Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Sadan hengen kesähäät Helsingissä – alkuvuoden valmisteluja

keskiviikko, 2 elokuun, 2017

Nyt kun häihin on enää neljä päivää, saan epävakaan sään (ja itse häiden – daa) lisäksi jännittää orastavaa flunssaa. Koko vuoden olen ollut käytännössä täysin terve, mutta eilen illalla alkoi pieni kurkkukipu, joka paheni yöllä.

No, päättäväisenä morsiamena olen ryhtynyt varsin massiiviseen vastahyökkäykseen. On aika ampua singolla kurkussani muhivia viruksia kohti. Tässä asearsenaalini:

Aamu alkaa vitamiinipommilla, johon kuuluu D:t ja C:tä, jotka hulautan kurkkuun monivitamiiniporetablettijuomalla. Samaan syssyyn nautiskelen kalaöljykapselin ja maitohappobakteerin. Pari kertaa päivässä tulee joutua Finrexiniä ja limaa irrottavaa yskänlääkettä Mycomystia.

Uusi tuttavuus on FluAcute Zinc+ -suihke, jota suihkutetaan kurkkuun lievittämään flunssan oireita. Anikselta maistuva suihke tuntuu kyllä muodostavan jonkinlaisen kalvon kurkun kipeän kohdan paikkeille, eikä kurkku tunnu enää niin ärtsyltä. Sitä saa suihkutella alkuun todella runsaastikin: neljä kertaa neljä suihkausta ensimmäisen tunnin aikana, sitten neljä suihkausta joka toinen tunti.

Kaiken kukkuraksi menin vielä hankkimaan itselleni Duact-reseptin, jolla saa röörit auki lauantaina, jos ei muuten ala orastava flunssa kaikkoontua. Lisäksi olen heitellyt aika holtittomasti valkosipulinkynsiä kaikkeen mitä olen syönyt. Että näin! Ei puutu jännitystä tämän morsion elämästä.

Mutta palaan nyt tässä kirjoituksessa taas hääjärjestelyiden kimppuun. Edellisssä kahdessa kirjoituksessa kerroin juhlapaikasta ja häämekosta. Nämä olivat asiota, joita hoidimme jo vuosi tai kaksi etukäteen. Nyt pääsen tämän vuoden kimppuun. Sanomattakin selvää, että tälle vuodelle hääjärjestelyä on kertynyt huomattavasti enemmän. Alkuvuodesta oli vielä kuitenkin aika lungia, vasta huhtikuussa alkoi kalenteri täyttyä yhä enemmän hääasioista.

 

7 kuukautta häihin

Kuukausikohtaisen to do -listan tekeminen – tammikuu 2017

Suosittelen tätä lämpimästi viimeistään puoli vuotta ennen häitä. Auttaa ihan hemmetisti, kun asiat ovat ylhäällä kuukausikohtaisesti, jolloin kaikkea infoa ei tarvitse säilyttää pääkopassa. Trust me – se tulee tulvimaa yli äyräiden.

Itse käytin listan koostamisen apuna kaasoltani lainassa olevaa Eija Holmbergin ja Sanni Horellin Unohtumattomat häät -kirjaa (Otava, 2007). Vaikka se onkin jo kymmenen vuotta vanha, olivat sieltä saadut neuvot hyvä runko omalle to do -listalle.

Kampaamon ja meikkaajan varaaminen – tammikuu 2017

Tiesin, että myös hääkampauksen ja -meikin suhteen täytyy olla ajoissa liikkeellä. Jotkut kampaamot ilmeisesti ottavat varauksia jo vuoden ennakkoon, mutta toisinaan näin aikaisin otettuja varauksia perutaan – siis kampaamojen puolelta.

Olisin itse halunnut alun perin Beatiin, joka on lähellä kotia ja jossa olen aina saanut hyvää palvelua. He sanoivat kuitenkin ottavansa varauksia vastaan vasta keväämmällä, kun he tietävät lomansa tarkemmin. Se on tietenkin täysin ymmärrettävää, mutta itse en halunnut jännätä kevääseen saakka, saisinko haluamalleni päivälle ajan.

Siispä tiuhan, jo vuonna 2016 tapahtuneen googlettelun perusteella päätin, että varaisin ajan Blackout Hairiin. Heidän sivuillaan luki ihanan selkeästi, että ottavat varauksia kesälle 2017 tammikuun toisesta päivästä lähtien. Myös hinta 290 euroa, johon sisältyi koemeikki ja -kampaus sekä hääpäivän meikki ja kampaus, oli samaa tasoa kuin muuallakin.

Koska nautiskelin itse vuodenvaihteessa Vietnamin lämmöstä, laitoin yhden kaasoista asialle. Hänen piti varata hiukset ja meikki minulle, itselleen, toiselle kaasolle, morsiusneidolle ja anopille. Hän sai kyllä meille varauksen 5.8., mutta Blackoutissa oli vapaana enää yksi työntekijä, joka olisi tehnyt ehostukset meille kaikille. Rumba olisi alkanut jo kahdeksalta aamulla. Kaasoni ei siis ollut ainoa, joka varasi palveluja elokuun ensimmäiselle lauantaille.

Tilanteesta kuullessani päätin etsiä uuden kampaamon heti Suomeen saavuttuani. Hetken googlettamisen jälkeen löysin Citycenterin Piece of Hairin. Heillä oli tammikuun lopussa vielä monta työntekijää vapaana tämänkokoiselle porukalle, joten homma oli sitten sillä selvä.

Kannatti olla ajoissa tämänkin kanssa, ettei ehtinyt tulla kampaamopaniikkia.

 

Puoli vuotta häihin

Häävalssin päättäminen – helmikuu 2017

Tämä ei ole iso homma sinänsä – sen kuin päättää kappaleen ja sen, tuleeko koreografiaa. Pyry joskus unelmoi koreografiasta, jonka joku ammattilainen suunnittelisi meille ja jota hinkkaisimme sitten enne häitä. Itse en ollut koskaan niin innostunut koreografiasta, hääpäivänä kun on ihan riittävästi kaikkea jännitettävää.

Itse häävalssin suhteen emme olleet kovin intohimoisia – tiesimme, että haluaisimme sen tanssia, joten joku piti valita. Joskus mielessä oli käynyt, että Kummisedän tunnusmusiikki tai Améliesta tuttu Dispute olisivat hienoja häävalsseja, mutta ne olivat molemmat liian hitaita.

Eräänä helmikuisena iltana pyörähtelimme sitten vanhempieni olohuoneen matolla erilaisten kappaleiden tahtiin. Niiden perusteella päädyimme aikamoiseen klassikkoon: Dmitri Šostakovitšin Waltz No. 2:een. Niin, ja ihan ilman koreografiaa.

 

5 kuukautta häihin

Vieraslistan lukkoonlyöminen – maaliskuu 2017

Olimme aina puhuneet noin 120 hengen häistä. Maaliskuussa oli kuitenkin jo korkea aika tehdä lopulliset päätökset kutsuttavista.

Toisten häissä korostuvat kavereiden määrä, meillä kuitenkin sukulaisten, koska Pyryllä on niin valtava suku. Yhtäkään tärkeää ystävää ei kuitenkaan jätetty kutsumatta sukulaisten suuren määrän takia. Päätimme myös, että meidän häihin saa tuoda lapsia. Sinänsä lapsettomat häät olisivat olleet varteenotettava vaihtoehto, mutta halusimme Pyryn 8-vuotiaan kummitytön ehdottomasti häihimme, joten mikseivät muutkin lapset voisi tulla.

Lopulta kutsuimme melkein 140 vierasta, joista paikalle pääsee 93 aikuista ja yhdeksän lasta. Ihan hyvät bileet siis! Minulle olisi kyllä riittänyt reilusti pienemmätkin häät, mutta Pyry halusi juhlia isosti. Nyt kun häät ovat jo lähellä, olen aika innoissani siitä, että häät ovat kuitenkin näin isot. Kerrankos sitä näin isot kemut järkkää!

Ensimmäinen tapaaminen valokuvaajan kanssa – maaliskuu 2017

Meillä kuului valokuvaajamme Hannikan häävalokuvauspakettiin kaksi suunnittelupalaveria ennen hääpäivää. Ensimmäinen pidettiin maaliskuussa, jolloin kävimme läpi seikat, jotka hääpäivänä tulee ottaa huomioon valokuvausta ajatellen. Puhuimme myös alustavasti hääkuvauspaikasta, joksi ajattelimme maaliskuussa vielä Kruunuvuorenrantaa.

Hannika onneksi kysyi myös erittäin oleellisen kysymyksen: jos sataa kaatamalla, missä otamme kuvat? Aihe, joka on sittemmin tänä arvaamattomana kesänä pyörinyt enemmän kuin kerran mielessäni. Saa nähdä, turvaudummeko A- vai B-vaihtoehtoon. Ennen maaliskuista Hannikan tapaamista sateenropina ei ollut käynyt mielessänikään. Ehkä minä pohjimmiltani olenkin optimisti. 🙂

Hääauton varaaminen – maaliskuu 2017

Kuva: Hannika Photography

Hääbändin ohella kuljetus oli yksi harvoista hääjärjestelyistä, joihin sulhanen todella halusi osallistua. Sitten kun sieltä päästä alkoi tulla ehdotuksia helikopterista (ehkä ei tosissaan) veneeseen (tosissaan, mutta aika vaikea järjestää), täytyi minun puuttua peliin.

Lähettelin muutamia tarjouspyyntöjä eri firmoille, kaikki vanhoista autoista limusiineihin olivat vaihtoehtoja – paitsi sellaista pitkää limusiinia en halunnut. Lopulta päädyimme Kovaseen, jolla oli vielä 20 prosentin alennus aikaisin varaajille. Näinpä kuljemme lauantaina mustalla Mercedes Benz S Lang -limusiinilla. Se ei ole pitkä, mutta tilava se on, ja erittäin tyylikäs.

 

Maaliskuuhun mennessä hääjärjestelyt olivat siis aika helppoja, huhtikuussa alkoi tuntua ensimmäistä kertaa siltä, että häihin liittyvää tehtävää on paljon. Seuraavalla kerralla siis niihin – en tiedä palaanko asiaan ennen vai jälkeen häiden. Mutta nyt on Finrexinin aika!

 

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, 4 elokuun, 2017 at 19:39

    Paljon onnea ja ikimuistoista hääpäivää! Toivottavasti myös flunssatonta ja sateetonta.

    • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 7 elokuun, 2017 at 11:33

      Kiitos! 🙂 Oli kuin olikin flunssaton ja sateeton!

    Leave a Reply