Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Minilomat

18-vuotislahjana matka Barcelonaan

sunnuntai, 18 joulukuun, 2016

Barcelona | toukokuu 2008

Miksi kirjoittelen ikivanhoista matkoista, joista en välttämättä muista muuta kuin tunnelman tai hassun hatun? Koska yhtä kaikki olen ollut niissäkin paikoissa. Ja koska blogini pontimena on kertoa tarinoita kaikista maista, joissa olen ollut ja joista muistan sentään jotain. Barcelonan-reissu on ainoa muinainen ulkomaanmatka, josta en ole vielä kirjoittanut.

Vanhempani antoivat sekä minulle että veljelleni 18-vuotislahjaksi matkan haluamaamme Euroopan kaupunkiin. Veljeni vietiin kolme vuotta aiemmin Pariisiin, minä valitsin Barcelonan vuonna 2008.

IMG_4300

Olen lukenut, että monet muutkin ovat saaneet vanhemmiltaan tällaisia matkasyntymäpäivälahjoja. Tavarat on helppo unohtaa, mutta matkoja ei.

IMG_4254

Pidennetty viikonloppu Barcelonassa ei riitä mihinkään. Kaupunki on niin valtava, että siinä ajassa ei pysty oikein pääsemään hommaan sisälle. Mekin vaelsimme kilometrikaupalla Barcelonan katuja pitkin ja ihailimme sen rakennuksia ja toreja. La Ramblalla sijaitsevassa ruokahallissa haisi kalalle ja siellä myytiin lampaiden päitä. Niillä oli vielä mulkosilmät päässä.

IMG_4262

IMG_4289

IMG_4301

IMG_4302

IMG_4271

IMG_4310

Kävimme ihailemassa El beso de la muertea. Patsaasta ei olisi kai saanut ottaa kuvaa, mutta moraalittomina turisteina otimme silti. Sen jälkeen menimme syömään kinkkua.

IMG_4325

IMG_4313

Yleisesti ottaen arkkitehtuuri on asia, joka minua kiinnostaa vain ulkomailla. Ja sekin rajoittuu kategoriaan: ”Vautsi, mikä rakennus.” Tämä lause oli erityisen paljon käytössä Barcelonassa, jossa lumouduin varsinkin Gaudin luomuksista. Kävimme ihailemassa hänen mielikuvituksensa tuotteita Park Güellissa, Sagrada Familiassa sekä Casa Batllóssa.

IMG_4347

IMG_4357

IMG_4361

IMG_4386

Erityisen rakastunut olin Sagrada Familiaan. Olisin voinut tuijotella sen käsittämättömän runsaita yksityiskohtia tuntikausia.

IMG_4418

IMG_4423

IMG_4429

IMG_4431

IMG_4442

Arvoimme hetken aikaa Casa Batllón ja Casa Milàn välillä, ja lopulta minä ratkaisin tilanteen Casa Batllón hyväksi. Se oli mielestäni jotenkin niin sympaattisen ja kummallisen oloinen.

IMG_4489

IMG_4482

IMG_4478

IMG_4467

Casa Milà

Casa Milà

Muita muistettavia asioita Barcelonasta oli upea flamencoesitys, sekä viimeinen illallinen, jolla joimme Veri-merkkistä pullovettä. Isäni halusi ehdottomasti ottaa kuvan pullosta punaviinilasillisen kanssa. Kenties hauska juttu, mutta kuvasta tuli kyllä ihan paska.

Oletteko te saaneet syntymäpäivälahjaksi ulkomaanmatkoja?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään Taas maanantai, 19 joulukuun, 2016 at 07:35

  En muista itse saaneeni matkoja lahjaksi, mutta olen ahkera ostamaan niitä itse miehelleni. Se on loistava tapa päästä itse valitsemaan lomakohde, jonne tietysti itse lähden myös mukaan 😀

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 19 joulukuun, 2016 at 10:53

   Juurikin näin!Ne ovat vähän kuin lahja itselle samalla. 😉

 • Reply jossus sunnuntai, 4 maaliskuun, 2018 at 08:35

  En ole koskaan saanut, olen itse maksanut minun syntymäpäivämatkat. Mutta tänä vuonna asun yhden yön hotellissa lähellä lentokenttää ennen kun lähden ulkomaille, sen vanhemmat maksaa. Tosi hyvä syntymäpäivälahja!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 4 maaliskuun, 2018 at 13:57

   Ei ole ollenkaan huono syntymäpäivälahja maksaa itselleen reissu ulkomaille, mä palkitsin itseni valmistumisesta neljä vuotta sitten ulkomaanreissulla. 🙂 Mukava kuulla, että vanhemmat tarjoavat yhden hotelliyön ennen reissuunlähtöä, se onkin tosi hyvä lahja.

  Leave a Reply