vuosikatsaus

No mutta moi!

Oon muutamana viikkona saanu taas ajatuksia että tästä vois kirjottaa blogiin, joten parempi ehkä ryhtyä tuumasta toimeen ennenkun taas unohtuu koko homma.

Varsinkin kun kerrankin on tapahtunu ’jotain’ eikä aina vaan sitä samaa kotona istumista. Mun alle 1 vuotias kullanmuru joka varovasti otti ensimmäisiä askeliaan on kasvanu puoltoistavuotias riiviö joka kiipeää joka paikkaan ja sotkee nopeemmin kun kukaan ehtii siivota. Sen puolentoista minuutin aikana jonka kesti kun kirjotin tän tekstin pätkän tyttö on tyhjentäny paketin vaippoja lattialle ja levittäny koiran nappulat matolle ja yrittää nyt työntää uniriepuaan printteriin tarmokkaasti. Onneks kohta on päiväuniaika.

Meidän perhe kasvo yhdellä viime elokussa kun mini mäykky Luna muutti meille asumaan. Samoihin aikoihin Pee myös keksi että voitais muuttaa 600 kilsaa pohjoseen ja rakentaa talo (suora seuraus liiasta remtointiohjelmien kattomisesta) johon mä vaan nyökyttelin, koska ollaan oltu muuttamassa millon mihinkin viimesen parin vuoden aikana. Neljä viikkoa myöhemmin saatiin puhelu että meijän tarjous tontista oli hyväksytty. Viime syksy oli siis aika hulinaa, kun piti saada eka vanha talo myyntikuntoon, joka viikkoset näytöt (meijän talo oli myynnissä kai 4 tai 5 viikkoa, mikä oli ihan ok keskimääräsen kolmen kuukauden sijaan) ja se että Pee oli kaks kuukautta jossain keskellä aavikkoa töissä ja kerryttämässä pankkitilin saldoa. Hatun nosto kaikille niille jotka pyörittää taloutta yksin, mä en ekaan viikkoon poistunu muualle kun pikasesti ruokakauppaan, syöny ensimmäistäkään lämmintä ruokaa tai pessy hiuksia. Olin ihan suora kopio uuden Putouksen siitä ”väsynyt äiti” sketsihahmosta.

Joulukuun alussa talo meni kaupaks ja helmikuun lopussa muutettiin meijän väliaikaseen vuokrataloon Ilukaan, joka on Gold Coastilta reilu 2h etelään. Tää on pieni ja rauhallinen kylä jossa kaikki on sunnuntaisin kiinni ja uimarannalla on aina enintään kaks ihmistä ja lähimpään kunnollisen ruokakauppaan ja ihmisten ilmoille ajaa reilu puol tuntia. Vähän on ollu yksinäinen olo, kun oon tottunu siihen että koko ajan ollaan menossa ja näkemässä ihmisiä, mutta eiköhän tähänkin totu ja onneks on facebook ja sen kaikki mammaryhmät josta oon löytäny muutaman paikallisen äidin. Tosin nekin asuu sielä reilu puolen tunnin päässä.

No alotan torstaina kickboxingin ja perjantaina meillä on leikkitreffit, joten kyllä tää tästä!

Meijän tuleva talo tulee olemaan Maclean -nimisessä paikassa joka on onneks vähän isompi ”city”. (jopa 2600 asukasta ;D) Nyt siis odotetaan että talon piirrustukset ois valmiina (ne oli valmiina jo kerran, mutta sitten mies yhdessä päätettiin, että toisenmallinen talo ois sittenkin parempi ja alotettiin alusta) ja että saadaan niille rakennuslupa ja kaikkea muuta kivaa. Mun vapaahetket on siis aika kiireisiä kun selaan Pinterestiä ja mietin että minkä värisen maton haluan olkkariin ja mitä askartelujuttuja simpukoista voi tehdä. Mies on sitä mieltä edelleen että talo rakentuu helposti, koska hän muurarina osaa toki tehdä kaiken ja kaveripiiristä löytyy jos minkäkin alan ammattilaisia. Mä lupasin että voin maalata jonkun seinän, koska muuhun mun taidot ei riitä.

Tavote on että jouluks viimeistään muutetaan uuteen taloon, luultavasti jo aiemmin, mikä kuulostaa mun korvaan hyvältä, mutta jotenkin kamalan nopeelta aikataululta, toisaalta tuo on rakentanut talon isänsä kanssa aiemminkin, joten kai se ehkä tietää mistä puhuu.

Voin kirjottaa oman postauksen vielä talosta ja sen suunnitelmista, ipanasta ja sen kasvusta ja kehityksestä ja mun äitiyden haasteista ja vaikka mistä. Katotaan kauan tää mun into kestää ?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Heidi tiistai, helmikuu 20, 2018 at 07:45

  Olipa kiva lukea uusi postaus :)
  Onnea rakentamisprojektiin, mielellään lukis tästä lisää, millasita se on siellä lämpimässä.
  Toivottavasti löydät uusia kavereita, yksinäisyys ei ole kivaa.. itsellä sama fiilis välillä, kun olen lasten kanssa kotona. Onneks muutama kaveri jää mammalomalle parin viikon sisällä! Kerrohan

 • Reply Henna tiistai, helmikuu 20, 2018 at 08:15

  Kiva kun taas kirjoitat/kirjoitit!

 • Reply AlisaA tiistai, helmikuu 20, 2018 at 09:59

  Ompa kiva, kun oot päivittänyt kuulumisia tänne! Paljon onnea tontista ja tsemppiä talon rakentamiseen! Toivottavasti selviätte mahdollisimman vähäisillä riidoilla ? (meillä tuntuu miehen kanssa, että jo vessaremontti kiristää välejä)

  • Reply Meri tiistai, maaliskuu 20, 2018 at 17:14

   Meillä piirretään vasta piirrustuksia ja se jo rassaa :D Voin vaan kuvitella millasia riitoja tästä viellä tulee :D

 • Reply Mallu tiistai, helmikuu 20, 2018 at 10:38

  Oho, aikamoinen vuosi!!! :D
  Onnea talon rakentamiseen!

 • Reply Mira tiistai, helmikuu 20, 2018 at 12:01

  Hei ihanaa kuulla susta tällä blogin puolella. ?

 • Reply Jenna tiistai, helmikuu 20, 2018 at 14:23

  Ihan parasta oli avata Fb ja huomata sun postaus!❤️ Toivottavasti into jatkuu! ?

  xx Jenna
  http://www.jennaclaudiat.com

 • Reply Niina tiistai, helmikuu 20, 2018 at 19:18

  Hyvä. Bloggaa please! Sä oot siin hyvä, ymmärrän kyllä toki kahden vekaran äippänä ettei sitä aikaa liikaa oo.

 • Reply Vanamo tiistai, helmikuu 20, 2018 at 20:24

  No mutta moi! Ihan mahtavaa, että oot takasin!! Ja kyllä, ehdottomasti kiinnostaa päivitykset talopuuhista ja normiarjesta.
  Pakko kysyä, että mikä teidät sai muuttamaan? :)

  • Reply Meri tiistai, maaliskuu 20, 2018 at 17:13

   Monen asian summa, haluttiin muuttaa jonnekkin missä on rauhallisempaa, vähemmän ihmisiä ja vähemmän ongelmia. Tuolla missä asuttiin liikku tosi paljon huumeita vaikka muka parempaa aluetta olikin enkä ois halunnu Ipanaa kouluun sinne. Myös tonttihinnat oli kolmanneksen tuolla mihin muutetaan joten saadaan isompi talo: :D

 • Reply Ninski keskiviikko, helmikuu 21, 2018 at 08:34

  Ihanaa, mahtavaa kun oot taas päivittänyt :) enää en oikein blogeja aktiivisesti seuraakkaan, mutta tämän muistan aina välillä käydä katsomassa että oiskohan päivittynyt!

 • Reply Mona keskiviikko, helmikuu 21, 2018 at 10:04

  Wheeee ihanaa ku kirjottelet välillä! ♥ Onnea uudesta karvaisesta perheenjäsenestä, ja talohommista!

 • Reply Anniina torstai, helmikuu 22, 2018 at 11:10

  Ihanaa, että oot vähän antanut kuulumisia! :) silloin tällöin käyn sun blogia tsekkaamassa, että joko ois jotain :-D Kuulostaa kyllä nopealta aikataululta saada talo valmiiksi, kun oon jotenkin ymmärtänyt, että ne on herkästi ikuisuusprojekteja. Paljon hyvää arkeesi, toivottavasti jaksat/ehdit/inspiroidut taas kirjoitella :-)

 • Reply Noora lauantai, helmikuu 24, 2018 at 05:16

  Mä oon ainakin oottanut sun kirjotteluita innolla!! Tää on rehellisesti ainut blogi mistä tiedän, että jos postaus on tullu ni se on todellakin lukemisen arvonen. Arvostan ja tykkään niiiiin paljon sun aidosta tyylistä kirjottaa ja kirjotat ihan tasan tarkkaan elämästä. Oon seuranut ihan alusta asti sun blogia ja haluaisin todellakin lukea lisää! :) pliiiiis jatka!..

  • Reply Meri tiistai, maaliskuu 20, 2018 at 17:11

   aww ihana kuulla! Mä jatkan, ainaki aina sillon tällön!

 • Reply Vera lauantai, helmikuu 24, 2018 at 13:29

  Jes!! Toivottavasti innostus kestää! Tätä on odotettu ?

 • Reply Gia maanantai, helmikuu 26, 2018 at 20:28

  Olipa kiva lukea uusi postaus sulta! Näin toisena ulkosuomalaisena toivon, että jatkat kirjoittelua :). Pystyn aina samaistumaan niin moneen juttuun, vaikka meillä ei vielä lapsia olekaan. Tsemppiä alkuun uudessa paikassa :)!

  • Reply Meri tiistai, maaliskuu 20, 2018 at 17:11

   se on hassua miten aina tuntuu että on sielunsiko muiden ulkosuomalaisten kanssa! :) tai se muuallaolo aina yhdistää!

 • Reply petra sunnuntai, maaliskuu 4, 2018 at 08:38

  Ihanaa ku oot tullut takas :) Oon joka viikko käynyt katsomassa onko tullut uutta juttua :D

 • Reply lindaS sunnuntai, maaliskuu 11, 2018 at 20:51

  Ihanaa että täällä oli postaus! Oon lukenut sun blogia niin monta vuotta ja nyt tuli tunne et käynpä tsekkaa blogin. Niin mielenkiintoista lukea teidän elämästä Ausseista.

 • Reply Mimmu maanantai, maaliskuu 12, 2018 at 17:21

  Tuu takasin <3 ois kiva lukee sun höpinöitä taas

 • Reply Emppu torstai, maaliskuu 15, 2018 at 22:24

  Hei ihan huippua jos palaat kirjotteleen ja kertoon kuulumisia :) Oon seurannut sua jo kauan ennen Rantapallo aikaa ja on aika monesti tullu vierailtua sun blogissa jos sattuis oleen uutta tekstiä :)

  • Reply Meri tiistai, maaliskuu 20, 2018 at 17:10

   kiva että jaksat käydä tarkastamassa! ei tää ihan kauheen säännöllistä tosin ole, mutta jotain edes :)

  Leave a Reply