Suomen suurin matkablogiyhteisö

Couchsurfing

Heippa ihmiset!

Ajattelin kirjoittaa sellaisesta asiasta kuin couchsurfing! Olin kuullut sohvasurffaamisesta jo ennemmin, mutten koskaan sen enempää tutustunut! Me vietettiin joulukuu Uudessa-Seelannissa, ja alettiin siinä kuun alussa katsella hostelleja Sydneysta uutta vuotta varten. No huomattiin sitten, että mehän ollaan vähän myöhässä. Sydneyssä ei ollut yhden yhtäkään hostellia vapaana, ja muutenkin hinnat oli pilvissä. Mietittiin jo, että nyt me sit varmaan joudutaan nukkua siellä autossa enemmänki haha!

No Hennu sai sitten idean couchsurffaamisesta! Eli kyseessä on siis sivusto, mihin voit tehdä oman profiilin ja joko etsiä ihmisiä, jotka majoittavat kotiinsa muutamaksi yöksi tai toimia itse houstina. Mikään pakko ei itse kuitenkaan vieraita ole ottaa. Mä olin eka lievästi couchsurffaamista vastaan, koska pystyin jo kuvitella ne kaikki vanhat pervot, jotka metsästää nuoria tyttöjä kotiinsa haha! Suurin osa sivulla olevista housteista vaikutti kuitenkin ihan normityypeiltä ja kaikki meidän kokemukset on ollut todellakin vain positiivisia. Tehtiin kaikki omat profiilit, jonka tekemiseen kannattaa käyttää aikaa, lisäillä kuvia itsestä tai esimerkiksi omista matkoista, harrastuksista jne. Mitä huolellisemmin täytät profiilin, sitä todennäköisemmin ihmiset haluavat toimia houstinasi. Sivustolla sekä vieraat että houstit voivat kirjoittaa toisilleen lopuksi arvostelut, joten nekin kannattaa lukea läpi.

DSCN0638Our” rooftop in Sydney!

Couchsurffaaminen on tähän mennessä ehdottomasti yksi parhaista kokemuksista Australiassa! Tavattiin huipputyyppejä, nähtiin paljon kaikkea ja opittiin mm. surffausta. Meidän ensimmäinen host oli Sydneyssä todella vieraanvarainen Gavin, jonka luona yövyttiin noin viikko. Gavinin asunto oli ehkä meidän hulppein asumus tähän mennessä, saatiin omat huoneet ja kylpyhuone, asunnossa oli iso keittiö, kaksi parveketta ja kattoterassi uima-altaalla. Gavin olisi antanut meidän asua pidempäänkin, mutta meidän piti jatkaa matkaa Newcastleen. Newcastlessa yövyttiin Benin, Joelin ja Jamesin talossa, ja meillä oli ihan huippuhauskaa. Pojat oli meidän ikäisiä, ja näytti meille parhaimmat rannat ja paikat Newcastlessa, ja käytiin tietenkin myös katsastamassa Newcastlen yöelämä. Mieleen jäi myös meidän pimeä iltauinti merivesi-altaassa, joka oli täynnä ”hiuksia” eli ohutta merilevää haha! Käydään ehdottomasti uudelleen moikkaamassa, kun jossakin vaiheessa Newcastleen uudelleen päädytään!

DSC09794I don’t know if all guys in Newcastle are as photogenic?

Newcastlen jälkeen seuraava pysäkki oli Port Macquarie, jossa yövyttiin Chrisin ja Chrisin pojan Aaronin ihanassa talossa. Chris ja Aaron ovat houstanneet ihmisiä jo reilu 9 vuotta, jonka aikana lähes tuhat couchsurffaajaa on vieraillut heidän luonaan. Saatiin myös kunnia olla lähes viimeiset vieraat, sillä Chris oli ”eläköitymässä” houstaamisesta. Meillä oli todella kotoisa olo heidän luonaan, Chris oli huippukokki ja opetti meitä kokkailemaan erilaisia ruokia. Aaron oli meidän ikäinen, ja piti meille myös meidän ihkaensimmäisen surffitunnin! Meillä oli muutamat ihan huippuillat Chrisin, Aaronin ja Aaronin kavereiden kanssa! Toivottavasti kohdataan vielä jossain vaiheessa! (:

DSC09776Some deep conversation with Ben! 😀

Port Macquariessa vietettiin muutamat yöt, ja sen jälkeen saavuttiin Pottsvilleen lähelle Byronia. Valittiin Michael houstiksi, koska haluttiin kokeille surffausta uudestaan ja Michael oli kertonut profiilissaan opettaneensa surffausta vuosia. Ja eikä petytty, Michael vei meidät surffaamaan ja melomaan kanootilla pienelle poukamalle. Kiitos surffitunneista! (: Pottsvillessä vietettiin pari yötä, jonka jälkeen saavuttiin Ballinaan, joka sijaitsee noin 25 minuutin ajomatkan päässä Byronista. Nathan oli juuri aloittanut houstaamaan ihmisiä, joten saatiin olla ensimmäiset couchsurffaajat. Nathanilla oli iso asunto meren rannalla, ja hän itse oli suurimman osan ajasta Coolangattalla töissä. Hän sanoin alottaneensa houstaamisen, koska oli turhaa pitää asuntoa tyhjillään niin paljon! Nathan on ihan älyttömän ihana tyyppi, ja päädyttiin itseasiassa asumaan Nathanin luona kolme viikkoa haha! Nathanin kanssa kokkailtiin yhdessä illallisia ja katsottiin tennistä telkkarista, vietettiin yhteisiä illanistujaisia ja käytiin myös moikkaamassa Nathanin kavereita Coolangattalla. Siellä syötiin Nathanin työpaikalla, meksikolaisessa ravintolassa illallista, vietettiin hauska ilta ja surffattiin seuraava päivä. Iso kiitos Nathanille! (:

DSC09909Going out with these dudes in Port Macquarie! :’D

Tän jälkeen muutettiinkin sitten tähän asuntoon, missä nyt asutaan! Ajateltiin kuitenkin ehdottomasti aina sillon tällöin couchsurffailla uudelleen! Silloin tapaa paikallisia, näkee paikkoja mihin ei itse keksisi mennä ja mahdollisesti myös oppii jotain. Me opittiin ainakin kokkaamaan uusia ruokalajeja ja surffausta. Tästä syystä en ookkaa muuten ottanut yhtään virallista surffituntia! ;D Voin suositella kaikille couchsurffausta, ja aoin kyllä jossain vaiheessa kun se mahdollista on niin toimia myös itse houstina!

Jos jollain heräsi kysymyksiä, saa kysyä ja vastailen taas parhaani mukaan! (:

IMG_8132Our surf teacher Michael!

/ / /

Hey mates!

I thought I’m gonna write about couchsurfing! I had heard about it before, but never tried before. We spent our December in New Zealand, and when we were about to book our hostel for New Year in Sydney, we noticed that we were bit late. There wasn’t even one single hostel left, and anyway prices were extremely high. We were already planning to sleep in the car haha!

But then Hennu got this idea about couchsurfing! This is a page, where you make your own profile and you can either look for host or be a host, or both. And of course, you don’t necessarily have to take guest yourself, but that is little bit the idea of CS. I was little bit against of CS first, I could imagine all the old, creepy dudes, that are trying to hunt for young girls haha! But most of the people on site seemed just normal people and all our experiences has been only positive. We all made our own profiles, which you should use time to fill up. Write a lot of information about yourself, and add pictures from yourself, your travelling or hobbies. The more carefully you fill your profile, the more likely people wanna host you. After stay both host and guest can write their reviews, so you should read them too! 

DCIM100GOPROG0089238.Our first surf lesson with Aaron! So much fun! 😀

Couchsurfing has so far been one of the best experiences here in Australia. We were couchsurfing around 1,5 months, and we met so many amazing people, saw so many new places and got our very first surfing lessons. Our first host was very hospitable Gavin, who had probaply the most luxurious place where we have stayed in Australia. We got our own rooms and bathroom, apartment had big kitchen, two balconies and rooftop with pool and sauna. We stayed here one week, but Gavin would have let us stay longer. Unfortunately we had to move on to Newcastle! There we stayed with Ben, Joel and James in their house, and we had amazing time. Boys were around our age, and they were showing us around in Newcastle and also took us to see some nightlife. One memorable moment was when we were going for night swim to sea bath, which was full of ”hair” aka thin sea weed. Boys must have thought we’re crazy haha! We’re definitely gonna go say hi, when we sometime go back to Newcastle! Thanks boys! (:

DSC09978Our ”home beach” in Ballina!

After Newcastle we drove to Port Macquarie, where we stayed with Chris and his son Aaron’s beautiful house. Chris and Aaron have been hosting guest together over 9 year, and in that time almost thousand couchsurfers has stayed in their house. We got honor to be almost the last guests, since Chris was thinking about ”retiring” from hosting. We felt like home at their place, Chris was top chef and he thought us to cook different kind of meals. Aaron was around our age, and he actually took us to surf for the very first time! We had few fun nights with Chris, Aaron and Aaron’s friends! Hope to meet you some time soon guys! (:

DCIM100GOPROG0079155.”Surfing” in Port Macquarie!

After Port Macquarie the next stop was Pottsville, close to Byron. We asked Michael to be our host, because we wanted to try surfing again and he told in his profile that he has been teaching surfing for ages. And we weren’t disappointed, we tried surfing few times and he also took as kayaking. Thanks for the lessons! (: After Pottsville we arrived to Ballina, which is around 25 minutes drive from Byron. Our host Nathan had just started with CS, so we we’re his first couchsurfers. Nathan has big house on the beach, but he was working a lot in Coolangatta. He said he wanted to do hosting, because his house was mainly just empty. Nathan is the most amazing person, and we ended up staying at his place three weeks haha! 😀 We loved making dinners with him, watching tennis together (with subtitles for us haha) and spending some fun nights together with him and his friends. We also went to meet his friends to Coolangatta, had fun night at the Mexican restaurant he works and surfed the next day. Big big thanks to Nathan! (:

IMG_8143

One of our dinners with Nathan! (:

After living in Ballina for few _weeks_ we moved to this apartment we’re living now. We had so much fun couchsurfing, I can recommend it to anyone. With couchsurfing you meet locals, you see places you wouldn’t have discovered yourself and you learn new things, like we learned example some cooking and surfing. Actually CS is one of the reasons, I never took official surf-lessons haha! When I’m having a chance, I will definitely do hosting myself too. 

If someone has any questions, go for it and I try to answer as well I can! (:

DSCN0655

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like