vauva-arkea.

Se on jännä, miten 90% hereilläoloajasta kuluu tuijottaessa jotakuta.

Meijän vauva-arki on lähteny sujumaan mainiosti. Ollaan äärettömän onnekkaita koska Spider on edelleen kun pieni enkeli. Menee nukkumaan yheksältä, herää kahen aikaan syömään ja jatkaa unia kuuteen jollon Pee herää töihin ja yleensä syöttää ja vaihtaa vaipan ja sit jatketaan unia viel pari tuntia. En tiedä onko normaalia olla hyvin levännyt alle neliviikkosen vauvan äiti. Päivisin tosin ei haluis nukkua muualla kun sylissä, en tiedä miks kehto ei tuu päiväunilla kysymykseenkään kun yöunille suostuu sinne ilman mitään ongelmaa. Mua ei juurikaan haittaa että mun rinnan päällä nukkuu pieni pallero, mutta kaikki kotihommat on vähän retuperällä.

vauva

Käytiin Ikeasta ostamassa uus lipasto koska mulla meni hermo meijän vanhaan liian pieneen yksilöön. Tein jonkun henkilökohtasen ennätyken kun mun ylimääräsen pikkusälän loppusumma oli kai 5 euroa. Ostin muutaman pikkupyyhkeen puklurievuiks ja yhet valokuvakehykset. Syytän lähinnä tota äskön kehumaani pikkuenkeliä joka oli herellä 00-05 yhteen putkeen. Eka kerta sen kamalaakin kamalamman tokan yön jälkeen kun joutu valvomaan vauvan kanssa. Toki sitten ruokapuolella piti hamstrata irtokarkkeja joiden loppusummaa ei tarvi edes miettiä.

Jätin lauantaina vauvan ekaa kertaa puolta tuntia pidemmäks kun oli kaverin synttäri. Oli ihan kauheeta. Tuijottelin kelloa pari tuntia kunnes luovutin ja lähin kotiin koska mulla oli niin järkyttävä ikävä pientä. Toinen oli vetäny sikeitä koko mun poissaolon ajan eikä ollu moksiskaan. Istuin puol yötä hereillä ja rutistin Spideria itkukurkussa ja lupasin etten enää koskaan mene mihinkään. Mä aina kuvittelin ettei musta tulis sellasta äitiä joka on ihan kiinni vauvassaan vai voi jättää lapsen hoitoon hetkeks, mutta nyt oli ihan liian aikasta. Mulle siis. Tytöt haluis lähtee viikonloppuna juhlimaan mun synttäreitä, mutta jos en saa luistettua juhilsta valitsen ainakin lapsiystävällisen ravintolan.

Muuten viikonloppu oli ihan mahtava, lähinnä en takia että kiskasin jalkaan ekaa kertaa joulukuun jälkeen mun pillifarkut, eikä tehny ees tiukkaa! Mulle tuli kaikenkaikkiaan 12 kiloa koko raskausaikana ja ne on kaikki lähteny! Toki mun kropassa ei oo ensimmäistäkään lihasta, mutta odottelen nyt vielä hetken ennenkun teen paluuta salille. Ajattelin alottaa vaunulenkit tällä viikolla (mun piti mennä eilen ja tänään, mutta tuli pari muuttujaa) niin loppuis tää laiskotelu.

Lähetään mun synttäreiden kunniaks ens viikolla minilomalle Queenslandiin. Ollaan varmaan Byron Bayssa yö tai kaks, sitten Gold Coastille ja sieltä Brisbaneen. Meijän ensimmäinen perheloma. Puolet poikaystävän suvusta asuu tolla alueella, niin viedään vauva näytille ja päästään vähän lämmittelemään pohjoseen. Mä oon niin kalpee, että en ei kannata auringonvalossa vilkastakkaan muhun päin tai saattaa sokaistua.  Vähän jännittää miten 8h ajo sujuu vauvan kanssa, mutta onneks toi matka on aika autoilija ystävällinen ja huoltoasemoita ja pysähdyspaikkoja riittää. Jos on jotain supervinkkejä pitkiin automatkoihin vauvan kanssa niin kuulen mielelläni, mä oon vähän pihalla.
vauva1

Oon Instagrammin spammanny täyteen näitä vauvakuvia, mutta oon niin ilonen, että palkattiin ammattilainen ottamaan nää kuvat! Nyt mulla on suuret suunnitelmat että haluun joka vuos käydä otattaa ammattilaisella kuvia. Aina Spiderin synttäreiden kunniaks. Eikö oo ihan perusteltua?

Ehkä yritän viikata pyykkejä kaappiin ennenkun neidin iltatoimet alkaa.  Lupaan että palaan vielä tällä viikolla!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Niina tiistai, syyskuu 27, 2016 at 12:08

  Eka kuukaus olikin helppoa, nyt vauva 4kk ja mietin että missä on mun sulonen ja 8h putkeen yössä nukkuva vauva ja kuka on tuonu tilalle puolentunnin välein heräilevän monsterin. :D no ei vaine, sulonenhan tuo on edelleen ja niin rakas että sydän meinaa pakahtua. Ootapas vaan kun alkaa kunnolla hymyillä, sitten se sydän vasta sulaakin…..

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:27

   joo ne hymyt on parhaita ❤️

 • Reply Amanda tiistai, syyskuu 27, 2016 at 13:22

  Voi Meri, mua peloteltiin ennen vaavin syntymää kuinka kamalaa se vauva-aika on. Et nuku koskaan, vauvat vaan itkee ja kakkaa, imetys on kamalaa etkä pääse suihkuun kun viikon välein. Raskauskilot ei lähde kulumallakaan ja et mahdu vanhoihin vaatteisiin ainakaan kahteen vuoteen. Ja mulla tulis olemaan vielä kamalampaa kun lapsen isä ei ole kuvioissa.
  Meni aivan päin vastoin. Poikani oli hyvä nukkumaan, rauhallinen hereillä ollessaan ja kova syömään. Raskauskilot hävisi ekan kuukauden aikana. Nautin vauva-ajasta aivan mielettömästi, etenkin kun takana oli rankka raskaus sekä henkisesti että fyysisesti. Me ajeltiin paljon yhdessä autolla (ja kateltiin vastapainoksi luvattoman paljon netflixiä…) ja pyörittiin vaikka missä, ja oli niin kätevää kun imetti eikä tarvinnut pakata muuta kun vaipat, joku vaipanvaihtoalusta ja vaihtovaatteet messiin. Pysähdyin sillon kun vauvalla oli nälkä ja imetin vauvaa ihan missä vaan. Autossa kun soi musiikki niin saattoi nukkua vaikka 3h putkeen.
  Vauvat on ihania ja vauva-aika on niin ihanaa jos ei satu koliikkia.
  Nauti nauti nauti ❤️ Eikä siitä vauvan hoitoon jättämisestä kannata stressailla, itse taisin jättää ekan kerran illaksi hoitoon beibin ollessa muutaman kk ikäinen ja siinä kannattaa mennä ihan oman fiiliksen mukaan.

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:26

   Kiva kuulla että teilläkin sujui vaikeesta raskaudesta huolimatta! Ja joo, kummasti se auton hurina ja musiikki nukutti meilläkin ipanan! Niin hyvin että mä herättelin syömään, kun en tienny missä vaiheessa ois itekseen heräilly…

   Juu tää vauva-arki on kyl ihanaa ja se että on lepponen vauva tekee kyllä kaikesta niin helppoa! Toivottavasti pysyis myös tällasena :)

 • Reply Neea tiistai, syyskuu 27, 2016 at 15:26

  Aiotko puhua lapselle englantia vai suomea? Ihan mielenkiinnosta kyselen kun on aina kiinnostanut lapsen kasvatus kaksikielisenä. :)

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:24

   tarkotus oli että puhun pelkkää suomea, mutta koko ajan lipsahtelee englantia sekaan! Mutta ilman muuta tahdon että lapsesta tulee kakskielinen, se vaan vaatii multa enemmän kun ajattelin !

 • Reply Thym tiistai, syyskuu 27, 2016 at 20:09

  Ihanaa, onneks olkoon, mukava kuulla, et teillä menee hyvin, kauniita kuvia. Oon maailman huonoin kommentoimaan, mut oon lukenut sun blogia iät kaiket, ja oot mun lempibloggareita. Tosin tää on varmaan eka kerta ikinä, ku kommentoin.

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:23

   kiva kun kommentoit! :) ja pääasia että jaksat käydä lukemassa!

 • Reply Nede keskiviikko, syyskuu 28, 2016 at 06:48

  Ihania kuulumisia sieltä <3 ja vaikka meistä olis niiiiiin kiva lukea kaikkea sun ajatuksia vauva-arjen alkamisesta ja mistä tahansa yleensäkin niin oon varma et jokainen ymmärtää ettei vastasyntyneen vauvan kanssa aina ehdi tai edes halua vaikka ehtiskin viettää aikaa koneella. Sanon näin vaikka ite käyn melkein päivittäin kurkkimassa josko olisit jotain raapustellut :P Sulla on niin ihanan sarkastisesti hauska tyyli kirjottaa että uppoo kyllä tänne ihan satasella! Kivaa loppuviikkoa!

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:23

   Kiva että vauva-arki jaksaa kiinnostaa! oon vielä vähän pihalla tän kanssa, kai tän joskus oppii ja saa jotenkin tasapainoon!

 • Reply Ellu keskiviikko, syyskuu 28, 2016 at 08:27

  Hei Meri. Täällä kirjoittelee 50v täti, joka on seurannut blogiasi vuosia. Ihana nähdä, miten elämä on sinua kantanut. Olet rohkea, pidän tyylistäsi olla aito ja rehellinen, arvomaailmasi ei perustu materiaaliin ja kalliisiin merkkitavaroihin, siihen tuntuu törmäävän usein monessa blogissa. Sinulla on siellä ihana pieni perhe, kaikkea hyvää ja suurta rakkautta teille. Lapsettomalle blogisi seuraaminen on erityinen asia- usein mietin, että jos minulla olisi tytär, hän voisi olla kaltaisesi. Rohkea ja avoin, välillä kaunistelematonkin. Ja se on mahtavaa.
  Enkelit teitä siellä seuratkoon❤️

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:22

   Mulle tuli ihan hirveen hyvä mieli tästä kommentista! ❤️ Kiitos siitä ja kaikkea hyvää myös sinne! :)

 • Reply AlisaA keskiviikko, syyskuu 28, 2016 at 10:35

  Niin kaunis vauva teillä! Paljon onnea!

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:21

   kiitos <3

 • Reply -K- keskiviikko, syyskuu 28, 2016 at 11:02

  Nauti nyt kun vauva on vielä rauhallinen. Se voi muuttua ;) Mutta ei maalata piruja seinille. Eihän noin pientä ja esikoist vieläa pysty jättämään vielä, ihan normia :D Ihania kuvia! Hyvää synttäriä!

  • Reply Meri perjantai, syyskuu 30, 2016 at 07:52

   Joo mä koko ajan odotan että koska vauva tajuu olleensa ihan liian kiltti ja alottaa kiukuttelukauden…

 • Reply Jenni keskiviikko, syyskuu 28, 2016 at 16:01

  Sanoisin tärkeimpänä neuvona ettei itse stressaa matkustamisesta niin hyvin se vauvakin pärjää. Noin pienelle on kuitenkin tärkeintä huolenpito ja omat vanhemmat. Me matkustettiin autolla Helsingistä Ouluun vauvan ollessa kuukauden ikäinen. Hienosti se sujuu, ajaa vaan aina niin pitkään kun vauva nukkuu ja etsii lähimmän huoltoaseman kun hää alkaa heräillä :) Toki vaipanvaihdot ja syötöt onnistuu myös autossa jos tarve tulee.

  • Reply Meri perjantai, syyskuu 30, 2016 at 07:52

   Joo yleensä toi ipana kyl nukahtaa kahen minuutin sisään kun turvakaukaloon menee, täytyy ajottaa lähtö silleen että on ruokittu ja unien aika, niin eiköhän se siitä :)

 • Reply annabrisvegas torstai, syyskuu 29, 2016 at 08:10

  Tervetuloa Queenslandiin ja Brisbaneen! Täällä on ollu jo ihan kesäkelit, ainakin melkein. Mä onnistuin polttamaan nahkani kun oltiin tiistaina puistoilemassa Suomi-äitien kanssa :)
  Tänään sit on satanu vettä koko päivän.

  Ihanan hyvin teidän pienokainen nukkuu! :) Mä olin kyllä ihan zombie parin ekan kuukauden ajan unenpuutteen takia… siihen vielä päälle hormoonit ni voi juma. Joinain päivinä oli vaikeuksia muistaa ees omaa nimeä lol

  • Reply Meri perjantai, syyskuu 30, 2016 at 07:51

   Mulle just iski kriisi et pitää ettiä sellaset shortsit joita kehtaa käyttämään ? tääl etelässä on voinu viel käyttää farkkuja ilman et paahtuu…

   • Reply annabrisvegas lauantai, lokakuu 1, 2016 at 08:40

    Mä oon käyttäny viel farkkuja kun ei kehtaa laitta shortseja koska valkoiset koivet. Yritän ruskettaa niitä epätoivoisesti takapihalla.

    Jos sulla jää aikaa sukulaisvierailuilta kun ootte täällä päin ja haluut mennä kahville tai jotain ni laita viestiä :)

    • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:19

     Mä selvisin maksihameilla :D Täytyy ens kerralla ottaa aikaa ja nähä, en tiedä mihin kaikki päivät hävis kun oltiin sielä!

 • Reply Ano Nyymi torstai, syyskuu 29, 2016 at 20:50

  Onko tytön nimi oikeasti Hämähäkki? :D

  • Reply Meri perjantai, syyskuu 30, 2016 at 07:48

   Ei sentään ☺️ se oli vauvan lmepinimi kun oli mahassa ja se on jääny päälle…

 • Reply Terhi torstai, syyskuu 29, 2016 at 21:22

  Ihana pakkaus! Ja kauniit kuvat, onnea ❤

  • Reply Meri perjantai, syyskuu 30, 2016 at 07:47

   Kiitos ❤️

 • Reply hb perjantai, syyskuu 30, 2016 at 14:47

  Voi että kun ihania kuvia teistä ja suloinen pikkunen, ihan tippa tuli linssiin tuosta Spiderin söpöydestä. :’) Ehkä vauvakuumetta pikkuhiljaa itselläkkiin ilmassa…. <3

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:19

   mä ehdotan että kaikki tekee kauheesti vauvoja <3 ne on ihan huippuja !

 • Reply Pia sunnuntai, lokakuu 2, 2016 at 10:10

  On kyllä ihan älyttömän söpö pikkumimmi ja ihanaa että nukkuukin niin hyvin! :)

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:18

   ollaan kyllä onnekkaita :) ja kiitos piude <3

 • Reply lillamy sunnuntai, lokakuu 2, 2016 at 14:31

  Niin ihana Spider, hän on kyllä niin kiltin näköinenkin, että ei ole ihmekään, että antaa äidinkin nukkua ;D <3 Ja voi että, miten hyvä mieli tulee näitä lukiessa! Ja hitto, miten nopeesti sulta on lähteny raskauskilot, aika upeeta!

  Mukavaa minilomaa ja tsemppiä automatkoihin, ootan innolla että kirjotat taas! :)

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:16

   noi pari viimestä kiloa on jääny jumiin, mutta ehkä ne joskus lähtee…

  Leave a Reply