koti-ikävää ja matkajännitystä ja muutama kipeä vauva

Varoitus. Tämäkin teksti sisältää kaiken muun ohella puhetta vauvan kakkavaipoista – koska en näköjään voi olla puhumatta aiheesta.

 

Toivottavasti kaikilla oli kiva juhannus ja ootte selvinny siitä kunnialla! Ne jotka jäi lomalle, nauttikaa! Täällä juhannusta ei vietetä, tosin muutamalla suomalaisella ois vissiin ollu kokko, mutta en sitten uskaltanut mennä mukaan juhlimaan kun en tunne ketään ja mulla iski joku ujoilu kohtaus. Mulla oli jotenkin tosi surkee olo koko viikonlopun, vaikkei suomi-ikävää ihan kauheesti enää tunne, niin silti otti koville. Mä oon aina viettäny jussin perheen kanssa ja ehkä koska täällä se oli vaan yks ilta muiden joukossa niin oli niin vaikeeta. Tai jouluna on ikävä perheen luo, mutta silti täälläkin tapahtuu jotain niin sitä ei ehi miettimään silleen?

Vietin juhannusta yksin nököttäen sohvalla, (Pee nukahti samalla kun nukutti Ipanaa) katoin Forrest Gumpia, paruin  ja säälin itteäni ja surkeeta kohtaloani kun oon niin kaukana perheestä. Onneks sunnuntaina pysty pitää skypetreffit kotiin (meijän treffit on lähinnä sitä nykyään että perhe katsoo kun Ipana leikkii) niin se vähän helpotti. Ja ajatus että kahden viikon päästä me ollaan Suomessa!!

Peellä on miesflunssa joten mulla on kaks vauvaa hoidettavana. Typy on edelleen varsinainen kakkamoottori. (Tosin käsittelee tän kipeenä olon huomattavasti paremmin kun isänsä josta ei oo yhtään mihinkään) Mä en oo oikeestaan huolissani, mutta koska se on jatunu niin kauan, niin ajattelin että varaan ajan lääkärille, tuli tosi paskamutsi-fiilis kun soitin sinne ja se vastaanottovirkailija kysy et onks kiirellinen asia ja sanoin että tytöllä on ollu viikon mittanen ripuli, että ei varsinaisesti oo kipeä, mutta kun tää vaan jatkuu. Komentti oli että ”no onhan toi tosi vakavaa, varaan sulle ylimääräsen ajan ja plapla” Sen jälkeen aloin tietysti sitten panikoimaan, että oonko nyt missannu jotain kokonaan ja yliajattelin koko homman. Fakta on kuitenkin se että Ipana on joo ollu kiukkunen välillä, mutta jaksanu silti leikkiä ja puuhata ihan normaaliin tapaansa. Olin ihan paskana kun menin lääkärille, koska olin valmistautunu et sieltä tulee joku kauhee läksytys, et miksen oo ollu sielä aiemmin, mutta lääkäri totes että ihan terveeltä vaikuttaa tyttö, mutta saatiin lähete kuitenkin labraan tarkempiin tutkimuksiin.

Toivottavasti tänään kuulis jotain tuloksia, tai lähinnä ettei tarttis huolehtia. Pee kiels multa googlettamisen, etten ala panikoimaan liikaa. Oletan edelleen, jossain syvällä sisimmissäni, että tän aiheuttaa noi kolme tuloillaan olevaa hammasta (yksi tuli viikonloppuna läpi) mutta better safe than sorry.

Toivottavasti paranis pian, koska vaipanvaihto lentokoneen vessassa ei oo mikään mielyttävä kokemus. Niinkun ei myöskään kävely koneen käytävillä lapsen kanssa joka haisee kun ydinvoimala. Mä oon aika Zen -tilassa lentojen kanssa. 24h menee vaikka päälleen seisten ja en pahemmin nää Ipanaa kahteen seuraavaan päivään kuitenkaan kun isovanhemmat omii Ipanan ja hoitaa kaiken kylvyistä syöttämiseen. Ehin sitten sillon nukkua univelkoja takas. Vähän kauhistuttaa että miten mä (ja ipana) selviin erossa Peessä kun ei olla sen jälkeen kun se lopetti duunin siellä laivalla oltu enempää kun kolme yötä erossa. No onneks Skype ja mulla menee aika luultavasti huomattavasti rattosammin koska mä oon se joka on lomalla ja perheen kanssa kun toinen joutuu olemaan töissä.

Mun tekis mieli alkaa pakkaamaan jo laukkuja. Pitäis ehkä viime kerrasta muistaa, että ei pidä ottaa kun muutama asu lapselle ja itselle kun kuitenkin tulee ostettua vaikka mitä. Jos pakkaan viikoksi tavaraa meille molemmille ja voin kiroilla sit Suomessa että siinäkin on puolet liikaa. Mä viimeks pohdin typyn ruokailuja, kun samaa korviketta ei saanu Suomesta, kun täällä käytetään, mutta löysin sit melkein vastaavan joka kelpas hyvin. Nyt ollaan taas samassa tilanteessa että samaa korviketta ei myydä mitä käytetään täällä, mutta ehkä kokeilen jotain suomalaista korviketta, jospa ois vatsa vahvistunu, tai sitten ostan sitä samaa mitä viimeks syötiin.  Muuten vauvan ruokatarjonta on Suomessa on paljon monipuolisempi, joten hurraa sille.

”vähän maistoin multaa”

Kuvat sunnuntain puistokävelyltä. Oli ihanan aurinkoinen ilma joten oli pakko raahata koko perhe lenkille ja puistoon keinumaan.

Ininästä päätellen mun pienempi vauva on nukkunu tarpeeks päiväunia, joten parempi ehkä käydä vapauttamassa se tuolta pinnasängystään. Mulla oli joku postausidea päässä, palaan sen kanssa heti kun muistan mikä se oli :D

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply HannaL keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 07:52

  Ihanan hyväntuulinen postaus, kiva kun oot palannut luovalta tauolta :D

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 14:23

   ??

 • Reply Sirpa keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 09:02

  Meillä oli myös viikon ripuli. Kun sen jälkeen juttelin mammoille asiasta, kaikki kysy ”mitä lääkäri sanoi?”. Hiljaa sit mutisin, et ”en mä vienyt lääkäriin kun oli muuten ihan normaali”. ??

  Luotan, et kyl sen tyypistä sit huomaa jos on tosi kipee. ?

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 14:25

   Ihanaa etten oo ainut ??

   Nokun niin mäkin luulen että tunnen Ipanan aika hyvin, mutta nyt oon pohtinu tätä asiaa selkeesti liikaa kun alan epäilee omia vaistojani ?

 • Reply AlisaA keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 10:00

  Haha mahtava toi alun varoitus. Kakka on aina hyvä puheenaihe ?

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 14:23

   Niin mustakin ?

 • Reply Jenni keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 10:56

  Huippua kun bloggailet taas! :)
  Omalla ipanalla oli kans 10 päivän ripuli, johtui adeno-viruksesta. Meillä vanhemmilla tuntu lähinnä pieneltä flunssalta ?

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 14:23

   Miehen flunssa sit sopis kuvioon ?? jos salaa vähän googletan..

 • Reply Elina maanantai, heinäkuu 3, 2017 at 13:43

  Tää on edelleen mun kaikkien aikojen lempiblogi!! Meillekin tulee vauva syyskuussa ja siks entistä innokkaammin vielä ahmin jokaisen postauksen. Ihanaa reissua teille tännr Suomeen, nyt tällä hetkellä on ainaki kelit just eikä melkein kohdallaan! <3

 • Reply Saana torstai, heinäkuu 20, 2017 at 01:05

  Meillä on ollu parin viikon ripulit joka kerta ku on tullu hampaita. Eka kerralla ku oli ikää vaan 3 kk niin käytettiin lääkärissä ku oli jatkunu jo viikon. Lääkäri sano että jos on muuten normi vireä ja juo ja tulee myös pissaa (ja että limakalvot on kosteat, esim. sylkeä suussa) niin on normaalia. Sanoi myös että tulkaa uudestaan jos kestää yli kuukauden :D

  Jotkut vauvat vaan ripuloi ne hampaat suuhun :p

 • Reply 238 keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 06:11

  Heippa! Miten meni paluumatka takaisin Ausseihin? Toivottavasti hyvin ja ilman onkelmia :) oon lentamassa huomenna takaisin Hong Kongin kautta Meliin ja janskattaa! Tiiatko muuten, onko HKG kentalla ilmaisia rattaita lainaks kun valilasku? :o

  • Reply Meri keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 13:12

   Hyvin! Saatiin HKG-sydney lennolla oma rivi, joten se meni kun unelma :) joo sieltä sai rattaita lainaks! Oli viel must tosi hyvät kun sai omatkin kamat kyytiin :)

 • Reply 238 keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 14:35

  Oma rivi, ei vitsit! Teil kayny hyva maiha ? kiva kuulla, et saa rattaat lainaks, auttaa kylla paljon, kun meilla tammoinen kunnon yliaktiivinen hulivili poika ?

  • Reply Meri keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 14:41

   Joo ne kyl pelasti! Me käytiin hakemassa disney kaupasta uus lelu ja sit siel oli sellanen pieni leikkipaikka jossa tyttö viihty niin kummasti sai ajan kulumaan! Tsemppiä lennoille ?

 • Reply 238 torstai, elokuu 31, 2017 at 12:53

  Kiitos <3

 • Leave a Reply