Suomiloma!

Onko typerää kirjottaa reissusta joka tehtiin puol vuotta sitten? Ehkä. Mutta kirjotan silti. Jos muistan jotain. Piti kaivaa poikaystävän puhelin lainaan, koska mun Iphone ei suostunu toimimaan pakkasessa ja suurin osa kuvista oli Peen puhelimessa. Vihoviimonen iphöne jonka ostan. Muistuttakaa mua tästä noin vuoden kuluttua kun mulla loppuu diili tästä nykyisestä puhelimesta.

Mun äidin koira Juksu oli Ipanan paras kaveri. Öisin piti käydä aika nuuhkimassa meijän makkarin oven takana että onko vauva varmasti vielä tallessa.

Mä jännitin lentoja ihan hulluna etukäteen, mikä oli ihan turhaa. Menomatkalla olin lennoilla aivan paniikissa ja kauan poissa ollu lentopelko vähän nosteli päätään. Tarkkailin koko ajan lentoemäntiä ja olin varma että kone putoaa. Typy oli kun unelma. Tää oli vielä sitä autuasta aikaa että tyttö laitettiin unipussiin ja sitten tyttö nukkui. Joten tyttö nukkui, söi ja nukkui vähän lisää. Lennettiin Qatarin kautta ja meillä oli koppapaikka molemmille lennoille, joten kaikki suju aika helposti.  Muutenkin Qatar Airways oli ihan tosi jees lentoyhtiö! Tosin uutisia seuranneena oon ihan vähän helpottunu että nyt heinäkuussa lennetään Hong Kongin kautta.

Peelle tää oli eka kerta kunnon talvessa. Joten pettymys oli aika suuri kun laskeuduttiin harmaalle ja lumettomalle Helsinki-Vantaalle. Onneks lunta sato heti muutaman päivän kuluttua ja Pee kävi vartin välein ulkona ihmettelemässä valkosta maata. Oli jotenkin niin hellyyttävää kun toinen oli niin innoistaan jostain niin yksinkertasesta asiasta kun lumesta. Sama homma kun käveltiin. Jokaiseen ojaan piti käydä kurkistamassa ja jos oli niin onnellinen tilanne että sielä oli jäätä, piti se ehdottomasti rikkoa.

Koska oltiin Suomessa niin lapsi piti tottakai nukuttaa päiväunille ulos. Tässä oli kans meidän aussille ihmettelmistä, ekojen unien ajan päivysti Pee vauvujen vieressä ja otti kuvia että voi lähettää äidilleen että kato nyt mitä toi hullu nainen tekee mun lapselle ja että voi varmaan eron sattuessa saada aussituomioistuimessa huoltajuuden itselleen jo niiden perusteella. Täällä ei tulis kysymykseenkään että lapsi jätettäis ulos nukkumaan. Onneks sen jälkeen kun oli pariin kertaan varmistettu että itkuhälytin toimii ja kukaan ei tuu sieppaamaan lasta niin Pee suostu rentoutumaan vähän.

Saatiin myös maistaa kunnon pakkasia ja kummasti kelpas mun ostamat pitkät kalsarit kun lämpötila laski 26 pakkasasteeseen. Oltiin meijän mökillä just sillon ja sinnikkäästi poika luisteli järven jäällä parta huurussa ja pakkasesta välittämättä. Tää oli mun mielestä äärettömän epäreilua. Pee ei ollu koskaan aiemmin luistellu eikä edes kaatunu. Mä olin virne naamalla ja kamera valmiina videoimaan vuoden perseelleen lento, mutta ei. Myöhemmin katoin ehkä ekaluokkalaisten lasten luistelua ja samanlaista etukenossa horjumista oli havaittavissa siinä.

Murtomaahiihto oli Peen mielestä jostain syystä siisteintä ikinä. Siinä samassa 26 asteen pakkasessa tyyppi veteli edes takas latua  jonka mun isäpuoli teki. Ei edelleenkään kaatunut, mikä oli mulle pettymys ja kymmenen miuutin jälkeen valitteli että pitäis olla isompia mäkiä. Ehkä ens kerralla mennään laskettelemaan. Pieni ongelma vaan on se, että multa murtuu luu kun näänkin lumilaudan ja oon tavallaan antanu ymmärtää että oon käytännössä mestaruustasoa lumilautailussa ja laskettelussa. Tää on vähän epäreilua, koska sillon kun aikaan tavattiin Balilla eikä Peen pitäny olla muuta kun harmiton lomaromanssi ja laastarisuhde niin joku sen kaveri kysy että ootko sä hyvä lautailee kun oon Suomesta – vastasin joo sen suurempia miettimättä enkä oo vielläkään tullu korjanneeks tätä harhaluuloa.

Oli jotenkin tosi outoa olla kotona (vai Suomessa? En oikein tiedä. Koti on täällä, mutta koti on silti vielä äidin luona Suomessa.) lapsen kanssa. Kaverin kanssa kahville lähtö ei ollukkaan enää niin helppoa ja koska mä en ole tottunu liikkumaan julkisissa vaunujen kanssa niin se oli ihan kauhee show joka kerta. En uskaltanu ajaa autoa, joten oltiin aika paljon vaan kotosalla enkä taaskaan nähny puoliakaan kavereista vaikka kuinka piti. Jos kesällä ois vähän helpompaa kun ei tarvitse lapselle pakata miljoona vaatekerrosta ja mä otan omat rattaat mukaan jotka on vähän ketterämmät kun mun laina-Emmaljungat. (Jos otan jotain vinkkejä miten pakata rattaat ruumaan niin kertokaa.. Mä ajattelin et vedän elmukelmun ympärille ja suojapussiin ja toivon että rattaat on yhtenä kappaleena vielä kun päästään Suomeen asti)

pikkuveli ja Ipana

Tehtiin muutama visiitti Viroon, olin aika yllättyny miten helppoa lapsen kanssa oli laivassa liikkua, ei tarvittu edes hyttiä, vaikka alunperin mietin sen ottamista. Oisin halunnu lähtee käymään Tukholmassa, mutta ehkä se laivamatka on sit kuitenkin kivempi kesäaikaan!  Vironmatkoista pitää tietysti parhaimpana mainita Annan häät. Ihanaa että saatiin olla mukana (näin puol vuotta myöhässä :D ) Mä rakastan häitä eikä nää täydellisene maalaisidyleineen ollu poikkeus.

Kyselin teiltäkin vinkkejä Helsingin parhaisiin burgereihin. Mun oma suosikki oli Naughty Burger, miehen Hietsunhallin Roslund. Ja niitä Burgereita vedettiin muutama… Pee oli edellisen suomiviisitin jäljiltä haltioissaan suomisafkoista. Voileipäkakku on sen mielestä ihan jumalten ruokaa ja siitä se aina muistaa kertoa kaikille kavereilleen. Samoin lihikset. ”it’s like deepfried donut with mince inside!”  Tällä reissulla tein virheen ja esittelin hampurilaiskastikkeen. Tiedättekö sen oranssissahtavassa tuubissa olevan kastikkeen? Taitaa olla ruotsalainen tuote, mutta sitä ei tarvitse paljastaa. No sitä on kuitenkin lähetetty meille jo muutamaan otteeseen kun edellinen tuubi on päässy loppumaan. Muutenkin herran mieleen oli koko suomalainen kahvittelukulttuuri, että aamupalan jälkeen on aamupäiväkahvit joilla voi vähän syödä pullaa ja iltapäiväkahvit tietysti seuraava herutteluhetki. Ja iltapala joka on ausseissa ihan vieras käsite (syödään Dinneri 17-18 ja sen jälkeen seuraava ateria on aamupala!) tietty viel erikseen. Jännä että molemmat kerrytettiin MUUTAMA kilo.

Viikot meni ihan liian nopeesti,  eikä oo koskaan ollu yhtä vaikeeta lähteä pois. Mummit ja Vaarit jotka jää kaipaamaan Ipanaa särkee mun sydämen vaan entisestään ja ehkä sen takia sain luvan tehdä tän heinäkuisen visiitin. Ollaan tulossa siis reiluks kuukaudeks Suomeen. Tällä hetkellä vaan minä ja Ipana, mutta toivon että Pee vielä muuttaa mielensä ja tulee ees muutamaks viikoks.

Vähän jännittää mitä lennoista tulee nyt. Ipana on koko ajan liikkeellä ja kaikkea pitäis päästä tutkimaan ja maistamaan. Mulla on puuduttavat korvatipat valmiina ja ostan panadolia varmuudeks.  Ajattelin että työnnän repun täyteen naksuja ja iPadin täyteen teletappeja, Baby Jakea ja Kaapoa.  Meillä on viiden tunnin välilasku Hong Kongissa mikä ei vissiin oo mikään kivoin kenttä olla lasten kanssa (MIKSI EN KATTONU LENTOJA SINGAPOREN KAUTTA MIKSI??) mutta pääseepä ainakin jalottelemaan. Hong Kong – Helsinki lento on onneks yölento, joten jospa sen nukkuis ees osaks. Ipana on liian painava koppaan, joten joudun pitämään sylissä. Mutta vaikka en saiskaan nukuttua yhtään lennoilla, niin Suomen päässä on ainakin taas innokkaita hoitajia kasa vastassa, enkä luultavasti tuu näkemään juurikaan Ipanaa pariin ekaan päivään.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Reply Maria sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 10:18

  Kuulostaa tosi kivalta teidän suomireissu! Miksi Pee ei sitten nyt kesällä halua uudestaan lähteä tännepäin jos kerran viihtyi niin hyvin viimeksi? :) Innolla odotan näitä uusia postauksia taas!

  • Reply Meri sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 10:22

   Ihan vaan rahakysymys tällä kertaa :( Yrittäjä niin ei oo palkallsia lomia ja kummasti rokottaa kuukauden lomat säästötiliä :(( Mutta toivottavasti saisin ees pariks viikoks tulemaan…

 • Reply I sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 11:23

  I-ha-naaaa että kirjotat taas! ?

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:34

   kkiva että löysit tänne taas ?

 • Reply Elma sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 11:49

  Rattaat kannattaa pakata Stokken PramPackiin ja lennolla voi auttaa first class travel pillow tai vastaava jos saat lapselle oman paikan viereen. Honkkarin kentällä on leikkialueita lapsille, jos auttaisi viihtymään. Tsemppiä matkaan!

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:34

   Kattelin jotain noita pram bageja ja ne maksaa melkein saman verran kun mun rattaat :D Oon yrittäny metsästää 2nd hand mutta ei oo vielä tullu vastaan :(

 • Reply M sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 12:10

  Täällä anonyymi lukia hei! Mulla kirjanmerkeissä blogit, joten joka päivä oon käyny kattomassa onko uutta luettavaa ja joo seuraan myös facebookin ja instan kautta. Mutta piti sanoa että mahtavaa, että oot tullu takas, tätä on odotettu. :) Mulla ois vielä kaheksan työpäivää ja juhannukselta alkaa kesäloma, helsinki seinäjoki reissu tiedossa heinäkuussa, tosin vaan viikon pitunen eli aika haipakkaa tulee reissu olemaan ja muuten aivan auki lomasuunnitelmat. Ihan kiva näin, se neljä viikkoa menee kuiteski tosi nopiaa taas ja sitten takas töihin. :D

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:33

   Ei pidä liikaa tehä suunnitelmia ettei tuu lomasta suorittamista! Mutta suunnitelmat kuulostaa hyvältä! Viikossakin ehtii vaikka mitä! Neljän viikon irtiotto on ihan täydellisen mittanen! Viidentenä viikkona alkais jo vähän ikävöimään töihin..

 • Reply Johanna sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 12:27

  Heii paras postaus !!! ????

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:31

   :))

 • Reply Lanttu sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 13:23

  Voi ihana ku joku voi olla noin innoissaan lumesta! :D itseä ei aina niin toi lumi huvita varsinkin kun sitä sataa toukokuussa.
  Tuli tuosta matkustamisesta mieleen että onko teillä vain yksi penkki koneessa? Jos olisi kaksi niin toiselle penkille voisi laittaa BedBoxin! Ei tarvi pitää koko matkaa sylissä :) eri asia toki pysyykö ipana siinä :D

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:30

   Joo voin kuvitella että toukokuussa ei enää hirveesti innosta! Nyt sielä vissiin alkaa kesä kuitenkin koittaa!
   Joo meillä on vissiin vaan yks paikka näillä lennoilla :( Oon katellu noita bedboxeja ja sen eri variaatioita, ihan pakko hankkia kun tyttö kasvaa! (kaks vuotiaana ”joutuu” ostamaan oman paikan)

 • Reply AlisaA sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 14:14

  Hahaa ihania noi talviharrastukset. Itekki ehkä joskus maininnut joillekki ulkomailla et osaan lautailla ja onhan mulla oma lautaki, mutta todellisuudessa vaan takakanttailen lasten rintees ? täytyy taas varmaan lukee joku kirja suomalaisuudesta ulkomaalaisen silmin. On aina niin jännä lukee miten meille arkipäiväset jutut saa muut ihmetteleen niin paljo. Joku hampparikastike! Ou my god! ??

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:28

   Joo se on jotenkin tosi kiehtovaa miten pikkuasiat on toiselle ihmeellisiä :D

 • Reply Helmi sunnuntai, kesäkuu 11, 2017 at 15:56

  Ihanaa kun kirjoitat taas. Haluisin tietää, että puhutko lapselle suomea? Jos niin, onko se ollut vaikeampaa kuin ajattelit? :)
  Hyvää Suomen reissua, toivottavasti lennot menee hyvin..:)

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:28

   Puhun joo! On yllättävän haastaavaa, varsinkin sillon kun ympärillä on ihmisiä jotka ei puhu suomea, kieli vaihtuu vähän niinkun vahingossa..

   Kiitos :)

 • Reply annabrisvegas maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 03:00

  Siis miten voi toi sun Aussimies kuulostaa ihan mun mieheltä… :) Luisteli kun mikäkin lätkänpelaaja meidän Suomen lomalla (piti ostaa maila ja kiekkoja tottakai!) ja kävi läheisellä kentällä yksinään usein kun en jaksanu lähteä mukaan (lue: hävetti kun se luisteli paremmin ku mä)

  Jokainen jäätynyt lätäkkö piti käydä rikkomassa ja ainakin kerran se uppos nilkkojaan myöten veteen :) Tietenkin se myos laitailee ja yritti opettaa mua huonolla menestyksellä! Hah!

  Samoin sitä pinkkiä hampurilaiskastiketta ( ja kurkkumajoneesia) piti raahata tänne monta tuubia!!

  Oon ehkä hieman kade kun pääset taas Suomeen! Mä lähtisin kans jos saisin lomaa töistä ja jos ois varaa (miehellä oma firma ja kun on vasta hetki sitten laitettu se pystyyn ni ei vielä tuota tarpeeksi). Mutta ehkä sit ens kesänä päästään Suomeen!!

  Meillä oli omat rattaa mukana viimeks ja ainakin brissyn kentällä on sellanen piste jossa saa ne elmukelmutettua hyvin maksua vastaan. Me laitettiin ne kahdessa osassa kelmuun eli istuin osa erikseen ja sit se ratasosa ja otettiin pyorät irti ja sinne koriin ennen kelmutusta. Ei naarmun naarmua kun tultiin Suomeen. Takas päin tullessa ostettiin Clas Ohlsonilta sellanen iso musta kassi ( tämä http://www.clasohlson.com/fi/S%C3%A4ilytyslaukku-CO/31-8326) jonne ne rattaat mahtu ja taas tuli ehjänä perille :)

  Ihanaa Suomen lomaa!! Mä tiedän miten vaikeeta se on asua näin kaukana perheestä nyt kun on lapsi. Se syyllisyyden tunne kun mun vanhemmat ei saa viettää aikaa ekan lapsenlapsen kanssa! Sydän särkyy täälläkin joka päivä… Nauttikaa joka hetkestä! <3

  • Reply Meri maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 08:27

   Me ei päästy viel tohon lätkävaiheeseen, ehkä se tulee sit seuraavalla lomalla :D
   Mä en varmaan ees tarjonnu kurkkumajoneesia! Täytyy tuoda sitä tuliaisiks nyt tältä lomalta :D Joo tuolla on kans oma firma, mutta ei malta ottaa lomaa kun on nyt taas päättäny et ostetaan talo Brissysta kun sielä on niin paljon halvempaa ku täällä (SIT MENNÄÄN KAHVILLE VIIMEISTÄÄN!!)

   Mä ajattelin että käyn COlesista hakemassa rullan kelmua ja yritän kelmuttaa ite, eli luultavasti oon kentällä uudelleen kelmuttamassa! Ja kiitos tosta kassivinkistä! Mä yritin kattoo Reject Shopista ym jotain vastaavaa mutta en löytäny :(

 • Reply ilkee maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 11:18

  täällä on jo kova ikävä pientä ipanaa joka siis osaa miljoona uutta temppua kun seuraavan kerran nähdään.
  Unohda ne Muumit pliiiiis

  • Reply Meri tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 07:25

   Sulla tulee askeleet hetkessä täyteen askelmittariin kun juokset neidin perässä. Kamalan nopea on jo ja joka paikka pitää tutkia. Zorroparka kun sille riittää varmaan kauheesti haleja ja suukkoja

 • Reply Marika keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 22:32

  Moikka,
  Ollaan lentämässä Suomesta Melbourniin Qatarilla joulukuussa ja lapsi mukana. Voitko vähän avata minkälaisia kone ja Dohan kenttä oli?
  Mun mielestä Hongkongin kenttä on tosi hyvä lasten kanssa. Paljon leikkipaikkoja ja pitkät pitkät käytävät mitä pitkin voi työnnellä rattaissa tai juoksuttaa. Paljon kauppoja josta saa puuhatavaraa koneeseen ja syötävää.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 28, 2017 at 06:25

   Kone oli ihan superkiva! Sydney – Doha oli sellanen kakskerroksinen ja ihan uus kone, oli paljon leffoja ja hyvää ruokaa! Dohan kenttä oli kans kiva, siel oli lelukauppa ja sellanen minikonen dinosaurusnäyttely, vanhemmat lapset varmaan on niistä innoissaan! Siel oli myös ilmaset rattaat, joita sai lainata ja kaikkien jonojen ohi pääs vauvan kanssa ilman mitään ongelmaa :) Doha – Helsinki kone oli pienempi, mutta silti ihan ok. Leikkipaikkoja oli, en kauheesti kiinnittäny huomiota kun Ipana oli sillon viel niin pieni.. Mutta kuitenkin niitä oli ainakin muutama!

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post