Gilmore Girl 85

Oon aiemminkin maininnu, että rakastan Gilmoren tytöt sarjaa. Kattelin sitä sivusilmällä sillon joskus lukioaikana kun se ekaa kertaa pyöri telkkarissa ja sit myöhemmin työkaveri lainas mulle kaikki dvd:t. Sen jälkeen on kattonu sarjan pari kertaa alusta. Kiljuin siis riemusta kun Netflix ilmotti uusista jaksoista. Olin perjantaina ylhäällä kaks tuntia ennen vauvaa, että voisin rauhassa kattoa jakson ihan vaan todetakseni, että piti odottaa iltaan asti, että jaksot Aussi Netflixiin ilmestyy. Hiton aikaerot. Lauantaina kävin Sydneyssä näkemässä suomityttöjä lounaan merkeissä ja siinä junamatkalla ehin vasta alottaa tän kattelun. Se on muuten jännä miten täällä on ihan normaalia makustaa melkein kaks tuntia et pääsee lounaalle. Ei mulla tulis Suomessa mieleen lähtee muutaman tunnin takia Helsingistä Tampereelle.

tumblr_nnfd0jntcb1rcu1dko1_500

Eka jakso oli musta tosi hyvä, toka ja kolmas vähän blaah ja viimonen taas hyvä. Ja se viimenen 20 sekunttia sai mut ponkasemaan ylös sohvalta ja kiljasemaan ”MITÄ!?” niin että Spider heräs ja alko itkemään kun äiti silleen mekastaa. Nyt oon epätoivosesti googlettanu että onko sarjaan luvassa jatkoa, mutta vähän huonolta näyttää :( Toivossa on hyvä elää.

Täytyy ehkä kattoa jaksot viel uudestaan kun suhasin ne läpi niin kiireellä, että en ehtiny kunnolla nauttimaan tästä Gilmore elämyksestä. Spider on oppinu, että mua potkimalla saa helposti huomion itelleen koska mulle iskee morkkis siitä, että kehtaanki kattoa telkkaria enkä lukea Kikattava Kakkiainen – kirjaa viidettä kertaa sinä päivänä. Pakko suomessa ollessa käydä muutama divari ja kirppis läpi ja metsästää lastenkirjoja että saa vähän vaihtelua.

giphy

Tänään on tasan kuukaus siihen että lähetään! Ihanaa! Vaikka vähän lennot jännittääkin, mutta eiköhän ne hyvin mene. Oon ymmärtäny ettei noin pienillä pitäis sattua korviinkaan, kun on vielä aukile päässä, mutta käyn varmuudeks osamassa puuduttavia korvatippoja matkaan.

Oon yrittäny valmistella tota mun armasta poikaystävääni suomen talveen ja yrittäny ostella mahollisimman paljon lämmintä vaatetta. Mutta voi olla että se jäätyy silti.  Pee ei oo siis koskaan nähny lunta tai talvea, niin saa nähä suostuuko se poistumaan meiltä kotoota mihinkään. Mä luulen, että suurempi shokki tulee siitä miten erilaisia ihmiset on kesään verrattuna. Suomalaiset ei ookkaan ilosia ja hyväntuulisia ja jatkuvasti liikenteessä, vaan kaikki on mielummin kotona nököttämässä ja piilossa talvea.

Pee:llä on lauantaina synttärit (oon sitä kolme kuukautta vanhempi ja saan nää kolmekuukautta aina kuulla, miten oon puuma..) ja mun pitäis keksiä joku kiva lahja. Oon ostanu talvitakin ja yhen paidan minkä tiesin sen haluavan, mutta haluisin vielä jotain ”persoonallisempaa”.  Mietin Sydneyn Harbour Bridgen -kiipeemistä, mutta se ois ehkä enemmän mulle kun sille. Ehkä toivon sitä vaikka joululahjaks meille. No onhan tässä vielä ruhtinaallisesti aikaa. :D

Vauva ja mies on molemmat kuorsannu jo kohta kaks tunia, joten ehkä munkin pitäis harkita nukkumista.

Kertokaa mitä mieltä olitte uusista Gilmoreista!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Minnea/Minnean muruja maanantai, marraskuu 28, 2016 at 12:47

  Mää olin vähän pettynyt uusiin jaksoihin, liian synkkää :/

  • Reply Meri maanantai, marraskuu 28, 2016 at 12:51

   Toka ja kolmas jakso varsinkin! ?

 • Reply Iitu maanantai, marraskuu 28, 2016 at 12:57

  Mä rakastan Gilmoren tyttöjä, oon kattonu kaikki kaudet muutamaan otteeseen. Se on sellanen hyvänmielensarja, feel good meiningillä. Oon itkeny ja nauranu, en voi kattoa siis tätä kenenkään kanssa, koska no.. Niagara. Mä en tiedä mitä ajatella noista uusista, pitänee kattoa vielä uudestaan.. Synkkää, mut jäin taas kaipaamaan lisää. Ihan älytöntä mitä tunteita voi yks sarja herättää ja se kaipuu mikä herää, en ees tiedä mihin/mitä kohti. Oon aina hetken siellä happyhappyjoyjoy landissä ja sit iskee oma todellisuus märällä rätillä naamalle. :D

  • Reply Meri maanantai, marraskuu 28, 2016 at 13:01

   Mulla tuli ekassa ja vikassa jaksossa sellanen hymyhetki minkä se sarja on aiheuttanu. Toisaalta sitten taas kyynelehdin siinä hautajaiskohtauksessa (olin viel junassa) ?

   Mutta joo, tarvii kattoa uudestaan että voi kunnolla käsitellä nää uudet jaksot ja alkaa vaan toivoa sitten lisää!! Siinä ois ainekset spin offille jo melkein ?

 • Reply Marika maanantai, marraskuu 28, 2016 at 13:55

  Mä olin aivan intona uusista jaksoista ja hyvä kun maltoin perjantaina työt tehdä ennen kuin syöksyin kotiin kattomaa Gilmore Girlsiä. :D Vikan jakson lopussa tuli hetkeks sellanen olo, että ei vitsi nyt pitää äkkiä kattoa seuraava jakso että tietää miten jatkuu. Sit olikin hirvee järkytys kun tajusin että se oli vika jakso :D Niiden on pakko tehdä lisää!

  Pitää ehkä kattoa vielä uudestaan, että voi muodostaa kunnon mielipiteen näistä. Oli siellä paljon hauskaa ja hyvää, mutta esim. Sookie oli vähän pettymys. Siitä jotenkin puuttui se lämpö mitä alkuperäsissä jaksoissa oli. :( Varmasti näyttelijöille vaikea paikka löytää se sama yhteys, jos käy vaan päivän tai kaks pyörähtämässä kuvauksissa monen vuoden jälkeen.

  Ps. Onks hyviä lounasvinkkejä Sydneyyn? Mä VIHDOIN vuosien odotuksen jälkeen pääsen Ausseihin! En millään malta oottaa ens viikkoa ja lähtöä. :)

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:24

   Joo mä tarviin kans toisen katselukerran ja lisää prosessointiaikaa, ehkä pitäis sit kirjottaa uudestaa aiheesta :D

   Apua ei kyl hirveesti lounasideoita, oon tosi huon sydneyn paikoissa, meen vaan aina muiden perässä. Jos (kun) meette ooppera taloa kattomaan, niin siinä vieressä on sellanen kun Opera Bar joka on vähän ylihintanen ehkä, mut silti ihan kiva ja voi pällistellä oopperataloa ja harbour bridgeä siinä syödessä. Darling harbourissa on kans kivoja ravintoloita vieri vieressä! Tervetuloa! Onko pitkäkin reissu?

   • Reply Marika torstai, joulukuu 1, 2016 at 06:36

    Netflixistäkin saa vihdoin ladata jotain offlineen. Niin pitää ehkä ladata nää koneelle ja kattoa koneessa uudestaan :D

    Kiitti vinkeistä! Pitää käydä noilla alueilla :) Kolme viikkoa ollaan reissussa, mutta käydään myös Uudessa-Seelannissa.

 • Reply hhanne maanantai, marraskuu 28, 2016 at 14:10

  Sama juttu Gilmoreitten suhteen, telkkarista tuli jo katsottua koko sarja ja sen jälkeen dvd-boksit ovat olleet kovassa käytössä. Joten odotin tietysti perjantaita kuin kuuta nousevaa ja pidinkin heti sellaisen kuuden tunnin maratonin :D mutta niin, kaiken kaikkiaan jäi hyvä mieli näistä jaksoista vaikka yleistunnelma olikin jotenkin aiempaa synkempi ja ehkä viimeinen jakso oli suosikki :) tajusin sen ihan viimeisen lauseen tulevan siinä vaiheessa kun Rory kävi juttelemassa Christopherin kanssa ja kyllä siinä itselläkin meinasi päästä miiiitäää-kiljaisu :D Lanelle ja Sookielle olisin suonut enemmän ruutuaikaa, mutta onneksi olivat sentään tämän verran mukana.
  Alkuperäisissä jaksoissa se life and death brigade-homma ei ollut mikään suosikkijuttu mutta näissä jaksoissa ihan herkistyin siinä(kin) kohtaa kun se oli jotenkin niiiiin hyvä :D ai että, aion kyllä katsoa jaksot heti uudestaan kunhan ehdin, ehkä sitten pääsee vielä paremmin sisälle, nyt oli vaan pakko ahmaista kaikki heti kerralla kun ei malttanut olla katsomattakaan. Gilmoret on kyllä itselle todella tärkeä sarja enkä varmasti olisi katsonut näitä jaksoja kenenkään muun läsnäollessa, sain nauraa ja kyynelehtiä ihan rauhassa. Mietin kyllä jo, että onkohan tää nyt ihan normaalia mutta onneksi meitä on nähtävästi muitakin :D

  Mukavaa reissua tänne Suomeen teille, toivottavasti ei iske mitkään hirmupakkaset! :D

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:21

   Mä en tajunnu ollenkaan että se ois tulossa! Oletin sen keskustelun isänsä kanssa liittyvän vaan siihen kirjaan ja sen herättämiin tunteisiin.. Onkohan toi ipana vaatinu huomiota jotenkin ratkasevassa kohdassa…

 • Reply Tyttölaps maanantai, marraskuu 28, 2016 at 22:28

  Ite olin viimeisessä jaksossa jotenkin odottava. Pakkohan tuohon on tulla lisää jaksoja, tuo viimeinen jätti niin älyttömästi avoimeksi juttuja ja vihjaili vain joka suuntaan. Ei oikein istu edes sellaiseksi sopranos- lopetukseksikaan. Laajennussuunnitelmat, yhä elossa oleva rakkaus ynnä muut ratkaisemattomat asiat. Eihän sitä voi jättää tuohon, ei millään. Ja petyin Sookien rooliin koko sarjassa. Sekä vioin hieman lorelain meikkausta, minkä ammattilaisen mielestä tumma silmämeikki muuten vaaleassa naamassa on imarteleva ikääntyvälle naiselle?

  :D Ite oon alkuperäisen sarjan katsonut useampaan kertaan läpi. Sen loppu aina tuntui itseltä täysin väärältä, onneksi kirjoittajistakin. Viimeisin maratoni tänä vuonna takana, miehen kanssa aloin katsomaan läpi kun kuulin näistä uusista jaksoista. Ja tosiaan itketty ja naurettu on taas kerran, tai siis minä olen. Vuotias kakara taas on täysin ihastunut tuohon tunariin, saa stopin heti pahimmallekin kiukunpuuskalle. :D

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:20

   Mä itseasiassa kans kiinnitin huomiota Lorelain meikkaukseen. Tai en tiedä oonko koskaan ennen antanu ajatustakaan sille, mutta nyt huomion moneen kertaan et meikki oli tosi tumma jatkuvasi :D

   Ihana ipana <3 Hyvä maku jo nuorena :)

 • Reply Dumdumdum tiistai, marraskuu 29, 2016 at 00:34

  ”Ei mulla tulis Suomessa mieleen lähtee muutaman tunnin takia Helsingistä Tampereelle.” Tää jotenkin hymyilytti. Tampereeltahan on vielä lyhyt matka Helsinkiin ?

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:18

   juu nyt se tuntuu jo mustakin lyhyeltä :D

 • Reply mirka tiistai, marraskuu 29, 2016 at 10:59

  Jaksot oli vähän pettymys, mutta toisaalta ei mikään olis voinutkaan vetää vertoja niille vanhoille kausille :) Itkin viimeisen jakson melkein kokonaan, kunnes niiden viimeisten neljän sanan jälkeen taisin vaan todeta, että ette ole tosissanne ja suutuin, että sarja päättyi siihen. Nyt kun on saanut asiaa hetken käsitellä, niin taidan olla ok sen kanssa, että sarja päättyy tuohon. Vaikka olis kiva nähdä enemmän, niin tuntuu, että lisäjaksot voisi viedä taian pois sarjasta kokonaan. :)

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:18

   Mä luulen kans et jos tohon vielä tehään lisää niin siitä ei seurais mitään hyvää.. Mut sit kuitenkin haluisin tietää mitä tapahtuu.. Onkohan netti jo täynnä fanfictionia?

 • Reply Satu tiistai, marraskuu 29, 2016 at 11:39

  Siis sen on pakko jatkua! En kestä, että se loppu näin :D Jäin heti täysin koukkuun taas.

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:17

   Se loppu jäi kyl kaivamaan mieltä :D

 • Reply Hip tiistai, marraskuu 29, 2016 at 19:38

  Takkivinkkinä että Fjällrävenin talvitakit on ainakin tosi lämpimiä ja tarkenee tämmöinen vilukissakin. Tärkeintä on kuitenkin kerrospukeutuminen, alle vaikka bambua tai merinoa ja väliin fleeseä, puuvilla on kylmä kun ei hengitä.

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:15

   Ah voin kuvitella! Täytyykin tutkia

 • Reply Katri tiistai, marraskuu 29, 2016 at 20:31

  Mun mielestä uudet jaksot oli ihan jees ja hämmentäviä, ja ehkä aiheutti kuitenkin pienen pettymyksen kun niitä oli niin kovasti odottanut eikä ne ollutkaan sama asia kuin sarja. Pitää varmaan katsoa uudelleen josko saisi muodostettua selkeämmän mielipiteen. Mun mielestä just toka ja kolmas jakso oli vähän plääh, esim se musikaalikohtaus oli liian pitkä ja vähän turha. Lisäksi mua häiritsi Roryn näyttelijän teennäinen puhetapa ja muutenkin olin vähän pettynyt siihen miten Roryllä meni, feikkipoikaystävä jne. Oon kyllä ihan varma että ton lopetuksen jälkeen tulee ihan varmasti uusia jaksoja tai spinoff ja se on jee! :)

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:14

   Mulle tuli ekasta ja vikasta jaksosta samanlainen fiilis kun sarjaa kattoessa. Mä en tajunnu sen musikaalin ideaa ollenkaan, jotenkin tuntu vaan täytteeltä.

   Rory – spinnoff tuntuis aika luonnollisela jatkolta, mutta en tiedä voisko se olla hyvä :O

 • Reply Lionsteachme tiistai, marraskuu 29, 2016 at 23:47

  Mä oon kattonu myös moneen kertaan jaksot ja nyt ku kuulin että marraskuussa tulee lisää niin katoin koko kesän ja syksyn noita aiempia kausia, tässä mun huomioita;
  – Emily on mahtava, sen ja Loren terapiasessiot ja hautajaisriita toi kylmät väreet koska oli sitä vanhaa gilmorea. Samoin paris, vaik kuka sen tosissaa palkkais tohon työhön….
  – Musikaali ja Lorelain wild-vaellus vähä outoja. Toisaalta sit tykkäsin Roryn uloslähdöstä colinin ja muiden kaa, hienosti kuvattu
  – Miks logan ja rory on taas noinpäin…tuntu et logan kasvo paljon varsinki 7.kaudella nyt otti takapakkia :/
  – jess on kuumis ja käyny salilla välis, vaik logan muuten suosikki…
  – Sookie ei ollut sama hahmo! Se vaikutti enemmän nyt melissa mccarthyn komediaroolilta, unohtikohan se millai sookie oli :/
  – miks lane ei saa ikinä hyvää juonta :(
  – Luken ja Lorelain suhde oli positiivinen juttu sekä Lorelai muutenki. Ehkä just eniten näis uusis mietitytti noi kaikki roryy liittyvät jutut….

  Kuten huomaat oon superfani joka vois puhua aiheesta tuntikausia…oon viettäny päiväni tonkien jatkomahiksii sekä teorioita tosta päätöksestä :D

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:14

   Ihana kommentti!

   – Mä tykkäsin kans niistä terapia sessioista, Emilyn hahmo kävi jotenkin järkeen koko ajan.
   – Mä en tajunnu sitä musikaalia ollenkaan. Tai miten se liitty mitenkään? Oletin aluks että jompi kumpi tytöistä ois saanu siitä osan.
   -Team Logan 4 ever!
   – Jess oli kyl ihana. Mut Logan <3
   - MIETIN IHAN SAMAA! Sookie ei ollu sookie. Mutta sen ei kai aluks pitäny olla mukana koko sarjassa, jos se oli vaan kiireellä kirjotettu mukaan?
   - Laine oli outo.
   - Luke ja Lorelai oli ainut mikä kävi järkeen. Tai sille jutulle saatiin closure, kaikki muu sarjassa jäikin sit vähän avoimeks.

   • Reply Katje perjantai, tammikuu 6, 2017 at 11:58

    Kaikki ketka ihmettelivat musikaalijuttuja ja tanssijuttuja, oletteko tutustuneet sarjaan Bunheads? :) Sama kirjoittaja ja pari samaa hahmoa, sen kun on nahnyt niin tanssijutut ja musikaalijutut ymmartaa paljon paremmin, myos pari hahmoa siita sarjasta teki vierailun naissa :)

    • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 7, 2017 at 07:32

     en oo! täytyy tutustua ehkä :)

 • Reply Heini torstai, joulukuu 1, 2016 at 16:01

  Katoin putkeen luonnollisesti kaikki, jatkaisin katsomista edelleen jos ois lisää jaksoja. Oon niin koukussa ton sarjan dialogiin. En kestä enäääää kun ei voi tulla enempää jaksoja kun sit se menisi satavarmasti ihan kakaksi koko sarja :/ Musikaali ja se Roryn & porukan seikkailu oli outo. Sit se sen poikaystäväleikki oli outo ja epäuskottava. Pelkäsin että Lore ja Luke eroo, mutta onneksi ei, ne on ihania. Ja mitäs vielä, ehkä vähän turhan ämpätyltä vaikutti, ei kaikkia vanhoja hahmoja ois tarvinnut tunkea sekaan. Noh, täytyy yrittää puhdistaa pää ja aloittaa koko sarja alusta :D Rorya ilman voin elää, mutta Lorelaita jään kaipaamaan. Nyyh.

 • Reply Elina tiistai, joulukuu 13, 2016 at 13:24

  Istun juuri bussissa Tampereelta Helsinkiin ja olen siis menossa vain syömään ja juoruilemaan! ?

 • Leave a Reply