tärkeistä käytännön asioista, pankista & puhelinliittymästä yms. Ihan kaikesta.
  Toki oon lukenu tälläsistä kaikista asioista jo paljon netin ihmeellisestä mailmasta, mutta ois silti kiva kuulla suakin näistä asioista 🙂

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 18:50

   Kiitos kysymyksestä! (: Näistä aiheista tulossa postausta!

 • Reply sani keskiviikko, heinäkuu 29, 2015 at 17:34

  Moi! Kun avaa pankkitilin ausseis, tartteeko olla käteistä mukana sen verra et saa olikse 500e sinne tilille tms?
  Pystyykö siel juomaa hanavettä? Mikä puhelinliittymä kantsii ottaa

 • Reply Fiia Emilia lauantai, elokuu 1, 2015 at 04:26

  Hei kaikki, kiitos kysymyksistä! (: Vastaan kaikkiin kysymyksiin sunnuntain postauksessa, stay tuned! Ps. lisää saa laittaa mikäli tulee mieleen jotain! <3: Fiia

 • Reply anna sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 11:10

  Käviks se viisumin hankkiminen helposti netissä? Mitä se maksoikaan? Mistä ostit lennot? Tarkistiks kukaan sitä et onks 5000 dollaria mukana kun astuu maahan? Osaaks sanoo, mist sivuilta kannattais ettii vuokra-asuntoja? Mitä kaikkii viranomaisasioita piti hoitaa, kun saavuit Australiaan? kiitos tosi paljon jos vastailet 🙂

  • Reply Fiia Emilia sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 18:42

   Seuraava postaus on juurikin viisumin hankkimisesta! Ja kaikkiin muihinkin kysymyksiin tulossa postausta! (:

 • Reply jenn sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 20:22

  Hei kiva blogi sulla! Täytyy alkaa kahlaamaan läpi alusta asti:)

  Postaussarja kuulostaa kivalta, jään innolla odottelemaan!

  Millaisia töitä tolla sun viisumilla on mahollista tehä ja ootko saanu ihan hyvin ns ok töitä?:)

 • Leave a Reply