Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bangkok – Sleeping & Other tips

Tässä tulee tiivistetysti asiaa hotellin valitsemisesta Bangkokissa ja muita pieniä vinkkejä. Korostan, että tarjontaa hotelleista löytyy todella laidasta laitaan, luksushotelleista budjettimajoitukseen. Itse ollaan enemmänkin (tasokkaan) budjettimajoituksen kannalla, mutta välillä on kiva hemmotella itseään ja valita vielä astetta parempi hotelli. Thaimaahan hotellien bookkailu netin kautta voi olla välillä vähän arpapeliä, sillä hotellit kaunistelevat yleensä kuviaan reilulla kädellä. Kuvat saattavat olla myös vuosia ja vuosia vanhoja, eli välillä netissä oleva kuva ei vastaa lähellekkään todellisuutta. No meillä kuitenki hotellit ovat olleet yleensä juuri sitä mitä odotettiinkin(: Itse varaan hotellin aina suurinpiirtein samalla kaavalla:

1) Valitse ensin yksi tai max kaksi sivustoa hotellien etsimiseen, omat suosikit ovat booking.comagoda.fi ja tripadvisor.fi.
2) Rajaa suurinpiirtein hintaluokka ja sijainti.
3) Valitse hotelleista muutama suosikki päällisin puolin.
4) Vertaile hotelleja, ja mitä hintaa kuuluu. Onko hotellissa esim. tarjota spa-palveluita, kuntosalia tai uima-allasta? Kuuluuko hintaan aamiainen, ja jos ei mitä se maksaa erikseen? Kuuluuko hotelliin ilmainen wi-fi ja onko se tarjoilla myös huoneissa vai vain aulassa? Sijaitseeko hotellin lähellä esimerkiksi Skytrain-asema?
5) Kun olet päätynyt muutamaan suosikkiin, suosittelen selaamaan hotellissa yöpyneiden arvioita. Tripadvisor.fi on mielestäni paras tähän, sieltä löytyy myös ihmisten lisäämiä kuvia hotellihuoneista jne.
6) Tarkasta, miltä sivulta saat parhaan hinnan ja varaa!

Öiset haahuilut

Bangkokissa meille suurimmat kriteerit hotellille on ollut sijainti (lähellä ostosmahdollisuuksia ja lähellä Skytrain-asemaa), wi-fi ja aamiaismahdollisuus (joko hintaan kuuluva tai mahdollisuus ostaa). Me ollaan koettu aamupalapaikan etsiminen Bangkokissa vähä haastelliseksi ja kun mieluiten menisi syömään aina heti herättyään. Siksi valitaan yleensä hotelli aamiaisella.

Liikkuminen Bangkokissa on helpointa Skytrainilla tai taksilla. Esimerkiksi lentokentille taksin saa yleensä varattua ihan hotelliltakin valmiiksi. Tuktukkia en kyllä suosittele Bangkokissa. Liikenne on sen verran kaoottista, että se tuo jo vähän liikaakin jännitystä elämään. Lisäksi ruuhkaisessa liikenteessä pölyissä ja pakokaasuissa istuminen ei sekään hirveän miellyttävää ole, voin kertoa. Taksi on edullinen, mutta pimeän taksin kyytiin ei kannata hypätä! Kuljettajalla pitää olla selvästi näkyvillä mittari ja kuljettajan tiedot. Ja monet taksikuskit yrittävät neuvotella hintaa aluksi, mutta lähestulkoon aina tulee mittarilla matkustaminen halveksi.. Meidän mielestä paras tapa liikkumiseen on kuitenki Skytrain! Nopeaa ja helppoa. Asemalla on kolikoilla toimivia lippuautomaatteja, olisikohan maksanut suuntaansa ehkä n. 20 bahtia eli n. 50 senttiä. Voit myös kysyä neuvoa tai vaihtaa kolikoita asemilla sijaitsevista infopisteistä. Kartta on mielestäni kyllä melko selkeä ja helppo.

Skytrainia odottelemassa
Previous Post Next Post

You Might Also Like