Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Minilomat

Monaco – kun kohokohta on hummerien parittelu

torstai, 11 helmikuun, 2016

Monaco | 2007

Monaco – tuo pienen pieni valtio etelä-Euroopassa, joka on yhtä ikimuistoinen kuin Idols-voittaja Ilkka Jääskeläinen.

Kävin Monacossa päiväretkellä kolmen viikon Ranskan-kielikurssini aikana. Olin aiemmin googletellut ja unelmoinut lilliputtivaltiosta, asuivathan kaikki formulatähdet siellä! Ja se näytti ihanalta kuvissa!

IMG_3569

IMG_3557

Odotukset tästä rikkaiden paratiisista olivat siis korkealla 17-vuotiaalla Sonjalla. Mutta minulla oli tietysti myös 17-vuotiaan lompakko, eikä pappa betalar. Vautsi, mikä auto! Upea bling-bling-mekko! Ja tässä on joku hassu herrasmies, joka on valettu penkkiin kiinni. Pusukuvia!

IMG_3565

Kävimme myös tietysti katsomassa vartijoiden vaihtumisen linnalla. Oikeastihan se on muuten hemmetin tylsää katsottavaa. Miksi sitä vartijoiden vaihtoa on aina pakko mennä katsomaan kaikkialla, missä se suinkin on mahdollista?

Ja vaikka aurinko paistoi ja oli kaunis päivä, mitä me kielikurssilaiset pääsimme tekemään? Me menimme akvaarioon.

Siellä muistan nähneeni, kuinka kaksi hummeria paritteli keskenään. Se oli päivän ehdoton kohokohta.

IMG_3616

Akvaariokuvat ovat muuten mielestäni lomakuvien pohjasakkaa. Luulet näkeväsi jotain kiinnostavaa (kuten parittelevat hummerit) ja otat niistä kuvan ilman salamaa. Kotona suttuista ja vähän kiusallista kuvaa ei jaksa kukaan enää katsoa. En tiedä, onko asennevammani akvaarioita kohtaan syntynyt juuri Monacossa, mutta olen kyllä mennyt sen jälkeenkin käymään sellaisissa – mutta vain äärimmäisen pakon edessä. Minä katselen mieluummin kaloja lähietäisyydeltä sukeltaessa.

IMG_3596

Monacosta muistan vielä sen verran, että jossain vaiheessa iski nälkä, mutta ruhtinaskunnasta oli mielettömän vaikeaa saada yhtä sämpylää, koska kaikkialla oli keskipäivän siesta.

Paikan päällä taisin olla ihan ok+-innostunut Monacosta, mutta jälkeenpäin olen vähän haukotellut. Toki on sanottava, jos en olisi siellä jo käynyt, voisin edelleen olla kiinnostunut käymään siellä. Ehkä Monaco onkin siis kuin Mona Lisa – no disrespect to Leonardo da Vinci – etukäteen odotat sen näkemistä, mutta kun olet paikan päällä, se onkin kuin kaupunki muovikuvussa.

 

Mikä on tylsin paikka, jossa te olette käyneet? Olisi hauska myös kuulla, jos joku on ollut todella innoissaan Monacosta.

Kolme syytä mennä Monacoon:

 1. Se hivelee silmää
 2. Jos luksus ja jetset-elämäntyyli kiinnostaa
 3. Sinne on vaivatonta mennä esimerkiksi Nizzasta

Kolme syytä olla menemättä Monacoon:

 1. Todennäköisyys on, että muistelet Monacon-reissuasi varsin harvoin (ellet ole saanut kutsua ökyjahdille kello viiden cocktailille)
 2. Monaco on tyyris kohde – aurinkoa ja luksusta voi löytyä halvemmallakin
 3. Maisemat eivät juuri eroa Etelä-Ranskan Rivieran rannikkokaupungeista, joissa on enemmän tekemistä

Piditkö lukemastasi?

Seuraa FIFTYFIFTY-blogia Facebookissa | Instagramissa | Blogit.fi-palvelussa | Blogipolku.fi-palvelussa.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Noora perjantai, 12 helmikuun, 2016 at 21:35

  Mua kiinnostaisi käydä Monacossa. Ei siksi, että odottaisin siltä ihmeitä. Lähinnä siksi, että olen viehättynyt Euroopan pikkuvaltioista. On niin hämmentävää katsella kärpäsenkasan kokoista länttiä joka on kokonainen maa. Ja tavallaan myös todella sympaattista. Mutta ainakin noita vuorimaisemia kelpaisi ihailla, jos muuten maalle ei niin sytykään!

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY perjantai, 12 helmikuun, 2016 at 22:46

  Totta, tuo onkin hyvä pointti. Onhan se jännä, että jokin pikkiriikkinen paikka on valtio. Ja kyllähän Monaco kaunis on, sitä ei käy kiistäminen! Niin kuin kirjoitinkin, jos en olisi käynyt siellä, haluaisin varmasti sinne mennä.

 • Leave a Reply