Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

FIFTYFIFTY on nyt 3 vuotta! Matkavuosi 2018 ja blogin tilastoja

keskiviikko, 23 tammikuun, 2019

Noin! Kolmas blogivuosi tuli täyteen än-yy-tee NYT!

Ensimmäinen vuosi oli täynnä intoa ja hirveät määrät artikkeleita, joista monia en enää julkaisisi nykyään. Toisena vuonna kävin läpi hieman tuskaisankin vaiheen, jossa oli pakko kysyä itseltäni, millaista blogia haluan pitää. Pitäisikö alkaa tehdä yhteistöitä, olla aktiivisempi somessa, tilata käyntikortit? Silloin ajattelin, etten koe tarvetta viedä blogiani enemmän tähän suuntaan ja samalla tiellä olen edelleen. Matkabloggaaminen on ihana, inspiroiva ja rakas harrastus juuri näin. Että kippis vaan!

Kolmas vuosi on siis ollut hyvä blogivuosi. Artikkeleita julkaisin taas huomattavasti vähemmän kuin toisena ja ensimmäisenä vuonna: tänä vuonna vain 37 artikkelia. Ironista kyllä, sitä mukaa kun juttujen määrä on laskenut, lukijoiden määrä on kasvanut. Ehkä siis laatu on korvannut määrän?

Nyt tammikuussa kuukausikohtainen lukijamääräni on noussut melkein 6000:een. Se tuntuu todella hienolta ja haluankin sanoa nöyrimmän kiitoksen. On aina yhtä ilahduttavaa nähdä, että joku todella lukee näitä innolla kirjoittamiani juttuja. Suurin liikenne blogiini tulee Googlen kautta.

Kolmannen blogivuoden ylivoimaisesti luetuin juttu on kirjoitukseni Hotelli Järvisydämestä.

Meidän vierailumme sympaattisessa rantasalmelaisessa hotellissa ei sujunut täysin mallikkaasti, mutta kuten kirjoitin, jollain tasolla tekee mieli kuitenkin puolustaa Hotelli Järvisydäntä. Hotelli sitä paitsi kommentoi Facebook-postaukseeni, että heidän täytyy ottaa meidän tapauksestamme opiksi. Mielestäni he suhtautuivat kunnioitettavalla nöyryydellä asioihin, joita kritisoin.

Muut vuoden luetuimmat jutut olivat järjestyksessä:

Selvitymisopas Vatikaaniin
Säännöt muslimimaassa ja miten niitä voi tahattomasti rikkoa
11 täsmävinkkiä ensikertalaisen Los Angelesiin
Mui Ne on Etelä-Vietnamin leppoisa rantakohde
Täydellinen kävelyreitti Rooman suosituimmille nähtävyyksille
Vaihdossa tapahtuu joskus ikäviäkin asioita
Kuurin kynnäs on nimi, joka kannattaa painaa mieleen
Legendaarinen Highway 1 Los Angelesista San Franciscoon
Dubrovnik on kauneimpia paikkoja, joissa olen koskaan ollut

Kolmannen blogivuoden aikana 50/50-tavoitteeseeni tuli kolme maata lisää: Vatikaani, Singapore ja Malesia. Tällä hetkellä mennään siis lukemissa 35/50, mikä on varsin mainiota. Minulla ei ole epäilystäkään, ettenkö ehtisi matkustaa viidessäkymmenessä maassa ennen kuin olen viisikymmentä. Tämä hidas maabongailu on kyllä ihan mahtavaa, ei tarvitse matkustaa verenmaku suussa.

Tällä hetkellä käyn vuodessa noin kolmesta neljään kertaa ulkomailla, mikä on matkablogipiireissä aika vähän. Muistutan kuitenkin itseäni, että tämä on kupla, jossa asioiden mittasuhteet saavat huutia. Olen sitä paitsi todennut, että itselleni tällainen harvahko matkustustahti on toimiva: näin matkustamisesta ei tule arkista vaan voin suhtautua siihen aina yhtä suurella innokkuudella.

Entä ne vuoden 2018 matkat?

Monissa blogeissa on joulukuusta lähtien julkaistu mielenkiintoisia matkakoosteita viime vuodesta. Ajattelin niputtaa omani tähän, koska blogisynttärit sattuvat olemaan näin alkuvuodesta.

Matkustin yhteensä kuudessa maassa Suomen lisäksi ja niistä kolme olivat täysin uusia.

Maaliskuu: Rooma

Vuoden ensimmäistä matkaa saatiin odottaa jopa maaliskuun loppuun, mikä tuntui ikuisuudelta. Edellinen kunnon reissu oli nimittäin päättynyt jo syyskuussa. Kolmen viikon Jenkki-reissun jälkeen päätimme jättää jokavuotisen talvireissun väliin. Suomen talvi tuntui yllättävän rankalta ja pitkältä, kun sitä ei päässyt katkaisemaan auringossa.

Hyvää kannatti kuitenkin odottaa: Rooma lumosi meidät täysin.

Kevät oli Roomassa maalis-huhtikuun taitteessa jo hyvässä vauhdissa, joten kaivattua aurinkoakin piisasi. Rooman historiallinen kaupunkikuva oli paikan päällä koettuna vielä upeampi kuin olisi osannut odottaa. Roomaan on päästävä vielä uudestaan.

Lue kaikki Rooma-jutut täältä.

Toukokuu: Hotelli Järvisydän ja norppasafari

Muistatteko vielä, milloin ihana viime kesä alkoi? Se alkoi äitienpäiväviikonloppuna, juuri silloin kun nautimme upeista järvimaisemissa Etelä-Savossa.

Olin jo kauan unelmoinut päästä käymään Hotelli Järvisydämessä, joka tunnetaan erityisesti upeasta kallion sisään louhitusta kylpylästä. Toinen pitkäaikanen haave oli päästä norppasafarille. Tuona kesän ensimmäisenä viikonloppuna saimme siis kokea molemmat unelmat.

En varmasti ikinä unohda, miten kaunista järvellä oli silloin. Vesi oli aivan samettista ja peilityyntä. Näimme koko reissun aikana vain muutaman muun veneen – ja neljä norppaa! Päiväkahvit veneen keulassa olivay täydelliset.

Lue lisää: Hotelli Järvisydän on symppis vaikkei kaikki suju kuin Strömsössä
Norppasafari Linnansaaren kansallispuistossa on elämys

Heinäkuu: Zakynthos ja Katinkulta

Koska Suomessa ei ilmeisesti ollut riittävän lämmin, lähdimme heinäkuussa kärtsäämään ihan kunnolla Kreikan Zakynthokselle. Ajatelimme, että viihtyisimme mainiosti viikon rannalla löhöten, kirjoja lukien ja fetajuustoa syöden.

WRONG! Jo kolmantena päivänä aloimme hyppiä seinille. Tajusimme, että rantalöhöilyn ympärille paketoitu lomamatka ei ole meitä varten – se voi olla mukavaa oheistoimintaa, jos reissu on muuten aktiivinen.

Onneksi tajusimme kirjaimellisesti nostaa kytkintä majapaikastame Laganasista ja lähteä kiertämään Zakynthosta autolla. Kävi nimittäin ilmi, että lomailimme häikäisevän kauniilla saarella, jonka upeat paikat olisivat voineet jäädä meiltä noin vain huomaamatta.

Lue kaikki Zakynthos-jutut täältä.

Zakynthokselta palattuamme käänsimme lähes välittömästi nokan kohti Kainuuta ja Katinkultaa. Edessä oli jälleen viikko täynnä urheilua, kylpylässä rentoutumista, grillailua ja Kainuun kaunista luontoa.

Tällä kertaa saimme kylään äitini ja Liinu-koiran, jonka kanssa läksimme päiväretkelle Tiilikkajärven kansallispuistoon.

Järvi- ja suomaisemien kansallispuisto oli kerrassaan hieno paikka, mutta kieltämättä 30 asteen porotukset tekivät reissusta vähän haastavan meille ja varsinkin koiravahvistuksellemme.

Lue lisää: Tiilikkajärven kansallispuiston suo- ja järvimaisemissa

Elokuu: Iso-Syöte

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna lennähdimme Ouluun, josta jatkoimme autolla matkaa Pudasjärvelle Hotelli Iso-Syötteelle. Majoituimme kuuluisassa Kotkapesä-sviitissä, jossa kelpasi juhlistaa ensimmäistä hääpäivää.

Olikin todella harmillista kuulla nyt jokin aika sitten, että hotellissa oli syttynyt tulipalo, joka aiheutti valtavia tuhoja. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin. Toivon vilpittömästi, että hotelli pääsee taas pian jalkeilleen.

Hääpäiväviikonloppuun kuului sviitin poreammeessa nautiskelun lisäksi aimo annos Pohjois-Pohjanmaan tuntureita ja metsää. Porojakin näimme vaikka kuinka, mikä tekee etelän tytön aina onnelliseksi.

Lue lisää: Hääpäivä Hotelli Iso-Syötteen Kotkanpesä-sviitissä
Syötteen kansallispuiston Pyhitysvaaralla ja Pytkynharjulla
Soiperoisen ihmeellisen turkoosi järvi ja hiljainen luontopolku

Syyskuu: Kerava-päivä vol 2

Viime vuonna järkkäsimme keravalaisten matkabloggaajien kesken jo toisen Kerava-päivän. Tarkoitus oli tutustuttaa huumorintajuisia ja seikkailumielisiä bloggaajia tähän hieman epätavallisempaan matkakohteeseen.

Mauri-myrskyn takia päivän pääohjelma Talman seikkailupuistossa jäi väliin, joten päädyimme kiertelemään Keravaa ristiin rastiin Ollilan lammelta omintakeiseen salakappa Alacazariin.

Matka Keravalle on aina hyvä idea, varsinkin oikeassa seurassa.

Lue lisää: Tänne ei moni matkusta, vaikka pitäisi – tervetuloa Keravalle
Päivä Keravalla sujuu rattoisasti, kun mukana on huumorintajua

Lokakuu: Budapest

Lokakuun piti olla se kuukausi, kun matkustan New Yorkiin äitini kanssa. Valitettavasti vain muutama viikko ennen reissua äidilleni tuli välilevyn pullistuma, joten matka jouduttiin perumaan. Onneksi vakuutus korvasi molempien matkat.

Peruuntuneesta reissusta närkästyneenä tuli tunne, että jonnekin olisi päästävä. Niinpä aika äkkiä Nykin-matkan kariuduttua turvauduin ensimmäistä kertaa elämässäni Lentodiilit.fi:hin ja nappasin meille Pyryn kanssa kohtuuhintaisen pidennetyn viikonlopun Budapestiin.

Vietimme hyvin antoisan kävelyn-, kylpylöiden- ja auringontäyteisen viikonlopun Unkarin kiehtovassa pääkaupungissa.

Lue kaikki Budapest-jutut täältä.

Joulu-tammikuu: Singapore ja Malesia

Vuodenvaihteessa edessä oli vielä huikea Singaporen- ja Malesian-yhdistelmämatka. Vietimme alkuun yhdeksän päivää Kaakkois-Aasian kummajaisvaltio Singaporessa ja sieltä jatkoimme vielä viideksi päiväksi Malesiaan, jossa oli enemmän läsnä Aasialle tuttua kaottisuutta.

Tätä viimeisintä reissua en ole vielä kovin paljon ehtnyt purkaa osiin, mutta paljon siitä riittää kirjoitettavaa. Parasta on että nämä kaksi todella erilaista maata ovat yhdistettävissä helposti samaan reissuun.

Lue lisää: 12 päivää Singaporessa ja Malesiassa – mitä näimme ja teimme?
Haaveena Kaakkois-Aasia? Entä jos lähtisitkin Singaporeen?

***

Tuhannet kiitokset sinulle lukijani! Tästä on hyvä aloittaa blogin neljäs vuosi.

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Emilia keskiviikko, 23 tammikuun, 2019 at 19:19

  Onnea 3-vuotiaalle! 🙂 Vitsi miten ihanat nuo Saimaan maisemat!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, 23 tammikuun, 2019 at 20:03

   Kiitos! 🙂 Ne on kyllä upeat, sinne on päästävä joskus uusiksi!

 • Reply EVE / REISSUKUUME torstai, 24 tammikuun, 2019 at 13:16

  Suuren suuret onnittelut kolmevuotiaalle! 🙂

  Tykkään itse lukea listaus- ja tilastopostauksia, joten viivyin tämän postauksen parissa pidemmän tovin. Kivasti toteutettu kaiken kaikkiaan 🙂 Tosin nyt tuli pakottava tarve päästä norppasafarille 😀

  Kivaa matkavuotta 2019!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, 24 tammikuun, 2019 at 17:11

   Kiitos Eve! 🙂 Joo mä tykkään myös lukea tilastoista ja reissukoosteet on myös mielenkiintoisia. Norppasafari kannattaa kyllä aina! 😀

 • Reply Suunnaton torstai, 24 tammikuun, 2019 at 14:00

  Aattele, jo kolme vuotta 😍
  Mahtavaa, että kaksivuotistuskailun jälkeen löysit itselle sopivan tavan kirjoittaa blogia. Oon jo tovin tuskaillut samoissa aatoksissa, mutta ehkä asiat pikkuhiljaa alkaa seljetä täälläkin.
  Onnea synttäreiden johdosta ja tsemppiä neljänteen vuoteen! ❤

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, 24 tammikuun, 2019 at 17:13

   No niinpä, mitä ihmettä! 😀 Joo toka blogivuosi sisälsi enemmän sellaista oman bloggariminän etsiskelyä, mutta nyt kolmas oli jo oikein leppoisa ja stressitön vuosi. 🙂 Olis kiva kuulla sun mietintöjä sun blogin suhteen. Kiitos synttäritoivotuksista ja toivottavasti nähdään pian! <3

   • Reply Suunnaton perjantai, 25 tammikuun, 2019 at 09:24

    Niinpä! Voidaan samalla käydä blogipohdinnat ja muutkin kuulumiset läpi 🙂

 • Reply alohatravels sunnuntai, 27 tammikuun, 2019 at 18:40

  Hyvää syntymäpäivää blogille! Rooma on kyllä ihana kaupunki ja Kerava-retki kuulostaa hulvattomalta 😀

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 27 tammikuun, 2019 at 21:45

   Kiitoksia! 🙂 Kerava-retket on kyllä aina yhtä hulvattomia… 😀

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 2 helmikuun, 2019 at 18:23

  Synttärionnittelut blogille! Kivoja reissuja sulla on ollut vuoden aikana. Olen huomannut lukijamäärissä saman ilmiön kuin sinä. Yksi syy voi olla se, että kun blogissa alkaa olla juttuja enemmän, ne noussevat Googlessa paremmin.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 2 helmikuun, 2019 at 20:03

   Kiitos Merja! 🙂 Joo, näin ajattelin myös itse, että mitä pidempään blogi on ollut pystyssä, sen paremmin google löytää. Nasta homma!

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets sunnuntai, 3 helmikuun, 2019 at 13:34

  Kovasti onnea 3v. blogille! 🙂 Sun juttuja on ollut kiva lueskella, vaikka aika harvoin nykyään enää ehdin lukea muiden matkablogeja.

  Samaistun kovasti moneen sun mainitsemaan juttuun. Itsekin teen tätä omaksi ilokseni ja harrastusmielessä, kirjoittelen silloin kuin siltä tuntuu enkä ota revi tästä stressiä. Tähän elämäntilanteeseen (perhearki, opiskelu, työt) ei mitään kovin tavoitteellista bloggaamista voisi sisällyttääkään. Ja mulle on myös hyvä tahti se viitisen matkaa vuodessa, en pystyisi edes ottaa kaikkea irti toinen toistaan hulppeimmista kohteista muutaman viikon tai kuukauden välein. Rakastan sitä matkan odotusta ja suunnittelua, toisaalta tykkään myös kovasti arjestani ja kodistani, joten en haluaisikaan olla nonstoppina reissun päällä. Tällä hetkellä on 50 päivää seuraavaan reissuun, mikä on just sopivan kutkuttava aika, kun tietää että siellä se tuleva seikkailu taas häämöttää 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 3 helmikuun, 2019 at 16:29

   Kiitos paljon Jenna, olipa ihana kommentti! 🙂 <3 Kiva kuulla, että täällä blogosfäärissä on muitakin, jotka tekevät tätä ihan harrastuksenaan, ja ainakin itselle se toimii mitä parhaiten juuri näin. Sunnuntaisin on ihanaa kirjoitella, eikä tarvitse koskaa vääntää juttuja hampaat irvessä, koska kaikki on vapaaehtoista.

   Viisi matkaa vuodessa ja vielä sun kiireisessä elämäntilanteessa on varmasti just hyvä, kuulostaa tosi ihanteelliselta! 🙂 Mulla on sama fiilis, että jos liian usein ypörisin tuolla Helsinki-Vantaalla, tulisi jossain vaiheessa upeusähky. Ihanaa tulevaa reissua sulle, 50 päivää menee yhdessä hujauksessa, kun on jotain kivaa mitä odottaa! 🙂

  Leave a Reply