The itsy bitsy spider climbed up the water spout

Mä manasin ite itteni, meijän tytöntyllerö syntyi 1.9. klo 9.55. Reilu tunti ennen tylypahkan pikajunan lähtöä siis.

Strategiset mitat 53cm ja 4,1 kg eli ei mikään kovin pieni tapaus, mutta en sitä odottanutkaan. Ehkä seuraavan vauvan kohdalla saan sit sen ylimääräsen ultran tai kokoarvion, kun nyt tuli kaikki kätilöt erikseen ihmettelemään mun luonnollisesti syntynyttä 9 pounder babya. Ilmeisesti vauvat on täällä normaalisti pienempiä.

57880253

Kirjotan erikseen vaikka huomiseks synnytyskertomuksen, tiedän että yksityiskohdat ei kaikkia missään nimessä kiinnosta, mutta jos jotakuta kiinnostaa, niin siltä varalta. Mä ite tykkäsin raskaana ollessa niitä lukea, valmistautua kaikkeen :) Ja tuleepa kirjotettua itellekkin ylös.

Arki on alkanu hyvin. Spider on aika rauhallinen vauveli. Nukkuu ja syö lähinnä. Itkee kun vaippaa vaihdetaan, kylvetään tai jos mamma yrittää tehä itelleen ruokaa tai nyt muuten törkeesti laiminlyö lastaan. Mä olin henkisesti valmistautunu siihen, että saan nukkua max. kaks tuntia yössä mutta herään kerran tai kaks yössä syöttämään tenavan ja sen jälkeen jatketaan molemmat unia. Meillä on pientä vääntöä asiasta että nukuaanko omassa sängyssä vai ei, yleensä mä oon hävinny tän kamppailun ja Spider nukkuu unipesässään mun vieressä. Nukun melkeinpä paremmin nyt kun mitä vikoina raskausviikkoina. Toivottavasti pysyis tällasena, mutta voi olla Spider jossain vaiheessa tajuaa että on päästäny meijät ihan liian helpolla ja alkaa pieneks kauhukakaraks.

Pee meni tänään takas töihin ja olin ekaa kertaa yksin vauvan kanssa. Pientä säätöä kun en oo oppinu tekemään asioita vielä yhellä kädellä, joten en ehtiny syömään, pesemään pyykkiä tai tehtyä yhtään mitään kotijuttuja. Katottiin kyllä aika monta jaksoa frendejä. Jouduin myös kysymään mammakavereilta mm. asioita kuten voinko käydä vessassa ilman vauvaa vai otanko sen mukaan. (jätin sängylle kuuntelemaan lastenlauluja, enkä usko että Spider edes huomas että poistuin huoneesta noin puoleks minuutiks.) Täytyy opetella käyttämään rintareppua. Tai yrittää saada se päälle ja ipana siihen ilman apua.

Varasin tänään lennot Suomeen meille kaikille kolmelle! Ollaan puhuttu, että vois joulun jälkeen mennä lomalle ja tänään laitoin ekaa kertaa elämässäni matkatoimistoon viestiä, että josko ne vois hoitaa lennot meille, koska mun aivokapasiteetti ei vaan riitä siihen nyt. Maksoin mielelläni 100 dollaria siitä, että joku säätää mulle koppapaikan ja ylimääräsen matkalaukun paluulennolle eikä mun tarvi soittaa yhteenkään call centeriin ja yrittää hoitaa mitään. Pee näkee ekaa kertaa elämässään lunta ja Spider ymmärtää ettei tää aurinko ja lämpö oo ainut todellisuus. Kummasti motivoi säästämään kun on joku konkreettinen kohde. Voin pysyä pois paikallisilta nettikirpuilta ja lopettaa unipussien ja imetystyynyjen ostelun.

Siitä tulikin mieleen, et täytyy jostain suomalaiseltanettikirppikseltä hoitaa talvihaalari ja mummolarattaat Spiderille.

14224763_1016242331822816_977563454757626393_n

Spider Rose 6 päivän ikäsenä.

Mulla on huomenna ensimmäinen kunnon koetus kun pitää jättää ipana puoleks tunniks anopin hoitoon ja käydä kiropraktikolla. Mulla meni loppuraskaudessa alaselkä niin paskaks, että kävely sattuu edelleen ja mua jännittää vähän kävellä vauvan kanssa kun oma meno on niin ontuvaa.

Voisin syödä ekaa kertaa tänään jotain muutakin kun myslipatukoita ja kylvettää ipanan ja mennä nukkumaan.  (eli sänkyyn kattomaan ensitreffejä alttarilla. Oon aina paheksunu koko ohjelmaformaattia, mutta katoin sairaalassa yhen jakson kun yritin saada huomion pois supistuksista ja jäin koukkuun. Ollaan paria jaksoa vaille katottu kaikki aussituotantokaudet. Seuraavaks täytynee streamata netistä jenkkiversion tuotantokaudet!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Elina K maanantai, syyskuu 12, 2016 at 12:28

  Onnea pienestä :)
  Meidän eka vauva on nyt 3 kk, aika haipakkaa ollut viimenen vuosi kun uuden parisuhteen kestettyä vasta 2 kuukautta huomasin tulleeni kierukan läpi raskaaksi? eli vauva syntyi ennen ekaa vuosipäivää.. viimesen kolmen kuukauden ajan on kyllä käyty kaikki tunteet läpi ja tullut niin paljon uutta tietoa ja taitoa että muistista tuntuu katoavan kaikkea vähäpätöisempää..
  Meille tuli semmonen vauva joka kuukauden ajan söi läpi yönkin parin tunnin välein, mutta kummasti sitä jaksaa (vaikka on kuoleman väsyny) kun on se pieni rakas oma vauva joka pakottaa jaksamaan :)
  oon ehkä surkee äityli, kun oon nyt vasta alkanu nauttia vauva-ajasta, kuukausi sitten oli vielä aika kamalaa :D

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:25

   Mun yhen parhaan kaverin vauva synty kans ennen äidin ja isän ekaa vuosipäivää ja nyt on toinen tulossa.

   Mä voin vaan kuvitella ettei pysty nauttimaan jos ei saa nukuttua paria tuntia pidempään yhteen mittaan ja pakko tunnustaa, että niin söpö kun toi nukkuva pallero onkin, niin en malta odottaa että Spider kasvaa ja persoona alkaa kehittymään! (Sitten voin kaivata näitä hetkiä :D)

 • Reply millamainen maanantai, syyskuu 12, 2016 at 12:38

  Jee, kiva kuulla, et kaikki on lähtenyt hyvin käyntiin ja saat nukuttua! :) Oottelen innolla synnutyskertomusta! En tiiä uskallanko lukea, ku näin viime yönä jo unta, että olin synnyttämässä ja kätilö istutti synnyttäviin naisiin avaruusolioiden siemeniä, jotka näytti neonvihreiltä hiuspinneiltä.. Onneks Bones tuli pelastamaan! :D Aamulla eka ajatus oli et en halua synnyttämään. Ekaa kertaa ikinä.

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:22

   Mä ilmotin synnytyksen alettua etten missään nimessä halua tehdä tätä ja nyt voisin jo mennä uudestaan. Kummasti se unohtuu kun saa käärön syliin.

   (EI ENÄÄ KAUAA, MUA JÄNNITTÄÄ SUN PUOLESTA!)

 • Reply Senni maanantai, syyskuu 12, 2016 at 14:13

  Onnea ihanan vauvan tuoreille vanhemmille! :)
  Ihastelin ig:ssä, kuinka teidän tytöllä on on jo ihan selkeät piirteet, kun jotkut on sellaisia ”ruttuisia”, eikä osaa pitkään aikaan sanoa yhtään kummalta näyttää :) Ja ehdottomasti synnytystarina kiinnostaa!

  Suomessa alkoi muuten just kolmas kausi Ensitreffit alttarilla, joten uusia jaksoja varmaan tupsahtelee netti-tv:hen viikottain :)

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:21

   Oli Spiderkin ekan pari päivää vähän turvoksissa ja muistutti vähän perunaa, mutta aika nopeesti alko muistuttaa jo vauvaa.

   En oo viel kokeillu saanko noita suomen jaksoja toimimaan täällä, toivottavasti!

 • Reply Erika maanantai, syyskuu 12, 2016 at 17:36

  Paljon onneaaa!! Kuinka sulonen vauva teil onkaan?

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:20

   eikö ookkin :) <3

 • Reply Heli maanantai, syyskuu 12, 2016 at 18:23

  Ooonnea vauvasta! :) Ensitreffit alttarilla on loistava! Ite tykkään eniten Jenkkien, Aussien ja UudenSeelannin tuotantokausista. Suomalaisesta oon kattonu pari jaksoa. Nythän Ausseissa pyörii uusi kausi ;)

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:19

   Joo tänään tulee aussikauden finaali! Illan suunnitelam on selvä! En tienny et Uudella Seelannilla on oma!! Täytyy löytää se!

 • Reply Emma tiistai, syyskuu 13, 2016 at 11:06

  Onnittelut koko perheelle!! :)<3

 • Reply Innis keskiviikko, syyskuu 14, 2016 at 10:33

  Paljon onnea teille! Ihana vauva! Lueskelin myös synnytyskertomuksen ja eipä se mua ainakaan vielä kauhistumaan saanut. Mä odotan itsekin esikoista, nyt menossa 25.vko. Jännitettäväksi jää kumpana vuonna päättää syntyä. Ja toki se, että kumpi sieltä putkahtaa, mekään ei sukupuolta kysytty.

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2016 at 05:04

   Oi ihanaa! Onnea odotukseen! Sitä synnytystä ei ihan oikeesti enää muista seuraavana päivänä. Ja tiedän ettei se auta yhtään, että ihmiset sanoo näin, mutta niin se vaan on :D

   Toi sukupuolijännitys on kyllä kivaa! Vaikka moneen kertaan menikin hermo kun ei voinu ostella vauvalle niin paljon kaikkea, niin kummasti se autto puskemaan siinä loppusuoralla kun halus nähä sen vauvelin!

 • Reply Iitu maanantai, syyskuu 19, 2016 at 15:45

  Hei mut ainaki muksulla on aina ihan parhaat synttärit, koska Tylypahkaan lähtö on aina vuoden kohokohta!

  Ps. Oottelen ite vieläkin pöllöpostia.

  • Reply Meri torstai, lokakuu 20, 2016 at 03:29

   ehkä me mennään vasta tylypahkan aikuiskoulutukseen?

  Leave a Reply