vauvafashion

Voi mikä onnen päivä, mä elin siinä uskossa etten saa ollenkaan palautuksia, mutta tilillä olikin tonni enemän tänään! Tarkottaa sitä, että voin tilailla Spiderille vähän lisää vaatteita.

mini-rodini-ss13-poppyscloset.com_1

Hyvä puoli siinä, ettei selvitetty vauvan sukupuolta etukäteen oli se, että mun vaatteiden ostelu ipanalle pysy aika hyvin aisoissa. Ikävä kyllä tähän on nyt tullu loppu. Samaten kun siihen perjaatteeseen etten pue lasta vaan vaaleenpunaseen. No ei kaikki vaatteet oo pinkkejä, mutta vallan monessa on ainakin jotain vaaleenpunasta. En ees muista koska oisin ostanu itellenni mitään uutta vaatetta saati sitten Peelle joka oli ennen mun suosikkipuettava (okei synttärilahjoja ei lasketa) Täällä oli nettikaupoissa isot blackfriday alet ja ainut joka niistä hyöty oli ipana.

Mä en tiedä johtuuko se siitä että asutaan täällä maalla, mutta mulle vauvafashion on vähän vieras käsite. Liityin johonkin suomalaiseen facebook- vauvakirppari ryhmään, kun ajattelin että voin sieltä poimia edullisesti esim talvihaalarin ipanalle ja luulin oikeesti pariin kertaan että hintoihin oli vahingossa tullu nolla perään. Kun tavallisen näkösestä collegehaalarista pyydettiinkin vitosen sijaan viittäkymppiä. Minirodinit yms merkit oli mulle ennen tätä ihan vieraita. Ihania vaatteita ja söpöjä kuoseja kyllä, mutta kun oon tottunu siihen että saan laadukkaan potkupuvun kymmenellä eurolla, niin tuntuis kauheelta laittaa viisinkertanen summa vastaavaan vaan merkin takia.

916x478-Xmas-Baby-3

Australian vauvamuoti (meillä löytyy toi mekko erivärisenä tosin ja noita haalareita varmaan neljä tai viis..)

Täällä lastenvaatteet on aika yleisesti aika edullisia. Tai kalleimmat vaatteet mitä oon ostanu ipanalle on varmaan hennesiltä eikä niitäkään oo hinnalla pilattu. Ne lukuisat vuodet vaatekaupassa on opettanu sen verran että väitän aika hyvin osaavani poimia ne hyvät materiaalit kaiken keinokuidun keskeltä, eikä yhessäkään vaatteessa käytön jäljet juuri näy niiden parin kuukauden aikana mitä niitä ollaan ehitty käyttämään. (ollaan siirrytti koosta 56 62:n ja muutaman viikon päästä varmaan otetaan käyttöön pienimmät 68 – koon vaatteet) Ainut merkki josta aussimammat hypettää (mun kokemuksen mukaan) on Bonds joiden vetuketjulliset haalarit (nepparihaalarit on helvetistä, varsinkin nyt kun lapsi on oppiny kääntymään, vetoketju on ainut vaihtoehto kun sen saa nopeesti vedettyä kiinni) on kyllä ihan huippuja ja tunnustan että niitä oon hamstrannu useamman. Syytän siitä aussikauppoja jotka jatkuvasti tarjoaa 40% alea niistä. Toki täälläkin on merkkejä joista maksetaan samaa hintaa kun niistä suomen ”muotimerkeistä” mutta tuntuu, että niiden ostajakunta on paljon rajatumpi.

Mä en raaskis laittaa montaa kymppiä lasten vaatteisiin kun niiden käyttöaika on niin lyhyt. Toki varsinkin Suomessa jälleenmyynti arvo on varmasti ihan älyttömän hyvä ja ne on helppo saada eteenpäin, täällä en tiedä onnistuisko kun kirpparikulttuuri ei oo samanlainen. Ja laadusta joo maksaa mielellään, mutta jos viitsii katsoa vaatteiden materiaaleja edes vähän, niin samalla lailla kun aikuisille löytyy hennesiltä tai ginasta oikeesti kestäviä vaatteita, löytyy lapsillekkin.  Tietty sitten jos suunnittelee esim kuuden lapsen hankkimista ja kaikilla käyttää samoja vaatteita niin sittenhän kerta hinnaks ei tuu niin paljoa vaikka viiskymppiä kerran maksaiskin. Nyt kun oon ostanu noita halpoja vaatteita oon säästäny vaan lemppareimmat mahdollisille tuleville lapsille ja ne vähemmän suosikit vieny punasen ristin keräykseen.

Me tullaan Australian kuumimmasta kesästä Suomen talveen, eli pitää ostaa kuuden viikon tarpeiks lämmintä vaattetta. Toivon todella ettei Spider kasva ton kuuden viikon aikana ulos niistä vaatteista joita oon ostanu :D Onneks on alennusmyynnit käynnissä kivasti kun tullaan.  Voitte sitten muistutella mulle tästä ”en maksa suuria summia vauvan vaatteista” kun sekoon muumi ja mauri kunnas – vaatteista. Mun suosikkivaate Spiderille on Herra Hakkarainen housut jotka näyttää paikallisen silmään varmaan aika sekopäisiltä.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Varpu torstai, helmikuu 9, 2017 at 13:03

  Viikoittain käyn katsomassa, josko Meri olisi päivittänyt blogiaan, mutta ei :-( oletko lopettanut/aiotko lopettaa kirjoittamisen kokonaan?

 • Reply -Karoliina maanantai, helmikuu 20, 2017 at 14:20

  Heeiii!
  Miten meni Suomen reissu?!

 • Reply HELMI maanantai, maaliskuu 13, 2017 at 11:25

  Hei,

  kirjoitatko vielä? On ollut todella viihdyttävää lukea tekstejäsi ja toivon todella, että jaksaisit jatkaa kirjoittelua :-)

 • Reply HannaL keskiviikko, maaliskuu 29, 2017 at 10:57

  Toivottavasti et ole vielä ihan kokonaan haudannut blogia, olisi kiva edes silloin tällöin lukea, miten siellä päin maailmaa elämä menee :)

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 7, 2017 at 07:19

   Pidin vaan vähän pidemmän luovan tauon…

 • Reply ktri sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 11:54

  Näin unta, et olit tehny tänne postauksen, jossa sanoit sulkevas koko blogin ja kaikki muutkin julkiset some-tilit. Oli ihan pakko tulla järkyttyneenä tarkistaan, että kai se nyt varmasti oli unta! :D Onneks täällä ei sellaista postausta oo, vaikket ookaan nyt hetkeen kirjottanu postauksia (ymmärrettävää toki:), niin jotenkin tää sun blogis vaan on sellanen henkireikä edelleen mulle. <3

  Sun ja Annan ekan Australiamatka oli mulle ihan supertärkee seurattava, koska sillon olin haaveillut samasta jo monta vuotta. Vihdoin tässä vuosien kuluessa sain sit aikaseks lähtee sinne yksin ja nyt taas yhteensä 2 vuoden Australian reissun jälkeen taas Suomesta kirjottaessa halusin tulla sanoon, että oot kyl ihan huipputyyppi Meri. :) Näin sut pikaseen Sydneyssä viime vuonna, mut olin ihan lukossa kun tulin moikkaan enkä osannu ees sanoo mitään fiksua :D

  Ihanaa, että vaikutat tosi onnelliselta nyt <3 Paljon lämpöä ja onnea teidän pienelle perheelle :) Toivottavasti joskus vielä palailet tänne uuden postauksen kera, mutta jos et niin ainakin tää on olemassa täällä vielä.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 7, 2017 at 07:19

   oon niin some addikti ettei tällasta varmaan ihan lähitulevaisuudessa tule tapahtumaan :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post