Suomen suurin matkablogiyhteisö

Island Trip?

Moii!

Kerroinkin jo tossa vähän aiemmin meidän suunnitelmista. No päädyttiin lopulta sitten siihen, että lähetään reilu viikon päästä Byronilta kohti Sunshine Coastia. Sinne on täältä noin 3,5 tunnin ajomatka, joten ajateltiin samalla pysähtyä muutamaan muuhunkin paikkaan. Eli siis mini-roadtrip tiedossa! Me kaivettiin Lonely Planet naftaliinista, ja alettiin suunnitella mihin sitä sit menis käymään. Mulla tulee aina tota Lonely Planettia selaillessa sellanen fiilis, että liian paljon nähtävää ja liian vähän aikaa (ja rahaa). Mä oon jo kauan aikaa halunnut mennä johonki camping-alueelle tai telttailemaan, ja meiltähän löytyy autosta kaikki telttailuvälineet käyttämättöminä haha! Toivottavasti nyt päästäis telttailemaan ennen Sunshine Coastille saapumista! (: Lonely Planetin selailun ja googlailujen jälkeen, muutama saari jäi mieleen: North Stradbroke Island, Moreton Island ja Kangaroo Island.

moretonisland6Moreton Island

North Stradbroke Islandille pääsee lautalla auton kanssa, ja oman auton kanssa pystyy helposti kiertelemään eri paikoissa. Joillekkin saarille pääset vaan maasturilla, josta pitää lisäksi maksaa n. 40 dollarin ns. maasturilupa. North Stradbroke Islandille saa kuitenki mennä ihan tavallisella autollakin. Lautalla matkustaminen maksaa 146 dollaria per auto, matkustajat mukaanluettuna. Eli ei paha, kun meilläkin menee kaikki puoliksi! Saarilla ei yleensä ole suurta valikoimaa eri leirintäalueita, joten oma telttapaikka kannattaa varata hyvissä ajoin. Lonely Planet suositteli tätä sivustoa: https://www.straddiecamping.com.au/ , ja nopealla selaillulla telttapaikan varaaminen näytti olevan todella helppoa. Valinnanvaraa oli premium- telttapaikoista mökkeihin, mutta normitelttapaikat lähti 16,5 dollarista yö. Miksi tänne saarelle sitten kannattaisi mennä? Henkeäsalpaavan kauniit maisemat ja rannat riittää jo varmaan monelle syyksi, mutta snorklailu, sukeltaminen ja surffaus ovat myös suuressa suosiossa. Saarella on eri kävelyreittejä, joista yksi suosituimmista on nimeltään North Gorge Headlands Walk. Täältä voit myös bongailla delfiinejä, kilpikonnia ja valaita! Suurin osa saaren asutuksesta sijoittuu lähelle Point Lookouttia, jonka lähellä sijaitsee kuulemma myös parhaimmat surffirannat!

stradbrokeNorth Stradbroke Island

kangarooisland2Kangaroo Island

Moreton Islandille valitettavasti pääsee vaan maasturilla, se varmaan riittää tällä kertaa meille syyksi skipata paikka. Lisäksi sinne on kalliimpi mennä lautalla. Moreton Island ja North Stradbroke vaikuttavat kuitenkin lähes samantyylisiltä. Moreton Island on kuitenki ihanteellinen paikka telttailuun, snorklailuun ja vaikka suppailuun (Stand Up Paddle Boarding). Saaren ympäristössä on paljon laivojen hylkyjä, niitä olis kyllä kiva päästä tutkailemaan snorklailemalla!

moreton islandSnorkeling at the Moreton Island

Kolmanneksi saarivaihtoehdoksi nousi Kangaroo Island. Jos haluat nähdä kaunista, lähes koskematonta luontoa ja villieläimiä laidasta laitaan, Kangaroo Island on paras vaihtoehto. Saarella ei kuitenkaa ilmeisesti ole julkista liikennettä, joten tarvitset joko oman auton tai voit myös vuokrata paikan päältä. Nopealla googlailulla auton tuominen saarelle oli kuitenkin aika kallista, noin 300 dollaria (auto + kaksi matkustajaa), joka on kyllä meille ihan liian iso summa tuhlattavaksi. Täytyy siis tsekata vielä muita mahdollisuuksia päästä tutkailemaan Kangaroo Islandia, muuten näistä vaihtoehdoista meidän kohteeksi valikoituu todennäköisimmin North Stradbroke Island!

Googlen kuvahaulla hain vähän kuvia paikoista, koska luonnollisesti omaa kuvamateriaalia mulla ei (vielä) ole! ;D

stradbroke5North Stradbroke Island

/ / /

So I told earlier something about our plans. Now we have decided to leave Byron in little over one week, and head up to Sunshine Coast. Its around 3,5 hours drive there, so we thought we might aswell stop in few places on the way. Mini- roadtrip yeah! We were opening our Lonely Planet after a while, and started looking where would we like to go! Always when I read that book, I get this feeling that there is too much to see and too little time (and money). I’ve wanted to go camping for looong time already, and we actually have camping gear in our car, that we have never used. I hope we could go camping before Sunshine Coast! (: After reading Lonely Planet and some googling, I found few islands that sound interesting, North Stradbroke Island, Moreton Island and Kangaroo Island. 

stradbroke2Snorkeling at the North Stradbroke Island

To North Stradbroke Island you can go with your own car and take ferry. Own vehicle is best way to see us much as you can. Some of the islands, you can only go with 4WD, but to Stradbroke Island you can go with normal car too. Ferry there and back is costing 146 dollars for one car, but its plus passengers. So it’s not too bad, specially when you share the cost with someone. There not very many camping sites on the islands, so you should book your site in advance. Lonely Planet was recommending to book your site from here:https://www.straddiecamping.com.au ! There’s lot of choices from premium – tent sites to cabins, but just normal sites are from 16,50 dollars. Why would you go to North Stradbroke Island then? Beautiful landscapes and beaches are propably good enough reason to go, but snorkeling, diving and surfing is also very popular! There’s also plenty of walks, like one of the most popular ones: North Gorge Headlands Walk. You can also spot some dolphins, turtles and whales over here! Most of the accommodation is located near Point Lookout, and I also heard the best surf breaks are around there!

moreton island2Wrecks at the Moreton Island

To Moreton Island you can unfortunately go only with 4WD, and that is propably the reason why we’re gonna skip this island. It’s anyway more expensive to go than North Stradbroke. They also seem bit similar. Moreton island is recommended for camping, snorkeling and other water sports like paddleboarding. There is lot of wrecks around Moreton Island, would be awesome to go explore them by snorkling!

Moreton Island 2010 ShootMoreton Island

The third island choice was Kangaroo Island. If you wanna see beautiful wilderness and wildlife, this is the island to go. There is no public transport on the island, so you need to have your own car or rent one. With fast googling, it seemed quite expensive to take your own car, around 300 dollars (one car plus two passengers). That is way too much for us at the moment. We have to see if there is other options to go to Kangaroo Islands, otherwise our choice is going to be North Stradbroke Island!

These pictures I googled also, since I don’t have any own photos (yet)! ;D

kangarooisland3Kangaroo Island

stradbroke4North Stradbroke Island

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like