Suomen suurin matkablogiyhteisö

Forest Play

Meillä oli tosi hyvä keskustelu mun serkun Inan kanssa matkalla meidän mökille. Omaa kotimaataan ei aina välttämättä osaa arvostaa ja katsoa samoin silmin, mitä joku muualta kotoisin oleva katsoisi. Jos ja kun muutan takaisin Suomeen, suhtautuisin omaan kotimaahani nykyään ihan eri tavalla. Inan sanoin: ”Meiltä ei ehkä löydy niitä valtameria ja maailman parhaita surffirantoja, mutta meidän luonnosta löytyy muunlaista rikkautta.” Niinhän se on. Meiltä löytyy avaraa maata ja mantua, kauniita metsiä ja järvimaisemia, vihreääkin vihreämpää luontoa. Meillä on upea, luminen talvi (ainakin oletuksena). Mä en esimerkiksi oo koskaan käynyt Suomen lapissa. Ja arvatkaa montako kertaa oon tähän mennessä saanut kuulla ihmettelyä tästä. Suomihan on niin pieni maakin! Ja toinen ihmettelyn aihe: ”Sä varmaan laskettelet ja lumilautailet ihan hulluna joka talvi!”. Niinpä niin. Lumilautailua en oo koskaan kokeillut, ja viimeksi oon lasketellut varmaan teini-iässä. Oon muka aina halunnut säästää kaikki rahat siihen, että pääsen talvella pois lumisesta ja kylmästä Suomesta, jonnekkin missä on juurikin sitä valtamerta ja lämpöä. Samalla kun joku, joka ei ole koskaan nähnyt lunta tai lasketellut ihmettelee, miksen mä laskettele joka talvi, kun mulla siihen olisi mahdolllisuus.

/ / /  Translation

We had good conversations with my cousin Ina on the way to our summer place. People don’t sometimes appreciate their home country as much as they probably should. If I ever move back to Finland, I will see my home country with different eyes. Like Ina said: ”Finland doesn’t maybe had great oceans and the worlds best surf beaches, but we have other kind of beauty in our nature.” And that’s how it is. We have spacious lands, beautiful forests and lakes, extremely green nature. We have snowy, cold winters. I haven’t example ever visited in Finnish lapland. And guess how many times, I hear people wondering why haven’t I: ”Finland is such a small country too.” And the other thing people always ask: ”You probably go skiing and snowboarding every winter”. Yeah well. I’ve never tried snowboarding and I was skiing last time maybe when I was teenager. I have always wanted to save all my money, so I could travel away from cold and snowy Finland, somewhere where is that great ocean and warm climate. And at the same time, someone who has never seen snow and has never tried skiing, is wondering why don’t I do skiing, when I have such a good possibilities to do that.

DSC05981DSC05980DSC06018-001DSC05972DSC05983-001DSC06016DSC06028-001DSC06000DSC06004DSC05988DSC05975DSC05995DSC05970

Previous Post Next Post

You Might Also Like