Joulun odotusta ja unipusseilua.

En voi uskoa että on jo marraskuun puolväli ylitetty! Vastahan oli halloween… on tää vauva-arki kiireistä! Tai ei, mutta päivät menee silti ihan supernopeesti. Musta tuntuu että aina kun Pee tulee kolmen jälkeen töistä kotiin tarkistan kellosta että onko se karannu töistä lounasaikaan.

En voi ymmärtää, että tää vuos on kohta lopussa. Nää nurinkuriset vuodenajat takaa sen, että kuvittelen koko ajan että on heinä tai elokuu. Ottaen huomioon että mun laskettu aika oli elokuussa ja ipana synty syyskuussa, niin ihan kiva ettei näin ole.

1-20161106_132934

Meillä on kesä! Sen jälkeen kun olin piinannu appiukkoa, että loihtiii uima-altaan veden täydelliseks, kokeiltiin ipanan kanssa kans vedessä käymistä. En oo ihan varma  tajusko hän koko uima-allasta, kun mitään suurempia tunteita tää ei herättäny.  Mutta ei itkeny joten ei ainakaan vihannut sitä. Kun tullaan Suomesta takas täytyy ilmottautua johonkin ihan kunnon vauvauintiin että päästään kunnolla harjottelee. Siihen saakka voidaan käydä välillä viilentymässä tossa omassa altaassa kun päivälämpötilat nousee sinne kolmenkymmenen yläpuolelle.

Kaupat on täynnä joulukoristeita (ne alottaa täällä kyllä ihan superaikasin) ja kauppakeskuksissa pääsee kuvaan joulupukin kanssa. Suomessa ei kai nää kauppakeskuksessa olevat joulupukit ja niiden kanssa kuvassa käyminen ei taida olla mikään juttu, mutta täällä on jokaisessa kauppakeskuksessa omat joulupukit päivystämässä marraskuun alusta. Viime vuonna joulun alla kiinnitin ekaa kertaa näihin huomiota ja lupasin itelleni että me ei seistä neljää tuntia jonossa odottamassa vuoroamme, että Spider pääsee kolmeks minuutiks istumaan pukin syliin. Niinpä hoidettiin homma alta jo näin ennen marraskuun puoltaväliä. On isomummojen joululahja selvillä kun laittaa kuvan kehyksiin ja pakettiin. Helppoa!

Meillä sujuu edelleen kaikki äärettömän hyvin. Oon tullu siihen tulokseen, että meijän on parempi pitää lapsien lukumäärä yhessä, koska Spider on niin enkeli, että seuraavan on pakko olla tosi suurtarpeinen vauva joka ei nuku ja itkee päivät ja yöt. Meijän taloudessa paniikki on valmis jos ipana itkee kauemmin kun minuutin putkeen eikä maito/vaipan vaihto lopeta itkua. Nukkumaan mennään kiltisti kaheksalta, laitan vauvan unipussiin ja kehtoon ja pöllön soittamaan unisäveliä ja neiti nukuttaa ite ittensä. Mulla on melkein ikävä sitä, kun typy piti tuudittaa ja halia uneen. Tosin neljän kuukauden kohalla kuulema saattaa olla luvassa muutos tähän, että jos en reilu kuukauden päästä enää hehkuta sitä miten helppo tää meijän vauva on, niin tiedätte sitten syyn.

Mä en oo ihan varma oonko hehkuttanu aiemmin tota love to dream – unipussia. Mun australialaisessa mammaryhmäsä kaikki hehkutti sitä siihen pisteeseen että mua alko ärsyttää koko kapistus. Mikään muu ei kelvannu paitsi LTD-pussi ja kuinka se on ollu pelastus jne. Törmäsin jossain facebookin vauvakirppiksellä tohon pussukkaan ja kun se sijaitsi meistä kävelymatkan päässä ajattelin että voin tuhlata 10 euroa siihen, että nään onko tässä hypetyksessä perää. Meidän kohdalla ainakin toimi. Spider on nukkunu pussissaan pari viikosesta, enkä osaa enää ees kuvitella eloa ilman sitä.  On ollu pakko ostaa lisää noita pusseja koska siitä ei tullu yhtään mitään jos ipana pulautti iltamaidot pussin päälle niin että se piti laittaa pyykkiin.

1-IMG_0854

Suomessa noita myy ainakin Baba Express ja vauvatalo Johanna. Kannattaa myös kattoo tosiaan paikalliset kirppisryhmät, voi kokeilla että viihtyykö vauva vai ei vaikka luulisin että tuo on helppo myydä eteenpäin jos ipanaa ei pussissaolo kiinnostaa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply lena / london and beyond torstai, marraskuu 17, 2016 at 12:05

  Voi miten kiva lukea näitä vauva-juttuja pallon toiselta puolelta, kun suunnilleen sama tilanne täällä menossa eli bebet about saman ikäisiä! :)
  Meillä on kans tuo unipussi, ihan paras arjessa. Ja toinen on niin söpö kun nukkuu siinä. :D Mua kans hävettää aina ihan kertoa miten helppo beibi meillä on, kaveri nukkui 12h yöunia 1kk asti ja on muutenkin hyvin tyytyväinen kunhan saa huomiota. Tosin 4kk kohdalla (nyt 4,5kk) alkoi yöllä välillä pieni sirkus, ja heräilee pari kertaa yössä. Mutta eikai siitäkään voi sen kummemmin valittaa, oon kuullut niin paljon horror storyjä että ihan kiltisti aina pari kertaa yössä herään itsekin. Olisi hauska kuulla teidän fiiliksistä Suomen reissusta, me palattiin just Suomen talvesta ja luminen maisema alkoi jo kiinnostaa pientä :) ps. mä voisin kans mielelläni ottaa uima-altaan ja ton kesän! Pilvet roikkuu harmaana Saksassa suunnilleen oman pään korkeudella ja vettä sataa kaatamalla… fun fun.

  • Reply Meri perjantai, marraskuu 18, 2016 at 01:46

   Joo mä ootan kauhulla tota neljän kuukauden rajaa! Meillä viel osuu suomen reissu siihen, että saa nähä miten lennot menee ??

   Lähetän paljon aurinkoa ja lämmintä täältä, (tänään on 35 lämmintä ?) sulle ja pikkuselle ?

 • Reply Noonis perjantai, marraskuu 18, 2016 at 01:10

  Meillä ei noi koko kropan peittävät unipussit toimineet, vauva protestoi kunnes oli kädet vapaana. Onneksi oltiin saatu vaan lainaan noita kalliimpia. Sen sijaan nyt kesäöiden kuumuudessa ne seuraavan vaiheen pussit on olleet tosi hyviä, missä kädet on vapaana! Ja samoin Bondsin Wonderbundle on ajanut samaa asiaa.

  Toivottavasti teilläkin kuoriutuu sieltä vesipeto, meillä on ainakin tykätty tosi paljon vauvauinnista. Ollaan käyty alle 2 kk ikäisestä alkaen kerran viikossa, ja nyt tyyppi sukeltelee ilman tukea ja antaa pudottaa itsensä uppeluksiin käsistä kiinni pitämällä.. äitiä vaan vähän kauhistuttaa!

  • Reply Meri perjantai, marraskuu 18, 2016 at 04:50

   Mulla on ergococoon (?) jossa saa kädet vapaaks, mutta niissä heiluu kädet niin kauheesti, et neiti herättää ittensä ? pitäis kokeilla ehkä et toinen käsi ois alkuun vaan vapaana, jos se toimis niin!

   Ihanaa että pääsitte noin aikasin vauvauintiin! Kaikki uimakoulut mitä kattelin täällä alkaa 3-4kk vasta ? pitäis ehkä youtubesta kattoo jotain vauvauintivideoita niin vois harjotella sukeltamista jo etukäteen…

 • Reply lillamy tiistai, marraskuu 22, 2016 at 18:14

  Voi miten ihanaa, että Spider on noin kiltti ja helppo :D Ja arvaa oonko hiukan kateellinen, että siellä on KESÄ! Vaikka toisaalta kovat helteet pikkuisen kanssa ei välttämättä oo ihan se mukavin juttu, onneks teillä on noin ihana allaskin ;D Ja vitsi, mikä pussi!! Oli pakko googlettaa :D

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:31

   Pussi on ihan huippu! Aion ostaa sen kaikille mun odottaville kavereille lahjaks tästä lähin! Ja kesä on kyllä ihana, tosin niitä ihan kuumimpia päiviä en vielä kaipaa…

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:35

   Pussi on ihan huippu! Aion ostaa sen kaikille mun odottaville kavereille lahjaks tästä lähin! Ja kesä on kyllä ihana, tosin niitä ihan kuumimpia päiviä en vielä kaipaa…

 • Reply litau keskiviikko, marraskuu 23, 2016 at 19:20

  Pitäisiköhän kokeilla tuollaista unipussia. meillä on sairaalasta saatu pussi käytössä, mutta siinä kädet vispaa sellasta vauhtia vapaana ettei kukaan pysty nukkumaan ?. Olisi kiva tietää vähän teidän päivärytmistä ja kuinka se on alkuviikoista muuttunut. Jos siis on. Oma poika on 6 viikkoa ja kovasti on maha- ja närästysvaivoja. Eli itkun kautta tapahtuu kaikki ja joka päivä on erilainen ?

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2016 at 11:29

   Mä voisin kirjotella jonkun ”meidän päivä” postauksen :) Aika samoissa on pysyny, tosin nykyään päikkäreitä on enää yhet tai kahet ja se vähän rassaa.

  Leave a Reply