Suomen suurin matkablogiyhteisö

MY TOP 5 Byron Bay

Ollaan nyt oltu kolme yötä tääl Gold Coastilla, tiistaina käytiin surffaamassa Currumbin Alley -nimisellä surffirannalla ja eilen testattiin Coolangattalla sijaitsevat Greenmount Point, Rainbow Bay ja Snapper Rocks. Ja rehellisesti, aika huonosti se meni ja tuli ikävä Byronia, erityisesti mun suosikkirantaa Wategosia! Currumbin rantaakin suositellaan aloittelijoille, mutta surffisäät ei ehkä oo ollut ihan meidän puolella ja kaikki sanoo, että sää huononee ja aallot isonee loppuviikkoa kohden… Great. Tänäänhän sitten herättiin kunnon vesisateeseen, ja ennusteen mukaan koko loppupäiväkin sataa. Oltiin ajateltu mennä vaeltamaan Mount Tamborinelle, mutta ehkä huomenna sitten! Tänään ajateltiin sadepäivän kunniaksi lähteä kiertelemään Robinan ostoskeskukseen.

Pienen Byron eroahdistuksen kourissa ajattelin tehdä tälläisen TOP 5 -listan mun lempipaikoista siellä! Ja siis sellaisista paikoista missä oikeasti vietin eniten aikaa haha! Tästä lähtee siis! (:

/ / /

We have been here at the Gold Coast three nights now, and on Tuesday we went surfing to point called Currumbin Alley and yesterday we tested Greenmount Point, Rainbow Bay and Snapper Rocks at the Coolangatta. And honestly, it was quite bad haha (I mean we were bad, but the waves/weather was bad too haha)! I started missing Byron and specially my favourite beach Wategos! Currumbin beach is recommended for beginners, but surf weather hasn’t been on our side past days and everybody says it’s getting worse and waves get even bigger towards the rest of the week…Great. Today we woke up and it was pouring rain. And it seems to be raining for the rest of the day. We had thought to go hike to Mount Tamborine, but maybe tomorrow then. For this rainy day, we decided to go soon for a little shop to Robina Shopping Centre.

Since I’m missing Byron already, I thought I make a list about my TOP 5 favourite places there. And this is the places where I for real spend most of my time haha! Here you go! (:

BYRON MY TOP 5

1) The Pass Surfing Point

Tämä on se paikka missä mun rakkaus surffaukseen syttyi. The Pass on erinomainen surffiranta aloittelijalle! Surffaajat odottavat tavallaan jonossa, etunokassa tietty ne pro-tyypit ja siitä sitte huonoimmuusjärjestyksessä rantaa kohti hehe! No joo ei nyt ihan, mutta aloittelijana on helpompi olla lähempänä rantaa, pienempiä aaltoja ja vähemmän ihmisiä. Yritä kuitenki katsoa josko joku pro on juuri kiitämässä aallolla, ettet vain pilaa kenenkää aaltoa.

/ / /

This is the place where my love for surfing started! The Pass is excellent place for beginners. Surfers are waiting like in some sort of line, pro surfers go front and then depending how much you suck, you choose your spot haha. I’m joking, it’s just easier for beginners to stay closer to the beach. There is smaller waves and less people. Try to just keep on eye the surfers coming behind you, so that you wouldn’t ruin someones wave.

DSC01697DSC01692DSC01687DSC01681

2) Wategos Beach

Mun ehdoton suosikkiranta kaikista rannoista millä oon tähän mennessä täälä Ausseissa tepastellut! Älyttömän kaunis ranta, ja ei yleensä niin täynnä porukkaa kuin The Pass. Aallot on yleensä kivoja ja helppoja, ja jatkuu pitkälle rantaan asti. Wategosissa on yleensä paljon longboardaajia (en tiedä miten tää suomennetaan haha). Täälä on kuitenki vaarana veden alla piilevät kivet, joita et välttämättä aloittelijana huomaa tai osaa varoa, siksi suosittelen aloittamaan surffikokeilut The Passissa.

/ / /

This is my absolute favourite beach in Australia so far. Wategos is so beautiful, and there is usually less people than at The Pass. Most of the time, it’s easy and nice waves that goes all the way to the beach. There’s usually lot of longboarders here! The only danger here is rocks that are hiding underwater, which you may not notice as a beginner. That is one reason why I think is better to do your first surf experiments at The Pass.

DSC01232DSC01215DSC01186-001DSC01201

3) Soul Bowl ja Macs Milkbar

Meillä ei tosiaan tota wifi-luksusta oo ollut koko aikana, kun ollaan Byronilla asuttu, joten suosikkikahviloiksi/lounaspaikoiksi valikoitui luonnollisesti nettiyhteyden omaavat paikat! 😀 En osannut valita suosikkia Soul Bowlin ja Macs Milkbarin väliltä, joten jaetulla kolmossijalla siis molemmat! Soul Bowlissa on älyttömän hyvää (terveellistä) ruokaa, suht edulliset hinnat ja henkilökunta on viihdyttävää haha! Macs Milkbarissa on hyvät kahvit, smoothiet, wrapit ja terveellisiä herkkuja. I like! Ja wi-fi toimii kuulkaa sellasta vauhtia molemmissa, että kaikki kovan luokan dataajatkin varmasti osaa arvostaa!

/ / /

We haven’t have the luxury of wi-fi for very long time, so naturally you always chose cafe’s with wi-fi! I couldn’t choose favourite between Soul Bowl and Macs Milkbar, so on shared third place we have both. Soul Bowl has really delicious, healthy food, good prices and entertaining staff haha! Macs Milkbar has good coffee, smoothies, wraps and healthy treats. I like! And wi-fi works with almost speed of light in both of the cafe’s, so a person with little internet addiction (me) can appreciate that!

DSC01797DSC01807macs milkbarmacs milkbar24) Railway Friendly ja The Northern

Byronilla on vaikea olla menemättä ulos. Niin, en osaa tälle mitään oikeen selitystäkään antaa. Kai se on tää yleinen fiilis täälä. Kaikkialla kuulee katusoittajia, ihmiset kerääntyy kuuntelemaan ja fiilistelemään musiikkia. Yleensä lähdetään käymään yksillä Railwaysissä, jossa on yleensä hyvää livemusiikkia ja halvat juomat! Yleensähän se ei vielä tähän jää, aina tarvii vähintää käydä ”pyörähtämässä” meidän suosikkipaikassa Northenissa ja sitte voiki kello kolmelta mennä 23h piirakkashopin kautta kotia. Joo hei lisätkääs tähän ne aamuviiden (okei okei meidän kohdalla ehkä aamukahdeksan..tai kymmenen…) surffiherätykset, ei tuu kesää! Niin ja Northenissa on muuten myös todella hyviä live-esiintyjiä, jonka jälkeen DJ aloittaa. Yöelämästä siis voin suositella näitä kahta Railway Friendly ja Northern!

/ / /

It’s hard to not go out in Byron. I don’t really know how to explain that, but I guess it’s the general vibe here. There’s people playing on the streets, people gather to listen and dance. Usually you end up going for after surf drinks to Railway Friendly, which has good live music and cheap drinks. Then you continue to Northern for ”just a while”. Then you can happily go home 3am, but don’t forget to grab some pies from 23h Pie Shop! Add here those 5am surf wake-ups! Ok maybe for us it’s more like 8am surf wake-ups…or 10am…But yeah it’s also good live music in Northern and after that DJ starts. So my two nightlife -favourites are Railway Friendly and Northern!

11185878_10206849965946827_259843104_nByron Iphone15IMG_9353

5) The Lighthouse Walk

Tää on aika turistia, hehe itsehän en ole turisti. Mutta pakkohan tää nyt on mainita. Jos tykkäät lenkkeilystä niin suosittelen testaamaan lenkkipolkuja ylös Byron Bayn majakalle. Majakalta näet myös yleensä delfiinejä, ja tiettyyn vuodenaikaan myös valaita.

/ / /

Ok, this is the most touristic thing to do, but you just have to mention this. If you like going for run or walk, go up to The Lighthouse. From up there you can usually see dolphins, and at the right time of the year, also whales.

IMG_9750-001IMG_9755IMG_8838

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like