Yleinen

Loppuvuodesta tuleekin huikea matkakausi – syysterkut täältä!

lauantai, 29 syyskuun, 2018

Tänä vuonna olen ottanut tavaksi kirjoittaa aina vuodenajan vaihtuessa kevyet kuulumispostaukset, joissa fiilistelen tulevia matkoja. Se onkin aika sopiva väli, sillä loppuvuoden reissukalenteri näyttää näin syksyllä paljon monipuolisemmalta kuin kesäkuulumisten aikaan.

Tänä vuonna minulle ei pitänyt tulla Vatikaanin lisäksi yhtään uutta maata, mutta tuleekin peräti kaksi! Nimittäin aatonaattona lennämme Singaporeen, jossa vietämme ensin kahdeksan päivää. Vuoden 2019 ensimmäisenä päivänä körötämme bussikyydillä Malesian puolelle, jossa tarkoituksena on käydä Malakkassa ja lopulta lentää kotiin Kuala Lumpurista. Olenkin varsin ahkeraan lukenut Unelmatripin Jennin postauksia samalta alueelta, ja Jennin Singapore-Malesia-reissu toimi muutenkin hyvänä kimmokkeena sille, että mekin varasimme liput sinne.

Kuva: Pixabay

Eli Fiftyfifty-tavoitteni (viisikymmentä maata ennen kuin olen viisikymmentä) lähenee taas toteutumistaan kahden maan verran. Samalla tulen toteuttaneeksi yhden kohdan tänä vuonna tekemästäni travel bucket lististä, jolla Singapore komeilee. Olen niin intoa piukkana, että haluaisin vuorata tämän tekstin täyteen hymiöitä ja huutomerkkejä!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

Odotan Singaporea näistä kahdesta kohteesta ehkä piirun verran enemmän, osittain siksi, että tapaamme siellä myös ystäväni, joka asuu nykyään kaupungissa. Kaupungit ovat aina parhaita paikallisten kanssa tutkittuna. Kaiken lisäksi kävi ilmi, että samoihin aikoihin Singaporeen on tulossa myös Lähtöportti-blogin Mika! Kuinkahan monta suomalaista matkabloggaajaa kaupunkiin mahtuu samanaikaisesti?

Malesiassa on erityisen kiinnostavaa nähdä Kuala Lumpur. Olen kuullut siitä hyvin ristiriitaisia arvioita, joten on jännä nähdä, kolahtaako kaupunki meihin ollenkaan. Saigon oli vähintäänkin järisyttävä kokemus, mutta samanlaista kulttuurishokkia ei ilmeisesti ole Kuala Lumpurissa luvassa.

Kuva: Pixabay

Näillä matkaunelmilla eläisin helposti työntäyteisen syksyni, mutta yksi ihana reissu odottaa vielä ennen sitä! Pääsinkin jo kesäterkuissani mehustelemaan New Yorkin -matkalla, joka odottaa jo alle kuukauden päässä. Tällä kertaa reissuseurana on äiti, jonka kanssa aiomme koluta museoita, käydä Top of the Rockilla ja Broadway-musikaalissa, sekä tietysti vain olla nauttia ihanan kaupungin tunnelmasta.

Entä mitä tänne varsin maltilliseen tahtiin päivittyvään blogiin on luvassa lähiaikoina? Elän tällä hetkellä äärimmäisen hektistä arkea, jonka lomassa on välillä vaikea löytää rakkaalle harrastukselle aikaa, mutta en ole tietenkään unohtanut blogiani. Tulossa on ainakin luontomatkailujuttuja Pudasjärveltä ja Taivalkoskelta sekä matkajuttu Keravasta. Kyllä vain, Keravasta! Blogiani lukeneet tietävät, että olen ennenkin propagoinut entisen kotikaupunkini puolesta ja kehottanut kaikkia matkustamaan sinne.

Viime vuonna järjestimme Kerava-päivän Lähtöportin Mikan kanssa, mutta tänä vuonna saimme vielä vahvistuksen Maa Quzuu -blogin Outista, joka on itsekin Keravan katujen kasvatti.

Homma ei tällä kertaa mennyt niin kuin Strömsössä, kiitos Mauri-myrskyn, mutta hyvällä huumorintajulla siitäkin selvittiin. Siitä lisää siis myöhemmin!

That’s all folks. Ei muuta uutta syysauringon alla!

Ps. Otan mielelläni kaikki Singapore- ja Malesia-vinkit talteen!

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Sisko / Hieman_vino lauantai, 29 syyskuun, 2018 at 21:50

  Sinulla onkin tulossa kiva syksy! Ei paljon räntäsateet tai aamupakkaset haittaa, kun tietää mitä on tulossa. 🙂
  Meillä on tiedossa Ranskaa Pariisin ja Guadalopen muodossa noin kuukauden päästä. Minun reissu suunnitelmia pääsee kurkkaamaan täältä: http://hiemanvino.blogspot.com/2018/09/syksyn-suunnitelmia.html?m=1

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 30 syyskuun, 2018 at 19:03

   No se on ihan totta, jaksaa katsella taas marraskuun harmauttakin, kun tietää, mikä vuodenvaihteessa odottaa. 🙂 Sullakin on tulossa ihan ielettömän kuuloisia reissuja, Guadelopesta en tiedä kyllä mitään! Pariisissa yksi suosikkini on Sacre Coeurin kirkko, kannattaa ehdottomasti kiivetä sen laelle ja pysähtyä ihailemaan Pariisia.

 • Reply Alex sunnuntai, 30 syyskuun, 2018 at 13:20

  Huikean hieno kattaus tulossa syksyksi Sonja; yhteisenä nimittäjänä näyttäisi olevan pilvenpiirtäjät…
  Singapore kolahti toden teolla meille toissa keväänä, omat reissupostaukset sieltä löytyvät Singapore-tagin alta: https://www.rantapallo.fi/matkoilla/tag/singapore/

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 30 syyskuun, 2018 at 19:05

   Mahtavaa, kiitos linkistä, käyn lueskelemassa! 🙂 Kiva kuulla, että se kolahti, odotan itsekin sitä kovasti. Ja ihan totta, pilvenpiirtäjäpainotteinen reissusyksy tulossa 😀

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, 30 syyskuun, 2018 at 19:50

  Singapore on kyllä kiva, mutta hieman kalliimpi verrattuna moniin naapurimaihin. Ho Chi Minh City on omaan makuun enemmän kuin KL. Tosin en kyllä itse täysin ymmärrä miksi monet ei ollenkaan tykkää siitä. Hyvää matkaa ja hienoa että saat uusia maita kerättyä!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 1 lokakuun, 2018 at 18:50

   Jep, se tosiaan on vähän kalliimpi, mutta mielenkiintoista silti käydä siellä. Jännä tosiaan nähdä, kolahtaako KL meihin enemmän kuin Saigon, mä siis lopulta aloin ihan tykätä Saigonista, mutta saa nähdä!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, 30 syyskuun, 2018 at 19:52

  Mennään New Yorkin kanssa vähän ristiin, mä lähden sinne 30.10. Toivon, että silloin olisi ruska-aika parhaimmillaan, viimeksi olin New Yorkissa juurikin lokakuun puolivälin hujakoilla, mutta silloin ei vielä ollut kovin syksyistä. Mä olen käynyt vuonna 2015 Singaporessa ja Malesiassa. Singapore oli kiva, Malesiasta ehdin nähdä lähinnä Kuala Lumpurin, jolle en syttynyt. Blogin puolelta löytyy niistä jonkin verran juttua, mutta ne ovat blogin alkuajoilta, eli niihin kannattaa suhtautua varauksella, jos niitä lukemaan eksyy 😀

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 1 lokakuun, 2018 at 18:51

   Haha, selvä! Suhtaudun varauksella Singapore ja Malesia postauksiin. 😀 Joo niin mäkin muistelin, että vähän ristiin mennään Nykissä. Mäkin olen toivonut kuulaita syyspäiviä, mutta onko siellä sitten myöhäiskesä pikemminkin…

 • Reply Christa /Traveldreamer maanantai, 1 lokakuun, 2018 at 18:20

  Malesia on yksi suosikkimaitani. Omaan kokemukseen tosi vaikuttaa, että minulla on siellä tuttuja. Oli aika siistiä päästä osallistumaan kaksipäiväisin malesiankiinalaisiin häihin. Jos shoppailu kiinnostaa, niin vähän KL:n ulkopuolella löytyy Mega Mall, joka todellakin on iso.
  Singaporeen haluaisin päästä käymään, kun sitä on paljon hehkutettu.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 1 lokakuun, 2018 at 18:54

   Oho, nuo häät kuulostavat todella makeilta! Kiitos vinkistä, oon kuullut muualtakin, että KL on hyvä paikka shoppailla. Mutta kaippa sieltä muutakin nähtävää löytää pariksi päiväksi. 🙂

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas tiistai, 2 lokakuun, 2018 at 11:04

  Hienoja matkasuunnitelmia! On kiva kun on jotain mitä odottaa!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 2 lokakuun, 2018 at 19:16

   Se on kyllä aivan totta! Loppuvuosi lennähtää kyllä kuin siivillä!

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa tiistai, 2 lokakuun, 2018 at 16:57

  Eikä vitsit mikä reissuvuoden grande finale tulossa, mäkin haluun niiiiiiiiiiiiiiin paljon New Yorkiin! <3

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 2 lokakuun, 2018 at 19:18

   No jep, grande finale kuvaa kyllä tosi hyvin! Ja hauskaa on myös se, ettei alkuvuonna tästä ollut vielä mitään aavistusta… 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 3 lokakuun, 2018 at 18:15

  Etenkin Singaporea muistelen parin visiitin jäljiltä lämmöllä, eli hyvä reissu teillä on varmasti tulossa. Me suuntaamme Bangkokiin ja Myanmariin jo loka-marraskuun taitteessa, sillä vapailla aikatauluilla elävinä emme jouluisin enää viitsi lähteä maailman ruuhkiin – mutta ymmärrän hyvin, että se ei kaikille ole mahdollista, jos matkustaa haluaa.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, 3 lokakuun, 2018 at 18:55

   Mäkin uskon, että hieno reissu on tulossa! Jep, kyllä itsekin mieluusti matkustaisi silloin, kun ei ole välttämättä isoin sesonki päällä, mutta minkäs teet. Onneksi sentään tänä vuonna juhlapyhät osuvat onnekkaille päiville, jolloin saa hyvin pidennettyä lomaa muutamilla päivillä.

 • Reply Suvi / Suvin matkassa perjantai, 5 lokakuun, 2018 at 19:19

  Onpas ihania reissusuunnitelmia!! Singapore ja Kuala Lumpur ovat itselläni vielä käymättä, mutta New York on moneen otteeseen koluttu, lempi kaupunkini koko maailmassa <3 Ihania ressuja sulle!!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 7 lokakuun, 2018 at 11:28

   Kiitos Suvi! 🙂 Olen kyllä ihan sairaan innoissani näistä kaikista. Tuntuu todella onnekkaalta, että on aina ihania matkoja odotettavissa, vaikka vuottakaan ei ole enää kovin paljon jäljellä.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... perjantai, 5 lokakuun, 2018 at 21:00

  Vau, todella mainioita kohteita loppuvuodeksi! Syksyinen New York on varmasti mahtava. Ja Singapore, siinäpä vasta upea kohde. En ole käynyt kuin kerran, mutta tykästyin kovasti. Singapore on vähän hintava, mutta hawker centereissä voi syödä puoli-ilmaiseksi. Kuala Lumpur ei sekään ole lainkaan pöllömpi. Minulla olisi näistä kahdesta kohteesta jotain pientä vinkkiä Kaakkois-Aasian kiertomatkan matkakertomuksen yhteydessä. https://jasittenmatkaan.blogspot.com/2015/09/kaakkois-aasian-kiertomatka-2015.html

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 7 lokakuun, 2018 at 11:30

   Jes, kiitos! Lueskelen näitä sitten ennen lähtöä. 🙂 Kiva kuulla, että KL ei ollut pöllömpi, mutta Singaporesta tuntuvat kaikki tykänneen. Kiitti vinkistä tuohon Hawker Centeriin! Ja tosiaan, toivon että lokakuun loppupuolella New York on tosiaan syksyinen eikä enää kovin kesäinen. 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 6 lokakuun, 2018 at 13:20

  Singapore on ihana <3 Oltiin siellä vuosi sitten ja rakastuin siihen täysin. Täältä löytyy mun juttuja, jos haluat käydä lukemassa: https://www.rantapallo.fi/merjanmatkassa/category/singapore/ Malesiassa en ole käynyt, mutta kiinnostelisi kyllä. New York olis kans aika huippu. Olen pyörähtänyt siellä vain päivän verran yli 20 vuotta sitten. Olisi jo aika päivittää se reissu 🙂 Ihanaa reissujen odotusta!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 7 lokakuun, 2018 at 11:31

   Kiitos, käyn varmasti lukemassa! <3 Ihanaa, kun niin moni on tykästynyt ja suorastaan ihastunut Singaporeen. On tosi hyvä fiilis sinne menemisestä! 🙂 Ja kiitos! Toivottavasti säkin pääset ottamaan pian NY-revanssin!

  Leave a Reply