Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Minilomat

Tanska on jäänyt etäiseksi paikaksi

sunnuntai, 13 maaliskuun, 2016

Kööpenhamina | syyskuu 2009

Tässä ilmoittautuu yksi suhteellisen sivistymätön Tanskan-kävijä. Sori siitä.

Tanska on ihan ensimmäisiä maita, joissa olen käynyt, koska Legoland. Samalla matkalla olemme perheen kanssa käyneet myös Tanskan dyyneillä Skagenissa.

Muuten käyntini ovat rajoittuneet Kööpenhaminaan, josta minulla on kaksi reissua muistissa: toinen perheen kanssa 14-vuotiaana ja toinen interrailin päätteeksi loputtoman väsyneenä. Minimoimme vielä Kööpenhaminassa vietetyn ajan budjettisyistä: päätimme yöpyä puolet halvemmassa Malmössä ja tehdä Köpikseen ainoastaan päiväretken.

Minua harmittaa, että en osaa nimetä yhtäkään kivaa kahvilaa tai ravintolaa Köpiksestä, ja että olen käynyt pyörähtämässä lähinnä Merenneito-patsaalla, josta en edes pitänyt.

Kööpenhaminaa nimittäin kehutaan jatkuvasti! Esimerkiksi kymmenessä maassa asunut Muru Moun Terhi, tuntuu löytäneen Kööpenhaminasta paikan, jonne jäädä. Tanska vaikuttaa juuri sellaiselta maalta, johon rakastuisin, jos keskittyisin siihen, mitä siellä näen.

Huomaan, että minulla on Pohjola-syndrooma: sekä Ruotsissa että Tanskassa olen käynyt vierailemassa vähän niin kuin vasemmalla kädellä. Sitten taas Norjaa ja Islantia säästelen, jotta pääsisin niihin lomailemaan kunnolla.

Sitä paitsi minä olen oikeastaan Tanska-fani! Rakastan Vallan linnaketta ja Perillisiä, rakastan heidän tapaansa puhua ja sanoa Sidse Babette Knudsen, rakastan! Jos olisin jonkun muun maalainen kuin suomalainen, haluaisin olla tanskalainen, koska heillä tuntuu olevan niin hyvä hygge. Kanariallakin kartoimme suomalaisten suosimia ravintoloita, joissa tunnelma oli kuin krapulaisissa hautajaisissa – sen sijaan tungimme tanskalaisten äänekkäisiin ja kosteisin illanviettopaikkoihin.

Miksi juuri Tanska ja Ruotsi ovat jääneet minulle pintaraapaisukohteiksi? Ehkä siihen vaikuttaa minun olettamukseni samankaltaisuudesta: odotan niiden olevan niin samanlaisia kuin Suomi, etten ole nähnyt vaivaa niiden matkojen suunnitteluun. Mikä estää minua menemästä niihin uudestaan ja ajatuksella? Se, että olen kuitenkin jo käynyt molemmissa maissa ja olen kiinnostuneempi muista kohteista. Ja se, että ne ovat kuitenkin tässä aivan lähellä ja niihin voi mennä milloin vain (mikä tarkoittaa tietenkin suomeksi, että menen jatkuvasti ihan muualle).

Minun on suoritettava Tanskan kohdalla ryhtiliike: jonain päivänä minä menen sinne ja todella tutustun paikkaan. Tällä hetkellä kiinnostaa eniten lapsuudestani tuttu Skagen.

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply