Suomen suurin matkablogiyhteisö

Camping at Brooyar

Heippa kaikki!

Oliko kaikilla hyvät juhannukset siellä Suomen kamaralla? Mä vietin mun ”juhannuksen” telttailemassa Brooyarilla ja kalliokiipeilemässä. Brooyar on täältä Maroochydoresta about 1,5 tunnin ajomatkan päässä, ja kiipeilijöiden sekä vaeltajien keskuudessa todella suosittu paikka. Tää oli mun toinen kerta kiipeilemässä ja haluaisin jo heti mennä uudestaan haha! Kiipeilystä saa kyllä kunnon adrenaliinikiksit! Se on ihan mieletön tunne, kun meinaa ”pudota”, mutta saakin kiinni jostain. Ja se fiilis, kun pääsee ihan ylös asti, vaikka kädet ja jalat tärisee niinkuin viimestä päivää! Olin neljän jätkän kanssa kiipeilemässä, ja se jätkäporukan keskinäinen tsemppaus on kyllä ihan parasta haha! Mä olin ihan varma puolessa välissä sitä mun seinää, etten pääse sinne ylös asti, mutta tuli kyllä sellastakin tsemppausta, että eihän sitä voinut luovuttaa! ;D Kiipesin saman seinän vielä toisen kerran ”puhtaasti”, eli lepäämättä/putoamatta kertaakaan, so proud of myself!

DSC03626DSC03682DSC03805DSC03633DSC03617Telttailukin oli kokemus sinänsä, koska täälä on tosiaan ”talvikelit”. Päivät on todella lämpimiä edelleen, mutta öisin saattaa lämpötilat laskea aika reilusti. Telttailualue oli tavallaan sellaisessa laaksossa, sielä oikeen kylmyys ja kosteus tiivistyi. Meillä taisi olla about 10 astetta yöllä. Aamulla oli ihana herätä, kun pojat oli jo tehnyt uuden nuotion ja sai mennä sinne suoraan lämmittelemään ja juomaan kahvia. Kokkailin myös kaikille munia, sieniä ja tomaattia. Sen jälkeen lähdettiin vielä uudestaan kiipeilemään, mutta tää toinen paikka oli vähän liian haasteellinen kiivetä mulle. Asensin siis riippumaton, ja majoituin sinne sipsien ja hummuksen kanssa katsomaan poikien kiipeilyä, ei huono sekään!

DSC03739DSC03747DSC03734DSC03720Kiipeilyn jälkeen lähdettiin vielä pienelle vaellukselle, koska pojat halus etsiä uusia kallioita kiivetä. No mähän onnistuin jossain kohtaa eksyttämään itseni kaikista neljästä haha! Voitte varmaan kuvitella, kun en muistanu enää yhtään mistä olin tullut, 20 minuutin päästä aurinko alkaa laskea ja mulla puhelimessa 5% akkua. Käytin mun viimeiset akut soittamalla Brentonille: ”Hei, missä te ootte? En löydä teitä, enkä muista mistäpäin kävelin.” B: ”Ollaan odotettu sua täälä vaikka kuinka kauan! Laita navigaattori päälle?” F: ”Joo kokeilin jo, ei toimi ja mul on 5% akkua.” B: ”Kävele aurinkoa kohti, niin sä päädyt autolle jossain vaiheessa!”. Joo siihen loppu akku. No mä sit kävelin ja kävelin ja kävelin aurinkoa (nopeasti laskevaa sellaista) kohti, ja lopulta päädyinkin autolle! Jippii! Meinas jo tulla äitiä ikävä..

Ps. huomatkaa muuten mun kiipeilykampauksessa oleva kukkanen, jonka sain pojilta! Eikö ookkin hieno? Se oli mun juhannuskukka.

DSC03744DSC03736DSC03790DSC03802DSC03765-001/ / /  Hi guys!

I spent my last weekend camping and climbing at Brooyar. It’s about 1,5 hours away from here Maroochydore, and very popular amongst climbers and hikers. This was my second time trying climbing, and I already wanna go again haha! You get such an adrenaline kick from climbing! It’s awesome feeling when you’re almost ”falling”, but you can still pull yourself back. And to get all the way up, even though your legs and arms are shaking. I was almost giving up in the middle, but got all they way up after resting for a while. Then I ended up doing the same rock wall again, and I did it pretty much clean without falling even once. It was so awesome feeling!

DSC03803DSC03793DSC03673DSC03660DSC03767DSC03681Camping was quite an experience too. Like I’ve said, it’s winter time here now. Days are usually warm, but in the night it can get cold. I think we had around 10 degrees in that night. It was so nice to wake up, when boys had already made a new bonfire. I went straight there to drink coffee and warm up. I also cooked some eggs, tomato and mushrooms. 😀 After breakfast we went for another climb, but this place was little bit too advanced for me. I was setting up the hammock and spend my day there with chips and hommus, watching boys to climb, not bad at all! 

DSC03628DSC03775DSC03772DSC03779DSC03631DSC03778DSC03785After climbing, we went for little hike. Boys wanted to go check some new rocks. Yeah well, I ended up getting lost from everyone else. I had no memory where I had walked from, sunset was getting closer fast and I had 5% battery left in my phone. I called Brenton, and he said walk towards the sun and you find the road. That’s what I did then, and eventually found our cars. So scary haha! 😀

DSC03685DSC03696DSC03686DSC03697

Previous Post Next Post

You Might Also Like