Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

28 matkahaavetta – travel bucket list vol 2

maanantai, 5 maaliskuun, 2018

On kulunut reilu 14 vuotta siitä, kun 14-vuotiaana tein ensimmäisen travel bucket listini. Unelmiensa ylöskirjoittaminen toimii: olen neljässätoista vuodessa toteuttanut muutamia kohtia lukuunottamatta kaikki aiemmat haaveeni.

Koska täytän tänään 28 vuotta, ajattelin juhlistaa vanhenemista tekemällä uuden travel bucket listin. Synttäreiden takia olen rajannut listan 28 kohtaan, aivan kuten viime vuonna listasin 27 ikimuistoisinta reissuhetkeä.

Matkahaavelistallani on minulle entuudestaan tuntemattomia maita sekä niitäkin, joissa olen jo matkaillut. Olen myös ympännyt mukaan erilaisia road trippejä, eli tavallaan vähän fuskaan ja 28 kohtaan sisältyy ehkä jopa 50 kohtaa. Mutta synttärisankari saa tehdä mitä haluaa.

En tiedä vielä ollenkaan, minkä haavelistani kohdista toteutan ensimmäiseksi, mutta jos historia toistaa itseään, 14 vuoden kuluttua voisi olla seuraavan listan aika.

Aloitetaan maista, joissa en ole vielä käynyt:

1. Japani

Kuva: DavideGorla/Flickr, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/legalcode

Japani on tällä hetkellä varmaan suurin haaveeni yksittäisistä maista, jonne haluaisin matkustaa. Tahtoisin samalla reissulla käydä niin Tokiossa kuin Kiotossakin, tietenkin sakuran aikaan.

Yksi lempielokuvistani on Lost in Translation, jota katsoessa koen aina ihan mieletöntä Japani-kuumetta.

2. Etelä-Afrikka

Kuva: Pixabay

Saharan eteläpuolinen Afrikka on minulle täysin kartoittamatonta seutua, enkä pitkään oikein osannut sanoa, mitkä maat minua kiinnostavat eniten. Vasta tämän vuoden alusta lähtien Etelä-Afrikka on noussut esiin yhtenä houkuttelevimmista vaihtoehdoista.

Kuvat tuulisesta ja vehreästä Kapkaupungista ovat saaneet sydämeni sykkimään. Toinen syy on tietysti Krugerin kansallispuisto, jonka voisi helposti yhdistää kaupunkilomaan.

3. Norja

Kuva: David Wilkinson/Flickr, CC BY 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/legalcode

Ei, minä en ole käynyt Norjassa. Eikä minulla toisaalta ole vieläkään kiire, koska se on niin lähellä. Kenties oma menetykseni, mutta tavallaan minua ei edes haittaa säästellä naapurimaata – tiedän jo valmiiksi, että se tulee sykähdyttämään. Minusta on vuosien varrella tullut yhä enemmän luontomatkailija, ja Norja on luontomatkailijan taivas.

Oslo ei erityisemmin kiinnosta minua, vaan unelmissani käyskentelen Bergenissä ja Lofooteilla.

4. Sveitsi

Kuva: Pixabay

Sveitsin Alpit. Kesä. Peilikirkkaat järvet. Vuoristoilma. Tarvitseeko tätä haavetta avata yhtään enempää?

5. Bali

Kuva: Brett Morrison/Flickr, CC BY 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/legalcode

Vaikka olen yhä enemmän alkanut unelmoida kylmemmistä maista, en minäkään ole immuuni trooppisen lämmön kutsulle. Rantakohteista minua kiehtoo tällä hetkellä eniten varmaan Bali, siitäkin huolimatta, että tiedän sen vilisevän turisteja enemmän kuin soisi.

Mutta minkäs teet. Kai meillä Balille haluavilla on sisäinen tarve kokea oma Eat, Pray, Love -hetkemme Ubudissa.

6. Singapore

Kuva: Pixabay

Singapore on löytänyt tiensä tälle listalle kuin varkain. En osaa välttämättä nimetä yhtään tiettyä asiaa, joka kaupunkivaltiossa minua kiehtoo. Ehkä olen nyt tavallista kiinnostuneempi siitä, koska eräs ystävistäni on varsinainen Sinpapore-enthusiasti. Hänen Singapore-innostus kasvoi niin suureksi, että hän muutti sinne opiskelemaan. Mahdollisuus maan näkemisestä paikallisen opastuksella kiinnostaa aina.

7. Etelä-Korea

Kuva: By Carkbs (Own work) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Samasta syystä kuin Singapore on Etelä-Korea listallani, koska sen pääsisin näkemään siellä monta vuotta asuneen ystävän opastuksella. Aika harva paikka kiinnostaa minua nimenomaan ruuan takia, mutta Korea on eittämättä sellainen paikka Japanin ohella.

8. Tansania

Kuva: Pixabay

Jos Etelä-Afrikka olisi oiva paikka yhdistää safari- ja kaupunkiloma, kiinnostaa Tansania, koska siellä saisi helposti safari-biitsilomakombon.

Olen lukenut niin ihania juttuja Tansanian eläinsafareista ja Sansibarin rannoista, että saatan koittaa suostutella siippaa Mama African valloitukseen ensi vuonna.

9. Peru

Kuva: Pixabay

Peru on bucket listilläni kuvassa näkyvästä syystä. Machu Picchu on paikka, jonka uskon säväyttävän minua yhtä paljon kuin Australian Twelve Apostolesin ja Grand Canyonin.

10. Argentiina

Kuva: Luca Galuzzi  http://www.galuzzi.it/ [CC BY-SA 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons

Chile voisi melkein yhtä hyvin olla tässä Argentiinan paikalla, koska Patagonia on suuri unelmani. Mutta koska Patagonian lisäksi unelmoin värikkäästä Buenos Airesista, paikan listalla ansaitsee Argentiina.

11. Slovenia

Kuva: Pixabay

En ole ainoa, joka on hieraissut silmiään ihastuksesta Bledjärven nähdessään – ja siis pelkästä kuvasta. Slovenia on maa, josta kaikki matkabloggaajat tuntuivat kirjoittavan viime vuonna- ja poikkeuksetta vain suitsuttivat, kuinka upea pikkuvaltio on.

12. Kiina

By Chi King (Huangshan, China [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Vaikka Japani on aina vetänyt Kiinaa pidemmän korren unelmissani, ei käy kiistäminen, ettenkö halajaisi Kiinaankin erittäin paljon. Erityisesti Huangshan-vuoristo ja Peking kiinnostaisivat.

13. Kambodza

Kuva: Pixabay

Kaakkois-Aasian maista Kambodza pääsee listalle juuri Angkor Watin takia. En tunne ketään, jonka temppelikaupunki olisi jättänyt välinpitämättömäksi.

14. Brasilia

Kuva: Pixabay

Etelä-Amerikan maista Brasilia kiinnostaa eniten Perun ja Anrgentiinan ohella. Rio de Janeiro on kuvissa aina niin mielettömän näköinen, että ei voi itseään haudan lepoon laskea, ennen kuin sen on omin silmin todistanut.

Nyt siirrytään maihin, joissa olen jo ollut, mutta joista en ole saanut tarpeekseni:

15. Italia

Kuva: Pixabay

Italiassa on tällä hetkellä ainakin kolme aluetta, joille palan halusta päästä – enkä osaa ollenkaan sanoa, mistä aloittaisin! Pisimpään olen unelmoinut Toscanasta, autolla ajelusta viinimaan kumpuilevissa laaksoissa ja viininlipittelystä illanhämyssä. Sitten luin useita aivan ihania juttuja Gardajärvestä, enkä ole saanut sinisenä kimmeltävää vettä pois mielestäni. Viimeisimpänä Italia-unelmana ovat Dolomiitit.

Mainittakoon vielä se, että Roomakin on ollut bucket listillä ties kuinka kauan, mutta sitä ei tarvitse tänne sisällyttää, koska sen voi vetää yli jo tämän kuun lopussa.

Toistaiseksi Italiassa olen käynyt Venetsiassa interreilin yhteydessä, San Remossa Ranskan kielikurssin aikana ja lomaillut viikon Calabriassa.

16. Ranska: Provence

Kuva: decar 66/Flickr, CC BY 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/legalcode

Violettina kukkivat laventelit, vanha rapistunut maalaistalo, jonka ulkoseinissä kiemurtelee vuosia vanhaa kasvustoa. Kiireettömät aurinkoiset päivät ja pimenevät illat puutarhassa, valkoviinilasi kädessä.

Ranskasta Provencen sijaan tuttuja ovat jo Pariisi, Nantes ja Riviera, jossa olin kielikurssilla vuonna 2007.

17. Espanja

Kuva: Africa Mayl Reyes/Flickr, CC BY-ND 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/legalcode

Espanjassakin unelmoin useista eri kohteista, mutta niistä ensimmäiseksi tahtoisin Sevillaan. Sen jälkeen matkaisin pohjoisemmaksi San Sebastianiin ja Bilbaoon. Enkä kyllä pistäisi pahitteeksi patikkalomaa Pyreneillä.

Manner-Espanjassa olen käynyt vain Barcelonassa, Kanariansaarista tuttu on Grand Canaria.

18. Kreikka: Meteora

Kuva: Pixabay

Minulla ei ollut hajuakaan Meteorasta ennen kuin Laura kertoi siitä Irtiottoja maailmalle -blogissaan. Kuvat lähes surrealistisesta paikasta tekivät minuun niin suuren vaikutuksen, että Meteora on noussut monen muun pitkäaikaisen haaveen ohi.

Kreikan-lomailuni on toistaiseksi rajoittunut vain Kosin bilesaareen, mutta heinäkuussa lähdemme löhölomailemaan Zakynthosille.

19. Skotlanti: Highlands

Kuva: Pixabay

Innostukseni ei-trooppisiin ja ei-lämpimiin maihin kulkee käsikädessä Skotlanti-innostukseni kanssa. Käytyäni kaksi vuotta sitten Skotlannissa ihastuin ikihyviksi vehreään luontoon ja raikkaaseen ilmaan. Satunnaiset sateet eivät haitanneet, nehän kuuluvat asiaan. Eniten unelmoin Ylämailla samoilusta.

Aiemmalla Skotlanti-reissulla piipahdimme Glasgow’ssa, Dunoonissa ja Edinburghissa. Kohokohta oli tietysti ystäväni häät skottilaisessa linnassa.

20. Turkki

Kuva: © Nevit Dilmen [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons

Kappadokia on ollut haavelistallani jo kauan, samaten Pamukkale. Nyt etsiessäni kuvaa tähän, huomasin Kappadokian muistuttavan yllättävän paljon Utahin kansallispuiston Bryce Canyonin maisemia. Ai niin, eikä sovi unohtaa Istanbulia, jonne tahdon ehdottomasti jonain päivänä.

Toistaiseksi olen käynyt Turkissa Antalyassa, Kemerissä ja Alanyassa, joka oli minun ja Pyryn ensimmäinen yhteinen lomamatka. Sitä suosittelisin kaikille helppoudesta pitäville, siitä ei loma paljon vaivattomammaksi mene.

21. Yhdysvallat: Key West

Kuva: Todd Feit (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Florida ei muuten kiinnosta aivan älyttömästi, mutta nähtyäni erään Key Westiin sijoittuvan sarjan, aloin haaveilla USA:n eteläisimmän kärjen palmuista ja turkoosista merestä.

Blogia lukeneet tietävät, että Yhdysvalloista tuli nähtyä viime syksynä varsin monia kolkkia aina Kaliforniasta New Yorkiin. Samalla sain kuitattua lukemattomia aiempia bucket list -haaveita. Kaikki tähän mennessä julkaisemani Amerikka-jutut löytyvät täältä.

Nyt seuraa annos road trip -haaveita

22. Irlanti: Ring of Kerry

Kuva: Maureen/Flickr, CC BY 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/legalcode

Mitä Skotlanti edellä, sitä Irlanti jäljessä. Viimekeväisellä reissulla rakastuin Irlannissa oikeastaan samoihin asioihin kuin Skotlannissa: raikkaaseen ilmaan, vehreyteen ja siihen, miten hyvältä ruoka ja olut maistuu ulkoilun jälkeen.

Seuraavan kerran tahtoisin ajella Irlannissa Ring of Kerryn legendaarisen reitin.

Viime keväänä ehdin kolmen päivän minireissun aikana nähdä Dublinin, Burrenin kivierämaan ja Cliffs of Moherin.

23. Islannin ympäriajo

Kuva: By Andreas Tille [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Norjan lisäksi pohjoismaista minulta on käymättä Islanti – ei mikään pikkumoka. Islantiin tahdon ehdottomasti mennä koko saaren kiertävälle road tripille.

24. Kanada: Kalliovuorten road trip

Kuva: Pixabay

Hmm, näissä minun bucket list -haaveissa näyttää toistuvan varsin usein samat elementit: vuoret ja peilikirkas järvi tai meri. No, tällaisten kohteiden aatelia on tietenkin Kanada, jonne en malttaisi lähteä näkemään vain yhtä paikkaa. Erittäin vakavaa matkakuumetta näille seuduille aiheuttaa Suunnaton-blogi. Tälle road tripille olisi sisällytettävä myös Vancouver, johon olen ihastunut viimeistään tapittaessani flunssapäissäni Remppa vai muuttoa.

25. Yhdysvallat: Texas, Louisina, Alabama

Kuva: Pixabay

Seuraavan kerran, kun menemme Yhdysvaltoihin, tahtoisin tehdä road tripin syvään etelään, jossa aksentit ovat leveitä ja kesäillat hiostavia. Louisianan rämeet ja suot ja niissä vaanivat alligaattorit kiehtovat.

26. Uusi-Seelanti: Eteläsaari

Kuva: Pixabay

Vierailustani Uudessa-Seelannissa on kulunut jo neljä vuotta. Silloin minulla oli aikaa 11 päivää, jotka käytin kaikki pohjoissaaren tutkimiseen. Ensi kerralla on siis eteläsaaren vuoro, mielellään autonrenkaat alla.

27. Balkanin road trip

Kuva: Rob Hogeslag/Flickr, CC BY-ND 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/legalcode

Balkanin maat ovat olleet jo muutaman vuoden nouseva kohde. Eikä ihme, sillä alueella yhdistyy lämpö, kauniit maisemat ja halpa hintataso. Nyt olisi vielä otollinen aika matkata Albaniaan, Serbiaan ja Moldovaan, ennen kuin ne muuttuvat kreikoiksi ja kroatioiksi.

Kroatiassa ei toki ole mitään vikaa, päin vastoin: Dubrovnik on yksiä hienoimpia kaupunkikohteita, jossa olen ollut. Viimeistään päiväretket Montenegroon ja Bosnia & Herzegovinaan herättivät uteliaisuuden Balkaniin. Kattavasti Balkanin road tripistä on kirjoittanut muun muassa Aurinkorasvaa ja aloeveeraa -blogin Veera.

Jäljellä on enää yksi haave, joka on yhtä epämääräinen kuin tämänhetkinen ikäni 28

28. Määrittelemätön, pidempi aika ulkomailla

Tämä epämääräinen haave on ollut seuranani jo vuosikausia, ehkä jo vuodesta 2012, kun palasin opiskelijavaihdosta kotiin. Ulkomailla asumisessa vain oli sitä jotain, joka vietteli ja vei mennessään kuin hollantilainen halpa kalja. Seuraavan pidemmän reissun toteutin kaksi vuotta myöhemmin 2014, kun lähdin Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Mutta koska sukupolvelleni mikään ei ikinä riitä, haaveet pidemmästä ulkomaanmatkasta ovat vain kasvaneet.

Vuonna 2016 olisi saattanut olla se vuosi, mutta ulkomaiden sijaan lähdinkin toisen intohimon perässä Orivedelle. Kun unelmoi maailmasta ja päätyykin Pirkanmaalle, voi tämä aiempi unelma jäädä kummasti kummittelemaan.

Australian-matkaan minulla oli visio, ja samaten vuoden 2016 irtiottoon, mutta nyt minulla ei ole harmainta hajua, että milloin ja minne. Mutta haave on ja pysyy, kunnes saan sen toteutettua. Aika näyttää.

Noin, siinä ne olivat, minun 28 travel bucket list -haavetta. Onko teidän haavelistoillanne ollenkaan samoja?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Laura / Irtiottoja maailmalle maanantai, 5 maaliskuun, 2018 at 23:48

  Onnea synttärisankarille! Ihania kohteita kyllä sun listalla, kovin on tutun näköisiä haaveita 😀

  On kyllä mieletöntä, että oot ehtinyt niin monta kohtaa ruksimaan edellisestä listasta, toivottavasti tämän kanssa käy samoin! ?

  Ihana kuulla, että Meteora alkoi kiinnostamaan, se on kyllä huikea paikka ja ehdottomasti käymisen arvoinen! Meillä se toimi tosi hyvin osana Balkanin kierrosta, mutta varmasti menisi hyvin myös osana Kreikan lomaakin.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 6 maaliskuun, 2018 at 12:19

   Kiitos Laura! 🙂 Arvasinkin että samoja haaveita voisi olla sullakin. Sähän oletkin jo sitä paitsi toteuttanut näistä mun haaveista aika monet. 😉

   Ja todella toivon, että yhtä lailla pääsen näitä haaveita ruksimaan kuten edellisen bucket listin kohdalla. 😛 Joo mietinkin, että Meteoran voisi hvyin yhdistään Balkanin road trippiin tai sitten kenties samaan lomaan Ateenan kanssa.

 • Reply Katariina tiistai, 6 maaliskuun, 2018 at 00:23

  Synttärionnittelut! Näitä listauksia on aina ihana lukea löytääkseen sieltä tuttuja ja itselle rakkaita paikkoja, samoja haaveita (tuo Eat, pray, love osui ja upposi!) ja paikkoja, joihin ei edes tiennyt haluavansa. 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 6 maaliskuun, 2018 at 12:20

   Kiitos paljon! 🙂 Joo mustakin näitä on kiva lukea ja usein löytyy monia samoja unelmia useista blogeista.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 6 maaliskuun, 2018 at 12:52

  Paljon onnea :)! Täydet suositukset Japanille! Varoitan vain, että siitä voi tulla entistä kovempi Japanikuume :P.
  Listasi näyttää erittäin hyvältä ja sisältää monia paikkoja, joihin haluan itsekin mennä, mutten ole aikoihin tehnyt varsinaista listaa noista omista paikoista. Pitää kai harkita sellaistakin :).

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 6 maaliskuun, 2018 at 13:58

   Kiitos Jerry! 🙂 Voin kyllä joo kuvitella, ettei Japania niin vain vedetä listalta yli, koska se olisi koettu ja nähty… 😀 Tee ihmeessä oma lista, on ehkä vähän aikaa vievää puuhaa mutta toisaalta ihana saada konkretisoitua ne useat pääkopassa vilistävät unelmat.

 • Reply Suunnaton tiistai, 6 maaliskuun, 2018 at 20:32

  Aww, bucket listit on ihania! Etenkin kun moni kohteista löytyy omaltakin haavelistalta tai muuten ihan lempparikohteiden joukosta. Etelä-Afrikan rannikko kiinnostaa muakin, samoin kun omatoimisafari Krugerissa. Eikä liene yllättävää, että sekä Sveitsi, Slovenia että Norja löytyvät tämän vuoriholistin toivelistalta, vaikka Sloveniassa ja Norjassa on tullutkin jo piipahdettua. Ja Skotlanti ja Irlanti houkuttelevat ihan samoista syistä kuin suakin, paitsi että olut ei nappaa 😉
  Samoin Etelä-Amerikassa mua kiinnostaa juuri Peru ja Argentiina, eikä vähiten Patagonia. Okei, myönnetään että myös muutama muu mantereen kohde on alkanut viime aikoina kiinnostaa 🙂 Aasiasta Kambodza (sekä Vietnam) houkuttelisivat, samoin Singapore jostain syystä .
  Viimeisenä, Uusi-Seelanti. Mun unelmakohteeni kaikkein pisimmältä ajalta!
  Multa saat vahvan suosituksen sekä Kanadaan, Tansaniaan että Balkanille <3 Provence on myös ihana. Ja kaikki noi sun Espanjasta mainitsemasi kohteet ovat myös Espanjan parhaimmistoa.
  Kah, olisin voinut kommentoida vaikka joka ikiseen näistä kohdista. Ihania matkahaaveita!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, 7 maaliskuun, 2018 at 18:53

   Haha löytyipäs samoja haaveita, mikä ei kyllä yllättänyt yhtään! 😀 Oon kyllä niin kade tuosta sun Tansaniasta ja Kanadasta, mutta niin kuin puhuttiin, ehkäpä nyt sitten seuraavaksi te meette meidän Jenkki-road tripin renkaanjäljissä ja me teidän Kanada-reitin. 😀 Vuoriholisti on kyllä niin hyvä sana, samaistun!

   Voi, toivottavasti meet pian Uuteen-Seelantiin, ihana paikka. <3

 • Reply traveldreamer17 keskiviikko, 7 maaliskuun, 2018 at 14:47

  Onnea synttärisankarille!
  Paljon ihania maita oli listassasi. Osassa olen käynyt ja mm. Tansanian safari + Sansibar on kyllä ehdottomasti suosittelun arvoinen. Samoin upeat maisemat Norjassa ja Sveitsissä.
  Meteora löytyy omaltakin bucket listalta ja ehdottomasti myös Peru ja Macchu Picchu. Italia on aina vain ihana, vaikka olen käynyt siellä useasti eri puolilla ja asunutkin yhden kesän.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, 7 maaliskuun, 2018 at 18:57

   Kiitos paljon! 🙂 Joo Tansania + Sansibar on ilmeisen toimiva kombo, olen ymmärtänyt. Ihanaa, kesä Italiassa! Jos bucket listin kasvattaisi tuosta vielä lisää, voisi tuollainenkin kohta olla siellä.

 • Reply jossus sunnuntai, 11 maaliskuun, 2018 at 10:17

  Minäkin unelmoin Buenos Airesista, toivon että tänä vuonna pääsen sinne.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 11 maaliskuun, 2018 at 11:31

   Toivotaan! Se on varmasti ihan uskomaton paikka. 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 11 maaliskuun, 2018 at 15:59

  Synttärionnittelut! 🙂 Kyllä, listallasi on paljon omallakin listallani olevia paikkoja ja toisaalta paljon sellaisia, joissa olen jo käynyt ja joihin voisin ilomielin mennä uudelleen. Kuten nyt vaikka Peru, Japani, Sveitsi, Singapore, Etelä-Korea, Kambodza – ja niin edelleen. 😀 Balille en ole vielä ehtinyt, mutta toivottavasti sekin haave vielä tässä jossain vaiheessa toteutuu.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 11 maaliskuun, 2018 at 17:28

   Kiitos Jenni! 🙂 Noita sun jo näkemiä maita ja kohteita ei ollutkaan niin vähän! 😀 Täytyy itsekin pistää töpinäksi.

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, 11 maaliskuun, 2018 at 19:20

  Näitä listoja lukiessa on hauska huomata, ettei ole ainoa jolla riittää useampia kymmeniä matkahaaveita. Esimerkiksi Islannin kiertäminen ja Kalliovuoret-Vancouver löytyy myös omalta listalta. Angkor Watiinkin haluaisin, vaikka nukahdankin joka kerta ensimmäisen viiden minuutin aikana, kun yritän katsoa aiheesta kertovaa dokumenttia. Omien kokemusten perusteella erityissuositukset Japanille, Slovenialle ja Baskimaalle! Tietysti myös Ring of Kerrylle, samalla reissulla (muttei samana päivänä) kannattaa kiertää myös Dinglen niemi. Mukavaa Rooman-matkan odotusta, Italia on aina hyvä idea 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 17:26

   Joo ei näitä bucket list haaveita voi yhden käden sormin laskea, eikä 28 oikeastaan riitä sekään. 😀 Joo Japani, Slovenia ja Baskimaa kiinnostaa todella paljon. Miten niin moni on jo ehtinyt käymään vaikkapa Japanissa? Itse haluaisin sinne maaliskuussa, jolloin oon perinteisesti ollut ihan vaan työn orjana, koska normaalisti mennään tammikuussa pidemmälle ulkomaan reissulle. Siksi se täytyy plänätä sopiaan hienosti vuoden kiertoon muidenkin reissujen osalta, varsinaista matkamatematiikkaa. 😀

 • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 12 maaliskuun, 2018 at 15:35

  Tämä lista vois olla mun kirjoittama niin paljon on omia haavepaikkoja näkyvissä! Voisin kanssa lähteä minne vain missä on vuoria, järviä ja raikasta ilmaa. Tällä hetkellä omalla haavelistalla ylimpänä pönöttää Uusi-Seelanti ja olen aivan fiiliksissä siitä että tänä vuonna lähden ensi kertaa Afrikkaan.
  Tuo viimeinenkin on ihan kuin minun suustani: Asuin opiskellessani 8 kk Kanadassa ja siitä on jäänyt pitkäaikainen haave päästä uudestaan ulkomaille ei vaan matkalle vaan oikeasti asumaan ja elämään. Siinä vaan on jotain niin hienoa!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 17:27

   Kiva kuulla, että samoja haaveita! Nuo vuoret, järvet ja raikas ilma on kyllä jotenkin todella säväyttävä kombo. <3 Oi, missä päin Kanadaa oikein asuit? Mä niin palan halusta päästä sinne. Toivottavasti saadaan molemmat toteutettua tuo epämääräinen haave pidemmästä ajasta jossain ulkomailla. 🙂

 • Reply Reissaaja1 maanantai, 12 maaliskuun, 2018 at 17:25

  Onnea! Toivottavasti moni listan kohteista toteutuu ennen suurta 50! Italiasta en minäkään saa tarpeeksi ja nuo Ranskan laventelipellot ovat edelleen kokematta, ehkäpä lisää ne omaa listaani! 😀

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 17:28

   Kiitos Heidi! 🙂 Mäkin toivon, toivon että ihan kaikki ja muutama muukin toteutuu. 😀 Laventelipellot ansaitsee kyllä paikkansa bucket listeillä!

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista maanantai, 12 maaliskuun, 2018 at 21:48

  Heh. Voisin tulostaa tuon sun listan ja laittaa sen jääkaapin oveen. Kohteet, joihin haluan matkustaa ennen kuin täytän 100 vuotta 🙂 Olitpa koonnut tähän kaikki maailman ihanuudet.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 17:32

   Haha, siitä vain tulostamaan! 😀 Ja toihan on vielä ihan toteutettava aikaikkuna tuo ennen kuin on 100 vuotta. 😉

 • Reply Janika / Matkamuistoja tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 09:39

  Oo, Norja on ihan huikean hieno! Lofootit ylittivät kyllä ihan täysin odotukset viime kesänä 🙂

  http://janikasaresto.com/blog/category/norja/

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 17:33

   Joo en ole koskaan tainnut kuulla eriäviä mielipiteitä Norjasta. 🙂 Kiitos linkistä, pitää käydä tsekkaa!

 • Reply Emma tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 13:23

  Onnea synttärisankarille! Tässä on hyvä logiikka: vaikka muuten vanheneminen vähän tökkiikin, niin hei mähän saisin laittaa mun bucket listalle peräti 40 kohdetta! Täytyykin alkaa listata! 😀 Samoja kohteita meillä olisi ainakin Patagonia, Meteora, Ring of Kerry, Islannin kierros ja Kalliovuoret!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 17:34

   Kiitos! 🙂 Ja aivan totta, kaikki ilo irti vanhenemisesta! Teeppä ihmeessä lista, todellakin lukisin sun 40 kohdan listan – josta varmaan laittaisin itselleni varastoon muutaman tulevia vuosia varten.. 😀

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 20:00

  Täälä ikää jo enemmän mutta haaveet silti samat! Meteoraankin palaisin uudelleen. Noista haaveista toivon, että meillä toteutuu jouluna Kambodzea ja Angor wat. Tuskin maltan odottaa!

  • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas tiistai, 13 maaliskuun, 2018 at 20:01

   Ai niin ja onnea synttärisankarille!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, 14 maaliskuun, 2018 at 18:08

   Nämä on varmaan aika monien haaveita, suht klassisia kuitenkin kaikki. 🙂 Mutta mukava kuulla, että sielläkin haaveillaan näistä! Ja kiitos kovasti synttärionnitteluista. 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, 16 maaliskuun, 2018 at 16:51

  Kiitos linkistä Sonja. 🙂 Meillä on kyllä hyvin samanlainen bucket list, tuolta löytyi monta sellaista ”ahh, mäkin haluan”-hetkeä. Erityisesti Peru, Tansania ja Slovenia on sellaisia mitkä kiehtoo. Vois itsekin päivittää oman listauksensa ja yliviivata muutamat toteutuneet matkahaaveet.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, 16 maaliskuun, 2018 at 21:01

   Eipä mitään! 🙂 Moni näistä on aika universaaleja haaveita, mutta kaipa siinä on syynsä, miksi ihmiset haikailee samojen kohteiden perään. 🙂

 • Reply Asko Leppilampi perjantai, 16 maaliskuun, 2018 at 21:48

  Kiitos koosteesta. Tuollaisesta saa pakostakin ideoita, etenkin kun joukossa monta käymätöntä paikkaa. Vähän turhankin houkuttelevat kuvat olit löytänyt 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 17 maaliskuun, 2018 at 12:10

   Kiitos Asko! Nämä paikat ovat kyllä joo sen luokan kohteita etten meinaa pysyä nahoissani – tavallaan parasta on myös se, ettei ollenkaan tiedä, milloin juuri nämä unlemat toteutuvat. 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 16 maaliskuun, 2018 at 22:19

  Myöhästyneet synttärionnittelut! 🙂 Vahva suositus Singaporelle, Tansanialle ja Perulle sekä Kanadan Kalliovuorille & Vancouverille. Tykkäsin noista kaikista ihan hurjan paljon enkä oikein osaa nostaa yhtä ylitse muiden. Mullakin haaveena mm. Japani ja Sveitsi. Jälkimmäinen on kohde, minne ehdottomasti pitäisi päästä vaeltamaan.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 17 maaliskuun, 2018 at 12:11

   Kiitos paljon Merja! 🙂 Ahh, sä oot käynyt kaikissa noissa ihanissa paikoissa… Toivottavasti mäkin saan ne kaikki ruksittua joskus tältä listalta, ja toivottavasti sulla nokka osoittaa kohti Japania tai Sveitsiä lähitulevaisuudessa. 🙂

 • Reply Sofia / Project Forever lauantai, 17 maaliskuun, 2018 at 04:34

  Huikean hienoja kohteita on sun haavelistalla! Monista samoista haaveilen itsekin. Erityisesti Perun Machu Picchu ja Kanadan kalliovuoret on sellaisia kohteita, joihin aion lähivuosina (toivottavasti) matkustaa. Euroopan kohteista taas Dolomiitit tai Sveitsin alpit kiinnostelee, sekä uutena ihastuksena Slovenia, josta olen kuullut paljon hyvää.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 17 maaliskuun, 2018 at 12:14

   Nämä haaveet on kyllä varmasti kovin yleisiä, mutta en usko että on sattumaan, miten niin monni matkailija haaveilee samoista kohteista! 🙂 Ihanaa, jos sulla on jo noin konkreettisena tuo, että oot ajatellut matkustavasi joihinkin jo lähivuosina. Mulla nää kelluu vielä jossain yläpilvessä odottamassa…

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog lauantai, 17 maaliskuun, 2018 at 08:31

  Ihania matkahaaveita, omalla listallani on myös lähes kaikki samat! Etelä-Afrikka on upea, etenkin Kapkaupunki. Suosittelen ehdottomasti käymään, en usko että paikkaan ei voisi olla ihastumatta. 🙂 Maan turvallisuus puhuttaa paljon, mutta sen takia en jättäisi matkaa väliin, huolellinen toki olisin monen asian kanssa. Myös Slovenia on upea! Tykästyin pienen maan suloiseen charmiin joitakin vuosia sitten. Bledjärven vieressä oleva Bohinjjärvi on myös hieno, kannattaa pitää mielessä! 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 17 maaliskuun, 2018 at 12:17

   Joo hei sun blogin Etelä-Afrikka-jutut oli muuten yksiä suurimpia syitä Kapkaupungin-matkakuumeen heräämiselle! 🙂 Todellakin aion matkustaa Etelä-Afrikkaan, turvallisuusasioissa pitää vain tosiaan olla tietoinen. Oon kuullu Bohinj-järvestä myös, Sloveniassa on vaan niin upeita kohteita! Onneksi se on yksiä kenties helpoimmin toteutettavista unelmista tällä listalla.

 • Reply Emilia/Matkan varrella sunnuntai, 18 maaliskuun, 2018 at 19:11

  Paljon onnea 28-vuotiaalle! 🙂 Paljon samoja haaveita kun täällä ruudun toisella puolella. Minullakin siintää taas haaveissa tuo pidempi aika ulkomailla vaikka tulin vaihdosta vasta vuosi sitten. Onneksi nykyään oon niin paljon helpompi yhdistää työt ja reissaaminen, että haave ei tunnu mitenkään mahdottomalta vaikka opinnot kohtapuoliin loppuukin..!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 18 maaliskuun, 2018 at 21:47

   Kiitos Emilia! 🙂 Kiva kuulla, että samoja haaveita sielläkin, niin on moni muukin kertonut. Jep, ei se haave ulkomailla asumisesta katso sitä, milloin on viimeksi tehnyt niin. Ei haave ole varmasti mitenkään mahdoton, ainoa kysymysmerkki on tietysti vain se, että missä ja milloin. Mutta sehän tekee siitä osittain niin houkuttelevaa ja jännittävää. 😉

  Leave a Reply