Suomen suurin matkablogiyhteisö

Auckland-Taupo-Rotorua-Auckland

Moii!

Me lähettiin tosiaan Aucklandista maanantaina pienelle kierrokselle. Suunnitelmissa oli käydä myös Taurangassa, mutta koska sää oli vähän sateisempi ja huonompi, päätettiin jättää se välistä tällä kertaa. Tauranga kun on enemmän biitsikaupunki ja täynnä ranta-aktiviteettejä. Perjantaina tultiin takaisin Aucklandiin. Liikuttiin kaikki matkat Nakedbussilla, mikä on selvästi edullisin vaihtoehto! Ja suosittelen kyllä suunnittelemaan matkan etukäteen ja varaamaan kaikki bussimatkat kerralla, sillä hinnat muuttuu ja kallistuu mitä lyhyemmällä varoitusajalla varaa.

Meidän ensimmäinen stoppi oli Taupossa, missä vietettiin yksi yö ja kaksi päivää. Tekemistä sielläkin olisi ollut kyllä useammaksi päiväksi, mutta hinnat oli ehkä aavistuksen kalliimmat kuin Rotorualla. Rotorua on vähän isompi ja ns. turistimpi paikka. Taupossa kaikki suositteli skydivingia, mistä löytyi myös paljon hyviä tarjouksia. Mua ei kyllä valitettavasti mistään koneesta saa hyppäämään! 😀 Pyörien vuokraaminen on suht edullista, puoli päivää n. 20 dollaria. Me valittiin kävely/juokseminen Huka Falls -vesiputokselle. Sinne pääsee myös pyörällä, mutta kävellen Taupon keskustasta kestää n. 1,5h. Kävelyreitti kulkee joen vartta pitkin, joten maisemat on upeat! Miinuspuolena mun viime viikolla ollut kuume/flunssa palautui tän kivan kolmen tunnin urheilusuorituksen jälkeen ja se vähän hidasti menoa viikolla :/

Huka Falls
Viimeset kolme yötä vietettiin Rotorualla. Tekemistä ja kaikenlaista extremeä löytyy laidasta laitaan, ja oli tosi vaikea päättää mitä halutaan tehdä. Ensimmäiseksi päiväksi löydettiin netistä hyvä diili maastovaellukseen hevosella. Täälä kannattaa oikeasti katsoa netistä diilejä eri aktiviteetteihin, sillä saattaa saada jopa 50% alennuksia. Parhaimmiksi sivuiksi me koettiin bookme.co.nz ja grabone.co.nz!
Riikka & Joe, Me & Peanut and Hennu & Jake

Toisena päivänä ostettiin meidän hostellista (Base Rotorua) combotarjous Rafting+Polynesian Spa! Rafting eli koskenlasku kumiveneellä on yksi suosituimmista jutuista Rotorualla. Se kuulostaa paljon pelottavammalta mitä se on, ja me oltiin ainaki kaikki ihan pupu pöksyissä aluksi haha 😀 Raftingissa on luokkia ainaki välillä 2-5, ja me valittiin Kaituna- joki, joka kuuluu 5-luokkaan. Siinä lasketaan myös 7 metriä korkea vesiputous! Mä itse rakastan kaikenlaista vesiurheilua ja vedessä olemista, ja loppujen lopuksi mun mielestä rafting oli jopa rentouttavaa. Tai ehkä se johtu siitä et olin varmaan pienissä kuumehöyryissä haha 😀 Saatiin jopa uida joessa ja laskea yksi pieni koski selällä maaten, se oli kyllä ihan huippuhauskaa! Vesiputouksen laskeminen oli kyllä pelottavaa, mut siitäki selvittiin kunnialla. Raftingin jälkeen käytiin kokeilemassa Polynesian Spa, missä on siis kuumia mineraalipitoisia altaita. Meistä kukaan ei tainnut olla mikää lillumisen suuri ystävä, kun jaksettiin ehkä puoli tuntia siellä olla, mutta voin kyllä silti suositella. Varsinkin urheilun jälkeen tekee hyvää lihaksille!

Me and my horse Peanut!
Waikato River

/ / /
Hi guys!

So we had a small tour here in northern island of New Zealand! We left on monday and came back on friday. We were traveling with Nakedbus, which was for sure cheapest way to travel! Our first stop was in Taupo, where we stayed for one night and two days. There’s lot to do in Taupo, and most recommended things we’re skydiving and hiring a bike to go around. Since I’m not gonna jump from the plane, this time we chose to run/walk to Huka Falls. There goes a small path along the river, so it’s very beautiful. Unfortunately I got sick again after 3 hours sport, so that was slowing me down a little bit for the rest of the week :/

From Taupo we travelled to Rotorua where we stayed 3 nights. Rotorua is bigger and more touristic place, so its bit cheaper than Taupo. There’s so much to choose from in Rotorua, but at first day we found really good deal for horse trekking from bookme.co.nz. It was 2 hours trekking with beautiful views over the Lake Okareka. I can totally recommend! Even Riikka was riding a horse first time ever, and it went really well for her there ;D

Next day we went to white water rafting, which is really popular activity in Rotorua! We took a combo deal from our hostel, so it included Polynesian Spa also. Rafting included a 7 meters waterfall and few smaller ones, which sounded scary at first! But after all it was good fun, and almost relaxing to me haha! But I love all the water sports and being in the water! We even got to swim in the river, and go through some rafts on our back. That was so much fun and exciting! After rafting we tested Polynesian Spa. Its basically hot mineral water pools. It was relaxing and good for muscles after sport, but I think we all get bored in spa’s fast, so we left maybe after 30 minutes 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like