Periaatteita ja niistä luopumista

Mä en oo varmaan ainut joka on joskus nähny karkkihyllyn edessä kiukuttelevan lapsen kaupassa ja miettiny itekseni,  että sit kun joskus saan lapsia, niin en kyllä anna niiden käyttäytyä noin.. Mulla oli pää täynnä kaikkia periaatteita ennen kun ipana synty joista ajattelin että ilman muuta pidän kiinni. Voi kuinka väärässä olinkaan! 
1352562720450_1717891

Mulla oli esimerkiks sellanen mielikuva että aina ehtii suihkuun, kuivaa tukan ja olla huolitellun näkönen. Tää on mun mielestä hassua, koska olin jo ennen vauvaa suurinmanosan ajasta melko homsunen ja tukka sekasin, miks äitiyden myötä olisin saanu geenin joka mahdollistaa kiillotettuun pintaan? Tosin uutta tässä mun entisestään melko räjähtäneessä ulkoasussa on maholliset maitotahrat vaatteissa ja kassialma look kun pitää saada kaikki mahollinen mukaan. Lapsen oon sentään saanu puhtaisiin vaatteisiin ja puhtaalla naamalla ulos, mutta eiköhän tääkin muutu viimeistään siinä vaiheessa kun alotetaan kiinteet.

Parisuhteelle järjestetään viikottain aikaa ja mennään leffaan tai syömään ilman lasta. Ollaan käyty ruokakaupassa pari kertaa niin, että anoppi on jääny ipanan kanssa kotiin. Lasketaanko tämä?

Vauva nukkuu omassa sängyssään ja siirtyy omaan huoneeseen viimeistään parin kuukauden ikäsenä. Sen jälkeen kun Spiderin siirsin parin viikon ikäsenä omaan sänkyyn mun vierestä (sydän särkyneenä!) mä edelleen nukun käsi vauvan kehdossa että voin varmistaa että toinen varmasti on sielä. Kahen kuukauden ikään on vielä 1,5 viikkoa, mutta en usko että tässä tapahtuu mitään ihmeellistä. Katellaan uudestaan puolen vuoden kohalla.

En puhu ihmisille lapsen vaipan sisällöstä tai vatsan toiminnasta – Hups. Syytän tästä kätilöitä jotka ei muusta halunukkaan puhua kun märkien vaippojen lukumäärästä päivässä, joten se laskeminen jää päälle. Mun 70% googlettelusta koskaa vauvan kakkaa ja sen rakennetta ja sitä onko se normaalia. ”baby poo greenish yellow normal”

1-Downloads

Some ei täyty vauvan kuvista – tässä oikeestaan tiesin että tuun epäonnistumaan jo sen perusteella että raskauden aikana some oli jo täynnä vauvaa.

Puhun pelkkää suomea vauvalle – tähän on oikeesti saatava muutos. Mä vannoin pyhästi että puhun pelkkää Suomea vauvalle, varsinkin sen jälkeen kun jäävuorisalaattia syövä tytöntyllerö ilmotti että kakskielisyys on haitallista.

En lässytä vauvalle –  En vaan kykene puhumaan normaalilla äänellä ja mikä pahinta tää jää päälle.

En puhu vauvalle itsestäni kolmannessa persoonassa – Äiti kokkaa nyt ruokaa, Äidin pitää nyt pestä pyykkiä, Äiti harjaa nyt hiuksia, Äidin pitää tehdä sitä ja äidin pitää tehdä tätä.

En koske puhelimeen / ipadiin kun olen lapsen kanssa – Tästä mulla on vähän morkkis, vaikka pienenä käytön pidänkin. Sen jälkeen kun luin muutama päivä sitten kolmivuotiaista lapsista jotka ei puhu koska vanhemmilla on ollu liian kiire kännykän kanssa oon alkanu lukemaan ääneen tai kommentoimaan facebook postauksia tai instagram kuvia. Luen myös iltalehden uutisia ääneen.

Olen armollinen itselleni raskaudesta palautumisen kanssa – itken mielessäni sitä ettei kroppa näytä samalta kun ennen raskautumista, sinä missä ennen oli vatsa on nyt pullataikina. Johan siitä synnytyksestä on seittemän viikkoa. Tyhmää, mutta en voi itelleni mitään.

Käyttäydyn normaalisti, enkä niinkun sekopäinen kotiäiti – paitsi että heijaan ostoskärryllistä ruokaa ja yritän röyhtäyttää ihmisiä joita halaan taputtamalla niitä selkään.

Pystyn puhumaan myös muusta kun vauvasta – johan tää blogi kertoo kuinka hyvin tässä on onnistuttu! Kavereille pahottelut, kyllä tää ehkä joskus muuttuu.

Ainakin nämä ensimmäisen seitsemän  viikon sisään, luvassa on vielä youtuben käyttäminen lastenvahtina, ”minun lapseni ei itke lentokoneessa” (IHAN TOTTA MERI, MITÄ HELVETTIÄ?) ja roskaruoka tai herkut joita lapselle ei tietenkään pitäny esitellä koskaan.

Oonko yksin?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply eve sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 09:27

  Hahah… jep, juuri näin. Kaikki nämä, been there, done that! ?

  • Reply Meri sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 10:20

   Kiva etten oo ainut ?

 • Reply Kikka sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 10:15

  Toi ”puhun vain suomea” oli itselle kans varsinkin alkuun vaikeaa. Se napero kun ei juurikaan vastaile, ihan sama mitä kieltä väännät :D jäi kiinnostamaan että mihin neiti jäävuorisalaatti väitteensä perusti? Ainoa ”haitta” mitä oon huomannu on et uhmaikäinen rähisee kahdella kielellä nyt.

  ..en siis sano että toi olisi ainoa periaate jonka noudattamisessa on ollu LIEVIÄ haasteita ;)

  • Reply Meri sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 10:17

   Ilmeisesti siihen et lapsi ei opi englantia ja ei sit pärjää koulussa.. ?

 • Reply lillamy sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 10:44

  Hahaa, niin ne ajatukset vaan muuttuu! :D

  • Reply Meri sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 11:12

   Selkeesti ?

 • Reply Noonis sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 12:07

  Täällä kanssa tuskaillaan suomen puhumisen kanssa, varsinkin jos ympärillä on muita vaan englantia puhuvia. Pää menee kotonakin välillä ihan sekasin, että mitä kieltä puhuu ja kenelle..

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 1, 2016 at 08:24

   Hyvä etten oo ainut!! Voidaan yrittää potkia toisiamme persiille :)

 • Reply Heli sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 13:00

  Nauratti tuo että parisuhteelle järkätään aikaa viikottain ja käydään syömässä tai leffassa. Mitenkä ku me ei avopuolisen kanssa tehdä sitä nytkään ja ei oo lasta niin onko meidän suhde tuhoontuomittu vai valmis jo lapseen ku sit lapsi vois täyttää sen aukon :D

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 1, 2016 at 08:24

   Juu ei mekään ? tai käydään syömässä ulkona, mut ei toi ipana kauheesti mukana olollaan häiritse…

 • Reply Enni sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 13:15

  Itselle on ollut pahin kohta tämä itsestään puhuminen kolmannessa persoonaassa… Niin vannoin, etten siihen sorru! Että kuka lässyttää vauvalle mamman murusta, mutsin mussukassa ja äiteen on pakko käydä nyt vessassa, että viihdy vielä sekunti siellä lattialla elukoiden kanssa! :D Ihan tuttuja nuo kohdat kyllä. Varmaan jokainen jonka pääkoppa täyttyy rakkaudesta näitä pieniä tea cup humaneita kohtaan joutuu/saa/pääsee muuttamaan omia mielikuviaan vanhemmuudesta. ”En ikinä” – just joo ?

 • Reply Pepa sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 19:20

  ”En puhu vauvalle itsestäni kolmannessa persoonassa” turhaan välttelet! Se on ihan luonnollinen kielen kehityksen vaihe, ja siihen on syy. Vauvalle, joka ei tajua mm. mitään sillä ei oo niin väliä, mut helpottaa pienen lapsen kielenoppimista. Pitkän teoreettisen analyysin ja linkkien sijaan yksinkertastan helpotuksena rankasti sulle et kuvittele maailma, jossa kaikkien nimi on ”minä”. Se on siis ihan jopa suositeltavaa siis äiditellä itseään :’D

  • Reply Pepa sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 19:22

   Lapsen ”minuus” kehittyy ihan sen yksilöllisyyden lisäksi myös ihan konkreettisena minuutena, eli mikä on ”minä”. Tätä helpottaa muiden tapa puhua lapselle tolleen :)

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 1, 2016 at 08:11

   Hyvä kuulla! Pitäisköhän mun lukea jotain kasvatusoppaita ni en ois näin urpo näiden kanssa ?

 • Reply S sunnuntai, lokakuu 23, 2016 at 20:48

  ”Meillä kyllä vauva nukkuu omassa sängyssään, ihan jo parisuhteenkin takia!” ja ”Imetys ja ainakin nyt yöimetys lopetetaan viimestään 8kk iässä!”. Niin no, viikko sitten tuli vuosi ikää, tyyppi nukkunut 2 viikkosesta meidän välissä ja tissillä roikkuu edelleen kaikki yöt. Hups.

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 1, 2016 at 08:10

   Ei mitään kiirettä! Meillä tulee kainaloon vasta aamusin, muuten en sais nukuttua varmaan ollenkaan ?

 • Reply A.s.h. tiistai, lokakuu 25, 2016 at 12:39

  Ihana teksti jälleen kerran.. olen siis seurannu tekstejäsi vissiin jo monta vuotta.. muistan vegasjutut ym.. ja itsekkin raskaana samaan aikaan suurinpiirtein olin nyt ja perjantaina oli sektio.. hauskin mitä tässä parin päivän aikaan on tajunnut.. IHAN oikeasti… onko pakko harjata hiukset ja pukea muutakin kuin aamutakin???? ?? sairaalastakin on yks kuva missä vaihdan vaippaa ja takatukkatuhero on kuin tuulisi myrskynlailla edestäpäin ??? tsiisökset! ..mutta .. ihania vauvahetkiä sinne!! <3

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 1, 2016 at 08:07

   Sektion jälkeen varsinkin tarvii aikaa toipua, voit ainakin kuukauden hyvim haahuilla aamutakissa! ?

   Onnea pienestä ❤️

 • Reply Iida lauantai, lokakuu 29, 2016 at 23:01

  Suomen puhumisessa pitöytyminen on ollut kans täällä vaikeaa!

  Mutta mun on pakko kommentoida nyt… Älä ihmeessä siirrä vauvaa vielä omaan huoneeseen, SIDS-riski on huomattavasti korkeampi jos vauva nukkuu eri huoneessa kuin vanhemmat. Ja vauvalla on turvallisempi olo kun kuulee että vanhemmat on lähellä. https://www.isisonline.org.uk/hcp/where_babies_sleep/room-sharing/ löytyy lisätietoa (ja ei oo se terroristi-isis ton saitin takana ?)

  Näin myös instagramkuvasta että teillä on kantoreppu – erinomaista, kantaminen on tosi kiva tapa bondata vauvan kanssa! Suosittelen kuitenkin tutustumaan turvallisen kantamisen ohjeisiin TICKS http://babyslingsafety.co.uk, ja jos enemmän kanniskelette niin harkitsemaan ergonomisempaa kantovälinettä (tai tota nykyistä saa tuunattua huivilla paremmaksi, YouTubesta löytyy kun hakee babybjörn scarf hack) :)

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 1, 2016 at 08:06

   Joo tosta oli uutisissa että ostaa SIDS-riskiä! Eli voin hyvin pitää meijän huoneessa niinkauan ku mahtuu kehtoonsa :) pinnistä en taida saada meijän huoneeseen enää mahtumaan mutta mulla on kätkyt-hälytin sit :)

   Täytyy tutkia noita sivuja :) Eipä tuo paljoa kantorepussa oo, satunnaisia kauppareissuja kun rattaat ei mahu mukaan.. meil ei oo babybjörn, mutta pitää kattoo jos tohon meijänkin reppuun ois tuunausvinkkejä :)

 • Reply Janette maanantai, lokakuu 31, 2016 at 11:43

  Joo kaikkihan me ollaan täydellisiä vanhempia, ennen kuin saadaan omia lapsia :D Toi vauvalle lässyttäminen on btw vain hyödyllistä kielellisen kehityksen kannalta, koska vauvat kiinnittää eniten huomiota ns. hoivapuheeseen, eli semmoseen missä äänenkorkeus vaihtelee. Eli peukku sille! :)

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 1, 2016 at 00:06

   Okei no hyvä! Aina oppii jotain uutta!! ??

 • Reply M-Rouva tiistai, marraskuu 8, 2016 at 14:17

  Haha tää oli hyvä. Tunnistin myös itseni. :D Pahinta on, että mulla oli näitä harhaluuloja vielä keväällä ennen toisen lapsen syntymää. Ekasta oli selkeesti liian pitkä aika.

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2016 at 04:59

   Mulla kehittyy kokonaan vaan uusia harhaluuloja. KAveri just naureskeli kun ilmotin että meijän lapsi ei tuu syömään yhtään purkkiruokaa vaan teen itse kaikki soseet vihanneksista jotka on ostettu paikallisesta vihanneskaupasta että varmasti on lähiruokaa ja luomua. Saa nähä miten tää toteutuu sit kun kiinteet alotetaan….

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post