Suomen suurin matkablogiyhteisö

Let’s go surfing!

Helouu!

Kiirettä pitää! Tällä hetkellä mulla on peräti kolme työpaikkaa, siivoan hotellia aamuisin, tarjoilen italialaisessa ravintolassa ja vanhasta tutusta Night Owl- kioskista (suomalaisittain Yöpöllö) on taas aika paljon tunteja myös. Yritän ainaki hetken aikaa pitää kaikki kolme työtä, että saisin mahdollisimman paljon rahaa kasaan! Haluan matkustelemaan. (:

Koska mulla ei oikeastaan oo mitään kovin jännittävää kerrottavaa tällä hetkellä, ajattelin pyhittää tän postauksen mun vapaa-ajan lempipuuhalle: surffaukselle. Oon totaalisen rakastunut surffaukseen tällä hetkellä! Useiden vedessä vietettyjen räpiköintien ja parin hyvän surffiopettajan avulla, oon jopa kehittynyt huimasti. Ensimmäiset kerrat oli kyllä todellista haparointia, ja ihan ekalla kerralla sain mm. laudasta päähän haha. Nykyään saan jo välillä aaltoja kiinni ihan omatoimisesti ja pysyn laudan kyydissäkin lähes joka kerta. Osaan vähän jo ohjailla ja väistellä ihmisiäkin, en oo siis enää lähellekkään yhtä hengenvaarallinen kun aluksi! 😀

Haaveilen myös oman laudan hankkimisesta, tällä hetkellä sen estää lähinnä todella kalliit hinnat. Käytettyjenkin lautojen hinnat on satasissa. Mä oon jo miettinyt minkä värisenkin laudan mä haluaisin. Se olis joku vaalean pastellin värinen, mieluiten vaaleanturkoosi! Jos mä kehityn nopeaa vauhtia surffaamisessa, niin sitte kyllä hommaan sen laudan…

Surffauksessa on kyllä myös omat jännitysmomenttinsa. Mun tän hetken suurin pelko on: hait! Aluksi aallot oli pelottavia, ja varsinkin laudan kanssa aaltoihin meneminen. Jännitti aina, että osun joko itseäni tai jotain muuta laudalla päähän. Nyt aallot ei enää jännitä, mutta kaikki täälä tapahtuneet haihyökkäkset ei oo kyllä haipelkoon ainakaan auttanu. Eilen lähdettiin surffaamaan, ja heti ensimmäisenä kuultiin 4-metrisestä valkohain mötikästä, joka oli kuulemma kierrellyt lähellä Byronia. Helikopteri oli kiertämässä rantoja ja paikalla oli vesiskootteri varoittamassa ihmisiä. Haita on kuitenkin aina kaikkialla, sekä täytyy olla todella todella huono tuuri, jos noin iso hai lähelle rantaa eksyy. Varsinkin, jos paikalla on paljon muita surffareita.

Ja pakko tähän loppuun vielä lisätä, että on sielä meressä onneksi hellyyttäviäkin otuksia. Byronilla näkee paljon delfiinejä, valaita ja kilpikonnia. Yks päivä pikku-kilppari kävi morjestamassa ja tänäänkin delfiinit ratsasti aalloilla kilpaa surffareiden kanssa. Hennu meinas kyllä saada slaagin, kun erehty luulemaan yhtä delfiiniä haiksi!


/ / /
Hi guys!

I’m extremely busy at the moment. I have three jobs now, cleaner of a hotel, waitress in one little Italian restaurant and then I’m also back in good old Night Owl too. I’m trying to keep all three jobs at least for a while to save some money. I wanna travel. (:

Since I really don’t have anything super-exciting to tell, I thought I’m gonna talk about my favourite thing right now: surfing! I’m so excited about surfing, and after many many hours in water and with help of few good surf-teachers, I’ve actually gotten much better. My first times surfing were full of struggling, example at very first time surfboard was hitting me in the face. Nowadays I’m able to catch some waves by myself, and I’m staying on. I can even steer a bit and go around people, so I’m not so dangerous anymore haha! 

I’m also dreaming about buying my own surfboard, but they are so expensive. Even if you buy second-hand, prices are in hundreds. I promised myself if I’m developing fast, I’m gonna buy my own board, no matter what! It’s going to be some nice pastel-colour…aqua-blue would be the dream!


Surfing has also some (too) exciting sides also. My biggest fear is: sharks. First I was more afraid of waves, and specially going there with big board. I was always nervous that I’m going to hit myself or someone else in the head. Now waves are not scary anymore, but all the recent shark-attacks doesn’t help with my little fear of sharks. Yesterday we went for a surf to Wategos Beach, and we heard right away that there has been 4-meter-long great white circulating near Byron. There was helicopter and jet ski warning surfers. But anyway, there’s always sharks around, and it would be real bad luck if such a big shark is coming near the beach. Especially when there’s a lot of other surfers.

There’s also cute creatures in the sea, such as dolphins, whales and turtles. One day there was a little turtle saying hi and today there was lot of dolphins having a surf-competion with surfers. Hennu almost got heart-attack, when she thought one of the dolphins was a shark. 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like