Suomen suurin matkablogiyhteisö

I wanna pick some fruits!

No terveppä terve!

Mun viikko on menny ihmeellisen nopeasti, vaikka tuntuu etten oikeastaan oo tehny mitään ihmeellistä? Täälä Annen ja Billin talossa on niin mukavat oltavat, satelliittikanavat ja kaikki haha. No ei itseasiassa, aloitettiin me se aktiivinen työnhaku eilen. Me siis yritetään löytää töitä farmilta, jotta saataisiin meidän toisen vuoden viisumi. Meidän ekan vuoden viisumi on lokakuun puoleen väliin asti, joten meillä on vajaa 5 kuukautta aikaa suorittaa meidän farmipäivät.

Eli siis tiivistetysti infoa toisen vuoden viisumin hankkimisesta. Toisen vuoden viisumin hakemiseen, sun täytyy suorittaa 88 päivää farmitöitä eli siis n. 3 kuukautta. Hyvällä säkällä saat sellasen farmityön, jossa töitä on about 5 päivää viikossa ja ne kirjoittaa sen 7 päiväksi. Jos haet viisumia Ausseissa, sun pitää olla viisumin myöntämisen aikaan Ausseissa. Siksi on hyvä aloittaa farmityön tekeminen reilusti ennen ensimmäisen päättymistä, että pystyt hakea toisen vuoden viisumia hyvissä ajoin. Farmityöhön lasketaan vain tietyt postinumerot Australiassa (yleensä kaukana sivistyksestä), joten kannattaa olla tarkkana mistä hakee. Farmityöhön laskettavat postinumerot löytää helposti googlettamalla ”regional postcode list”.

DSC02172Meillä ei ollut oikeastaan mitään hajua, miten sitä farmityötä sitten lähtis hakemaan. Erilaiset backpacker- sivustot Facebookissa ja Gumtree on varmaan ne mitkä ekana tulee mieleen, mutta näissä saattaa tulla myös vastaan huijauksia. Mistä tulikin mieleen, mitä ikänä teettekin, niin älkää koskaan suostuko lähettämään etukäteen rahaa työnantajalle. Oon kuullut huijauksista, missä työnantaja pyytää etukäteen rahaa ns. ”varataakseen” sulle paikan. Alueilla missä on paljon farmeja, hostellienkin kautta saattaa löytyä töitä. Kannattaa tutkia missä alueilla on mikäkin hedelmäsesonki meneillään ja alkaa etsiä niiltä alueilta missä on sesonki _alkamassa_. Työnantajat nimittäin palkkaavat sesongin työntekijät yleensä jo ennen sesongin alkua. Me siis käytännössä ihan googletettiin, mikä sesonki Queenslandissa on. Sieltä selvis, että pitäis olla sitruuna- ja mansikkakausi alkamassa. Sitten uudelleen google auki ja sinne sit hakusanaksi esimerkiksi ”Citrus farmers”, ”Strawberry farms” jne jne, ei hirveesti tarvi mielikuvitusta käyttää. Sitten listattiin numeroita ylös ja alettiin soitteleen. Jossei farmeilla ollut vapaita paikkoja juuri tällä hetkellä, niin useimmat otti tietoja ylös mikäli paikkoja vapautuu myöhemmin tai sai muuten kullanarvoisia vinkkejä.

Stay tuned, kerron lisää sitä mukaan miten meidän työnhaku etenee! (: Kuvituksena muutamia satunnaisia kuvia tältä päivää, kun käytiin rannalla (”surffaamassa”) ja lounaalla Moollalabassa. Hei oikeesti noi kaupunkien nimet täälä muuten, mä luovutin jo ton Mollolapan kanssa.

DSC02197DSC02170/ / /

Hello!

This week has gone so fast, even thought it feels like I haven’t really done anything. We’re staying so comfy here at Anne’s and Bill’s house, so we just wanna stay in, lay on the big sofas and browse through all the Austar channels haha! We at least started our active search for work yesterday. We have to look for farm work to get our second year visa, and now we have approx 5 months before this visa is ending. 

So here’s some info about this. For the second year visa, you have to complete 88 days of farm work, which is around 3 months. If you’re lucky, you find place that you work around 5 days in a week and they write down 7 days. If you’re applying for 2nd year visa in Australia, you need to be here when it’s granted.  So you shouldn’t leave your farm work too much in the end of your year, because sometimes paper work can take time. Also remember, that only certain postal codes are counted for 2nd year visa. You find a list of those easily by googling ”regional postcode list”. Usually the farms are more or less far away from civilization…

DSC02174We really didn’t had any clue how to search for farm work. First what came to our mind was different kind of backpacker -pages in Facebook and Gumtree, but in these you also find a lot of scams. So be careful, and never EVER agree to send money in advance for employer! On the areas with lot of farms, you might be lucky finding farm jobs through hostels. What we started doing, we looked up what fruit season is in which area now, and then googled ”Citrus farms Queensland” ”Strawberry farms” and so on.. Then we just started calling. If they didn’t had any available positions at this moment, they took our informations if there is jobs coming in near future. Some of the farmers also gave some good tips!

I will keep you updated how our job-hunting is going! (: Here’s is some pictures from today which we spent at the beach (”surfing”) and lunching in Moollolaba. Btw those names here are ridiculous, I already gave up with that name today. Sorry I’m Finnish, can’t do that! Even our navigator can’t say that.

DSC02192-001DSC02184-001

Previous Post Next Post

You Might Also Like