Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Minilomat Yleinen

Pääsiäisloma ihanaan Roomaan alkoi ylibuukatulla lennolla

keskiviikko, 4 huhtikuun, 2018

Rooma | maaliskuu 2018

Kun herää kuola valuen aamuviideltä ja raahautuu lentokentälle silmät ristissä, viimeinen asia, jonka haluaa kuulla, on ettei pääse lennolle. Näin makoisasti meille kuitenkin kävi viime torstaina.

Olin jo keskiviikkoiltana yrittänyt chekata meitä lennolle Finnairin sivuilla, kun huomasin, etten voinut valita istumapaikkoja vaan kohdallamme luki Stand by -listalla. Niskavillat nousivat pystyyn, joten soitin Finnairin asiakaspalveluun ja kysyin: ”Ei kai tämä vain tarkoita sitä, ettei me päästä lennolle?”

No, juuri sitä se tarkoitti, vaikka puhelimessa asiakaspalvelija vain totesi iloisesti, että meidän pitäisi vain selvittää asia lentokentällä. Siellä meille kerrottiin heti tiskillä, että lentomme oli ylibuukattu ja kaikkiaan ylimääräisiä paikkoja oli myyty kahdeksan. Siis kahdeksan, pääsiäissesongin aikaan. Lentojen ylibuukkaus on hyvin tavallista ja kaikki lentoyhtiöt sitä tekevät, mutta vähän tuntuu logiikka olevan hakusessa, jos paikkoja on myyty jopa kahdeksan ylimääräistä. Lentojen ylibuukkauksesta on kirjoittanut myös Suunnaton-matkablogi.

Jouduimme kuitenkin odottamaan lopullista tuomiota aina lennon lähtöön saakka, jolloin meille kävi harvinaisen selväksi, että jäisimme rannalle ruikuttamaan. Miksi juuri me jouduimme luovuttamaan paikkamme ylibuukatulla lennolla? Se on kuulemma sattumanvaraista, mutta voi johtua lipputyypeistä. Eli jos ostat businesslipun, harvemmin joudut stand by -listalle. Toinen asia on myös check in, mitä aiemmin chekkaa lennolle sisään, sen parempi.

Meidät laitettiin iltapäivän lennolle Roomaan, jolloin alkuperäinen lähtömme viivästyi yli kahdeksalla tunnilla. Korvaukseksi Finnair antoi valita 400 euroa käteistä per naama tai 550 euron lahjakortin, jolla voi ostaa vaikkapa Finnairin lentoja. Me valitsimme käteisen ja lähdimme päiväunille kotiin.

Auringonlaskun aikaan laskeuduimme Roomaan

Finnair haukkasi meiltä siis kokonaan ensimmäisen – ja vieläpä täysin aurinkoisen – päivän Rooman-lomasta. Emme ehtineet syömään reissun ainoaan varattuun ravintolaan, mutta löysimme kuitenkin toisen, ihanan perinteikkään ravintolan sen tilalle. Kermaisten pasta-annosten ja Chianti-pullollisen jälkeen nukuimme ihanan makeat yöunet. Seuraavana aamuna heräsimme tutkimaan Roomaa vihdoin päivänvalossa.

Ja voi hyvä luoja, miten kaunis kaupunki meille esittäytyi.

Kävelimme Terminin rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevalta hotelliltamme kohti Colosseumia. Aamuaurinko paistoi lempeästi ja linnut lauloivat. Kaikki talot ja kujat näyttivät juuri niin ihanan italialaisilta kuin olin haaveillutkin. Vähemmästäkin alkaa hymyilyttää.

Rooman lukemattomista ikoneista Colosseum oli ensimmäinen, jonka näimme. Se oli täysin tunnistettava, näytti aivan samalta kuin kuvissa, mutta samaan aikaan se oli jotenki hirvittävän normaali. Että siinä se nyt vaan olla möllöttää tämän kadun varrella, Colosseum.

Mutta kun siirryimme Colosseumin naapuriin Forum Romanumiin – no, sanotaan näin, että silloin näkymä ei tuntunut enää ”normaalilta”. Silmiemme edessä avautuva Rooma näyttäytyi satumaisen kauniina, lähes epäuskottavan kiehtovana.

Siinä avautui se historiankirjojen ja lukemattomien elokuvien muinainen Rooma, joka on säilynyt niin hämmästyttävän hyvin.

Forum Romanumin jälkeen kävelimme Vittorio Emanuelen mahtipontisen muistomerkin ohi syvemmälle Rooman sydämeen.

Löysimme itsemme Piazza della Rotondalta kuuntelemassa, kuinka katulaulaja tulkitsi Nessun Dormaa. Sitten liityimme aukion ympäri kiemurtelevaan jonoon, joka johti pyöreäkupoliseen Pantheoniin.

Seuraavaksi löysimme itsemme ihastuttavalta Piazza Navonalta, jossa kuohuviinilasilliset etsiytyivät kätösiimme kuin itsestään. Oli niin lämmintä, että trenssitakki jouti tuolin selkänojalle.

Moni Rooman-kävijä varmaan arvaa, minne muualle ennätimme vielä ensimmäisenä päivänä? Kyllä vain – Espanjalaisille portaille ja Fontana di Treville.

Jos ensimmäisenä päivänä urakoimme (jos sitä äärimmäistä nautintoa urakaksi voi kutsua) Rooman keskustan tunnetuimmat nähtävyydet, seuraavana päivänä hyppäsimme maanalaiseen. Kohteemme oli tietenkin ilmiselvä ja täysin ennalta-arvattava: Vatikaani.

Maailman pienimmässä valtiossa – joka on muuten 33. maa minulle – parveili ihmisiä tietenkin kuin muurahaispesässä. Pietarin kirkkoon emme valitettavasti ehtineet sisälle, se kun oli menossa kiinni alle puolen tunnin päästä.

Syötyämme lounaan ravintolassa, josta minun on ehdottomasti kerrottava myöhemmin enemmän, ahtauduimme Vatikaanimuseoon. Myönnän, että viinin ja Montenegro-snapsien rivakka huivittaminen lounaalla teki museon arvokkailla käytävillä käyskentelystä astetta sekavamman kokemuksen.

Upeusähky oli todellinen, aivan kuten Pietarin Eremitaasissa kaksi pääsiäistä sitten.

En jotenkin saanut otetta mistään, taiteen määrä oli niin ylitsevuotava ja uskomaton. Ja joka nurkan takana näkyi jälleen odotusta ruokkiva kyltti: Cappella Sistina. Tuntui, että matka sinne oli loputon.

Sikstuksen kappelista hieman: se oli valtavan täynnä ihmisiä, kuten arvata saattaa. Katon freskot ovat käsittämättömät, ei niiden ihailuun riitä se, että velloo ameebana mölisevän ihmismassan mukana kappelin poikki. Ja sellainen valitettavasti oli meidän kokemuksemme.

Vaikka toisena päivänä satoi välillä rankastikin, voin kertoa, että edes sade ei himmentänyt Rooman loistoa. Toisin kuin Suomessa, jossa sataa vaakasuoraan ja tuuli riepottelee sontsan lisäksi hermoja, Rooman kaduilla kävely sateenvarjon alla oli pelkästään kodikasta.

Lähtöpäivän – huhtikuun ensimmäisen – saimme viettää suureksi osaksi taas upeassa auringossa. Päivän pääkohde oli viehättävistä, rappioromanttisista kujistaan tunnettu Trastevere. Sitä ennen käväisimme Giardino degli Arancissa eli appelsiinipuutarhassa.

Ainakaan nyt appelsiinipuut eivät varsinaisesti pursuneet hedelmää, mutta puutarhan pointti onkin romanttisessa tunnelmassa. Meidän siellä ollessamme saksofonisti soitti Smilea, ja porukkaakin on huomattavasti vähemmän kuin Rooman keskustan kaduilla. Kannattaakin vain istua alas ja ihailla jälleen kerran Rooman tarjoamia näkymiä.

Appelsiinipuutarhan jälkeen ylitimme ensimmäistä kertaa Tiber-joen ja painuimme tois puol jokkee Trastevereen. Verrattuna loistokkaaseen keskustaan, Trasteveren talot ja kujat ovat nuhjuisia. Fiilis oli vähän kuin Berliinissä olisi ollut. Mitä kauemmin Trasteveren kaduilla käveli, sitä enemmän paikan tunnelmaan syttyi.

Huh, jälleen kerran voi kyllä huokaista syvään ja ihmetellä, miten lyhyessä ajassa nähtyä näinkin paljon. Mutta kyllä sitä vain jaksoi, hyvien yöunien, viinin, pastan ja auringon voimalla.

Eihän Roomaa missään kolmessa päivässä nähdä, ja siksi olemmekin jo alkaneet puhua siitä, milloin ikuiseen kaupunkiin pääsisi uudestaan. Olemme heitelleet ajatuksia jopa syksystä – jotain nimittäin syttyi, jotain sellaista, jonka haluaa päästä kokemaan pian uudestaan.

Tässä oli lyhyesti pääsiäislomamme koko setti, seuraavilla kerroilla enemmän täsmävinkkejä ja tunnelmia eri kohteista.

Ciao!

Oletko sinäkin rakastunut Roomaan?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply jossus torstai, 5 huhtikuun, 2018 at 03:26

  Olen rakastunut Roomaan. Olen käynyt pari kertaa ja haluaisin käydä taas.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, 5 huhtikuun, 2018 at 17:30

   Jep, sama täällä. <3 Tosin meillä takana vasta tämä eka reissu, mutta ei todellakaan jää viimeiseksi.

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, 8 huhtikuun, 2018 at 11:20

  Saittepa hyvät korvaukset! Itse ihan kateellisena olen! Itsellä ei ole ylibookkauksia sattunut muutamaan vuoteen, mutta odotan niitä innolla ? saa vähän matkarahaa!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 21:20

   Heh no vaikka korvaukset olikin kohdillaan niin alkuun ärsytti aivan sairaasti… 😀 Toivottavasti tämä onni kohtaa joskus sua. 😉

 • Reply Rosa sunnuntai, 8 huhtikuun, 2018 at 13:28

  Näyttää siltä, että ehditte aika paljon nähdä ja kokea, vaikka matkalle lähtö siirtyi. Minulle kävi keväällä Kemin lennon kanssa, että sain paikan koneesta, mutta tuli myös ilmoitus, että kone on ylibuukattu ja kaikki eivät mahdu koneeseen. Samassa viestissä todettiin sama kuin sinullekin eli kaikkien matkustajien on kuitenkin tultava paikalle, vaikka paikka koneessa olisi epävarma. Harmillista, että asiaa ei voida selvittää etukäteen vaan pidetään ihmiset jännityksessä loppuun asti.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 21:22

   Joo siitä oltiinkin tyytyväisiä, että aika paljon tuli nähtyä vaikka yksi lisäpäiväkin olisi todellakin ollut ihana. 🙂 Joo niinhän se toki on, että vasta kentällä nähdään, ketkä koneeseen todella nousevat. Voisivathan jotkut jäädä vaikka terminaalialueella siestaa vetämään ja samalla menettää paikkansa, koskaan ei tiedä. 😀 Sitä vain on vaikea ajatella järjellä, kun herää niin aikaisin ja tulee turhaan kentälle väsyneenä ja ärtyneenä.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 8 huhtikuun, 2018 at 13:29

  Mäkin mietin, että sentään tuli suht kunnolliset korvaukset tuosta viivästyksestä, vaikka eihän se raha tietysti tuo menetettyä matkapäivää takaisin. Helpottaa kuitenkin tuskaa ehkä vähän.

  Itselläni on Rooma vielä tutkimatta, tai siis olen ollut siellä yhden yön Amalfin rannikolle suuntautuneen matkan yhteydessä, mutta silloin emme ehtineet kuin käydä vilkaisemassa Espanjalaisia portaita. (Siellä oli aivan liikaa väkeä, never again.) Vatikaani jäi luonnollisesti tuolla pikavisiitillä käymättä, joten suunnitelmissa on mahdollisimman pian reissata uudelleen Roomaan ja Vatikaanin lisäksi tsekata mm. tuo Colosseum ja Trastevere. Tämä piti tehdä jo viime vuonna, mutta aikataulut ja lentohinnat eivät mitenkään menneet yksiin. Toivottavasti tänä vuonna sujuu paremmin!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 21:23

   Joo, korvauksien suuruudesta voidaan kyllä olla yhtä mieltä. 🙂 Toivottavasti aikataulut ja lentohinnat ovat tänä vuonna tai pian suostuisammat, niin upea on kyllä Rooma. <3

 • Reply tiatones maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 10:38

  Tuo ylibuukkaus on vielä yksi syy lisää, miksi lentäminen ei houkuttele minua… Itselleni ei ole sattunut kohdalle, mutta veljelle ja hänen vaimolleen on. Taisi olla vielä jotenkin, että olisivat päässeet kotiin eri koneilla, eivät kyllä siihen suostuneet. Roomaan en ole menossa, mutta kivahan sitäkin on katsella kuvista, minkänäköistä siellä on: ihan hienolta näyttää 🙂 Itseäni kiinnostaisi Italiassa eniten Sisilia..

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 21:29

   Itse on tullut lennettyä jo monen monituista kertaa, mutta nyt vasta ensimmmäistä kertaa tuli ylibuukkaus omalle kohdalle. Korvaukset olivat hyvät, mutta kyllähän se sieppaa siinä hetkessä, ettei pääse matkaan juuri silloin kun on suunnitellut. Mutta jos pystyy matkoillaan suosimaan jotain toista liikkumismuotoa, sehän on oikein hyvä. 🙂 Kannattaa kyllä harkita Roomaa, se on varmasti sellainen paikka, jossa kannattaa käydä edes kerran elämässä. Sisilia on myös upea, itse olen käynyt Taorminassa.

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 10:40

  Hyvin urakoitu! Roomassa ei taideta tuntea käsitettä off-season, tuntuu että väkeä on kuin pipoa ajankohdasta riippumatta. Tällaiselle väkijoukoissa ahdistuvalle kaupunki ei siksi ole houkuttelevimmasta päästä. Seuraavalla kerralla unohdan nähtävyydet ja keskityn kahviloissa hengailuun ja kaduilla kuljeskeluun vähän sivummalla.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 21:31

   Huh joo, porukkaa kyllä oli… Mutta ehkä tämä pääsiäisaika on vielä tavallista kevätviikonloppua hurjempi väkimäärältään. Käsittääkseni helmikuussa on aika maltillisesti (Rooma-maltillisesti) porukkaa. Mutta jep, jos väkijoukot ahdistavat, Rooma ei ole ehkä se paras paikka lomalle.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 12:52

  Facebookin puolella käytiinkin jo keskustelua näistä lipputyypeistä ja muista syistä päätyä standby -asiakkaaksi.
  Itse yritän aina muistaa tehdä checkinin heti kun se aukeaa, lähinnä siksi, että haluan varmistaa käytäväpaikan. Usein myös maksan istumapaikasta extraa, mutta business-luokan lentoja en Euroopassa ole käyttänyt.
  Harvoin myöskään enää lennämme ruuhkaisina juhlapyhinä, joten ei ole osunut kohdalle tuo standby, mutta kurjaa olisi, jos osuisi – jotenkin lähtöön on siinä vaiheessa jo niin orientoitunut, että paluu kotiin odottamaan vuorokaudeksi tai vaikka vaan vajaaksikin kyllä kismittäisi.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 21:33

   Joo taidan itsekin muistaa tästä lähtien tehdä chekkauksen heti kun se aukeaa. Vielä enemmän olisi harmittanut jäädä mantereenväliseltä lennolta pois. Mutta kyllä tämäkin jurppi oikein kunnolla. Ihan hyvä pointti kyllä tuo, että maksaa istumpaikasta extraa! Sehän siinä olikin niin ikävää, kun on aivan lähtömoodissa ja sitten joutuu palaamaan maitojunalla takaisin kotiin ja vaihtaa taas hetkeksi kotimoodiin. Ensimmäisen maailman ongelmia, mutta silti. :/

 • Reply Emma maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 16:53

  Ei tosiaan luulis, että pääsiäissesonkina kannattaa kovasti ylibuukata lentoja, mutta eiköhän tämän ole joku mua asiantuntevampi laskenut. Mua melkein harmittaa, että ne kerrat kun omalle kohdalleni on sattunut se, että on kyselty vapaaehtoisia poisjääjiä, olen ollut työmatkalla ja on ollut pakko päästä kohteeseen. Omalla lomalla taas 400 euroa lomakassaan olisi ihan kiva lisä – vaikka tietysti on ikävää jos lyhyestä lomasta lähtee yksi kokonainen päivä pois!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 9 huhtikuun, 2018 at 21:36

   Mä en tiedä, mikä merkitys tuolla vapaaehtoisuudella on, koska meiltä kyseltiin, oltiinko jääty vapaaehtoisesti lennolta, mikä kiellettiin jyrkästi (haluttiin vähän osoittaa mieltä), mutta korvaukset tuli silti. Olisikohan korvaukset eri, jos olisi vapaaehtoinen eikä onnettaren huono-onninen stand by -listalle joutunut? No juu, 400 euroa tosiaan oli sen verran hyvä matkakassa, että saatiin sentään täysin katettua kaikki menot ja vähän ekstraakin lomalla. 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 12 huhtikuun, 2018 at 22:16

  Harmillista, että reissun aloitus venähti. Meillä kävi vuosia sitten Thaimaan lennolle niin, että aamulento lähti vasta illalla. Saatiin tieto hyvissä ajoin (charter) eikä ehditty onneksi lähteä kentälle. Harmitti kyllä älyttömästi. Saatiin muistaakseni hyvitykseksi illallinen hotellissa. Ylibuukkaukseen olen kerran törmännyt, mutta meillä kävi siinä kohtaa hyvin. Pääsimme businessluokkaan. Aluksi tarjottiin 600 €:n hyvitystä, jos olisimme suostuneet vaihtamaan seuraavalle lennolle. Koska kyseessä oli pe-su reissu Madridiin, ei ollut mitään järkeä suostua. Olen myös kuullut, että Finnair Plus asiakkailla ”etuoikeus” paikkoihin eli sinua ei jätetä stand by paikoille. En tiedä pitääkö paikkaansa.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 14 huhtikuun, 2018 at 14:35

   No oho, illallinen hotellissa ei ole kyllä kovin kummoinen korvaus. :/ Voin kuvitella, että harmitti, kokonainen päivä pois reissusta! Aina noihin ei todellakaan kannata suostua, juuri esimerkiksi tuossa Madridin-keississä, me saatiin sentään kolme ihanaa kokonaistä päivää, vaikka kyllä se neljän puuttuminen jäi vähän kaihertamaan. Mäkin olen kuullut ja kuvitellut, että Finnair Plus -asiakkaana et voi jäädä lennolta pois, mutta kentällä oli kyllä myös eräs mies, joka perheineen jäi lennolta pois, vaikka niillä oli Finnair Gold -kortti tms. Niille oli myös kuulemma luvattu puhelimessa, että ne pääsee, juuri tuon jäsenyyden takia. Toisin kävi.

 • Reply Martta / Martan Matkassa torstai, 12 huhtikuun, 2018 at 22:58

  Sullahan on hauska teema blogilla 🙂 Mulla on vielä muutama vuosi aikaa, mutta kiire taitaa tulla. Apuva! Rooma on ihana! Italia on ihana! Kiitos tuosta appelsiinipuurtarha vinkistä 😉 Ylibookkaukset on ikävä juttu, varsinkin kun ne sattuva lomamatkalla.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 14 huhtikuun, 2018 at 14:36

   Kiitos Martta! 🙂 Heh, ei kannata ottaa stressiä tuollaisesta, sen kuin nautiskelet matkustamisesta. 😉 Jep, Rooma on kyllä niin ihana! <3 Toivottavasti käyt appelsiinipuutarhassa seuraavan kerran kun olet siellä.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 14 huhtikuun, 2018 at 10:56

  Roomassa olen käynyt kerran ja tykästyin kaupunkiin kovasti. Tuolla reissullamme lähes joka ainoa kaupungin suihkulähde oli jonkinlaisessa remontissa ja poissa käytöstä, eli täytyyhän minun Roomaan päästä uudelleen jotta näen esimerkiksi Fontana di Trevin koko komeudessaan enkä vain ”huppu silmillä” peiteltynä remontin ajaksi. 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 14 huhtikuun, 2018 at 14:37

   ai, voi ei! Todellakin sun täytyy päästä näkemään se ilman huppua. 🙂 Roomaan on kyllä niin helppo tykästyä ensisilmäyksellä.

 • Reply hetamentaries lauantai, 14 huhtikuun, 2018 at 12:03

  Rooma on kyllä ihana paikka! Mutta voi harmi, että matkasta nipsaistiin päivä noin! Ihmeellistä myös että ottivat 8 likaa, varsinkin lomasesonkina, jolloin suurin osa varmasti tulee oikeasti paikalle. Onneksi kuitenkin pääsitte reissuun ja Chianti kyllä aina pelastaa!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 14 huhtikuun, 2018 at 14:38

   No sitä mä just ihmettelin, että kahdeksan ylimääräistä lippua lomasesonkina, joku järki pitäisi tuossa ylibuukkauksessakin olla. Mutta joo, Chianti auttoi kyllä pääsemään yli pettymyksestä. 😀

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, 17 huhtikuun, 2018 at 19:54

  Ylibuukkaus on niin ärsyttävää, voin vain kuvitella miltä tuntui. Itse olen toistaiseksi päässyt aina koneeseen, vain halukkuutta vapaaehtoiseksi on joskus kyselty. Me muuten melkein nähtiin kentällä, Rooman iltapäivälennon portti oli ehditty juuri sulkea kun käveltiin siitä ohitse. Lähdettiin sitten samalta portilta seuraavalla koneella Prahaan 😀

  Onneksi ehditte nyt nähdä kaikki ”pakolliset” Roomasta, seuraavalla kerralla voi ottaa rennommin. Ja eihän tuo Irlannin-matkaasi verrattuna edes kuulostanut yhtään kiireiseltä ohjelmalta 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 21 huhtikuun, 2018 at 11:28

   Aijaa, olis ollut hauska törmätä kentällä! 😀 Toivottavasti teillä oli kiva Prahan-reissu, vaikutti ainakin siltä. Ja joo, kyllä se silloin otti kaaliin ihan huolella, mutta kyllä tässä kolmessa viikossa on päässyt jo yli siitä… 😀 Ja toden totta, aika rentoa oli olla kuitenkin saman kaupungin sisällä kolme päivää versus eri yöpaikassa joka yö pitkin poikin Irlantia…

 • Reply traveldreamer17 torstai, 19 huhtikuun, 2018 at 20:07

  Meillä oli hyvin samanlainen ohjelma viime viikonloppuna Roomassa. Itse olin käynyt Roomassa kahdesti, mutta 10-vuotiaalle seuralaiselle kerta oli ensimmäinen ja kaikki nähtävyydet oli käyntilistalla. Paljon tuli käveltyä ja nähtyä. Ja kuitenkin kaipaus Roomaan jäi, melkein jopa isompi kaipaus kuin ennen tätä matkaa. Mekin olimme vain kolme yötä perillä ja kaksi kokonaista matkapäivää, niin jäi se sellainen kuljeskelu ja fiilistely vähemmälle, josta erityisesti tykkään.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 21 huhtikuun, 2018 at 11:30

   Rooma on onneksi niin lähellä kuitenkin, että sinne sietää mennä pian uudestaankin. Jos kaupunki ihastuttaa, tuskinpa siitä saa ensimmäisellä viidelläkään kerralla tarpeekseen. Hyvää ruokaa, ihana sää, kauniita rakennuksia, legendaarisia nähtävyyksiä ja ystävällisiä ihmisiä – eihän siihen voi kyllästyä. <3

  Leave a Reply