Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Minilomat

Miksi Belgia kiinnostaa vähemmän kuin Hollanti?

torstai, 9 kesäkuun, 2016

Antwerpen | kesäkuu 2012

Belgia. Hollannin naapurimaa, joka on monessa mielessä samankaltainen kuin pohjoisnaapurinsa. Silti se on minusta vähemmän kiinnostava näistä kahdesta maasta.

Miksi, sitä en oikein osaa selittää. Amsterdamia olen aina ihaillut ja pitänyt sitä kiehtovana, vireän kaupunkikulttuurin kehtona. Bryssel on näyttäytynyt minulle tylsänä EU-kaupunkina. Se on varmasti todella aliarvioiva näkemys.

Olen myös Hollanti-puolueellinen, asuinhan maassa viisi kuukautta. Belgiassa olen viettänyt elämästäni tasan kolme päivää. Epäsuhta on suuri. (Anteeksi tämä päälauseiden viljely, tein tänään ehkä muutaman plokin Plokinaattorissa.)

Viiden Hollanti-kuukauden kävin kaksi kertaa Belgiassa, toisen kerran maalaiskylä Breessä Erasmus-festivaaleilla ja toisen kerran Antwerpenissä. Olin itse asiassa piipahtanut kaupungin rautatieasemalla reilillä vuonna 2009, joten oli hauska päästä tutkimaan kaupunkia aseman ulkopuolellekin.

IMG_4419

IMG_4423

IMG_4425

IMG_4434

IMG_4437

IMG_4446

Antwerpenistä löytyy harmaata eleganssia. Huolimatta monesta samankaltaisuuksista, se ei tuntunut hollantilaiselta kaupungilta. En osaa sanoa, mikä siitä teki belgialaisen, se vain tuntui siltä.

IMG_4449

IMG_4462

IMG_4468

IMG_4474

IMG_4479

Jos Suomessa kohtaavat itäeurooppalaisuus ja Skandinavia, kohtaa Belgiassa hollantilaisuus ja ranskalaisuus. Ja entä tämä aukio komeine rakennuksineen? Miksi juuri tästä minulle tulee kovin belgialainen olo? (Anteeksi, nyt todella tuntuu, että horisen omiani kuin Soini.)

Joku psykologi osaisi nyt varmaan sanoa, että kaikki tuntui belgialaiselta, koska tiesin olevani Belgiassa.

IMG_4485

IMG_4497

IMG_4503

IMG_4505

IMG_4514

Minä pidin Antwerpenistä. Oli vapauttavaa vaellella kaupungissa, josta ei ollut mitään odotuksia. Se siis yllätti positiivisesti. Mutta en ehkä vieläkään osaa sanoa, miksi Belgia ei saa minussa aikaan samoja tunteita kuin Hollanti. Yritin ehkä tavoittaa jotain belgialaisuuden olemusta, joka eroaisi selkeästi hollantilaisuudesta. En kuitenkaan ihan saanut otetta siitä, mitä belgialaisuus on.

Ihmeellinen on tämä ihmisen tarve lokeroida asioita.

IMG_4521

IMG_4523

IMG_4534

IMG_4536

IMG_4582

IMG_4601

IMG_4608

Kumpi teistä on kiinnostavampi paikka, Belgia vai Hollanti?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply