The Best Nine of 2018

Ajattelin taas vuoden viimeisen päivän kunniaksi käydä läpi tämän vuoden yhdeksän suosituinta Instagram -postausta. Aika reissu- ja surffipainotteiset suosikit tänäkin vuonna. Tää koko vuosi on ollut kyllä semmoista vuoristorataa, niin hyvässä kuin pahassa. Paljon alamäkiä ja paljon ylämäkiä sekä pari yllättävää mutkaa. Mutta sitä se elämä kai yleensä on. Kyllähän se liian tasainen kyyti kävis pitemmän päälle aika tylsäksi, eikö vain? ;D

Reissuja kertyi tälle vuotta ihan mukavasti. Alkuvuodesta oli kuukauden Sri Lankassa, huhtikuussa olin Lapissa laskettelemassa, kesäkuussa olin Lontoossa, heinäkuussa Espanjassa ja nyt syys-lokakuussa Indonesiassa.

Pitemmittä puheitta, tässä siis tarinat kuvien takaa:

NUMBER 1

Balilaisen surffikuvaajan Ariefin (Instagram: @arief_shot) ottama kuva pääsi ylivoimaisesti kärkisijalle. Se on otettu Canggussa, Batu Bolong -rannalla. Mulle on monet kanssasurffaajat tai valokuvaajat usein kommentoinut, että mä hymyilen tai nauran aina surffatessa. Jopa sillon kun joudun aaltojen moukaroimaksi haha! No mitä tähän voisi sanoa, surffaus on todellakin mun happy sport ja se välittyy myös tästä kuvasta.

NUMBER 2

Surffaus on nähtävästi tänäkin vuonna eniten tykkäyksiä kerännyt aihe. Tämäkin siis viimeisimmältä Balin reissulta ja GoPro -videosta napsaistu otos. Viime reissulla teetätin ensimmäistä kertaa laudan ja päädyin ottamaan yhteyttä aussi-sheipperiin Matt Hurworthiin. Mulla oli jo aiemmin yksi käytettynä ostettu Hurworthin sheippaama lauta, mutta jouduin valitettavasti myydä sen ennen Suomeen paluuta. Oli todella mielenkiintoista päästä suunnittelemaan omaa lautaa henkilökohtaisesti Mattin kanssa ja en voisi enempää tyytyväinen tähän lautaan olla! Tälle videolle on siis tallennettu ihan ensimmäisiä surffeja mun uudella laudalla.

Bikinit on yhdeltä mun suosikkibrändiltä, suomalaiselta Halla X Hallalta. Ne on tehty kestämään surffausta ja sporttista menoa, mutta myös näyttämään hyvältä. Bikinit valmistetaan kierrätetyistä muoveista ja kalanverkoista valmistetusta materiaalista ja mahdollisimman paljon ympäristöä kunnioittaen. Mitä muuta voisi surffari bikineiltä toivoa!

NUMBER 3

Olin alkuvuodesta kuukauden mittaisella surffireissulla Sri Lankassa ja ei vitsit että rakastuin tohon maahan!! Tänne haluisin joskus pidemmäksi aikaa. Upeita rantoja ja luontoa, ystävällisiä paikallisia, ihan parasta surffia ja leppoisaa menoa. Nämä bikinit on muuten mun toiselta suosikilta, Lilja The Label -nimiseltä, myöskin suomalaiselta brändiltä. Pysyy vedessä päällä niinkuin liimattu!

NUMBER 4

Numero nelonen ei ole kuva vaan itseasiassa video, juurikin se sama mistä toisena olevan kuvan screenshotti on otettu! Surffireissuja kertyi mulle pari kappaletta tälle vuotta, mutta sekään ei ole mulle riittävästi. Haaveissa olisi vielä joskus taas asua pidempi aika maassa jossa voisin surffata päivittäin!

NUMBER 5

Tämäkin kuva on otettu Indoissa, missäpä muualla kuin Balilla. Tää oli mun viime reissun ”kotiranta”, eli Berawa Beach. Nää keltaiset bikinit on myöskin Lilja -brändiltä ja varmaan mun tän vuoden käytetyimmät biksut!

NUMBER 6

Ja tässä samat keltaiset bikinit kertaa kaksi haha! Kuva on otettu Espanjasta ja kuvassa on mun yksi parhaimmista ystävistä, Emilia. ♡ Niin paljon unohtumattomia muistoja tältä vuodelta tän tytön kanssa! Tää ranta sijaitsi jossain päin Maron kylää (meillä oli meidän kaveri oppaana) ja oli kyllä yksi Espanjan reissun kohokohdista. Vesi oli viileää ja puhdasta, pientä valkoista hiekkarantaa ympäröivät korkeat, mustat kalliot. Rannalle oli puolen tunnin trekkaus upeissa ja yllättävän haastavissa maastoissa, ja rannalla oli meidän lisäksi vain yksi pariskunta. Kyseessähän oli siis nudistiranta ja lähes kaikki tälläiset ”hipimmät” ja autiommat rannat Espanjassa ovat kuulemma lähes poikkeuksetta nudistirantoja. Niillä ei yleensä katsota hyvällä jos jollain on kaikki vaatteet päällä eli maassa maan tavalla siis, siitä syntyi siis tämä kuva haha!

NUMBER 7

Taas yksi kuva Balilta ja myöskin viimeisimmältä reissulta. (: Tää oli ihan ekoja päiviä, jolloin vedin kunnon kookos-överit. Noita tuoreita kookoksia tulee kyllä aina ikävä reissun jälkeen!

NUMBER 8

Tää kuva on alkuvuodesta Sri Lankasta ja yksi niistä lukuisista, henkeäsalpaavan kauniista auringonlaskuista. Sri Lankassa tuli vietettyä lähes jokaikinen auringonlasku surffaten, tässäkin oltiin juuri tultu vedestä yhden saksalaisen tytön Cecilian kanssa. Tavattiin surffatessa ja sen jälkeen surffattiinkin lähes joka päivä yhdessä. Yksin reissatessa on niin mahtavaa jos sattuu tapaamaan toisen samanhenkisen soolomatkailijan. Parhaimmillaan saa uuden elinikäisen ystävän. Oonkin suunnitellut tässä reissua Berliiniin niin pääsisin samalla moikkaamaan myös Ceciliaa!

NUMBER 9

Tää kuva näyttää lähes samalta kuin edellinen, mutta on itseasiassa eri päivältä ja myös eri rannalta. Sri Lankasta kuitenkin! Mä opin alkuvuodesta kunnolla hallitsemaan tätä inversiota, joten sitäpä näkyi sitten monissa kuvissa ja varsinkin reissukuvissa. Sorry not sorry. Mun takana näkyy muuten joukko lankalaisia kalastajia istumassa keppiensä nokassa, tuttu näky Sri Lankan rannoilla!

Tibumana Waterfall – one of Bali’s best kept secrets

Yhtenä aamuna päätettiin lähteä spontaanille päiväretkelle Tibumana -vesiputoukselle. Yleensä olisin itse ottanut vaan skootterin alle, mutta muutamat porukasta eivät olleet ihan yhtä sinut mopoajelun kanssa, niinpä päädyttiin vuokraamaan kuski, joka rahasti meiltä päivästä noin 35 euroa. Hyvin edullista siis!

Matkaa putoukselle oli Canggusta noin 45 minuuttia ja parkkipaikalta oli vielä lyhyt kävely putoukselle. Tibumana on todellakin yksi Balin parhaiten säilyneistä salaisuuksista, sillä saatiin nauttia kuvankauniista putouksesta aluksi ihan keskenämme. Lounasajan jälkeen paikalle pörräsi muutamat turistit lisää, mutta silti sielä oli ihanan rauhallista.

Tässä muutamia kuvia Tibumana -vesiputokselta. Ehdoton must-do mikäli lähialueille satut!

Sonja and palm tree road to the waterfall

Mun oranssit bikinit on suomalaiselta brändiltä nimeltään Halla x Halla. Bikinit on käännettävät ja materiaali on valmistettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen!

Soon heading back to….

…beautiful Bali!

Mulla ei ollut tarkoitus enää tän vuoden puolella tehdä reissuja, mutta nyt kävi näin. Kohta siis kutsuu yksi mun suosikkikohteista, Indonesia. Surffiaiheisia kuvia siis taas tulossa!

VIDEO: From Malaga to Valencia

Moikka kaikki! Tässä tulee vihdoin tämä videokooste Espanjasta, ihan älyttömän upeat kaksi viikkoa takana. (: