Suomen suurin matkablogiyhteisö

What’s next?

Huomenta ihmiset!

Mulla alkaa kohta työt, mutta halusin tulla vähä kirjoittelemaan pikaisesti. Oon tosiaan tehnyt kolmea työtä täälä. Muutamia tunteja siivoamassa ja ravintolassa, mutta enimmäkseen tuolla Yöpöllö -kioskissa. Nyt kuitenkin mulla loppuu työt siellä, koska olin ns. kesätyöntekijä. Yöpöllö on valitettavasti ollut mun suurin tulonlähde täälä, ja tällä hetkellä Byronissa on aika heikosti töitä. Täälä on alkamassa hiljainen kausi, talvi tulee ja lomat loppuu, joten ravintolat ja liikkeet laittaa kesätyöntekijöitä pihalle. Byron on ihana paikka asua, mutta luin hiljattain, että täälä on Australian kolmanneksi eniten turisteja/reppureissaajia heti Sydneyn ja Ulurun jälkeen. Voitte siis kuvitella miten monta ihmistä on yhtä työpaikkaa kohden. Mun kohdalla vielä vaikeuttaa se, että mulla ei esimerkiksi ole baarityöstä tai baristan työstä kokemusta…

IMG_0054Siispä juteltiin vähän Hennun kanssa tossa yks ilta. Meidän oli itseasiassa alunperin tarkoitus olla Byronilla kuukausi ja jatkaa matkaa, mutta tällä hetkellä ollaan oltu täälä n. 3,5 kuukautta.. Huh! 😀 Mites se meni, aika rientää kun on hauskaa haha! Hennun täti asuu parin tunnin matkan päässä täältä Sunshine Coastilla. Mietittiin jos lähdettäis vaan sinne, ja etsittäis jostain muualta töitä. Ylhäällä päin on paljon saaria täynnä isoja lomakeskuksia ja paljon paremmat palkat. Vaikka rakastankin Byronia, pieni maisemanvaihdos ei olis kyllä pahitteeksi.Byron Iphone11Me halutaan myös molemmat Hennun kanssa hankkia toisen vuoden viisumi, johon vaaditaan siis 88 päivää farmityötä. Ja mikä tahansa farmityöhän ei kelpaa, vaan sen tarvii olla luonnollisesti keskellä ei mitään haha! 😀 Meidän olis siis hyvä alkaa suorittaan noita päiviä pikkuhiljaa, koska meidän viisumi loppuu lokakuussa. Farmityöhön kannattaa varata enemmän aikaa kun kolme kuukautta, koska työt ovat kausiluonteisia ja välttämättä et pysty suorittamaan koko 88 päivää yhdessä paikassa. Siksi itse haluan aloittaa hyvissä ajoin!

Kuvituksena viime aikojen satoa Iphonen kätköistä! (:

Processed with VSCOcam with c1 preset/ / /

Good morning!

I’m off to work soon, but I just wanted to come write a post first. So I’ve done three different jobs here in Byron, few hours of cleaning and in the restaurant per week, but mostly in the convenience store Night Owl. Soon I don’t have any hours there, since I was more like ”summer worker”, and unfortunately that’s where I get most of my income here. It’s very little jobs in Byron at the moment, it’s winter coming, tourists are leaving, and restaurants and stores are putting their summer workers out… I absolutely love to live here, but I just read that this is the 3rd most touristic place in Australia, right after Sydney and Uluru. You can imagine how many people there is searching for one available job. For me it’s also more difficult, since I don’t have any experience about barista work and I haven’t worked behind the bar…

Processed with VSCOcam with f2 presetWe had a little talk with Hennu one night, and we we’re planning where are we heading next. Actually at first, we were supposed to stay in Byron only for one months and then move on, but now we have lived here already 3,5 months.. Wow, time goes fast when you’re having fun right haha? Hennu’s aunt lives 2 hours away from here, at the Sunshine Coast. We were thinking just going there, and search work there. And when you go up on the coast, there’s lot of islands with big resorts with lot of work and everything is much better paid. Byron Iphone10We both want to have our second year visa, so we have to start doing our 88 days of farm work too. And of course any kind of farm work is not counted for visa, it usually has to be middle of nowhere haha! Exciting. Our visa is running out in October, so we want to have enough time to do our 3 months. Farm work is seasonal, so you can’t necessarily do the whole 88 days in one place. So try to reserve at least 5-6 months for doing your farm work.

Pictures are taken with my Iphone on past days! (:

IMG_0238

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like