Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rock Climbing

Moi kaikki!

Nyt on pitkä viikonloppu ohi, ja taas siivousta edessä pari päivää. Tuli kyllä tehtyä viikonloppuna kaikkea kivaa! Kaverin läksiäiset perjantaina, herkkubrunssi ja pyöräilyä lauantaina, sunnuntaina rentoilupäivä ja leffailta, ja lopuksi kaikkein jännittävin juttu: sain kokeilla maanantaina kalliokiipeilyä! Oon aina halunnut kokeilla kiipeilyä, ja esim. Thaimaassa ollessani olisin halunnut mennä Krabilla kiipeilemään, mutta se vaan jotenkin jäi silloin.

DSC03289DSC03287DSC03301DSC03331Lähdettiin siis maanantaina hyvissä ajoin noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseville Glass House Mountains -vuorille, joista tämä taisi olla nimeltään Ngun Gun. Oli selkeästi yleinen vapaapäivä, koska paikka oli ihan täynnä autoja ja ihmisiä! Onneksi kiipeilijöitä oli kuitenkin vähemmän, joten saatiin varattua meille kiva alue. Meidän porukasta kaikki muut olivatkin kiipeilleet enemmän tai vähemmän, joten mä katselin aluksi ihan suosiolla vain muiden kiipeilyä. Mä oon muuten aina miettinyt, että miten se köysi saadaan sinne ylös kiinni! Ensimmäinen kiipeilijä on ”lead climber” ja joutuu siis kiipeämään osittain ilman turvaa. Matkalla ylös johtava kiipeilijä kiinnittää köyden kalliossa valmiina oleviin metallirinkuloihin ja alas tullessa irrottaa köyden rinkuloista niin, että köysi on kiinni vain ylimmissä rinkuloissa.

DSC03338Gold CoastSunny Coast9DSC03359DSC03339Kiipeilyyn tarvittavat perusvarusteet on valjaat, kiipeilykengät ja kypärä. Kiipeilykengät oli kyllä hauskat, niissä sun jalat on tavallaan kokoajan pienellä kaarella. Sain lainaksi yhden toisen tytön kengät, jonka kengänkoko on 40-41. Mun kengänkoko on 39, ja noi kengät oli ihan minipienet mullekki haha!

Kiipeily oli paljon vaikeampaa, miltä se näyttää sekä vaatii todella paljon voimaa käsissä ja jaloissa. Muiden kiipeäminen näytti niin helpolta ja keveältä! Kun pääsin itse kokeilemaan, mun kädet väsyi jo puolessa välissä seinää enkä päässyt ylös asti. Toisella kerralla pääsin ylös asti, ja se oli ihan huippufiilis! Opin myös miten solmut tehdään ja miten toista varmistetaan. Kiipeilemään on kyllä päästävä uudestaan, sen verran hauskaa oli! (:

DSC03317-001DSC03307Gold CoastSunny Coast11DSC03377/ / /

On Monday, I got to try something, that I haven’t tried before: rock climbing! We left early in the morning to Glass House Mountains, and so did apparently everyone else. It was public holiday, place was packed with cars and people. I guess there was smaller amount of climbers, since we got nice little area for ourselves there. Everyone else from our group had been climbing more or less, so in the beginning I was just mainly watching. I’ve always wondered, how do they get the rope up there, but now I know. Someone has to be the lead climber. I don’t know if I can explain it well, but I try. Lead climber goes up and on the way he’s attaching draws to little metallic rings (those are already on the rock wall) for protection and take’s them off on the way down, so that the rope is only attached to highest rings. 

DSC03363Gold CoastSunny Coast10DSC03397DSC03332DSC03356Basic stuff you need for climbing is harness, helmet and climbing shoes. Those shoes were funny, your feet are sort of cramped all the time. I got to borrow one girl’s shoes and her shoe size is 40-41. My size is 39, and those shoes were extreme TINY for me too haha! But you get use to it after a while. 

Climbing is way harder than it looks, it’s really tough for your hands and legs. It looked so easy and light for others, but when I got to try, my hands got so tired half way up, that I had to come down. But second time I tried, I went all they way up, and it felt awesome! I also learned how to do knots and how you belay others. I definitely want to do climbing again! (:

DSC03354DSC03407DSC03360DSC03404

Previous Post Next Post

You Might Also Like