Still Cooking

Vauva on virallisesti myöhässä. Tai ainakin siihen nähden että olin vakaasti päättäny että vauva syntyy viikolla 38. Sunnuntaina on laskettu aika, eikä tyypillä tunnu olevan mitään kiirettä tähän maailmaan. Ironista että kun isällä ja äidillä on pakkomielle olla joka paikassa aina ajoissa ja myöhästyminen on aina pieni maailman loppu, niin meijän vauvelilla ei ole sitten yhtään mitään kiirettä. Tää vahvistaa mun epäilystä että vauva on tyttö, vielä turhan kiire laittaa tukkaa ojennukseen ja kasvattaa vähän tuuhemmat kulmakarvat.

da3ed41709ae2f7e6ca7a2ba16bbac4c

Sunnuntaina siis laskettu aika. Jos ei jatkuvaa selkäsärkyä oteta huomioon, niin aika hyvin menee edelleen. Oon päässy helpolla kun ei oo jalat turvonnu, mieliala heitelly, paino juurikaan noussu tai tullu ensimmäistäkään raskausarpea. Ehkä tää kostautuu sitten sillä, että vauva on pieni hirviö.

Huomenna on neuvola, toivottavasti sielä tehtäis jotain taikoja jolla vauvan sais ulos. Oon syöny kokonaisia ananaksia, vetäny ruusunlehtiteetä ja tabletteja, syöny tulista ruokaa ja siivonnu. Oon käyny nyt viikottain neuvolassa, lähinnä vaan toteamassa että oon edelleen raskaana ja kaikki on edelleen ihan hyvin. Mulla ei oo mitään hajua siitä että minkä kokonen tyyppi on. Kaikki vaan sanoo että ”normaalikokonen” mutta mitä se sitten tarkottaa? Oon yrittäny vihjailla että ultraääni ois kiva, vähän kurkistaa et miten tyypillä siel menee, kun ei oo yli neljään viikkoon pientä nähny. Ja ehkä samalla varmistaa ettei sieltä oo tulossa mitään 8 kilosta megavauvaa. Ens viikon neuvolassa varataan vissiin aika käynnistykseen. Jos sitä neuvolaa tulee. ilmotin jo varattaessa että aion saada vauvan ennen sitä, mutta ipanalla taitaa olla toiset suunnitelmat. Jos oon oikein ymmärtäny ni 10 päivää saa mennä yli, ennenkun ne yrittää vauvaa häätää yksiöstään. Eli toisinsanoen meijän ipana syntyis ehkä mahdollisesti sit syyskuu eka. Oma vika kun joutuu viettämään synttäreitään Tylypahkan pikajunassa.

Pikajunasta puheenollen, kävin hakemassa sen uuden Potterin heti ilmestymispäivänä. Mä olin henkisesti valmistautunu, että se ois ehkä huono, mutta en siihen että se ois niin huono. Oon lukenu muutaman fanfiction-kirjan ja ne on hakannu ton ihan 100-0.  Uskoisin kuitenkin että näytelmänä se saattais olla ihan ok. Ehkä. Elättelen toivoa, että jahka se joskus on pyöriny Lontoossa tarpeeks kauan, niin se muutaman mutkan kautta päätyis Sydneyyn. Ja oon ihan 100 varma, että siitä väännetään jossain vaiheessa leffa ja toki sekin pitää kiltisti käydä ostamassa. Mun täytyy seuraavalla Suomenreissulla pakata kaikki Potterit mukaan tai vaihtoehtosesti lähettää tänne laatikollinen kirjoja, että vauvalle on varmasti luettu kaikki kirjat ennenkun osaa ees puhua. Pitäis ehkä ihan tosissaan alkaa miettiä pienen muuttokuorman lähettämistä Suomesta tänne, lähinnä kirjoja ja astioita. Mutta kun ei vaan saa aikaseks.

IMG_0027

Sunnuntaina viel hymyilytti. Toi Henkkamaukan mammamekko on yks ainoista äitiysvaatteista jonka oon ostanu (lisäks kahet pillifarkut) muuten oon pärjänny Ginan pitkillä topeilla (en turhaan tuputtanu niitä kaikille raskaanaoleville asiakkaille mun viiden ginavuoden aikana) ja omilla löysemmilla topeilla. Tosin näytän myös aika kaatopaikalta suurinmanosan ajasta, mutta eipä sillä niin väliä.

Onneks on olympialaiset, koska ainakin mulla on aamusin puuhaa kun oon kattonu kisoja. Yhtään suomalais suoritusta en oo nähny, paikalliset kanavat ei oo näyttäny, mutta enpä oo juuri mitään menettänykkää. Appiukko totes kun katottii avajaisia, että onpas kiva kun tavallaan saa enemmän mitaleita, kun voi kannustaa Suomeakin, totesin jo sillon että tää tuo ehkä yhen tai enintään kaks lisämitalia, että ei turhaan kannata innostua. Appiukko yritti lohduttaa että talviolympialaisissa ainakin sitten, mutta siinä missä viime talviolympialaisissa Suomi sai 5 mitalia, sai Australia 3. Eli luultavasti seuraavissa kisoissa Aussit jo hakkaa Suomen. Me suunniteltiin kaverin kanssa aamulla että nimitetään ittemme olympiakomiteaan, koska meijän opeilla Suomi kyllä nousis. Tähän kuulu mm. seminaareja joissa puhujina Seppo Räty, Matti Nykänen ja Bile-Dani.

Pyysin äitiä lähettämään pussin lakuja samalla kun se postitti lastenvaatteita, mulla oli suuret suunnitelmat säästää ne synnytyksen jälkeen, mutta jotenkin epähuomiossa tätä kirjottaessa se pussi on tyhjä. Hups. No voin perustella tätä lipsahdusta sillä, että täällä ei jaeta neuvolassa mitään ohjeistusta siitä mitä sais syödä ja mitä ei.

Ehkä alan siirtelemään meijän makkarin huonekaluja uuteen järjestykseen jos vauva sitten vaikka tulis.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply noora torstai, elokuu 18, 2016 at 07:42

  Pidän peukkuja, että vauva tulisi mahdollisimman pian. :) Ei tarvii sitten juhlia niitä synttäreitä siinä Tylypahkan junassa.. :D

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:43

   toisaalta pääsis ite helpommalla kun ei tarttis järjestää synttärijuhlia! :D

 • Reply Jenni torstai, elokuu 18, 2016 at 09:29

  Mun laskettuaika on ensviikon keskiviikkona…ainut vaa, ett poika päätti tulla kuukautta ennen ulos(äitiki on aina etuajas) ja on ny reilu 3 vkoo vanha. Ke on neuvola..ei äitiys- vaan lapsineuvola :). Jouduttiin oleen viikko sairaalas, kun poika on niin pieni ja koska bilirubiiniarvo(keltaisuutta) oli hänellä koholla ja tartti valohoitoo.
  Nyt on kaikki hyvin. Syö nii paljo, että viimeks viimeyönä tuli pissit kahesti läpi vaipasta :D. No mutta varmasti on jo kyllä yli 3kilonenki, tuolla syönnil ^_^.
  Tsemppii loppuodotukseen! Muista ponnistaa kipua kohti! Oikeesti ihan ku isoo isoo kakkaa vääntäs….

 • Reply Jenni torstai, elokuu 18, 2016 at 09:29

  Mun laskettuaika on ensviikon keskiviikkona…ainut vaa, ett poika päätti tulla kuukautta ennen ulos(äitiki on aina etuajas) ja on ny reilu 3 vkoo vanha. Ke on neuvola..ei äitiys- vaan lapsineuvola :). Jouduttiin oleen viikko sairaalas, kun poika on niin pieni ja koska bilirubiiniarvo(keltaisuutta) oli hänellä koholla ja tartti valohoitoo.
  Nyt on kaikki hyvin. Syö nii paljo, että viimeks viimeyönä tuli pissit kahesti läpi vaipasta :D. No mutta varmasti on jo kyllä yli 3kilonenki, tuolla syönnil ^_^.
  Tsemppii loppuodotukseen! Muista ponnistaa kipua kohti! Oikeesti ihan ku isoo isoo kakkaa vääntäs….

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 05:08

   Mä olin 10 päivää myöhässä, että tavallaan olin henkisesti valmistautunu siihen et vauva saattaa olla myöhässä…

   Mut ihanaa että ees toiset pääsee ajoissa halimaan vauvaa ja hyvä että ette joutunu ton pidempään olee sairaalassa. <3

   Jos jotain hyvää tässä yliaikasuudessa on, niin ponnistamiseen luulis saavan uutta puhtia kun oon niin kypsä tähän odottamiseen!!

 • Reply Emmi torstai, elokuu 18, 2016 at 13:00

  Itellähän synnytys alkoi viikon etuajassa sen jälkeen kun olin parina iltana testaillut rintapumppua.. Ja juuri ennen vesien menoa jutellut vatsaan ettei vielä tällä viikolla tarvitse syntyä kun on niin paljon tekemistä… en sitten tiedä oliko sillä pumppailulla vaikutusta vai oliko vaan sattumaa, on meinaa tää tapaus aika hätähousu edelleen 3kk iässä!!

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 05:07

   Mä oon kans testaillu mun rintapumppua pariin otteeseen, mutta mulla ei se ei kyllä oo auttanu.. Mut oon kyl kuullu muiltakin et pumppaaminen ois jeesannu. Mulla sähköpumppu viel paketissa, pitäis ehkä kokeilla sillä kun käsi väsyy ton manuaalin kanssa :D

 • Reply MIlli torstai, elokuu 18, 2016 at 19:15

  Sä oot kyllä aina yhtä huikee kirjottaa. Älä koskaan muutu! Äläkä lopeta bloggaamista! Tai jos lopetat bloggaamisen niin voitko kirjoittaa kirjan. T. Truefani joka oottaa aina sun postauksia :D

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 05:06

   kirja vois olla aika mielenkiintonen :D

 • Reply Iida perjantai, elokuu 19, 2016 at 13:19

  Vaikka käynnisteltäisiinkin niin ei se silti välttämättä synny sinä käynnistyspäivänä vaan siinäkin voi mennä päivä tai pari….

  Toivotaan että vauva päättää itsekseen tulla lasketun ajan puitteissa, on meinaan niiiiin pitkiä ne ”yliaikapäivät”. Nimimerkillä vauva syntyi 41+5……

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 05:05

   JOo, mulle selvis tää kanssa vasta nytten. :D Tai oon ajatellu et max vuorokausi siitä kun käynnistetään on vauva on maailmassa… Jos tää jouluks ehtiks!

 • Reply lillamy perjantai, elokuu 19, 2016 at 17:17

  Tsemppiä! Odottavan aika on niin hemmetin pitkä :D

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 05:05

   kiitos! Ja joo kyllä, aika vaan matelee!

 • Reply LeBebe lauantai, elokuu 20, 2016 at 16:08

  mä join vadelmanlehtiteetä jotain kuuskuppia päivässä, alotin 3 viikkoa ennen laskettua. neljä päivää ennen laskettua alko semmoset supparit (okei, lääkärin tekemä sisätutkimus saatto myös avittaa asiaa) ja meidän beibi lopulta syntyi lasketun päivän aamuna. plus tietysti sanoin miehelle totisesti että joka päivä pitää rakkaudentekoja harrastaa ja savustaa lapsi ulos, sekin saattoi auttoa. :D että tiedä näistä nyt sitten, mut luulen että noiden kolmen yhteinen summa oli että vaavi oli niin päättäväinen ulostulostaan.

  • Reply Meri maanantai, elokuu 29, 2016 at 05:04

   Mä oon vetäny vadelmanlehti teetä ja tabletteja eikä kumpikaan tunnu auttavan.. Sisätutkimus tai rakkaudenteot ei nekään oo vaikuttanu meijän ipanaan ollenkaan, joka vaan pitää visusti ovet kiinni :/ :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post