keskiviikko

Viikko taas hurahti niin nopeasti, ettei tosikaan. Ollaan oltu koko ajan menossa ja ei oo vaan ollu aikaa istua alas ja kirjottaa. Tai sillon kun istuu alas niin pitää kattoa Masterchefiä, kauheen rankkaa kun yks tv-ohjelma vie niin paljon aikaa viitenä päivänä viikossa.

Ipana on joko syöny jotain tai tekee hampaita ja tekee sellasia räjähdysvaippoja että ollaan tänään oltu vaan kotona ja selvisin kerrankin tytön päiväunille nukuttamisesta niin, etten ite nukahtanu. Join kahvin kuumana ja mietin että mitä nyt pitäis muka tehdä kunnes muistin taas blogin olemassa olon!

Viime yö meni googletellessa tehokkaimpia konsteja vaippaihottumaan kun tytön iho oli ihan kirkkaanpunanen ja kun yritin laittaa sinkkirasvaa niin ois voinu kuvitella että kidutin lasta kovastikkin julmalla tavalla. Sori naapurit. Laitoin tytön kookosöljy kylpyyn keskellä yötä ja se onneks vissiin vähän vei kipua pois niin että sain takas nukkumaan. Seuraavaks alan askartelemaan  kotitekosia kosteuspyyhkeitä joihin löysin ohjeen eilen.

Ipanan vatsan takia jätin suosiolla tän aamun uimakoulun välistä. Alotettiin uimakoulu kun Ipana oli 6 kuukautta. Koska niin monessa talossa on uima-allas niin näen sen melko pakollisena, vaikka kuinka on aidat altaiden ympärillä. Ja toki kun rantaelämä kuuluu isona osana meijän perheen arkeen, niin se että on sinut veden kanssa vaan tuntuu tärkeeltä. Ja meillä nimenomaan harjotellaan reunalla roikkumista ja kellumista jo ihan näin pienestä lähtien, niiden pakkollisten laululeikkien ja sukellusharjotusten lisäks. Yleensä Ipana menee isänsä kanssa aina lauantaiaamusin, mutta koska perjantaina meni sen verran myöhään niin nukuttiin lauantai-aamuna kaikki pommiin ja jäi uimiset välistä. Keskiviikkosin ois sit ”korvaava” tunti, mutta ei nyt sit menty. Mua ei oikeestaan haittaa. Musta tuntuu että aina kun mä vien typyn uimaan niin se on yhtä räpiköintiä jo ihan sen takia että mä en ole niin itsevarma vedessä kun Pee vuosien surffaamisen ja uintiharrastuksen jälkeen. Ehkä mun pitäis ilmottautua myös uimakouluun. Se on välillä vähän masentavaa kun 6 vuotiaat osaa uida paremmin kun minä.

Perjantaina oltiin tosiaan kaveripariskunnan kanssa Sydneyssä ruokafestari-jutussa. Ylihintasia hampurilaisia ja viiniä. Mutta oli oikein piristävää päästä johonkin ilman lapsia. Kotimatka kesti normaalin 1,5 h sijaan lähemmäs 4h koska oli vissiin ollu joku onnettomuus ja kaikki junat oli myöhässä. Sydneyssä on valofestarit ja meijän oli tarkotus mennä kävelylle Oopperatalon huudeille, että ois nähny jotain, mutta koska tuolta ruokapaikasta kesti keskustaan jo niin kauan junalla ei kellään ollu energiaa kävellä sitä muutamaa kilometriä satamaan. Nyt vähän harmittaa koska ois ollu kiva nähä se, mutta siinä ruokakoomassa ei vaan kyenny. Halusin jo viime vuonna mennä, mutta olin liian raskaana ja mua huippas joka kerta kun kävelin kolme metriä pidemmälle niin ei tullu lähettyä.

 

Lauantai meni vähän koomatessa, vaikka ei juonu kun lasin viiniä ihan vaan siks että yöunet jäi niin vähäseks.  Lauantai-iltana oltiin kaverin luona grillailemassa ja sunnuntaina oli Anopin synttäri-BBQ joten taas syötiin. Kesäkuntoon 2020. Se on jännä, kun jokainen juhla vaatii sen, että grillataan. Kesät ja talvet. Aina on pakko grillata. Valkosta paahtoleipää ja makkaraa sinne väliin ja hitosti Barbeque-kastiketta päälle. Nää on niitä aussiruokakulttuurin helmiä joita en vaan koskaan opi ymmärtämään. Esittelin muutamat grillibileet takaperin täytetyt herkkusienet, joista tuli heti hitti. Pitäis käydä kunnon kunnon lihakaupassa ostamassa pekonia, että sais ohueks leikattua, täällä kun pekoni on noin kolme kertaa sen paksusta mitä Suomessa myydään. Seuraavissa bileissä täytyy muistaa tehä vartaita, vaikka poikaystävän mielestä oon hullu kun haluun grillata paprikaa. Tein yks aamu itelleni leivät jonka päällä oli juustoa, kinkkua ja paprikaa ja se Pee oli kameran kanssa valmiina ottamassa kuvaa Snapchattiin koska se oli kuulemma niin outoa. Loukkaannuin vähän koska mulle voileivät on pyhä asia.  Elin niillä kuitenkin käytännössä suurimmanosan elämästäni.

 

Eilen oltiin kaverin luona leikkitreffeillä ja teellä. Ipanat möyri mudassa ja me juotiin teetä ja syötiin keksejä ja käytiin vuorotellen nostamassa kumoon kaatuneita lapsia ylös. Varsinaista kotiäidin elämää.  Oon hokenu viikkotolkulla, että meijän pitää mennä ostamaan keinu tytölle, koska Ipana alkaa hihkumaan kun näkeekin keinun, mutta vielläkään ei oo tapahtunu mitään. Voisin tietty ite mennä kauppaan ja ostaa sen keinun, mutta kun niitä myydään sellasessa isossa rautakaupassa jossa on yli-innokkaita myyjiä ja poistun sieltä ties minkä työkalupakin kanssa. Tulee halvemmaks jos mies ostaa sen.

Makkarista kuuluu kitinää joten mun tunnin vapaa taitaa olla lopussa. Palataan vielä myöhemmin tällä viikolla!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply E keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 09:50

  Moikka, haluan vaan sanoa, että sun blogin on mun iki-suosikki kaikista niistä miljoonasta joita luen! Kommentoin tasan en ikinä, mut luen joka postauksen suurella hartaudella. Mulla itsellä on kiwi puoliso ja paluu takaisin nz ainakin muutamaksi vuodeksi odottaa vuoden lopussa. Muutama vuosi sitten sinne lähtiessä sun blogi lohdutti älyttömästi kun tuntui et oon ainut jonka mielestä ei oo Ok syödä kaikkia outoja yhdistelmiä (PBJ) sekä myös ainut joka syö vaan outoja juttuja (ruisleipä). Vaikkei nykyiset vauvaelämän jutut oo mulle ihan ajankohtaisia niin sun blogi ilahduttaa edelleen <3 toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittamista, ja tsemppiä kaiken kanssa!

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 06:26

   kiitos :) ihana kommentti <3

 • Reply Maisa keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 10:00

  Heh, oiskohan ajankohtaisempaa jos vaihtaisit sun blogin nimen too fast for blog tjms. :D

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 10:09

   Ois aika osuva! ?

 • Reply Hhh keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 11:50

  Yritä hankkii jostain käsiis Bepanthenia (sitä rasvaisempaa), vaippaihottuma lähtee tosi nopeesti ja ku laittaa paksusti nii se myös suojaa ja helpottaa kipua :)

 • Reply Aba keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 14:07

  Olipa kiva hokata että oot taas linjoilla =)
  Tena barrier hyvää voidetta,tiedä sitten saatavuus sielä teillä,mut netistä tilaamalla ehkä onnistuis.
  Itse työssäni hoitoalalla ihan heittämällä paras voide nykyään mitä markkinoilta löytyy.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 14:10

   Hei kiitos tästä! Luulen että täällä myydään tenan tuotteita ehkä, anoppi on hoitoalalla, täytyy kysyä mitä ne käyttää vanhuksille ? suomen lomalla viimeistään pitää ostaa kokeiluun!

 • Reply Aba keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 17:01

  Ite oon just vanhuspuolella ja tää käytössä tyyliin kaikilla,allergiaa ei vastaan tullut kellään ainakaan vielä että olis aiheuttanut ja sinkkipastaa monikaan ei enää käytä,sitä vasta kauhea onkin sit pestä pois iholta jossa ihottumaa tai hankausjälkiä.
  Toivottavasti löydät sopivan tuotteen ja tosiaan mukavaa kun ehdit taas välillä kirjoitella.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 06:27

   joo ei toi täälläkään oleva taida ihan sinkkipastaa olla, jotain sinkkiä sisältävää rasvaa kuitenkin! En nähny lähikaupassa tota Tenaa, mut onneks kookosöljy autto meillä tohon ihottumaan. Suomesta pitää ostaa sitä ehdottomasti!

 • Reply Noonis torstai, kesäkuu 22, 2017 at 14:04

  Mä kävin just ihotautilääkärin luona muista syistä ja se bongasi mun laukusta paketin baby wipeseja ja sain aika saarnan asiasta. Ilmeisesti Aussien kemikaalilainsäädäntö on niin löyhää, että monissa pyyhkeessä on tosi kovat pitoisuudet niitä pahimpia allergeeneja. Me on pystytty käyttää Natyn ja Wotnotin pyyhkeitä mun ihottuman takia.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 06:22

   Voi hitto, en oo tienny :(( Mä oon käyttäny Aldin wipesejä, toivottavasti niissä menis eurooppalaisten säädösten mukaan noi… Täytyykin tutkia asiaa!

 • Reply Eva lauantai, kesäkuu 24, 2017 at 15:57

  Oon ihan liekeissä että oot alkanu postata taas! Ei mulla muuta. Hyvää kesää sinne koko poppoolle!

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 06:20

   kiitos sitä samaa sinne!

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post