Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

IGTT: Instagram-historiani suosituimmat kuvat

torstai, 2 kesäkuun, 2016

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou.

Ilman tätä blogia en varmaan olisi Instagramissa vieläkään. Ajatus siitä, että kokisin jokapäiväisessä elämässäni instaamisen jotenkin tärkeänä, oli hyvin vieras. Samankaltaisesta ajattelusta johtuen en käytä Twitteriä töiden ulkopuolella – muuten en vain yksinkertaisesti ajattele asioita 140 merkin mittaisesti.

Jotenkin matkabloggaamisesta innostuminen sai minut näkemään Instagramin uudessa valossa: Instassa voisin postata heti sykähdyttäviä kuvia matkoiltani. Samalla Insta-feedin päivitys pitäisi blogini edes vähän hengissä silloin, kun en kirjoittaisi artikkeleita.

Kuulostan varmaan aika vanhanaikaiselta, nuo ajatukset ja ahaa-elämykset on varmaan teistäkin moni saanut jo vuosia sitten. Itse en kuitenkaan innostu uusista some-jutuista vain, koska ne ovat uusia. Haluan, että niistä on jotain hyötyä minulle tai viihdyn niiden parissa. Instagramissa täyttyvät nyt molemmat kriteerit.

Liityin siis Instaan maaliskuussa, kun olimme lähdössä Pietariin pääsiäislomalle. Siellä hurahdin hommaan ihan täysin. Siitä lähtien olen postannut kuvia lähes päivittäin, toisinaan jopa useasti päivässä. Olen myös löytänyt kuvaamisen arvoista arjestani – epäilyistäni huolimatta. Tämän kevään ja alkukesän aikana olen monesti ihastellut, kuinka kauniissa kaupungissa ja maassa oikein asunkaan. Kuvissani näyttäytyy ihanan vehreä Suomi, jonka pääkaupungissa meno on rentoa ja josta luontokaan ei ole kaukana.

Listaan nyt reilu kaksikuukautisen Instagram-taipaleeni kymmenen tykätyintä postausta. Jos miellyttää silmää, minut löytää nimellä sonjanette.fiftyfifty.

10-9:

Jaetulle kymmenennelle sijalle pääsivät kaksi kuvaa, toinen vanhasta ja toinen uudesta Helsingistä. Tässä Uspenskin katedraali kuvattuna eräänä lämpimänä toukokuun päivänä.

katajanokka

Kuka tiesi, että Itäväyläkin voi olla kaunis? Niin se vain on. Kuva on otettu parvekkeeltamme Kalasatamasta.

ilta

8-7:

Myös seuraaville sijoille pääsi kaksi kuvaa. Niistäkin toinen on Kalasatamasta, tällä kertaa aivan aamutuimaan.

kalasatamaamu

Tämä selfie taasen on otettu Suomenlinnasta helatorstaita edeltävänä keskiviikkona. Olin silloin päässyt töistä tavallista aikaisemmin, joten lähdin nauttimaan Helsingistä.

mvselfie

6:

Kuudennella sijalla on kuva kalliosta Suomenlinnassa. Värit ovat varsin herkulliset muuten karussa maisemassa.

suokki

5-3:

Seuraaville sijoille pääsi peräti kolme kuvaa. Niistä kaksi on otettu Skotlannissa, toinen Edinburghissa ja toinen Dunoonissa.

dinburgh

dunoonmeri

Kolmas kuva on reilu viikko sitten otettu Helsinki Puppy Paradelta. Kaivopuistossa pidetyssä tapahtumassa sai siis tutustua ihaniin koiranpentuihin ja vähän varttuneempiinkin karvaturreihin. Tuhannet ihmiset muodostivat satoja metrejä pitkän jonon, jonka välistä pikku söpöliinit taapersivat ja ottivat vastaan rapsutuksia ja lässytyksiä.

spanieli

2:

Toisiksi suosituin Insta-kuvani on otettu Pasilassa toukokuun alussa. Kirsikankukat taisivat puhjeta tänä vuonna tavallista aiemmin kukkaan: reilu viikkoa myöhemmin Roihuvuoren hanamissa kukat olivat varisseet jo maahan.

kirsikankukka

1:

Eläinrakkautta löytyy siis Instasta kovasti, sillä suosituin kuvani on samaiselta Puppy Paradelta kuin aiempikin spanielikuvani. Mutta ovathan he aika lutuisia!

pennut

 

Mitä kuvia te postaatte? Mitkä ovat suosituimpia?

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija torstai, 2 kesäkuun, 2016 at 14:12

  Kivoja kuvia, pitääkin laittaa sun Instagram-tili seurantaan 🙂
  Mulla on vähän sama tilanne, tuskin olisin Instagramissa jos en kirjoittaisi blogia. Liityin Instragramiin joskus loppuvuodesta 2014/alkuvuodesta 2015. Alussa päivitin tiliä todella harvoin, mutta nyt päivittelen parin päivän välein. Niin siihen(kin) vaan jää koukkuun 😀

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY torstai, 2 kesäkuun, 2016 at 14:22

   Kiitos! 🙂 Niinhän siihen jää juu koukkuun, kuten tähän bloggaamiseen. Mun mielestä nimenomaan matkabloggaajalle sopii Instagram työvälineenä tosi hyvin, ja samalla alkaa katsoa kotikulmiaan ihan uusin silmin.

 • Reply Jasmin / Wanderwall torstai, 2 kesäkuun, 2016 at 22:58

  Mä rakastan instagramia, harmi vaan että saan aina tuhottua mun puhelimen kamerat sellaiseen kuntoon etten kehtaa ottaa niillä mitään kuvia saati sitten postata. Mulla on siis käytössä niinkin käytännöllinen tekniikka kuin kameran kuvien siirto puhelimeen ja siitä instaan. Ei mene ihan reaaliajassa, mutta musta insta on kiva ihan vaan kuva-albuminakin 🙂

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:35

   Aah joo, oon pari kertaa itse joutunut myös siirtämään kuvia koneelta ensin lähettämällä ne messengeriin ja sitten sieltä ladannut puhelimeen ja instaan, todella kätsyä! Joo en mäkään ihan reaaliajassa oikeasti postaile, mutta kuitenkin usein saman päivän juttuja tai parin viime päivän. 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 12:01

  Kauniita kuvia. Itse pidän erityisesti tuosta Suomenlinnan kalliosta ja kirsikankukista. Yleensäkin tykkään värikkäistä kuvista ja pyrin sellaisia ottamaan. Enpä oikeastaan ole katsonut mikä olisi kaikista suosituin kuva, mutta värikkäät ja kesäiset kuvat maailmalta saavat paljon tykkäyksiä. 🙂

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 22:37

   Kiitoksia, mun suosikki on myös kirsikankukkapuu. 🙂 Mä pidän myös väreistä enemmän kuin mustavalkokuvista, mulla on niitä ihan vain muutama. Mä olen ihan tyytyväinen, että mun Helsinki- ja Suomi-kuvat saa niin mukavasti tykkäyksiä, mutta onhan täällä niin pirun kaunista juuri nyt!

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 06:04

  Minä en myös koskaan ymmärtänyt Instagramin ideaa – kun aloitin bloggaamisen tajusin sen idean. Joten yksi entinen epäileväinen ilmoittautuu. Toi värikallio on kiva.

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 11:27

   Mulla oli vähän sama, en oikein ymmärtänyt, miksi mun pitäisi seurata tuntemattomien ihmisten selfie- ja ruokakuvia. Mutta siellähän on paljonkin seurattavaa matkailijalle. 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 13:02

  Mä perustin kaksi vuotta sitten henkilökohtaisen Instagram-tilin, mutta en jaksanut päivitellä sitä kovinkaan aktiivisesti kun en ymmärtänyt, että miksi mun pitäis laittaa kuva Instaan, kun voin laittaa sen Facebookiin. Reilu vuosi sitten, kun tein tilin mun blogille, aloin käyttää sitä enemmän, ja sitten tajusinkin, että sehän toimii loistavasti toisinpäin: ei vain postata omia kuvia, vaan muiden kuvista saa itselle inspiraatiota! Nykyään selailenkin todella paljon kuvia matkakohteista, ravintoloista, nähtävyyksistä jne. ihan päivittäin.
  Auringonlaskuvat taitaa olla mun kuvista niitä suosituimpia 🙂

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 14:00

   Mulla oli ihan sama ajatus, miksi Instata, kun on Facebook. Blogin kautta mäkin ymmärrän Instaa paljon paremmin. Mäkin katselen muiden kuvia inspiraatiomielessä ja oon löytänyt sieltä paljon paikkoja, joista en oo aiemmin kuullut. 🙂 seuraan tosi paljon näitä vuoristomaisemissa ja Lofooteilla matkaavia miehiä, niillekin on kai joku oma lempinimensä.. 😀

 • Reply säppä sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 21:10

  Mäkin itseasiassa liityin aikoinaan instagramiin blogin (ja itseasiassa vielä tän kammoiksen) innoittamana. 😀 Koukuttavaa puuhaa! Nykyään tulee räpsittyä sinne jatkuvasti kuvia ja paljon vähemmän kuvailtua oikealla kameralla.

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 10:07

   Joo se on kyllä todella todella koukuttavaa sitten kun siihen pääsee sisälle. 🙂 ”Oikealla” kameralla 0tan kuvia menää vain matkoilla. Ja nyt oli pakko hankkia uusi kamera, kun kännykän kamera oli parempi kuin entinen järkkäri. 😀

 • Reply Ansku BCN perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 21:45

  Ymmärrän kyllä, miksi nämä kuvat ovat tykättyjä :). Mä kuvaan lähinnä maisemia ja niitä lähes päivittäin. Käytän Instaa tosi paljon ideoiden etsintään, etenkin, kun olen menossa johonkin uuteen paikkaan. Olen ihan koukussa 🙂

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY lauantai, 11 kesäkuun, 2016 at 20:19

   Kiitoksia, olen niihin toki itsekin tyytyväinen! 🙂 Tuo onkin hyvä idea etsiä jostain tietysti paikasta kuvia, jos on sinne menossa. Pitääpä kokeilla nyt ennen kesän reissuja!

 • Reply Annika | Travellover tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 19:36

  Minäkin olen bloggaillut paljon kauemmin, vuosia kauemmin, kuin ollut Instassa. Mutta nykyään Insta on ihan ystävä. Tykkään jakaa kuvia sinne melkein reaaliajassa reissulla, jos vain löytyy wifi. Snäpistä olen pysynyt kaukana ja luultavasti pysynkin. Livekuvassa taitaa mennä minun rajani. Oma suosikkini näistä on aamuinen kalastelija. Siinä on jotain niin universaalia. Näitä kalamiehiä on kaikkialla.

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY keskiviikko, 15 kesäkuun, 2016 at 13:27

   Mulla on ihan sama juttu, on tosi kivaa jakaa kuvia tuoreeltaan. Olen itse snäpissäkin, mutta ainoastaan hassuttelumielessä kavereiden ja poikakaverin kesken. Joten aika vähällä käytöllä se on. 🙂

  Leave a Reply