Suomen suurin matkablogiyhteisö
1-2 viikon irtiotot Aasia

Retki Mui Nen hiekkadyyneille auringonlaskun aikaan

keskiviikko, 8 helmikuun, 2017

Mui Ne | tammikuu 2017

Etelä-Vietnamin rantalomakohde Mui Ne on erityisesti tunnettu dyyneistään, jotka sijaitsevat noin puolen tunnin ajomatkan päässä turistialueilta.

Sanomattakin selvää, että sinne jeepitetään turisteja joka päivä aika tavalla. Ja kun paikalliset firmat tarjoavat retkeä dyyneille niinkin halvalla kuin kahdeksalla dollarilla, olisi hullua olla menemättä! Esimerkiksi Aurinkomatkojen dyyniretki taisi olla 20 euroa.

Mui Nen dyyneille tehdään retkiä sekä auringonnousun että -laskun aikaan. Itse osallistuin iltapäivällä alkavalle auringonlaskuun tähtäävälle retkelle.

Kahdeksan dollarin retkelle mukaan ei ei tule opas, vaan autonkuljettaja, joka ajaa paikoista toiseen ja kertoo, kauanko siellä saa olla. Se ei ole mielestäni ongelma, koska en usko, että opas toisi sinänsä mitään lisäarvoa näin helpolle retkelle.

Ensimmäinen pysähdys oli minulle täysi yllätys. Paikan nimi oli Fairy Stream. Se on matala joki, jossa voi kävellä ja ihailla ympärillä kohoavia dyynivalleja.

DSC_0577

Vedessä oli todella hauskaa kävellä, hiekkapohja oli ihanan pehmeää ja vesi nuoli jalkoja samettisesti. Fairy Streamilla saimme olla 40 minuuttia.

DSC_0585

DSC_0593

Jokitaipaleen jälkeen meillä oli lyhyt, kymmenen minuutin valokuvaustauko, jossa saimme ikuistaa kuviin Mui Nen lukuisat kalastusveneet.

DSC_0595

DSC_0605

Tämän jälkeen ajoimme lähes puoli tuntia valkeille dyyneille. Sielläkin meille annettiin aikaa 40 minuuttia.

Nyt seuraa pieni vinkki viitonen: valkoisilla dyyneillä on mönkijäkuljettajia, jotka kauppaavat reissua dyynin harjanteelle ja takaisin 150 000 dongilla, mikä on noin kuusi euroa. Se on siis lähes yhtä kallis kuin itse retki.

Dyynit näyttävät olevan mönkijöistä katsottuna hirveän kaukana, ja siksi minä tartuinkin tähän tarjoukseen. Kuitenkin dyyneille ehtii kävellä noin viidessätoista minuutissa per suunta, joten ihan pakollinen juttu mönkijä ei ole. Toki silloin itse dyyneillä oleskeluun jää vähemmän aikaa.

DSC_0611

Valkoiset dyynit olivat toki ihan jees, mutta jotenkin pilvinen päivä yhdistettynä turistien paljouteen teki paikasta pienoisen pettymyksen. Mielipiteeseeni vaikuttavat dyyniretket Egyptissä ja Dubaissa, jossa saimme nauttia autiosta tunnelmasta.

DSC_0619

DSC_0627

Muuten jos päätyy mönkijän sijasta kävelemään dyyneille, kannattaa painaa tarkasti mieleen, miltä parkkipaikalta on tullut. Siellä on kaksi vierekkäin ja epähuomiossa voi kävellä väärälle.

Valkoisilla dyyneillä oli vähän pilvinen sää, kuten kuvasta näkyy. Olinkin siksi vähän skeptinen, miltä auringonlasku tulisi näyttämään.

Auringonlaskua katsellaan punaisilla dyyneillä, jotka sijaitsevat noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Mui Nen turistialueelta.

DSC_0654

Sinne päästyämme huomasin ilokseni, että aurinko ei ollut ihan piiloutunut pilviharson taakse.

Oli aika kerääntyä jollekin dyynien monista harjanteista odottamaan auringon laskeutumista hiekkamereen.

DSC_0660

DSC_0662

Tunnelma oli ihastuttavan odottava ja rauhallinen. Vieressäni oli joukko miehiä, jotka kuuntelivat lounge-tyyppistä musiikkia.

DSC_0679

DSC_0681

Kuten aina, auringonlaskua oli ihanaa seurata. Edelleenkin mielestäni parempi dyyniauringonlasku oli kuitenkin Egyptissä.

Oletko nähnyt auringonlaskun hiekkadyyneillä?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Johanna Hulda lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 23:22

    Oho, ei ole tullut mieleenkään että Vietnamista löytyisi hiekkadyynejä! Uskon että Egyptin ja Dubain jälkeen ei ihan sitä suurinta wow-efektiä aiheuta, mutta aika vaikuttavan näköisiä hiekkaisia maisemia silti. 🙂

    • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:01

      Joo mullekin tuli yllätyksenä, että Vietnamissakin pääsee dyyneilemään. 🙂 Vaikka eivät vetäneetkään vertoja tosiaan niille muille niin kyllä ne kannatti silti käydä katsastamassa, ja varsinkin tykkäsin tuosta Fairy Streamista.

    Leave a Reply