Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

IGTT: 12 kuukautta Instagramin silmin

torstai, 6 huhtikuun, 2017

Liityin Instagramiin maaliskuussa 2016, juuri ennen pääsiäismatkaamme Pietariin. Ilman tätä matkablogia tuskin olisin liittynyt vieläkään.

Aluksi hurahdin Instaan täysin, ja Pietarissa minua kutkutti joka kerta, kun julkaisin uuden kuvan reissusta. Selailin myös innoissani muiden profiileja ja inspiroiduin erityisesti matkustamiseen liittyvistä tileistä.

Nyt Insta-käyttöni on vähentynyt alkuinnostuksesta, varsinkin muiden kuvien selailussa. Välillä näen jotain kaunista ja nappaan siitä kuvan, jonka julkaisen. Minusta onkin ihanaa nähdä omassa profiilissa vuoden kierto, miten luonto muuttuu.

Tähän postaukseen valitsin yhden kuvan joka kuukaudelta, jonka olen Instagramissa ollut. Valinta osuu kuviin, jotka kuvaavat mielestäni parhaiten sen kyseisen kuukauden tunnelmia.

Maaliskuu 2016

17521600_10155138683097485_846529100_o

Pietari oli ensimmäinen matkakohde, jossa käytin Instagramia. Palvelu tuntui heti luonnolliselle blogin jatkeelle, joka eläisi silloinkin kun en kirjoittaisi artikkeleita. Tämä on yksi suosikkikuvistani Pietarin-matkaltamme: Verikirkko kuvattuna Nevski Prospektilta. Ja kuten näkyy, Pietari oli varsin hyinen paikka maaliskuun lopussa.

Huhtikuu 2016

Huhtikuun kohokohta oli ehdottomasti ystäväni häät Skotlannin maaseudulla Castle Lachlanissa. Rakastuin Skotlantiin ikihyviksi, ja ehdinkin nähdä siitä niin Glasgow’n, Dunoonin kuin Edinburghin.

Toukokuu 2016

Toukokuun aurinko helli ainakin meitä helsinkiläisiä. Tein ympäriä Stadia monia ihania pyöräilyretkiä, joista yksi suuntautui Vanhankaupungin koskelle. Kaikki värit näyttivät niin voimakkailta, erityisesti vihreän ja sinisen eri sävyt.

Kesäkuu 2016

Viimeistään viime kesäkuussa tajusin, kuinka uskomattoman vehreä ja kukkea kuukausi se oikein onkaan. Ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia kesäkuisesta luonnosta kuin kävelyretket koiran kanssa? Mielestäni viime vuoden kesäkuu oli melkein parempi sään puolesta kuin heinäkuu. Voi olla, että mielikuvani johtuu siitä, että juhannuksena ei satanut.

Heinäkuu 2016

Heinäkuusta olisin voinut valita vaikka kuinka monta kuvaa, sillä heinäkuu oli eeppinen reissukuukausi. Meillä molemmilla oli ensimmäistä kertaa kuukauden palkalliset kesälomat, joten otimme siitä kaiken irti. Ensin reissasimme kymmenen päivää Baltiassa, sitten lähdimme vielä viikoksi Kainuuseen. Yllä oleva kuva on Baltian-reissun kolmannelta päivältä Riiasta. Reissuinto oli äärimmäisen korkealla.

Elokuu 2016

Kenellekään blogiani lukevalle ei ole taatusti jäänyt epäselväksi, mitä elokuussa tapahtui. Jankuttamisen uhalla kerron vielä, että lähdin opiskelemaan luovaa kirjoittamista Oriveden opistoon. Yhdeksän tuhannen asukkaan Orivesi on otollinen ympäristö luovaan toimintaan, koska kaupunki ei ole mikään hurja menomesta. Sen sijaan viljavia peltomaisemia ja hienoa metsää täällä riittää.

Syyskuu 2016

Jotenkin tuntuu, että viime vuosina syyskuu ja lokakuu ovat olleet säiden puolesta paljon parempia kuin kesä- ja heinäkuu. Sateita ei ole ollut nimeksikään! Niinpä olen rakastunut vuosi vuodelta yhä enemmän syksyyn, joka on otollinen aika luontoretkeilylle. Me kävimme nauttimasta syksystä muun muassa kuuden lammen kierroksella Luukissa.

Lokakuu 2016

Lokakuu oli syyskuun tapaan mielestäni aivan upea. Yksi kivoimmista lokakuun reissuista oli visiitti Naantaliin. Lokakuussa se ei ollut kovinkaan eloisa, mutta vanhastakaupungista löytyi kuitenkin yksi ihastuttava kahvila, joka oli auki. Siellä oli tunnelmallista juoda kaakaota, kun posket kipristelivät syksyn rapsakasta ilmasta.

Marraskuu 2016

Marraskuu on normaalisti inhokkikuukauteni, mutta viime vuonna se ei ollut ihan niin ankea kuin yleensä. Syynä oli varmasti se, että lunta tuli jo silloin, joten oli normaalia valoisampaa. Koko talven ajan olen saanut todistaa, miten Orivedellä lunta on ollut Helsinkiä enemmän. Ehkä siksi talvi on tuntunut tänä vuonna entistä pidemmältä. Vai käykö niin joka vuosi?

Joulukuu 2016

Joulukuu oli pimeä ja varsin lumeton, mutta se ei mieltä painanut, koska edessä oli kauan odotettu loma Vietnamiin. Joulukuun viimeiset päivät vietimme Vietnamin suurimmassa kaupungissa Saigonissa, joka ensin järkytti ja vasta sitten ihastutti.

Tammikuu 2017

Tässä voisi olla kuva myös jostain päin Vietnamia, sillä matkamme jatkui melkein tammikuun puoliväliin. Halusin kuitenkin laittaa tähän kuvan lumisesta Orivedestä, sillä lumikuvat tulevat valitettavasti harvenemaan ja harvenemaan. En ole oikein sisäistänyt sitä, että etelässä lumettomista talvista tulee ihan normi, vaikka eihän sitä luntaa nykyäänkään enää kauheasti ole. Lapsuuteni talvet ovat kuitenkin muistoissani ihanan valkoisia – nyt talvi tarkoittaa harmautta. Kaikki on muuttunut niin nopeasti.

Helmikuu 2017

Pääsi Helsingissäkin onneksi muutaman kerran nauttimaan hienoista talvikeleistä. Tämä kuva on Uutelan ulkoilualueelta Vuosaaresta, jossa kävimme kävelemessä ihastuttavan luontopolkureitin helmikuun pikkupakkasilla.

Maaliskuu 2017

Kevät on saapunut! Reippaat neljä kuukautta talvea onkin kyllä aivan riittämiin. Tämä kuva on otettu noin kolme viikkoa sitten, kun olimme tapaamassa häävalokuvaajaamme ensimmäistä kertaa. Jep, kummalliselta tuntuu, että tämän kevään jälkeen tulee todella se kesä, kun menemme naimisiin. Jaiks!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco.

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 6 huhtikuun, 2017 at 17:23

  Hauska idea kertoa vuodesta joka kuukauden kuvaavimman kuvan kautta! Minuakin surettaa, että Suomen talvet eivät ole enää niin kuin ennen. Ei tarvinnut lapsena miettiä, että tuleekohan jouluksi lunta, sillä ainakin Kuopion korkeudella valkoinen joulu oli satavarmaa…

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, 6 huhtikuun, 2017 at 17:32

   Kiitos! Muistan omasta lapsuudestani, tai oikeastaan teiniajoilta joitain muutamia mustia jouluja, mutta muuten lumeen saattoi luottaa ihan Keravallakin. Mutta nykyään on ihan eri homma, varmaan noin joka toinen joulu on lumeton. Ehkä Kuopiossa on kuitenkin vieläkin enemmän?

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, 6 huhtikuun, 2017 at 21:42

  Kiva kooste vuodesta ja kuukauden kohokohdista! Lappiin on lähdettävä jos haluaa nähdä talven, Niin se vaan on.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, 7 huhtikuun, 2017 at 10:20

   Kiitos Sari! Niinhän se taitaa nykyään olla. Tai ehkä riittää, jos menee Pohjois-Pohjanmaalle. Ainakin uutisissa sanottiin tässä taannoin, että vaikka lumi katoaa etelästä, esimerkiksi Pudasjärvellä sitä tulee kyllä ”aina” olemaan. 😀

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa perjantai, 7 huhtikuun, 2017 at 11:27

  Olipas kiva kooste! Kauniita kuvia olit saanut myös Suomen syksystä ja keväästä otettua, itse tuntuu, että harmaimpina ja loskaisimpina kuukausina Instagramiin ei tule napattua yhtäkään kuvaa, kun missään ei näy kaunista kuvattavaa. Tsemppiä hääjärjestelyihin! 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, 7 huhtikuun, 2017 at 12:43

   Kiitos Hanna! 🙂 Mulla on ollut vähän sama fiilis, kyllä marras-maaliskuu on Instassa paljon hiljaisempaa aikaa kuin kevät, kesä ja sysy. Mutta aina välillä lykästää Suomessakin! 🙂

 • Reply idahhh perjantai, 7 huhtikuun, 2017 at 16:07

  Olipas kiva postausidea 🙂 Ehkä oma lehmä ojassa mutta jähmetyin katsomaan tuota Pietari kuvaasi, se on niin upea! Ollaan itsekkin menossa nyt huhtikuussa Pietariin ja olenkin jo kalunnut sinun Pietari-postaukset inspiraationa 🙂

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, 7 huhtikuun, 2017 at 16:14

   Kiitos Ida! 🙂 Mäkin oon kyllä aika tyytyväinen tuohon Pietari-otokseen. 😉 Siellä tuli kovasti sellainen olo, että olisi jossain tosielämän Anastasiassa. Ihanaa Pietarin-reissua teille! Huhtikuussa se ei ole ehkä ihan niin jäinen kuin maaliskuussa, mutta tuulisempi paikka se kuitenkin on Helsinkiin verrattuna!

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa maanantai, 10 huhtikuun, 2017 at 19:20

  Mulle tuli kesän kaipuu touko- kesä- ja elokuun kuvista. Tämä oli kiva katsaus menneeseen vuoteen ja niihin parhaisiin hetkiin.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 10 huhtikuun, 2017 at 21:41

   Kiitti Sarsa! Onneksi ei enää kauheasti tarvitse odotella kevättä ja kesää. 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA tiistai, 11 huhtikuun, 2017 at 09:31

  Hei tää oli hauska postausidea, vois itsekin toteuttaa joskus tällaisen! 🙂

  Mä haluisin joskus käydä uudestaan Pietarissa, kävin vuosia taaksepäin siellä voiton juhlien aikaan, jolloin mun mielestä Pietari oli aivan ”sekaisin”. Olis kiva nähdä sellainen normaali Pietari, koska tuolloin joka puolella oli aivan jäätävää hulinaa, ruuhkaa ja vilskettä. Jotenkin tuntui siltä, ettei nähty sitä oikeaa Pietaria matkan aikana.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 11 huhtikuun, 2017 at 19:07

   Kiitti! 🙂 Ehdottomasti kannattaa käydä Pietarissa, jos on semmoinen olo, ettei siitä saanut kunnon kokemusta. Meidän reissu oli aika lyhyt, mutta tuntui, että tosi paljon sai irti, kun kävi baletissa, kirkoissa, museoissa…

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 12:46

  Tosi kivoja kuvia! Ja kiva idea tämä postausidea 🙂
  Mä oon kerran käynyt Pietarissa, pari vuotta sitten marraskuussa. Tykkäsin kovin, ja voisin mennä uudemmankin kerran.

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 14:48

   Kiitos Tanja! 🙂 Pietari on kyllä huikea, ilmeisesti myös marraskuussa, vaikka ajankohta kuulostaakin vähän harmaalta. 😀

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, 23 huhtikuun, 2017 at 20:06

  Olen pitkään halunnut Pietariin. Edellisestä käynnistä on jo niin pitkä aika. Haluan ottaa yhtä täydellisen kuvan kuin ensimmäisesi. Se on minusta aivan ihana!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 23 huhtikuun, 2017 at 21:06

   Kiitos Annika! 🙂 Mulla ei ole epäilystäkään, ettetkö sä onnistuisi ottamaan yhtä täydellistä Pietari-kuvaa!

  Leave a Reply