boobie lady

Ne jotka on lukenu blogia pitkään, tietää ehkä, että kävin pienentämässä rintavarustustani vuonna 2009.

Sillon sanottiin jo, että leikkaus saattaa aiheuttaa sen, ettei imetys onnistu sitten tulevaisuudessa. Menneisyyden Meri oli sitä mieltä, ettei aio koskaan synnyttää saatika sitten imettää, joten totesin vaan että ihan sama. Ei sillä, en vielläkään kadu hetkeäkään sitä että leikkaukseen sillon menin, mutta koska toivon että imettäminen onnistuis, niin toki sitä on nyt sit pohtinu paljonkin. (tässä on postaus tosta pienennyksestä jos jotakuta kiinnostaa)

Niitä jota imetys ja siihen liittyvät asiat ei kiinnosta yhtään, ei kannata lukea tätä postausta :D

MjAxMi0wNDAxOTkxZDQyZWRmMTky

Mut lähettiin neuvolasta sairaalaan tapaamaan jotain imetysasiantuntijaa (Lactation consultan tenglanniks, en tiedä onko sille suomeks joku oma sana) jo nyt ennen synnytystä, että voitais vähän kattoa että missä mennään jne. En tiedä johtuuko tästä mun räkätaudista vai mistä, mutta unohdin täysin niinkin ison sanan kun Lactation ja kysyin respassa mistä löydän boobie ladyn. Tajusin Ladyn viimesen tavun kohalla, ettei menny nyt ihan niinkun piti ja respan nainen vähän kikattelikin, mutta osas kuitenkin ohjata mut oikeelle osastolle. Kyllä hävetti.

Vaikka baby brain varmisti sen, että mua hävetti koko sen ajan kun odotushuoneessa istuin, tapaamisestä jäi tosi hyvä fiilis. Oon koko raskauden valmitautunu henkisesti siihen, että imetyksestä ei välttämättä tule mitään ja yrittäny psyykata itteäni siihen, ettei se tee musta huonoa äitiä jos pulloruokintaan joudutaan turvautumaan. En oo koskaan tuominnu millään lailla niitä, jotka korviketta lapsilleen antaa, joten en tiedä miks tää on vaatinu omalla kohdalla niin paljon vakuuttelua. Tää hoitaja oli kuitenkin tosi toiveikais, että koska esimaitoa tulee sen suurempia pinnistelemättä jo nyt, niin jotain tuolla mun tisseissä vielä toimii ja imetys voi hyvin onnistuakkin ilman sen kummempaa draamaa. Mun pitää alkaa keräämään esimaitoa talteen pakkaseen jo nyt ja ottaa mukaan sit sairaalaan, niin on vauvalle ainakin jotain mitä antaa. Lisäks mut varmaan pidetään sairaalassa muutama päivä, että katotaan että Spider syö normaalisti jne, kun normaalisti täällä kannustetaan mammoja lähtemää aika nopeesti himaan. Mun kaveri joka sai joulukuussa ekan lapsensa oli himassa 5 tuntia synntyksestä.

its-not-cool-to-judge-criticize-or-preach-to-a-mom-about-how-she-feeds-her-baby-its-her-decision-to-make-with-her-baby-and-her-situation-in-mind-isupportyou-6be1b

Mutta joo, ekaa kertaa sellanen olo että tää saattais ehkä oikeesti onnistuakkin! Tai jos pystyisin ees jonkin verran antamaan maitoa ja sitten korvikkeella loput niin sekin ois mahtavaa ja jos ei onnistu, niin sille ei voi sitten mitään, ainakin yritin! Pee on itseasiassa innoissaan siitä mahollisuudesta, että vauva söis pelkästään pullosta, koska sillon se vois osallistua myös vauvan syöttämiseen. (se ilmotti jo ajat sitten, että mulla ei oo mitään asiaa kylvettämään vauvaa, vaan se on sen homma.) Saa nähä miten innoissaan se on nousemassa kaheta yöllä syöttämään vauvaa kun sillä soi neljältä aamulla herätyskello töihin. Mut ehkä se jaksais innostua ees kerran tai kaks tästä asiasta.

Lukioiden avustuksella löysin facebookin imetyksen tuki – ryhmän jota oon sillon tällön käyny vilkuilemassa ja saanu hyviä vinkkejä. Täytyy toivoa että pääsen myös näitä vinkkejä toteuttamaan käytännössä.

IMG_5185

tänään on itseasiassa 35 + 0, mutta en oo vielä muistanu mennä vessaan puhelimen kanssa ottamaan viikon peiliselfieä.

Mun sairaalakassi on pakattu! Täällä pitää ottaa mukaan KAIKKI, vauvan vaipoista omiin vaatteisiin ja siteisiin messiin, joten nyt on yks kassillinen mummokalsareita (ja miesten kalsareita, ne on kuulema mukavia synnytyksen jälkeen sen ylimääräsen tilan takia) ja verkkareita ja toinen kassillinen vauvan potkupukuja ja vaippoja odottamassa eteisessä. Täytyy vielä liittää siihen lista, että muistaa ottaa asioita niinku puhelimen laturin ja ipadin mukaan niin ei käy aika tylsäks jos joudun viipymään. (ihan ku malttaisin tuijotella ipadia, kun aika menee tuijottaessa vauvaa) Lisäks mulla on yhessä kassissa pillimehuja ja myslipatukoita. Sielä oli myös suklaalevy, mutta se katos kun jollekkin iski suklaahimo tuossa yks yö.

Lähen HENNESILLE!!!! Perjantaina aukes uus henkkamaukka Newcastleen mihin oon vaan 60km matka, joten oikein hyvä matka ajella lounaalle ja ostamaan jotain pientä kivaa ipanalle. Suomessa ei ois tullu mieleenkään ajaa yhteen kauppaan tollasta matkaa, täällä jotenkin noi etäisyydet on niin erilaiset että kaikki alle 100km on naapurissa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply lillamy sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 10:31

  Boobie lady ?? ihanaa, että tosta käynnistä jäi noin positiivinen fiilis, toivoa on ja jos ei onnistukaan niin sitten se vaan menee niin. Koita olla stressaamatta kauheesti :D jännä miten erilaista siellä on sairaalassa, tuntuu aika pelottavalta että jo 5h synnytyksestä olis mahdollista päästä kotiin. Toisaalta, jos kaikki on kunnossa niin miksikäs ei :D

  Hauskaa shoppailua, älä tyhjennä koko Hennesiä! ;)

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:35

   Mä en ikimaailmassa suostuis kotiin heti muutaman tunnin kulutta! Ainakaan esikoisen kanssa.. Eri juttu sit jos on viis lasta jo kotona, että kaikki on tuttua hommaa…

 • Reply Iida sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 11:45

  Meidän ensimmäinen lapsi syntyi reilu 5 viikkoa sitten täällä Englannissa, ja sama juttu – kaikki pitää itse ottaa mukaan sairaalaan. Mä ajoin toiseen kaupunkiin ihan varta vasten ostamaan karkkikaupasta ryöstöhintaista salmiakkia, sairaalaevääksi. Kummasti vaan iski himo jo aiemmin, ja salmiakit oli syöty jo melkein kuukausi ennen kuin edes lähdettiin synnyttämään :D

  Mut yllätti kuinka vaikeaa imettäminen voikaan olla – että ei vaan tuupatakaan tissiä vauvan suuhun ja sillä selvä. Täällä pääsee onneksi lactation consultantin tai breastfeeding councellorin puheille kaikkina arkipäivinä jos on tarvetta, ja niistä on tosiaan ollut apua! Samoin toi imetyksen tuki -ryhmä on hyvä.

  Tsemppiä loppumetreille!

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:35

   Mä pyysin äitiä lähettämään mulle lakuja sairaalaevääks, nekin kummasti katos. Mulla on suklaalevy viel tallessa, saa nähä et riittääks se :D

   Mulle selvis tässä raskauden aikana, että mun serkku on imetyksen tukihenkilö, että mulla on facebookissa joku jolta aina kysyä kun tulee hölmöjä ongelmia :D

   Mä ajattelin aina ennen raskautta että imettäminen on helppo homma mut nyt raskauden aikana must tuntuu että annetaan ymmärtää että se on ihan rakettitiedettä… Saa nähä miten siis sujuu!

 • Reply Riikka sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 12:50

  Tsemppiä viime metreihin odotuksessa.

  Itse sain vauvan alkuvuodesta ja olin suhtautunut imetykseen vähän niin että onnistuu jos onnistuu. Suomessa ainakin jo sairaalassa sai tukea imetykseen kun sitä osasi pyytää. Mulla ei maito noussut rintoihin koskaan kunnolla ( liekkö syynä sektiovai joku muu) ja vauva sai pulloa jo alusta asti. Noin 3kk mentiin osittaisella imetyksellä ja sitten jatkettiin enää pullolla kun ei omaa maitoa tullut. Ja näin on hyvä. Paras meille.

  On pulloruokinnassa paljon hyvääkin mm. Se että voit käydä ruokakaupassa ”tuulettumassa” ja jättää vauvan isän kanssa tai mummon hoiviin, varsinkin jos on suuritarpeinen vauva ja valvottuja öitä on paljon. ( meillä oli -30° pakkasta kun vauva syntyi, että kökittiin sitten sisällä ensimmäinen KUUKAUSI. Hieman olisi seinät kaatuneet jos en olisi ulkona päässyt käymään haukkaamassa happea. Ja ennenkuin ajattelet että kamalaa miten voi vauvan jättää niin ulkoilut korttelin ympäri n. 15min. ? pidempään en olisi pystyny.. )

  Ja imetys neuvoihin olen suhtautunut niin että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.välillä tuntui että tekipä niin tai näin niin aina menee väärinpäin.

  Huh tuli pitkä kirjoitus!

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:33

   Joo täällä kans on apua jos sitä pyytää. Kaikenmaailman tukiryhmät ja numerot löytyy joka kaupungista!

   Joo mä haluan opettaa pulloon jo ihan sen takia, että pääsen välillä kauppaan tai kaupungille tuulettumaan jos siltä tuntuu et maltan lähteä! Anoppi on jo lupautunu että se tulee meille yöks jos siltä tuntuu, että mä saan nukkua ja se valvoo vauvan kanssa jos musta tuntuu että seinät kaatuu päälle. Ja luulen että kun päästään Suomeen, niin en nää koko vauvaa kun mun äiti sieppaa sen..

 • Reply Ninnu sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 18:34

  Niin siistii et oot back in business. Ja sust tulee mutsi ?.

  Mii laiks

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:29

   vähän epäsäännöllisesti, mutta yritän olla!

 • Reply Nini maanantai, heinäkuu 18, 2016 at 08:06

  Moikka,

  Mä kans haaveilen tissien pienennyksestä (ja kohotuksesta) varsinkin nyt yhden ruokkineena ja toisen vaavin vielä ollessa imetyksessä.tosin mitä mieltä oot siitä että nauraako ne mut kunnallisen puolella pihalle, jos meen sinne D-E kupin kanssa itkemään pienempiä boobseja? Nää roikkuu lähempänä napaa ku leukaa, mutta en tiiä onko sitten kuppi tarpeeks iso… kuinka pitkä oot muuten? Ite oon 162cm niin haluisin siks sopusuhtaisemmat tissit. Ehkä meen vaan viroon. Tsemppii muuten loppuraskauteen ja synnytykseen! :-) ihana myös kuulla miten P on niin innoissaan vauvasta ja sen hoitamisesta ymym! Ei meillä ihan noin hehkutettu :’D onko muuten tyttö vai poika fiilis?

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:29

   En mä usko että ne nauraa, ja aina kannattaa kysyä ennenkun varaa laivalipun viroon!

   mä oon 165 eli aika samoisa mitoissa ja ymmärrän hyvin ton toiveen sopusuhtasemmasta rungosta :)

   Tyttöolo on, saa nähä pitääkä paikkaansa :D

 • Reply Laura keskiviikko, heinäkuu 20, 2016 at 09:20

  Jess, tää postaus tuli ku tilauksesta! Koko aamun oon kriiseillyt vaihteeks tissejeni kanssa, ne vaan on niin valtavat. Harmittaa, etten käynyt niitä pienentämässä aiemmin, se kun on ollut jo pitkään mielessä ja toiveissa. Nyt tällä hetkellä odottelen poikaa suunnilleen samoilla viikoilla kun sinä ja raskaus on tietty saanut tissit kasvavaan vielä mukavat muutamat kuppikoot kaupanpäällisiks ja loppua ei näy. Oon päättänyt että kun tämä lapsi on imetetty (jos onnistui), marssin samantien tyhjentämään näitä kannuja. Mietimpä tässä vaan, että kuinkahan rajoittunut on sen leikkauksen jälkeen esim. Lapsen hoitoon liittyvissä asioissa? Ilmeisesti ei kovasti saisi mitään nostella, mutta ymmärsin että sulla ainakin oli aika äkkiäkin ihan hyvä olo leikkauksen jälkeen?

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:28

   Pahottelut kun kesti vastata, tuhma minä!

   Siinä oli rajotus ettei leikkauksen jälkeen sais nostella mitään paria kiloa painavampaa. Mulla tää raja meni yli mm. kaupassa käynnissä ja vaarana kai ois lähinnä ollu se, että tikit repee. Mutta en tiiä tosta kun taaperoita pitää nostella. Kannattaa kuitenkin kysyä neuvolasta, varmasti on monia jotka on ollu samassa tilanteessa!

 • Reply Beezus keskiviikko, heinäkuu 27, 2016 at 10:12

  Hellou! Aina on vaihtoehtona myös yhdistelmä; rinta ja pullo. Ei ollenkaan huono. Tisseilyssä on vaan just se puoli, et se ei todellakaan ole pelkkää syömistä. Vaan läheisyyttä, lämpöä ja lohdutusta. Meillä tissi autto kaikkeen. Jos jostain syystä itketti ilman ilmiselvää syytä, niin tisukkaa vaan. Ja toisaalta jos piti houkutella vauva vaikkapa jatkamaan unia niin milläs muulla kuin tisulla.

  Onnea sulle Meri!! :-)

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:24

   Jep! Mä luulen että haluun opettaa pulloon joka tapauksessa, se että onko sielä äidinmaitoa tai korviketta on sit eri asia :)

 • Reply KatiC torstai, heinäkuu 28, 2016 at 11:51

  Moikka, nyt mun tarvii tätä kommentoida, koska oon ollut siinä, missä sää nyt olet. Minullekin on tehty rintojen pienennysleikkaus (2003) ja sain poikani 5v sitten. Olin varautunut, ettei sitä maitoa ehkä tule. Kuitenkin imetys onnistui ilman mitään ongelmia ja poika olisi voinut pärjätä pelkällä tissimaidollakin, jos olisi ollut tarpeen. Tietysti leikkaukset ovat erilaisia jne, mutta ei ole mitään syytä huoleen. Todennäköisempää on, että se onnistuu! Meillä käytettiin sekä pulloa että imetystä, koska lapsi oli nälkäinen ja nukkui paremmin ekstramaidolla. Ei tarvinnut tapella rintaraivareiden kanssa silloin kun tissimaitoon ei kelvattu ja niin edelleen. Mutta jokaisen oma tie on aina heille paras. Haluaisin sanoa itsestään selvän asian, että sinä olet lapsellesi kaikista paras äiti – ihan sama mitä muut sanoo, sun valinnat ja vaistot osaa kaikki vastaukset oikein. Neuvojia riittää tuossa vaiheessa. Minä haluaisin vaan toivottaa kovasti onnea – olen lukenut blogiasi varmasti jostain 2009-vuodesta ja nämä vauvauutiset sai mut niin hyvälle tuulelle. Ja heti tuli mieleen myös tää asia ja että haluan sitä sulle kommentoida.

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:23

   Kiitos tästä kommentista, ihanaa kuulla positiivisia kokemuksia! :) Toivottavasti meilläkin onnistuu. Esimaitoa tulee ihan hyvin, niin josko sitä oikeeta tavaraa sitten kans! Jos tää vauva nyt vaan syntyis pian, niin tietäis..

 • Reply Venskii maanantai, elokuu 1, 2016 at 13:33

  Moikka!
  Ei liity aiheeseen (voisin kuitenkin väittää, että olet osasyy tähän reisuun, koska olen blogisi pitkäaikainen lukija ;-)) anyway varasin lennot Jakartaan joulu-tammikuun vaihteeseen. Sieltä siis tarkoitus mennä Balille. Hiukan huolettaa sadekausi, joten mikä sinun kokemuksesi tuosta ajankohdasta?

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:21

   PAHOTTELUT ETTÄ TÄÄ TULEE NÄIN IKUISUUDEN JÄLKEEN!!!

   Joulu-tammikuu on tosiaan se sateisin aika, mutta harvoin sataa ihan jatkuvasti ja ihan hirveen montaa päivää putkeen. Jos loman tarkotus ei oo siis pelkästään rantalöhöily, niin ei huolta :) Yleensä ne satee tulee kuuroina! :)

 • Reply heidi torstai, elokuu 4, 2016 at 14:52

  En normaalisti kommentoi mutta tää oli niin paha. Olin siinä just suutahtanut poikaystävälle, kun sitten luin sängyssä sen vieressä puhelimella tän postauksen ja aloin hihittelemään boobie ladylle ihan hervottomasti. Pilasi ihan täysin mököttämisen! Sitten vielä jouduin selittämään syyn sille eikä se kurja edes tajunnut, miksi se juttu oli niin hauska, että piti ääneen nauraa.
  Kiitos. :D

  • Reply Meri torstai, elokuu 18, 2016 at 07:20

   Toi on pahinta kun pojat ei tajua!

   pahottelut että mököttäminen meni pieleen!

 • Reply Pirit maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 18:42

  Hei onko sulla postausta siitä leikkauksesta? Että miten meni ja onko arvet pahasti näkyvissä jne?

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post