Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Pöllämystyneet terkut Helsingistä ja blogitunnustuksia

lauantai, 17 joulukuun, 2016

Eilen päättyi Oriveden opiston proosaan keskittyvä jakso ja samalla minulla alkoi kuukauden joululoma. Hurraa!

Marraskuussa alkanut pieni uupumus väistyi onneksi tässä joulukuun puolella. Tajusin nimittäin, että Orivedelle lähteminen tuntui hetken aikaa epämiellyttävältä, koska se on niin monessa mielessä kasvun paikka. En saa jatkuvasti kehuja romaanikäsikirjoituksestani, enkä ole vielä kirjoittamisen rocktähti, ja sekös ketuttaa välillä, kun kaikki pitäisi saada tässä ja nyt. Kuulostaako tutulta?

Toisaalta heti, kun tajusin, että epämiellyttävä tunne liittyy hyvin kiinteästi kehitykseen, sain valtavan paljon energiaa. Joten kun tällä viikolla sain kehitysehdotuksia romaanini ensimmäiseen lukuun varmaan seitsemännen kerran, olin aivan liekeissä. Aina ei ole helppoa ymmärtää, miten omasta tekstistä tulee parempi, mutta nyt tuntui, että tiedän täsmälleen miten saan siitä paremman.

15628624_10154819806067485_1631115157_o

Onnistunut uppoaminen romaanimaailmaan tarkoittaa toisaalta sitä, että matkablogi elää rauhallista horrosvaihetta. Nytkin olin aloittamassa romaanini seuraavaa lukua, kun muistin että ainiin, onhan minulla tämä blogikin.

Ja täällä odotti mieluisa yllätys. Laura’s Itinerary -blogin Laura antoi minulle tunnustuksen blogissaan. Lämmin ja suuren suuri kiitos siitä. 🙂

Kyseessä on Blogger Recognation Award, jossa bloggaja antaa tunnustuksen toiselle bloggaajalle. Olenkin jo jonkin aikaa nähnyt näitä tunnustuksia ympäriinsä ja salaa toivonut, että joku mainitsisi minutkin, vaikka viime aikoina olenkin tehnyt lähinnä mielikuvitusmatkoja.

Laura kirjoitti blogistani nän: Sonja kirjoittaa tällä hetkellä Orivedeltä käsin ja hänen tavoitteenaan on käydä 50 maassa ennen kuin hän täyttää 50! Itse veikkaan, että tämä 26-vuotias matkaaja saavuttaa tavoitteensa! 

Minullakin on vahva usko, että pääsen 50/50 tavoitteeseeni. Kolmaskymmenes maa tulee täyteen vielä tänä vuonna, kun lähdemme Vietnamiin 28. joulukuuta. Ensi vuodelle ei ole varattuna vielä yhtään matkaa, mutta tulossa on ainakin reissu Irlantiin ja Yhdysvaltoihin eli vähintään kaksi maata lisää.

EDIT 19.12.: Ja niin vain kävi, että sain myös toisen Blogger Recognition Awardin, tällä kertaa Duunireissujen Hannelilta. Kiitos maanantaiaamun piristyksestä! 🙂

Hän kirjoittaa: Sonjan tavoitteena on käydä 50 maassa ennnen kuin täyttää 50 vuotta. Minusta se on niin hyvä idea, että päätin tavoitella samaa. Sonjan jutuissa pääsee kivasti kurkistelemaan myös hänen nuoruusvuosiensa matkatunnelmiin ja vaihtarikokemuksiin.

15608772_10154819806007485_911323825_o

Tunnustuksen saatuaan bloggajan tulee vielä vastata muutamaan kysymykseen, joihin lähden nyt tässä hieman pöllämystyneessä mielentilassa vastaamaan.

Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen

FIFTYFIFTY on elämäni kolmas blogi, mutta samalla se on ensimmäinen, johon en ole menettänyt kiinnostustani. Matkailuhan ei kyllästytä! Olen ollut jo pitkään intohimoinen makailija, ja viime vuonna innostuin tekemään kaikista matkoistani kuvakirjoja, joihin kirjoitin pieniä sepustuksia matkoista. Tämän vuoden tammikuussa kävimme Dubaissa, mutta jostain syystä kuvakirjan tekeminen ei enää innostanut. Mielessä kävi ajatus matkablogin perustamisesta, koska siellä matkoista voisi tehdä ihanan herkullisen näköisiä matkakertomuksia ja toisaalta jakaa kokemuksiaan muiden matkailijoiden kanssa. Kun vielä keksin, että blogini kantavana teemana olisi tämä maiden ”slowbongaus”, en enää jahkaillut, vaan loin FIFTYFIFTY-blogin – joka muuten täyttää pian yhden vuoden.

Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

 • Paras ohje on tietenkin se yksinkertaisin: perusta blogi! Mieti kuitenkin etukäteen edes vähän, mikä on blogisi aihepiiri tai rajaus. Ota mallia muista blogeista, mutta älä plagioi. On hyvä voida kiteyttää blogin idea yhteen tai muutamaan lauseeseen.
 • Panosta ulkonäköön niin paljon kuin osaat. Visuaalisesti kaunis blogi sitouttaa lukijat helpommin. Minä olen maailman surkein koodari, joten olen iloinen, että ainakin Rantapallossa oman blogin ulkonäön muokkaaminen on niin helppoa.
 • Käytä isoja kuvia ja kirjoita tiiviisti. Minä en tehnyt alkuun kumpaakaan! Kirjoitin kilometrin mittaisia postauksia, jossa yritin kertoa kaiken kahden kuukauden Australian-reissulta. Lisäksi laitoin tekstiin kuvagallerioita – varmaan juuri siksi, että teksti vei niin paljon tilaa. On paljon parempi jakaa yhden reissun tarinat moneksi postaukseksi, jolloin voi surutta käyttää niin isoja kuvia kuin haluaa. Isompi on aina parempi blogikuvissa!
 • Käy lukemassa ja kommentoimassa muiden blogeja, siten saat helpommin seuraajia. On kuitenkin eri asia, jos käyt kommentoimassa vain siksi, että kalastelet vieraluja omaan blogiisi kuin jos sinulla on aiheesta oikeasti sanottavaa. Suosittelen lämpimästä jälkimmäistä tapaa.
 • Ole itsellesi armollinen. Kaikkien blogien kommentointi- ja lukijamäärät eivät räjähdä käsiin ensimmäisten kuukausien tai vuosien aikana, toisten ei koskaan. Vaikka et saisi kaupallisia yhteistyökuvioita tai tuloja blogistasi, se voi silti olla rakas harrastus. Sellaisena se voi olla jopa parhaimmillaan. Ainakin itselleni blogi on se rennompi foorumi kirjoittaa, ja nautin siitä huomattavasti, vaikka en ole hyötynyt tästä taloudellisesti ollenkaan. Jokainen kommentti ja kehu lämmittää mieltä aina yhtä paljon.

Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Syö Matkusta Rakasta: Jatkuvasti Rantapallon suosituimpia matkablogeja, enkä yhtään ihmettele. Meri matkustaa paljon, ottaa loistavia reissukuvia, ja mikä hienointa, kirjoittaa matkoistaan hyvin hauskasti.

My Passport Pages: Lauran blogi on varmaan visuaalisesti upeimpia, mitä olen nähnyt. Hänen ottamansa matkakuvat ovat aina järjettömän hienoja ja aiheuttavat kauhean matkakuumeen. Laura on myös mieletön seikkalijatar, joka kirjoittaa innostavasti ja kiinnostavasti matkoistaan.

Pohjoistuuli puhaltaa: Sarsa fiilistelee paljon kotimaanmatkailua, josta olen itsekin innostunut bloggaamisen myötä. Mukavan rento blogi.

Matkatarinoita: Annan maailmanympärimatka on ollut mieletöntä kuvatykitystä. Hän on kolunnut toinen toistaan hienompia kohteita maailmalla ja kirjoitellut kokemuksistaan aktiivisesti. Anna on myös todella aktiivinen kommentoija muiden blogeihin, suuri kiitos siitä!

Lähtöportti: Mika kirjoittaa rennolla otteella ja hyvin ammattimaisesti. Blogi on ollut pystyssä vasta vuoden, mutta vaikuttaa paljon vanhemmalta – siis hyvällä tavalla. Erityisen kiinnostavia ovat Mikan Italia-jutut, joista kuultaa miehen innostus aiheeseen.

One with Alpenglow: Harva kirjoittaa niin persoonallisesti ja herkästi matkailun henkisestä puolesta kuin Sunna. Erityistä samaistumista koen, kun luen hänen vaihtarijuttujaan.

The Present is Perfect: Sandran kaltaista heittäytyjää saa hakea. Hän jätti turvallisen elämän taakseen ja lähti unelman perässä Australiaan. Blogissa Sandra kertoo paljon hyviä käytännönvinkkejä Australiaan ja ulkomaille muutosta haaveileville.

Adalmina’s Adventures: Tällä hetkellä Etelä-Amerikassa matkustava Anna-Katri päivittää tiheästi reissutuntoja ja -kuvia maailmanympärimatkoiltaan. Erityinen maininta Afrikka-postauksista, joita olen lueskellut viimeisten kuukausien aikana suurella innolla.

Wanderwall: Jasmin on matkustanut ympäri maailman, mutta sydän halajaa aina takaisin Kiinaan. Tällä hetkellä Skotlannin Aberdeenissä opiskelevan seikkailijattaren ajatuksia elämästä ja matkustamisesta on aina kiinnostavaa lukea.

Kerran poistuin kotoa: Aikuisiällä matkailun ilot löytänyt Noora matkustaa huimaavaa tahtia maailmalla – tänäkin vuonna hän on käynyt 14 maassa! Kaikkiaan hänellä on plakkarissa jo 40 maata, mikä on yksitoista enemmän, mitä meikäläisellä.

bloggeraward

Share the love! Tässä Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajan ohjeet:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Ihanaa joulunodotusta kaikille pöllämystyneille ja vähemmän pöllämystyneille kanssabloggaajille!

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Laura / My Passport Pages lauantai, 17 joulukuun, 2016 at 17:17

  Oi wau, kiitos tästä tunnustuksesta ja kauniista sanoista Sonja, tää piristi päivää kovasti! 🙂

  Ja hei toinen wau, Vietnam – toivottavasti teille tulee upea reissu!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 17 joulukuun, 2016 at 20:05

   Olepa hyvä! Nämä piristää joo kummasti yksinäisen blogipakertajan päivää. 🙂

 • Reply Jasmin | Wanderwall lauantai, 17 joulukuun, 2016 at 19:06

  Kiitos paljon tunnustuksesta ja huikeaa matkaa Vietnamiin! 🙂

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 10:43

  Kiitos tunnustuksesta! Tämä oli iloinen yllätys näin ekan blogivuoteni loppumetreillä. Laitan hyvän fiiliksen siis kiertämään ; )

  Mä odotan mielnkiinnolla, kun saat romaanisi julkaistua. Ja luen myös. Pohdinkin tässä minkä tyylin kirjaa kirjoitat – se EI ole dekkari – se on jotain tähän päivään sijoittuvaa. (Nyt voit hykerrellä tyytyväisenä arvaileilluni, pieleen se kumminkin meni.) Joka tapauksessa onnea ja intoa romaanin parissa!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 11:46

   Ole hyvä! Näistä tulee tosiaan hyvä mieli. 🙂 Ja kiitos mielenkiinnosta romaania kohtaan! Tarkoitus on todella saada se joskus julkaistua, mutta vielä on pitkä matka siihen. Ja ihan oikein arvasit, tähän päivään sijoittuu! 😉

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 11:45

  Voi ihana, kiitos tunnustuksesta! 🙂 Kiva, että säkin oot päätynyt (matka)blogimaailmaan ja tänne Rantapallolle. Mä ainakin itse seurailen kaikista ahkerimmin näitä saman portaalin blogeja. 🙂 Ja sulla on mun mielestä ollut alusta asti selkeästi kiva oma tyyli!

  Mulla muuten oli alussa ihan sama juttu, eli kirjoitin 2 viikon Vietnamin matkasta kokonaiset KAKSI postausta, joihin tungin sitten aivan kaiken… :’D Oppia ikä kaikki! Mä kyllä odottelen innolla sun Vietnam-postauksia, se saattaa olla meille potentiaalinen seuraava Aasian kohde. Jos sitten sais vähän enemmän kirjoitettuakin. 😀

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 11:50

   Ole hyvä! 🙂 Joo, oon kyllä tyytyväinen, että aloitin tän harrastuksen. Tää ei ole nimittäin muuttunut missään vaiheessa riippakiveksi vaan aina kirjoitan, koska haluan. Mulla on ihan sama, lueskelen eniten näitä Rantapallon ja sen yhteistyöblogeja. Ja kiitos kehuista! Joo ihanaa päästä pian taas kirjoittaa ihan uudesta mestasta ja nyt osaan onneksi annostella tietoa vähän paremmin. 😀

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 12:12

  Suuri kiitos tästä! Kaikki blogiin ja bloggaamiseen littyvät tunnustukset lämmittävät kyllä aina mieltä suuresti 🙂 Näistä tulee tunne siitä, ettei sitä blogia ihan turhaan räpellä. Onnea myös sulle, olet itsekin tunnustuksen ansainnut 🙂 Irlanti ja USA kuulostavat molemmat oikein mainioilta suunnitelmilta. Mun blogistahan löytyy sitten vinkkejä molempiin kohteisiin 😉 Ihanaa reissua Vietnamiin, kyllä mullekin vaan kelpaisi!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 12:16

   Ole hyvä ja kiitos paljon! Ihan samaa mietin, mukava kuulla ettei ihan kuuroille korville mene kaikki hölötykset täällä. 🙂 Täytyypä käydä kurkkimassa lähempänä reissuja sun juttuja… 😉 Kiitos reissutoivotuksista!

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 12:23

  Kiitos tunnustuksesta, joka varsinkin tuollaisilla perusteluilla tuntuu todella hyvältä 🙂 Onnea myös sulle ansaitusta palkinnosta! Sulla on selkeästi oma tyylisi kirjoittaa ja blogiasi on siksi niin mukava seurata. Tsemppiä romaaniprojektiin ja hyvää matkaa Vietnamiin!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 13:03

   Ole hyvä, tarkoitin joka sanaa! 🙂 Ja kiitos paljon kehuista ja tsempeistä, mukavaa jos kirjoitustyyli miellyttää.

 • Reply Sunna tiistai, 20 joulukuun, 2016 at 14:12

  Superisti kiitoksia! Aivan ihanasti kuvattu <3 Rakastan sun analyyttisen runollista ja unelmoivan tarkkaa kirjoitustyyliä kovin, eikä taidokkaat kuvat yhtään haittaa lukukokemusta! Kiitokset myös bloggausvinkeistä.

  … tosin mulle ehkä paras ohje olis jaksaa kirjoittaa, ja niin aion jatkossa enemmän tehdä!

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 20 joulukuun, 2016 at 18:01

   Voi kiitos kauniista sanoista! <3 Kirjoita joo, mä haluan lukea lisää! 🙂

  Leave a Reply