Odottamisen sietämätön vaikeus

Vauva on 8 päivää myössä. Ei ihan sovi mun suunnitelmaan, jonka mukaan ajattelin synnyttää n. kolme viikkoa sitten.

Lauantaina vauva keinutteli takamustaan siihen tahtiin että olin varma että mulla hajoaa kylkiluut, mutta illaks hiljeni ihan kokonaan ja joskus yöllä tajusin etten oo oikeesti tuntenu juurikaan mitään liikkeitä iltapäivän jälkeen. Vietin pari tuntia valvoen ja panikoiden että miks ipana ei liiku. Yritin tökkiä ja töniä vatsaa, mutta sain vastaukseks vaan laiskoja ja pieniä liikkeitä takas, siinä missä yleensä ipana innostuu ja sambaa ainakin hetken ennenkun nukahtaa taas. Viiden aikaan aamulla aloin olee jo paniikissa ja soitin sairaalaan, että mitä mä teen. Ne käski näytille joten potkin poikaystävän ylös sängystä ja lähettiin aamuajelulle sairaalaan.

IMG_0129

Makasin pari tuntia kiinni laitteissa, vauvan sydänäänet oli mitä mainioimmat, mutta liikkumaan sitä ei silti saatu vaikka yritin syödä ja juoda ja kävellä ja hyppiä jumppapallon päälle. Kätilöt ei ollu kuitenkaan sen enempää huolissaan, koska pieniä liikkeitä kuitenkin oli joten ne lähetti meijät kotiin. Tyyppi on edelleen vähän vaisu, mutta ihan kokonaan ei onneks oo enää mykistyny, mikä on ihan kiva jo näin mun oman mielenterveyden kannalta. Josko se vaikka keräilis voimia synnytykseen.

Keskiviikkona pitäis mennä takas sairaalaan tutkimuksiin ja suunnnittelemaan jatkoa. Mulle on koko raskauden ajan niin neuvolassa kun lääkärissä sanottu että 10 päivää annetaan mennä vauvan yliaikaa. Nyt viimesessä neuvolassa mulle ilmeni että se kymmenen päivää onkin kaks vikkoa. 10 päivän jälkeen vasta ultrataan että minkä kokonen monsteri sielä mahassa (mua ärsyttää tää, varsinkin kun oon viimeset 10 viikkoa hokenu joka neuvolassa, että mua pelottaa että vauva on lähempänä kuutta kun neljää kiloa, mutta kaikki on vaan todennu et hyvin se varmaan menee. Älä huoli.) ja tutkitaan et mikä on tilanne muutenkin.

IMG_0131

Jos tää tyyppi ei nyt viikon aikana päätä ilmaantua niin viikonlopun aikana varmaan käynnistetään synnytys. Ne joilla raskaus on menny yliaikaa, niin ymmärtää ehkä että toi ylimääränen neljä päivää, tuntuu neljältä vuodelta. Muutenkin nää viimoset viikot on menny niiin hitaasti ettei mitään järkeä. En pääse sängystä ylös ilman Panacodia, koska mun selkä on niin tuusannuuskana ja käveleminen sattuu ihan älyttömän paljon. Oon yrittäny uhmata kipua ja kävellä ja puuhata juttuja, mutta se sitten yleensä iltasella viimeistään kostautuu. Kaikki kipugeelit on kiellettyjen listalla ja kauratyynyn teho on rajallinen. Kaikki maholliset kotikonstit synnytyksen käynnitykseen on kokeiltu ja mikään ei auta. Voi tätä riemua.

Mulla oli eilen illalla ihan kauhee olo ja yrjösin pariin otteeseen ja ajattelin et tänä yönä varmaan alkaa tapahtumaan ihan varmaan todetakseni aamulla, että olo on taas normaali eikä synnytys edelleenkään oo käynnistyny. Vaikka kuinka yritän olla ajattelematta asiaa, niin silti joka aamu kun herään yhtenä kappaleena tulee pettymys, että ei vielä tänäkään yönä siis.

Ja joka aamu puhelimessa on viestejä viideltä kumminkaimanserkulta, että miten menee joko synnytys on käynnissä. NOJUU EI OLE! Jos aion joskus hankkia toisen lapsen, niin aion valehdella kaikille lasketun ajan kuukaudella eteenpäin.

IMG_0122

Lauantain maisemia, vaikka talvea on virallisesti vielä muutama päivä jäljellä (kevät alkaa 1.9) alkaa kelit olemaan jo mitä mainioimmat. Aurinkoisena päivänä lämpötila nousee helposti yli kahteenkymmeneen niin että t-paidassa pärjää jo helposti. Ehkä tää meijän ipana on päättäny, ettei halua olla talvivauva, vaan syntyyy mielummin vasta keväällä. Ehkä ihan fiksua.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply V maanantai, elokuu 29, 2016 at 07:32

  Tsemppiä! Ne viimeiset päivät on TUSKAA! Mut odotus palkitaan. T. Rv 42+1 käärön syliin saanut ?

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 07:34

   Mä haluisin vaan nukkua siihen asti et vauva on täällä ?

   Mutta onneks nyt ei toivottavasti oo ku max. viikko jäljellä

 • Reply Enni maanantai, elokuu 29, 2016 at 08:05

  Ah, toivottavasti hän saapuu pian! Itse oon saanu vuorokauden nauttia äitiydestä; synnytys käynnistettiin toksemian takia 37+0 ja syntyi 37+2. Toivottavasti saat aloittaa synnytyksen ihan luomusti sillä tämä käynnistys touhuhan se vasta oli ihan kamalaa odottelua… Jo se stressaaminen, että käynnistetäänkö vai ei. Etenee, ei etene, salissa on tilaa, ei oo tilaa, paikat aukee, ne kuroutuu kiinni ja jatkuvat supistukset itellä, ei pystynyt nukkumaan ees lääkkeillä. Mutta se odotus palkitaan, todellakin! Kliseistä, mutta totta. Tsemppiä täältä syysmyrskyistä!

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 11:37

   Oi ihanaa onnea!! Mä vähän epäilen että mulla menee käynnistykseen, kahesti jo paukuteltu kalvoja ja vauva ei oo ollu kiinnostunu tulemaan ulos, en tiedä mikä sitä hätystelis ?

 • Reply Emma maanantai, elokuu 29, 2016 at 08:30

  Tiedän tuon tuskan! 42+3 syntyi meidän mattimyöhäinen käynnistyksellä. Ties koska olisi syntynyt, jos ei olisi käynnistetty ?

  Niin ärsyttävältä kuin kuulostaakin, niin yritä vaan levätä ja kerätä voimia synnytykseen. ❤ kyllä ne muksut sieltä ulos tulee tavalla tai toisella. Ja oikeastaan ne vauvat ei ole myöhässä kuin vasta viikon 42 jälkeen. Tsemppiä viimeisiin päiviin! ❤ ensi viikolla sinulla on jo vauva sylissä ?

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 11:43

   Joo oon yrittäny lepäillä, rakastan nukkumista niin yritän kerätä unta varastoon kun se jäänee vähiin tulevaisuudessa!

   42+3 kuulostaa aika painajaiselta, hatunnosto sulle!

 • Reply Suvi maanantai, elokuu 29, 2016 at 08:59

  Tsemppiä! Tiedän niin tuon tunteen.

  41+3 varasin ajan yliaikaiskontrolliin ja käynnistykseen. Sen oli määrä olla 41+6. 41+4 synnytys käynnistyi vesienmenolla, mutta KESKEYTYI. 41+5 synnytys käynnistettiin ja heti kun mentiin yli puolen yön, vauva syntyi 41+6. It was just meant to be.

  Mutta tsemppiä vikoihin päiviin. Kato telkkua, nuku ja lue kirjoja. Tiedän että mikään noista ei houkuttele, mutta nyt kun mun vauva on 2 mä mietin kaiholla, että silloin mulla oli aikaa katsoa telkkua vaikka kellon ympäri. :D

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 11:41

   Alotin kattomaan frendejä alusta, menee päivät mukavasti eikä haittaa vaikka nukahtais välillä ku on kaikki jaksot nähny niin moneen kertaan :) ja yritän tosiaan nauttia pitkistä yöunista ja pitkitän sängystänousemista aina viimoseen asti! Ehkä tätä osaa arvostaa ens viikolla kun on muutama uneton yö takana ?

 • Reply Anna maanantai, elokuu 29, 2016 at 10:48

  I feel you. Tänään tasan 39 viikkoa. Lonkka ja rintakehä (rinnanympärys? No se kohta edestä joka jää rintsikoiden ympäryksen alle) järkyttävän kipeitä. Ite kans panikoin viime yönä vauvan liikkeitä ku tajusin et ei ollu liikkunu pitkään aikaan. Aika pitkään sai tökkiä vatsaa että takas tuli ees jtn liikettä. Tsemppiä!!

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 11:39

   Mulla oli rinnanalta ja lapaluiden välissä ihan älyttömän kipee, olin jo diagnosoinu itelleni alkavan sydänkohtauksen kunnes anoppi kaato mun kurkkuun närästyslääkettä ja johan helpotti. Ihan järkyttävä kipu jota en osannu yhdistää närästykseen…

   Toivottavasti sulla ei ois näin itsepäinen ipana ja tulis pian!

 • Reply Heli maanantai, elokuu 29, 2016 at 18:44

  Tuli jostain syystä mieleen joku ohjelma jossa nainen selitti, että ei tienny että lapsivedet oli menny jo 3 päivää aikasemmin. Että hän vaan jatkoi normaaliin tapaan elämistä eikä vauvalla ollu mitään hätää. Kuulemma vaan leffoissa lörähtää lapsivesi ulos niinku ämpäristä kaatamalla. En tosiaan tiiä, miksi tää asia tuli mulle ees mieleen tästä sun postauksesta :D

  • Reply Meri torstai, marraskuu 17, 2016 at 05:36

   Siinä vaiheessa kun mulla meni vedet en ollu varma että olinko menettäny rakon hallinnan vai oliko ne vedet.. Kai se taitaa yleisempää olla ettei sellasta leffoista tuttua valahdusta tule :D

 • Reply lillamy maanantai, elokuu 29, 2016 at 21:06

  Ounouu mä niin ajattelin, että beibi olis syntynyt! Tsemppiä!

 • Reply Tiina tiistai, elokuu 30, 2016 at 07:17

  Heinäkuussa syntyi meidän vauva luomusti tasan rv42! Olin kyllä täysin loppu silloin että i feel you. Nyt ihanalla nyytillä koliikkia et jälkikäteen ajateltuna ois voinu olla vieläkin mahassa, ois varmaan ollu helpompi jaksaa tää aika ?

 • Reply Ninski tiistai, elokuu 30, 2016 at 08:58

  Suomessa apteekissa myydään sitä kylmägeeliä jota voi käyttää raskauden aikanakin. Se oli kyllä pelastus :) Ehkäpä sitä vois löytyä sieltäkin! Kovasti tsemppiä odotukseen! :)

 • Reply Ninnu tiistai, elokuu 30, 2016 at 22:25

  Kaks 42+0 kakrua koisii yläkerrassa. Ne viikat päivät on todellaki piinaa.

  Tsemppiliinokset sit ku pääset tositoimiin. Kai otat Mötleytä saliin?

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:27

   Mulla ei ollu mitään musiikkia salissa! Ois pitäny..

 • Reply HannaL perjantai, syyskuu 2, 2016 at 10:11

  Onnea koko perheelle <3

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:27

   kiitos <3

 • Reply Lellu tiistai, syyskuu 6, 2016 at 06:13

  Katoin instasta että pieni on täällä! Paljo onnee ja ihania päiviä! Itse asiassa aloin lukeen sun tätä rantapallon blogia just alusta kun tupsahdin tänne Brisbaneen :)

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:27

   Oi nauti Brissysta! Mä haaveilen että muutettais sinne suunnalle jossain vaiheessa!

 • Reply Anna tiistai, syyskuu 6, 2016 at 20:46

  Mä en ollu käyny sun blogissa sataan vuoteen ja sitten.. voihan herran pömpelit!!!! Vauvvva! Onneks olkoon! *insert heart-eyed emoji here*

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:26

   kiitos :)

 • Reply Katri keskiviikko, syyskuu 7, 2016 at 23:18

  Mua kanssa vähän hirvitti, kun menin yliaikakontrolliin rv41+5. Ei ollu missään vaiheessa seurattu sen suuremmin vauvan kokoa, kun maha kasvo ihan keskikäyrällä. Mietitytti vähän itteä, että luultavasti vääristää, kun oon 180cm pitkä, niin beebis mahtu kasvamaan pitkittissuunnassa. Noh, siellä kontrollissa ne ilosesti ilmotti että hehes, täällä onkin isompi kaveri, ainakin 4,5kg, mutta eiii hätää, sulla on hyvä lantio niin kyllä se ulos saadaan. Noh, rv42+0 tosiaan sen ”pikkukäärön” sain ulos, elopainoa 4 580g :D saavat seuraavassa raskaudessa kattoo piiikkasen tarkemmin :’D mutta onnea nyt pikkutyypistä <3

  • Reply Katri keskiviikko, syyskuu 7, 2016 at 23:19

   *4 850g

  • Reply Meri tiistai, syyskuu 13, 2016 at 04:26

   APUA! Hatunnosto sulle että sait vauvan ulos. Mä oon ehkä ihan ilonen etten saanu mitään kokoarvioo, oisin varmaan iskeny jalat riskiin ja sanonu että aion pysyä raskaana loppuelämäni.

  Leave a Reply