Suomen suurin matkablogiyhteisö

Whangarei part. 2

Viime viikonlopun lauantain ja perjantain ajattelin tiivistää nyt yhteen postaukseen kun tiivis oli tahtikin! Ehdittiin tekemään vaikka mitä, kiitos siitä kuuluu jälleen kerran Katille ja Mikelle! ;D Aamulla noustiin aikasin ylös, syötiin aamupala ja lähdettiin tien päälle! Sää suosi meitä aika hyvin, lauantaina oli kyllä suht pilvistä ja välillä tuli sadekuuroja. Lämmin kuitenkin oli kokoajan. Sunnuntaina olikin sitten aurinkoista lauantainkin edestä.

Perjantaina aamulla lähdettiin Waitangiin, jossa sijaitsee maorien kokoontumistalo ja jäänteitä vanhasta maorikylästä. Tälläistä ei välttämättä ite oltais keksitty, joten oli ihan huippua, että Kati ja Mike vei meidät tänne! Ostettiin liput maori-konserttiin, joka pidettiin juurikin siellä kokoontumistalossa. Konsertti kesti n. 40 minuuttia, mutta oltaisiin kyllä jaksettu kuunnella sitä vielä paljon pidempään! Konsertti ei ehkä oo kyllä parhaiten kuvaileva sana, sillä tanssimassa ja laulamassa oli vain 6 maoria ja katsomassakin ehkä vain noin 20-30 henkeä. Mutta just se teki mun mielestä esityksestä niin erityisen hyvän ja aidon!

Konsertin jälkeen syötiin lounasta Waitangissa puistossa. Alkuperäinen suunnitelma oli napata bodyboardit mukaan ja suunnata surffibiitsille! No lounaan jälkeen alkoi sadella vettä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Me kuitenki Hennun kanssa oltiin edelleen innokkaana menossa veteen, ja sateessahan on kiva uida! 😀 Niin me sitten ajettiin rannalle, me hypättiin märkäpukuihin ja juostiin veteen. Oli ihan älyttömän hauskaa, vesi tuntui lämpöiseltä sateessah ja rannalla ei ollut lähes ketään muita. Perfect!

Whangarei Falls
Sunnuntai alkoi totuttuun tapaan hyvissä ajoin heräämällä ja saatiinkin syödä aamiaista auringonpaisteessa terassilla! Aamiaisen jälkeen suunnattiin Manaia-vuorelle, jolle oli sitten tarkoitus kiivetä. Reilun 1000 portaan, kävelyn ja kiipeämisen jälkeen päästiin kuin päästiinkin huipulle. Voin kertoa, että näissä lämpöasteissa ja pitkän kipeänä olemisen jälkeen, oli kyllä ihan RIITTÄVÄN rankkaa. Maisemat oli todellakin kiipeämisen arvoiset, ja alaspäin tuleminenhan on aina reilusti helpompaa ja voi kettuilla vastaantuleville, joilla on vielä urakka edessä haha 😀
Amazing views from Mount Manaia

Hikisen kiipeämisen ja kävelyn jälkeen oli edessä jotain virkistävämpää: bodyboarding ja snorklaus! Jeee! Mä oon meistä varmaan se eniten vesieläin, joten oon aina innoissani kaikesta mihin liittyy meri ja uiminen! Suunnattiin siis Ocean Beach- surffibiitsillä, jossa aallot oli aika pelottavia ja isoja meille bodyboarding-aloitteilijoille, mutta sinne me hypättiin sekaan Hennun kanssa. Yhden kerran vaan jähmetyin jättiaallon eteen ja jäin pyörimään sinne aallon sisälle. No ehkä muutaman kerran vielä täytyy tehdä sama, ennen ku oppii haha 😀 Tän jälkeen vaihdettiin vielä Goat Islandille, mikä on kuulemma yksi parhaista snorklauspaikoista. Siinä kun käveltiin rantaan kohden tuli muita snorklaajia vastaan, jotka kertoi siellä olevan paljon rauskuja! Rannalla oli valitettavasti vähän aallokkoa, joten vesi ei ollut niin kirkasta ja rauskutkin pysyi piilossaan.

/ / /
So last weekend we we’re in Whangarei which was awesome, thanks to Kati and Mike! In a nutshell we we’re seeing a lot of beautiful views, driving around, bodyboarding, snorkling at the Goat Island and hiking to Mount Manaia. We also went to Waitangi, which has huge park, maori’s meeting house and some parts of old maori village. There we bought tickets to maori concert, which we really liked! The concert was lasting 40min, but I could have been watching it much longer!

Weather was really warm, but on saturday it was more or less raining. We still went bodyboarding on saturday too, and it was so much fun! Water felt really warm in the rain, and waves we’re nice, and for bonus there wasn’t almost anyone else at the beach! Perfect! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like