Suomen suurin matkablogiyhteisö
Maakuntamatkat Uusimaa Yleinen

Ilmainen kesätapahtuma Stadissa: Teurastamon pihakeikat

tiistai, 27 kesäkuun, 2017

Kesäkuun alussa Lempipaikkoja-blogin Jonna tökkäsi minua ja kysyi, olenko jo huomannut saaneeni blogihaasteen. Jonna haastoi minut paljastamaan jonkun kesätapahtuman tässä Suomen lyhyessä, mutta ihanassa kesässä.

Pääni löi täysin tyhjää. Minun kesätapahtumakalenterini on nimittäin aina varsin suppea. En kovin usein suunnittele etukäteen minnekään menemistä. Jos jonnekin päädyn, on se yleensä hetken mielijohteesta.

Ja kuinka ollakaan, reilu viikko sitten minulle kävi taas juuri niin! Olimme Pyryn kanssa menossa syömään B-Smokeryyn, ja kun saavuimme paikalle, oli Teurastamon piha tuttuun tapaan täynnä perjantai-illan elämää. Mutta nyt kuhinaa oli tavallista enemmän, sillä käynnissä oli kesän ensimmäinen Teurastamon pihakeikka.

Teurastamon pihakeikat järjestetään joka perjantai, ja ne ovat aina ilmaisia. Seuraavan kerran punatiilimiljööseen pääsee bailaamaan siis jo tänä perjantaina 30.6.. Heinäkuun 7. päivänä esiintyy Kauko Röyhkä Trio.

Me tulimme Teurastamolle noin kuuden maissa, jolloin pihakeikat alkavat. Silloin Aiyekooto & Afro Beat Internationalin letkeiden rytmien tahdissa tanssi oikeastaan vain muutama lapsi perheineen. Mitä myöhemmäs iltaa mennään, sen kovempi meininki Teurastamolla varmasti on.

Teurastamon Pihakeikoilla on sekin mainiota, että ilmaisesta musiikista voi nauttia niin monella eri tavalla. Voi syödä jossain Teurastamon monista ravintoloista, kuten jo mainitussa B-Smokeryssa (sen terassille kuulee musiikin, muttei näe lavaa) tai vaikkapa Kellohallin terassilla, jonka vierestä saa pizzaa.

Ravintolaruuan lisäksi paikalla on aina useita ruokarekkoja, 16.6. tarjolla oli muun muassa brasilialaista ja afrikkalaista ruokaa.

Jälkiruuaksi suosittelen Jädelinon italialaista arteesanijäätelöä. Taatusti kermaista ja hyvää! Erityisesti pistaasipähkinäjäätelö vei kielen mennessään.

Ja mainitsinko jo, että Teurastamolla saa myös grillata omia eväitä katoksessa?

Kurkun kostukkeita voi nautiskella vaikkapa B-Side Barissa, jonka terassi on kyllä varsin suosittu.

Olen varsin onnellinen, että saatoin osallistua haasteeseen paljastamalla kesätapahtuman Helsingistä, ja vieläpä omasta kotikaupunginosastani. Kaikki täällä ei nimittäin ole aina yhtä isoa kuten Flow ja Weekend. Ja onneksi! Teurastamon pihakeikoille kannattaa todellakin eksyä kesäperjantaisin hyvässä seurassa.

Oletko käynyt koskaan Teurastamolla?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, 2 heinäkuun, 2017 at 10:47

    Jos asuisin Helsingissä, tämä tspahtuma olisi varmasti listallani jokakerta! Kuulostaa juuri mahtavalta. Tällaista pitäisi olla paljon enemmänkin, toivottavasti löytää hyvin yleisöä. Grillausmahdollisuudesta iso plussa. Onkohan tuo kovin yleistä Suomessa? Australian matkalla kiinnitin huomiota, että joka puistossa oli grillauspaikat ja Floridassakin niitä näin.

    • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 2 heinäkuun, 2017 at 10:56

      Ihan hirveän useissa paikoissa en muista nähneeni grillausmestaa, siis varsinkaan kaupungin sisällä! Kyllähän luontopolkujen laavulla joillain saattaa olla ihan grilli ja vähintään tulentekopaikka, mutta Teurastamon grilli on kyllä aika harvinaisen oloinen! Ja vielä se, että Teurastamolta saa tosiaan ruokaa muutenkin ja silti ovat laittaneet grillin – selkeästi ajatellaan asiakkaan viihtymistä. 🙂

    Leave a Reply