Suomen suurin matkablogiyhteisö

Farm work update

Helou!

Se olis kesäkuu ja Suomessa varmaan onkin kaikilla jo kovat kesäsuunnitelmat meneillään! Tääläpäin onkin sitten päinvastaisesti ”virallisesti” talvi. Viime yö oli kyllä varmaan kylmin tähän mennessä Australiassa, about 7 astetta. Oli kyllä sisälläkin vähä viileä. Tai se nyt ei oo mikään ihme, täälä ei taloja rakenneta ihan samalla tyylillä ku Suomessa. Päivät on kuitenkin todella lämpimiä. Mutta asiaan, eli farmihommiin! Saatiin eilen meidän tulevalta mustikkafarmilta kaikki tarvittavat paperit sähköpostina, jotka nyt pitäis laittaa kuntoon. Meidän työt alkaa siis about 3-4 viikon päästä! Ja tässä tulee nyt pieni infopaketti samalla, koska yleensä näitä samoja juttuja saa täytellä kaikkiin työpaikkoihin.

DSC03120Ensinnäkin Australiassa tarvit työntekoon Tax File Numberin (TFN), minkä saa haettua netin välityksellä (www.ato.gov.au). Jokaiseen työpaikkaan pitää täyttää Tax File Number Declaration -niminen lappu, mikä on ihan helppo homma. Siihen kirjoitetaan luonnollisesti se TFN, täytetään omat tiedot ja raksitaan pariin kohtaan kyllä tai ei. Osa työpaikoista vaatii Superannuation -tilin, mihin kertyy eläkettä. Itselläni ei vielä tälläistä tiliä ole, mutta mustikkafarmille saan senkin nyt hommata. Vaihtoehtoja on paljon, mustikkafarmin omistaja suositteli Austsafe Super -nimistä tiliä. Working Holiday -viisumilla matkustavien on mahdollisuus hakea superannuation takaisin viisumin mentyä umpeen. Näiden lisäksi meidän pitää kirjautua mustikkafarmin nettirekisteriin, katsoa turvallisuusvideot ja tehdä niihen liittyen testi. Sen jälkeen tulostetaan sähköpostiin lähetetty työsopimus ja aloituspäivänä meillä pitää olla se allekirjoitettuna, TFN Declaration -lappu täytettynä, superannuation -tilin tiedot ja lisäksi vielä kopio viisumihakemuksen myöntämisestä (se minkä saat sähköpostiin kun WH-viisumisi hyväksytään).

DSC03153DSC03117Tällä hetkellä en oo ihan älyttömän innoissani tästä farmihommasta, mutta kiva ainakin päästä tienaamaan rahaa! Nythän teen vaan töitä sen verran mitä on pakko. Siltikin tuntuu, että työnteko haittaa vapaa-aikaa haha! Haluaisin vaan kierrellä täälä Sunny Coastilla eri paikoissa, surffata ja treenata joogaa/akrojoogaa! Käytiin muuten viime sunnuntaina sellaisella vesiputouksella, jonka nimeä en nyt valitettavasti tähän hätään muista! 😀 Siitä kuitenkin lisää, koska meillä on sieltä taas kuvia ja siistiä GoPro -matskua, stay tuned! Tässä muutamat kuvat tän päivän biitsihengailuista!

DSC03123DSC03135/ / /

Hi guys!

It’s June, which means start of summer for Finland and opposite for Australia. Last night was actually pretty cold, like 7 degrees. It was freezing inside the house too! They don’t build the houses same way as they do in Finland, so no wonder.. But yeah, so farm work update! We got e-mail from our blueberry farm, and now we just have to make all the papers ready to start in 3-4 weeks. We have to register on their website, and watch safety video plus do the a little test after that! Then we need to print job contract and sign it, fill up TFN Declaration paper and copy visa grant page for them. I also need to open account for superannuation, where they pay my retirement money. With WH-visa, you can claim superannuation back in advance when you leave Australia. So after all these paper things, everything should be ready for fruit picking, yeah!

DSC03146Honestly, at the moment I’m not so excited about this farm job, but nice to earn some money! Now I’m only working as much as I have to, and still it feels too much haha! I just would like to see all the places here in Sunny Coast, surf and train yoga/acroyoga. About last weekend. We went to this one waterfall (can’t remember what it was called) last Sunday. It was so cool! I have awesome pictures and GoPro -material from the falls, so stay tuned! Here’s some snaps from today’s beach hang.

DSC03158DSC03165DSC03125

Previous Post Next Post

You Might Also Like