Team Yellow

Vajaa puol vuotta sitten istuttiin poikaystävän kanssa sängyllä ja tuijotettiin tikkua ja siinä olevaa kahta viivaa jotka muutti meijän sen hetkisen elämän. Seuraava lause oli mikä multa pääs oli ”mä tahdon sitten tietää vauvan sukupuolen” ja Pee nyökytteli että toki toki. Viikkoa myöhemmin se oli juhlimassa kaverinsa varpajaisia ja tuli kotiin ja ilmotti ettei voida missään nimessä selvittää tulevan vauvan sukupuolta, koska pojat oli puhunu siitä miten se oli paras yllätys koskaan kun ei tienny kumpi sieltä tulee. Muistaakseni toinen perustelu oli tyyliin ”eihän siinä koko synnytyksessä oo muuten mitään jännää!” … MIEHET.

design_1342193828064_4600485194584559814

Nojoo, muutaman viikon kuluessa mutkin oli aivopesty siihen, että on ihan ok että en tiedä kumpi saadaan. Mulle ei oo yhtään mitään väliä kumpi sieltä tulee, joten hyvin voin odottaa syntymään asti. Ja voisin kuvitella että oon synnytysvaiheessa niin malttamaton tietämään vauvan sukupuolen, että ponnistan ipanan ulos ennätysajassa (kyllä, suuret luulot itestäni) Luulen että jos saadaan joskus toinen ipana, niin sillon selvitetään sukupuoli, jo ihan vaan senkin takia, että tietää mitä ekan vauvan juttuja säästetään toiselle jne. Pari kaveria on selvittäny sukupuolen siks, että on ollu niin harras toive joko tyttö tai poikavauvasta, että on tarvinnu aikaa sopeutua aikaan mahdollisesti ”väärästä” sukupuolesta. Ja myönnän että oon pari kertaa varmistanu Peeltä ettei se ala mökötää jos vauvan jalkojen välissä ei mitään näykkään. Se on todennu, että jos saadaan tyttö niin ainakin se on aina ”isin tyttö”, ainakin jos tulee äitiinsä yhtään. Eikä oo näin ollen huolissaan asiasta.

Mä oon aina kuvitellu itelleni tyttölapsen. Siitä asti kun oon ajatellu lapsien hankkimista niin mulla on aina ollu tytöille nimet valmiina, pojille ei koskaan. Ehkä siitä johtuu, että mulla on nytkin ”tyttöolo” vaikka kaikki vanhan kansan testit ja ennusteet lupailee meille poikavauvaa. Poika olis huippu, koska kahella parhaalla kaverilla täällä on pienet pojat, mutta toisaalta pojat tarvii tyttöystävän. Kuka siis tietää.

download

Ostostelua tää tietämättömyys on hillinny aika paljon. Samoin lastenhuoneen sisustus varmaan valmistuu siinä vaiheessa kun tiedän kumpi sieltä tulee. Vauva ehkä selviää tästä, itestäni en oo varma. Voin sitten lisätä tarpeen mukaan vaaleenpunasta tai sinistä. Kävin ostamassa valkoharmaat lakanat pinnasänkyyn (SAIN SEN VIHDOIN!!) ja tilasin Suomesta valkoharmaakuvioisen unipesän (jos en saa äitiyslaatikkoa, niin unipesän sit edes, täällä kellään ei oo hajua mikä se on) Mulla on muutama potkupupu ipanalle, mutta aika rauhallisesti oon ottanu. Käyn varmaan pari viikkoa ennen laskettua aikaa ostamassa kasan tyttöjen ja poikien vaatteita, ja palautan sitten ne jotka on ”vääriä.” Anoppi saa sitten pyykätä oikean väriset ja tuoda ne mulle sairaalaan, että ipanalla on söpöt vaatteet kun se tulee kotiin. Kaikki unisex-vaatteet on yleensä niin hirmu tylsiä.

Välillä mietin, että helpottaisko se sukupuolen tietäminen konkretisoimaan vauvaa? Tai kun nyt ei päähän mahdu että se vauva on oikeesti täällä kolmen kuukauden kuluttua, niin mahtuisko sitten jos tietäis onko se pieni tyttö vai pieni poika?  Kuka tietää.

Mitenkäs teillä? Moni nykyään selvittää sukupuolen, selvititkö sinä? Onko oma arvaus vauvan sukupuolesta osunu oikeaan? Tai jos ei ipanoita ole vielä ootteko pohtinu että selvittäisitte? Ja assosiaatiotesti

Merin vauva on … ? (kumpi)

il_340x270.646791682_mrcd

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

58 Comments

 • Reply Ksy torstai, toukokuu 26, 2016 at 08:42

  Tänään 20+0 ja viikon päästä on rakenneultra, jossa toivottavasti pieni vilauttaa sen verran paikkojaan, että näkyisi kumpi siellä potkii! :D päätimme miehen kanssa, että haluamme tietää vauvan sukupuolen (toisaalta, jos hän ei sitä näytä niin se on ok) ja varmasti emme pidä asiaa sen enempää salaisuutena, eli ainakin läheisille kerromme kumpi on tulossa.

  Meillä on miehen kanssa aika perustilanne, mies toivoo poikaa ja minä tyttöä. Viime aikoina on itelle tullut tosi vahva poikaolo, mutta katsotaan olenko väärässä. :D

  Ja Merin vauva on tyttö! <3

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:26

   Joo en mäkään ois osannu pitää salaisuutena jos oltais tiedetty! Vaik suurin osa kavereista epäilee et tiedän sukupuolen mutten vaan kerro sitä :D

   Mä luulen että about jokainen mies toivoo poikaa, mutta kummasti ne pienet tytöt saa isät pauloihinsa :D

 • Reply Suvi torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:00

  Me ei myöskään kysytty sukupuolta – eipä sitä meille itseasiassa edes tarjottu ultrassa kysyttäväksi. Oltiin ihan varmoja, että meille tulee poika – tyttö sieltä tulikin. Se oli aika virkistävää, ettei tiennyt, mutta nyt toisella kiekalla kyllä varmaan kysytään. Saadaan kokemus molemmista tavoista? :D

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:23

   mä tiedän niin monta tapausta, et on oltu ihan varmoja sukupuolesta ja sit on tullukkin ylläri, siks en uskalla liikaa luottaa tähän mun tyttöoloon :D

 • Reply Paula torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:00

  Meille tuli miehen kaa molemmille ekas ultras poikaolo ja selvitettiin sukupuoli ja poikahan se, mä jotenki ehkä just ton konkretisoitumisen takia halusin tietää etukäteen. Tokaks lapseks toivoisin tyttöä vaik toki kumpi tahansa kävis, ois vaan kiva olla molemmat. Varmaan seki selvitettäis etukäteen, jotenki kiva valmistautua siihen mitä on tulossa. Ja voi miettii nimen valmiiks! Sulle veikkaan tyttöä :)

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:22

   Joo eiköhän kaikki pääse aika nopeesti yli vaikka vauva oiskin toista sukupuolta kun alkuun toivo. Molemmissa on kuitenkin puolensa..

 • Reply Anna torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:01

  Ekasta ei kysytty kumpi tulee (mun toive) ja itellä oli sellanen olo, että tyttö. Mut kaikki ennusti poikaa mun vatsan perusteella ym ja jotenki aloin sit iteki uskoon siihen. Sit ku vauva synty niin se oliki tyttö :) nyt oon raskaana 25+jtn (ei ihan samalla tavalla pysy enää kärryillä toisesta ku ekasta :D) ja nyt olisin ite halunnu tietää kumpi tulee, just tosta syystä, että mitä vaatteita ym voi ottaa käyttöön edelliseltä. mies ei sit tällä kertaa halunnut tietää. Joten on sit ylläri taas synnytyksessä. Itellä on jotenki sellanen olo et tyttö tulis. Nimiäki oon miettiny vaan tytölle. Toi vaateasia on kyllä hankala. Ihan pienille on kyllä nättejäki unisex-vaatteita, mut sit heti koosta 62 ne alkaa oleen niin selkeästi pinkkiä ja sinistä et etukäteen ei kyllä voi paljon mitään ostaa. Ja sit jos värin puolesta kävis kummallekin niin paidan rintaan on lätkästy joku prinsessa tai traktori.

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:16

   musta tuntuu et tääl on kaikki ihan pienetki potkarit vaan vaaleensinisii tai punasii :( Hennesil oli ainaki viimeks jotain ihan kivoja vaaleenvihreitä juttuja, täytyy käydä niitä viel kattomassa..

   Mulla kans järkkyy tää mun ”tyttöolo” kun niin moni epäilee poikaa, mutta saa nyt sit tosiaan nähä :D

 • Reply Jenni torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:10

  Halusin tietää, onneks mies suostui. Toivoin ehkä prosentin verran enemmän tyttöö, mutta en todellakaa tuntenu pettymystä, kun ultrassa näkyi kovaa heilumista jalkijen välissä (kuulemna todella suuri ihme, jos tytöksi muuttuis, eli vissii aika varmaa). Ja siskolla on puolentoista vuoden ikäne poika ja kavereillaki poikii, että tuttuu hommaa.
  Mä en muutenkaa hommais paljoo pinkkii tai sinistä, eli väreihin tää ei nii vaikuta.
  Ny vasta annoin juurikin eilen itelleni luvan ostaa ekat vaatteet. Äitiyspakkaus tuli tällä viikolla ja nyt sen pysty mun mielestä alottaan. Mitään ei siis oo vielä hommattu. Alku oli vaikeaa ja epävarmaa, jotenki ei oo uskonu, ett kyl tää loppuun asti menee.
  Ny on sit suunnitelmis jo kovasti mm kirppari- ja ikeareissuu :). Miestä en saa mukaan, ku se ei oo vielä käsittäny hommaa ja tarttee totutteluu edelleen. Toivottavasti syntymän jälkeen on jo iha ok. Synnytykseen tosin tuskin saan sitä mukaan…

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:21

   Mua harmittaa ettei tääl oo samanlailla kirppareita kun suomessa :( Tai 2nd hand shoppeja on kyllä, mutta ei ne oo sama ku kirpparit.. Mä ostin converset vauvalle ku olin vissiin viikolla 10, mut muuten oon ollu kiltisti. Välillä pelottaa et mitä jos jotain menee pieleen, et kuinka rankkaa pakata kaikki pois, mutta ehkä nyt täytyy vaan pitää mieli positiivisena!

 • Reply Jenni torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:16

  Me selvitettiin sukupuoli, tai oikeestaan se ei jääny ees arvotukseks koska jopa me nähtiin se siitä ruudulta ennenkun kätilö sen kerto :D
  Poika siis tuli :D olihan se kiva kun pysty ostamaan valmiiks poikavaatteita, mut on mulla silti suurin osa neutraalia ettei tarvi sit mahdollisen toisen lapsen ollessa tyttö ostaa kaikkea uusiks :)

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:18

   Ah, en ees ajatellu tota asiaa, et hyvä et on neutraalia niin käypä sitten seuraavalle oli se tulokas mikä tahansa! Mä sanoin heti etten haluu tietää, niin luulen et se ultrassa katto vaan nopeesti sen kohan vauvasta, enkä mä ainakaan ehtiny tajuumaan mitään :D

 • Reply annabrisvegas torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:18

  Mä olin aina ihan Varma etten haluais tietää vauvan sukupuolta koska kumpi vain olisi toivottu mutta niin sitä vaan mieli sitten muuttui ja rakenneultrassa oli ihan pakko saada tietää!
  Mulla oli siihen asti ollu ”poikaolo” ja kaikenmaailman testit ennusti poikaa mutta tyttöä ne lupas ja sellanen sieltä sitten tuli :)

  Noita unipesiä myydään Ausseissakin (ilmeisesti vain netissä http://www.bubnest.com.au)ja ainakin täällä ne on aika suosittuja. Mä näin niitä ekaa kertaa Ruotsalaisilla joulumarkkinoilla mutta yli $300 hinta järkytti sen verran etten ostanu joten pistin (pyysin tietenkin kauniisti) äidin ompelemaan sellasen ja lähettämään.
  Se on ollu ihan huippu. Ayla nukkuu siinä sohvalla, pinniksessä, meidän sängyssä…

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 09:29

   Ah, mä yritin ettiä netistä jos ois ollu aussipesiä mut en löytäny! Ja sit mun elokuun vauvaryhmäs yks tyttö tekee noita nestejä, niin tilasin sitten sitä kautta meille kans oman.. Suomalaista käsityötä ! :D Mut ajattelin et toi on kätevä just, et saa vauva nukkua millon missäkin ja on sit jotain turvaa jos menee mummolaan tms hoitoon :)

 • Reply Hennakoo torstai, toukokuu 26, 2016 at 10:44

  Meillä on nyt 6kk vauva kotona ja haluttiin ehdottomasti tietää sukupuoli. Mä olin AINA ajatellu jo joskus nuorena et jos joskus haluan/saan lapsia ni haluan pojan ja en ollu osannu ajatella itseäni tytön äitinä koskaan. No sit tulin raskaaksi ja aluksi olin et jee jee poika tää on, mut sit salakavalasti alko tulee sellanen fiilis että tyttö, ja se tuli mun uniinkin ja sit jo selvästi ennen rakenne ultraa olin aivan varma tytöstä ja sehän se sitten olikin :) eli mun kohdalla ainakin piti fiilikset kutinsa! Mun pää olis hajonnut jos olis joutunu odottaa synnytykseen asti :D niin ja sen verran vielä, et nyt en vois onnellisempi tytöstä olla ja ajatus pojasta on jotenkin tosi kaukainen. Salaa toivon jos joskus toinen saadaan, että sekin olisi sit pieni tyttö. Isi on ainakin ihan myyty <3

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:53

   Okei eli se nuoruuden päähänpinttymä voi siis muuttua :D Kun oon ajatellu että tää tyttöolo johtuu vaan siitä kun oon aina kuvitellu että saan tytön :D Muutama viikko viel pitäis odottaa…

 • Reply Eeva torstai, toukokuu 26, 2016 at 11:31

  Me ei kysytty (rv 31+3 nyt) ja alusta asti oli selvää ettei kysellä. Meille sitä ei tarjottu suoraan edes, ultraaja vaan kysy et ” onks teillä vielä jotain kysyttävää”. En oo koskaan edes oikein tajunnut sellasta tytölle pinkkiä ja pojalle vaaleensinistä- juttua, mut luulen et näissä hormoonihöyryissäni oisin täyttäny laatikot kaikella ihanan söpöllä jos oisin tiennyt. Onneks esim polarn o pyretiltä löytyy kivoja värikkäitä mutta neutraaleja lasten vaatteita- sitä ei toki varmaan ausseista löydy.
  Meillä oli kovin kipeä ja pitkittynyt keskenmeno just ennen kuin tämä raskaus sai alkunsa, niin sukupuolen selvittäminen tuntu vaan jotenkin väärältä- kunhan vaan olis terve ja tulis elävänä tähän elämään.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:52

   joo mä en tiedä onko se tää hormonien sekamelska kun haluun ostaa kaikkea vaaleenpunasta ja pehmeää tai vaihtoehtosesti sinistä autoja. :D

   Voin kuvitella et keskenmenon jälkeen se lapsi on niin pääasia, ettei tollasilla pienillä asioilla kun sukupuolella oo enää väliä. Ihanaa että nyt on ollu tarttuvainen vauva ja pysyny kiltisti masussa <3

   tsemppiä näihin viimosiin viikkoihin! :)

 • Reply Jane torstai, toukokuu 26, 2016 at 12:52

  Täällä tuhisee 7viikon ikäinen tytteli sylissä:) itsellä alusta lähtien tyttöolo, mutta kaikki (myös mies) veikkasi poikaa mahan perusteella. Uskon siihen, että se oma tunne sukupuolesta on oikeassa. Niinpä veikkaan teillekin ihanaa prinsessaa!;)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:46

   Mä oon niin kateellinen kun joku pääsee jo haistelemaan omaa vauvaansa (kyllä, vauvatuoksu on ihan paras)

 • Reply Anni torstai, toukokuu 26, 2016 at 13:12

  Ei tiedetty sukupuolta kummastakaan. Tosin eka arvattiin oikein eli tytöksi, koska ultrassa häntä kuvailtiin siroksi. Toisessa raskaudessa mies olisi halunnut tietää, mutta vauvapa päätti laittaa jalat kiinni eikä siis saatu tietää. Veikattiin taas tyttöä, mutta poika tuli. Mun mielestä tosi kiva tälleen, että jäi sukupuolet yllätykseksi.
  Oon sitten aina ostanut vastasyntyneen vaatteet neutraaleina. Toiselle lapselle säästin tietty esikoisen vaatteet. Mä kyllä tykkään neutraaleistakin vaatteista, eli ei oo harmittanut kun ei ole voinut ostaa selviä tyttö- tai poikavaatteita. Niitä voi sitten ostella yllin kyllin kun vauva kasvaa. Se kasvu on sitten alussa hurjan nopeeta, hyvä jos kuukauden kerkiää käyttää yhtä kokoa ja sitten saa siirtyä jo seuraavaan. Ihan mielettömästi ei siis kannata ostellakaan, sen verran että on kuitenkin vaihtovaatteita kun toisaalta ne myös likastuu vauvalla nopeesti :)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:45

   Mä oon ihan pihalla siitä, että minkä verran pitäis ostaa mitäkin ja mitä kokoja. Luulen että jätän ne ihan pienimmät koot kauppaan, ne ehtii sit hakemaan jos vauva on pieni kun syntyy. Mulla on muutama 56cm body ja potkupuku ja 62cm sit muutama lisää. Saa nähä minkälainen pötkylä sieltä syntyy,

 • Reply p.marie torstai, toukokuu 26, 2016 at 14:56

  Poikaa olen jostain syystä koko ajan kuvitellut teille! :)
  Oon ite nuorempana nähnyt itseni aina tyttölapsen äitinä, mutta nykyään haluaisin ensimmäiseksi lapsekseni pojan (jos siis olisi valta päättää… :D). Oon 24v sinkku, joten ei nyt vauva-asiat ole ajankohtaisia, mutta luultavasti haluaisin kyllä tietää sukupuolen.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:39

   Aika moni lukija veikkaa poikaa, saa nähä miten tässä käy :D

 • Reply S torstai, toukokuu 26, 2016 at 15:20

  Mulla oli ihan tyttö olo ja moni meille povasi myös tyttöä. Anoppi oli niin varma tytöstä että osti vaaleanpunaiset pussilakanat ja mobilen (sekosi välittömästi raskaus uutisesta). Myöhemmin sitten ultrassa selvisi kuitenkin että poika se on tulossa. Silloin jouduin kyllä ihan hetken nieleskelemään ”pettymystä” tai ehkä yllätystä enemmänkin. Pettymys kesti päivän ja sitten oltiinkin innoissamme pienestä pojasta :) sisustin lastenhuoneen ihanilla pastellisävyillä vaaleansinistä ja mintunvihreää ja ostelin ihania poikien vaatteita. Nopeasti tuli fiilis että just näin sen pitikin mennä! Ja tosiaan poikavauvan tulo on nyt ihan varmaa, koska olen joutunut käymään ultrattavana pari kertaa uudelleen ja aina on munat näkyneet :D

  Mä veikkaan teille myös poikaa :) en tiedä miksi on sellanen fiilis. (Eli todennäköisesti saatte sitten tytön koska nämä mun vahvat fiilikset ei näytä oikeen pitävän paikkansa! :D )

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:36

   Joo mä luulen kans et mulla menee hetki totutella jos meille poika tuleekin, luulen että siitä ”pettymyksestä” pääsee yli ja kaikki tuntuu oikeelta ja luonnolliselta vielä nopeemmin kun se vauva on oikeesti sylissä!

   Mul on mintunvihreet seinät ja valkoset kalusteet :D Pussilakanat ostin valkoharmaina, mut pitää käydä josain vaiheessa ikeasta ottamassa kaikkea vauvalle hirveen tärkeetä sisustuskrääsää :D Saa nähä millanen sekametelisoppa tosta huoneesta vielä tulee.

 • Reply Jenni torstai, toukokuu 26, 2016 at 15:30

  Ite halusin ehdottomasti selvittää sukupuolen ja sain ylipuhua miehen suostumaan myös. Jostain syystä mies oli kovin epäileväinen etten kuitenkaan osais pitää tietoa hältä pois :D Olin varma, että poika sieltä tulee ja saikin hetken totutella ajatukseen pienestä tytöstä. Toki tyttöarviot ei kuulemma oo 100% varmoja koskaan, että saa nähdä kumpi sieltä 2kk päästä tupsahtaa :) Mää veikkaisin teille jostain syystä poikaa. Tosin meni tuo omankin arvaus pieleen, että luultavasti teille sitte tulee tyttö :D

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:31

   Joo poikaystävällä ei ollu yhtään luottoa siihen, että osaisin pitää salaisuuden :D

   Mulla menee aina arvaukset muiden vauvoista pieleen, siks en tiedä uskallanko tähän omaan fiilikseen luottaa :D :D

   Kerro sit mitä teille tupsahtaa!

 • Reply 7kk tyttölaps torstai, toukokuu 26, 2016 at 15:52

  Ah niin tuttu tunne. :D Meillä jotenki alusta asti ite aattelin vauvan tyttönä ja mieskin puhui aina vahingossa tytöstä jos tuli vauvasta puhetta.

  Ei kuitenkaan haluttu tietää sukupuolta, sillä ei ollut jotenkin itselle väliä. Itellä ei haittaa pukea poikaa pinkkiin tai tyttöä siniseen, eikä itselle oikeastaan väliä muistakaan varusteista. Eihän se sitä vauvaa sekoita vaikka välillä olisikin ”väärää” päällä tai traktori seinässä, sitten sillä alkaa olla omasta mielestä väliä kun lapsella alkaa omakin mielipide väreistä ja muista jutuista olla.

  Oma äiti tosin oli sata varma että tiedettiin kumpi tulee, muttei kiusalla kerrottu. :D Ei millään uskonu ettei ollu hajuakaan.
  Läheiset ja kaverit ennusteli vähän miten sattuu. Eräs ystävä sanoi, että sukupuolen voi päätellä sykkeestä. Tytöillä kuulemma on nopeampi syke kuin pojilla, tämä tieto tullut kätilöltä alun alkaen. Omalla vauvalla huitelikin se syke siellä 140 tienoilla ja itse pähkäilin että onko se nyt nopea vai ei. :D

  Tyttö tuli lopulta, joten ainakin meän intuitio osui oikeaan.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:29

   Mä tunnustan että oon jättäny pari ihanaa pinkkiä potkupukua kauppaan koska se on liian tyttömäisiä, tytölle mulla ei oo ongelmaa pukea poikavaatteita. Ärsyttää itteänikin tää oma ajattelumaailma :D Ja tosissaan sit kun lapsella itellä on se mielipide niin toivon että pystyn niitä kuuntelemaan :)

   Joo meil oli alkuun tosi korkee syke, nyt ollu vissiin 140 tienoilla, se on vissiin siinä rajoilla :) Mun neuvolatäti veikkaa sykkeen perusteella vissiin tyttöä kun puhuu niin usein vahingossa vauvasta ”she:nä”

   Joo meillä kans useempi epäilee, että tiedetään mutta ei vaan kerrota! Luulen että seuraavan kohalla aion tehä just niin, ihan vaan siks ettei hukuta tavaraan kun vauvan isoäidit pääsee ostoksille :D

 • Reply VMV torstai, toukokuu 26, 2016 at 17:16

  Sama yllätys se on etukäteenkin, erilai vai :D Vaikka harmaa onkin värinä sellanen, jota ite sisustukseen suosin. Eli käytännössä menis unisex-apajilta nää ennakkoilut enivei (ei vauvat oikeesti niin paljon tavaraa ime).

  Oon aina halunnu enitenainakin tyttöä, koska pojat ei käsitteenä oo menny mun sisälle- barbileikeissä isät oli useimmiten kuolleita ja poikalapset söpöjä vauvoja (ts miessukupuoli oli mulle tylsä ja mielenkiinnoton, vaan rakastuminen ja rakkaustarinat niihin kiinnosti). Tytöille oli kivempi keksiä historiikkeja ja niillä oli kivempia vaatteita. Tosin leikin usein villiä poikatyttöä. Mun mielikuvitukselle poikien tarinat vaan oli huonommin varioitavissa eikä vetäny puoleensa (ottaen huomioon ajallinen konteksti ts. ysäri, ja vanhoillinen perhe, jonka kirjallisuudesta ymsjne itteeni näitä viisikkoleikkejä imin ja vanutin eteenpäin saduiksi, joita oisin ite halunnu elää).
  Aikusena uni ois _oikeasti_ esikois-kaksoset, joista toinen tyttö ja toinen poika (seuraa toisilleen, ja tää kaksoshaave on ollu ja pysyny, teemana ja kasvutarinana jonka haluis itte osana myötäelää, nähdä). – Kaver(e)ista itestään se sitten riippuu, mitä irliin tulee- jollei tieten tahtoen tai alitajuisella ohjuulla kasvata tyttötyttöä ja poikapoikaa.
  Kyllä ne tyttöjen mekkopitsit on silti niin jumalattoman kuolattavia ;P Mut tarina isästä ja poikakatraasta äitiä suojelemassa on sekin niin hellyttävä ;) – Mielleyhtymiä, johdannaisia. Oikea elämä avaa niin suloisella tavalla oven tarinaan, jotei vielä koskaan oo ollu eikä tuu oleen.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:24

   Poikaystän suurin haave oli kaksoset, tyttö ja poika, niin ois sit yks molempia ja homma hoidettu kerralla :) Pidät ne kaksoset vaan mielessä niin eihän sitä koskaan tiedä :)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:24

   Poikaystän suurin haave oli kaksoset, tyttö ja poika, niin ois sit yks molempia ja homma hoidettu kerralla :) Pidät ne kaksoset vaan mielessä niin eihän sitä koskaan tiedä :)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:24

   Poikaystän suurin haave oli kaksoset, tyttö ja poika, niin ois sit yks molempia ja homma hoidettu kerralla :) Pidät ne kaksoset vaan mielessä niin eihän sitä koskaan tiedä :)

 • Reply xod torstai, toukokuu 26, 2016 at 20:20

  Musta tuntuu että teille tulee poika :D Ite haluaisin tietää koska en varmaan vaan kestäis sitä jännitystä ja epätietosuutta!

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:22

   Mä vihaan ja rakastan tätä jännitystä samaan aikaan :D

 • Reply Lita torstai, toukokuu 26, 2016 at 20:24

  Me saatiin juuri tietää, että poikavauva on tulossa ?. Sukupuolella ei ole sinänsä väliä, mutta huomaan omassa ajatusmaailmassa tapahtuneen muutoksen; on jotenkin konkreettisempaa ja todellisempaa koko odotus. Puhun paljon enemmän beibille, kun se liikkuu jne. En tiedä, nyt tuntuu että siellä tosiaan on vauva eikä”jokin” ?.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:22

   OI ONNEA <3 <3 <3

   Joo voin kuvitella että vauvasta tulee konkreettisempi kun sen sukupuolen tietää. Mun ipana on vielläkin "vaan vauva" enkä osaa kuvitella koko tyyppiä.

 • Reply Marizka torstai, toukokuu 26, 2016 at 22:06

  Ensimmäisestä me kysyttiin kumpi on tulossa. Mulla oli ihan tyttöolo ja tyttö tuli. Silti en ennen synnytystä uskaltanut ostaa juuri muita kuin unisex-vaatteita kun eihän sitä sukupuolta täysin varmaksi voinut sanoa. Tästä toisesta on rakenneultra parin viikon päästä ja kysytään varmaan taas kumpaa veikkaa, vaikkei sillä sukupuolella mitään väliä olekkaan. Toisaalta olisi kiva saada toinen tyttö, voisi ainakin kierrättää vaatteita, mutta toisaalta taas pieni poikakin olisi ihana. Molempi parempi siis! :) Tällä kertaa ei ole vahvasti kumpikaan olo. Alkuraskaus on ollut aika erilainen kuin viime kerralla, joka voisi siis viitata poikaa. Mutta toisaalta tällä kertaa ”vanhan kansan” oireet viittaa vahvasti tyttöön, kun viime kerralla taas viittasi poikaan, vaikka tyttö kuitenkin tuli. Myös kaikki kiinalaiset sun muut hömppäennusteet viittasivat viimeeksi poikaan, mutta tyttö meillä on, vaikka aika rämäpää onkin! :D

  Sinne veikkaan tyttöä. ;)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:18

   Mulla on kaikki noi vanhan kansan oireet (aamupahoinvointia lukuunottamatta) viitannu poikaan, mutta saa nähä :D Mulla kaikki kiinakalenterit sanoo poikaa myös, mut pidän silti kiinni tästä mun ”tyttöoloa”

 • Reply häkeltynyt perjantai, toukokuu 27, 2016 at 17:57

  Oon raskaana rv 15+4 ja meillä on aikamoinen vääntö miehen kaa tästä sukupuoli-asiasta. Mä todellakin haluisin tietää sukupuolen ja ootan innolla rakenneultraa. Mies taas ei haluis tietää. Se sanoi että mä voin kysyä sukupuolta mut en saa kertoa sille. Mut eihän se oo yhtään kivaa :( mullekin on ihan sama kumpi tulee mut jotenkin se olisi vain kiva tietää, voisi ruveta miettiä nimeä, lastenhuoneen värejä jne. Mut mies vain sanoo ”kyllä me keretään miettiä niitä kun vauva on syntynyt.” Tässä huomaa meidän erilaiset luonteet, mä oon kauhean malttamaton ja haluun kaiken heti nyt ja mies on rauhallisempi ja ”kattelee” :D saa nähdä mihin päätökseen nyt päädytään, onhan tässä vielä hyvin aikaa miettiä.

  Kiitos tästä ihanasta blogista, on ollut iso voimavara kun on päässyt seurailemaan sun raskauden etenemistä ja siihen liittyviä ajatuksia :) muistan silloin kun sain raskaustestissä plussan ja etin tietoa netistä. Tulin sun blogiin, olit juuri kertonut raskaudestasi ja jätin silloin kommentin, oli ihana kun löytyi joku ”sielunkumppani” :D

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:17

   Mä oon kans tosi malttamaton, en tiedä miten mut saatiin ylipuhuttua tähän et ei selvitetä! MUTTA, kyl tää on ihana juttu odottaa :) Mä yritin ehdottaa tota että vaan mä oisin kysyny onko vauva tyttö vai poika, mutta Pee epäili et jos suuttuisin sille, niin kertoisin kostoks vauvan sukupuolen ja pilaisin siltä yllätyksen (kuulostaa asialta jonka voisin tehä)

   Tsemppiä päätökseen :) Kohta rakenneultra jo on! Jännää :)) Kerro mihin päätökseen tulit :)

 • Reply satu perjantai, toukokuu 27, 2016 at 20:13

  Ja se, että tytöille vaaleanpunaista ja pojille -sinistä on vaan sosiaalinen konstruktio. Ei lapsi siitä rikki mene, että altistuu ”väärälle” värille eikä siitä vanhempia sakoteta. Kaikki nämä sosiaaliset konstruktiot (mitä tyttöjen/poikien ”kuuluu” tehdä tai mistä tykätä) yhdessä luo sukupuolten välistä epätasa-arvoa, joka on maailmanlaajuisesti edelleen ihan helvetin iso ongelma, vaikka monet länsimaiset ihmiset kokevatkin ettei mitään ongelmaa ole. Sori tästä, mutta näin raskas feministi ku minä tuskin koskaan lopettaa saarnaamista.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:15

   Ei tietenkään mene, mutta toisaalta kun vauvan vaatteisiin tunnetaan vaalenpunasta tylliä ja prinsessoja niin musta ois hassua pukea poikavauva niihin. En ymmärrä miksei vauvan vaatteet voi olla neutraaleita ees suurimmanosaks. Mulla on vauvalle pari sinistä potkupukua ja kaks batman potkaria eikä mulla oo mitään ongelmaa pukea tyttöä niihin. Ehkä tekopyhä kun ei tulis mieleen pukea pojalle niitä prinsessoja ja rusetteja mutta toisin päin ei oo ongelmaa. Eri asia sitten kun lapsi osaa jo ite sanoa mistä tykkää ja jos se poikalapselle on frozen mekko, niin mikä mä oon sitä estämään :)

 • Reply noora lauantai, toukokuu 28, 2016 at 16:51

  Merin vauva on.. poika! Jännä sitten nähdä, menikö oikein. :) Lapsia ei ole vielä ja jos niitä joskus on tullakseen, niin en oikein tiedä haluanko tietää sukupuolen vai en. Olisi kutkuttavampaa odotella synnytykseen asti, mutta toisaalta olen niin utelias etten tiedä maltanko odottaa. :D Oli pakko kysäistä poikaystävältä, haluaisiko hän tietää ja kuulemma haluaisi. :)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:11

   Melkein kaikki nykyään taitaa sukupuolen selvittää mutta niin malttamaton kun onkin tietämään sukupuolen, niin kyllä tää odottaminenkin on jännää. Ainakin näin ekan kohalla :)

 • Reply jeni tiistai, toukokuu 31, 2016 at 12:13

  1. luultiin tyttöö, oli poika. 2. luultiin poikaa ja oikein meni. 3. oltiin 100-varmoja et taas tulee poika, mut ei ku tyttö. Onneksi selvitettiin kaikista etukäteen, mä oon niin kärsimätön luonne, et ei olis tullu muuten yhtään mitään! :D
  Teille tulee nyt poika! Seuraavat onki sit kaksoset, tyttö ja poika ; D

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:10

   Peen suvussa on tosi paljon kaksosia, et vaik se periytyykin äidin puolelta, niin olin vähän huolissani et mitä jos oonkin saamassa kolmoset tai jotain :D Poikaystävä oli tosi pettyny ku varhaisultrassa näky vaan yks vauva, ilmeisesti ois toivonu kaksosia :D

 • Reply Eeva tiistai, toukokuu 31, 2016 at 19:31

  Mun veli ja hänen vaimonsa sai juuri vauvan ja ultrassahan oltiin sanottu, että tuleva pienokainen on tyttö. Noh, vanhemmat ja heidän kaverinsa osteli kaikki tavarat ja vaatteet vaaleanpunaisina ja vaaleankeltaisina, ja sitten kohta tulikin synnytys… Ja sieltä tuli poika! Isoveljeni oli mennyt leikkaamaan napanuoraa, huomannut ja huomannut, että hetkonen tämähän on poika. Hän osoitti sormellaan ja sanoi ”this is a boy?” ja kätilöt ja hoitajat olivat kaikki ihan yhtä ihmeissään. He asuvat Melbournessa, ja kuulemma on hyyyyvin harvinaista, että heidän sairaalassaan moista tapahtuu. Seuraavan viikon ajan he kuulivatkin sairaalassa ”was the surprise boy yours?” :D

  Joten, ei sitä näköjään voi koskaan olla varma kumpi sieltä tulee, vaikka kuinka on katsottu :)

  1.5kk:n päästä he tulevat kuukaudeksi Suomeen enkä malta odottaa, että saan viimein nähdä kummipoitsun! Ihanaa odotusaikaa sinulle :)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:05

   Joo en mäkään tiedä uskaltaisinko luottaa vaan ultrakuvaan siitä että tyttö tai poika tulee :D Et saa nähä onko tää mun valmistautuminen yhtään sen parempaa seuraavassa raskaudessa vaikka sukupuolta kysyttäiskin :)

   Nauti vauvahaleista, ne on ihan parhaita <3

 • Reply HelKaMa keskiviikko, kesäkuu 1, 2016 at 22:05

  Mulla on kolme lasta (poika/tyttö/tyttö) eikä oo kenestäkään haluttu tietää mitä mallia ovat. Ihan parasta arvailla ja odottaa, yhdesti oon osunut oikeaan jopa arvauksissa (esikoinen meni oikein). Mulla ois varmaan koko raskaus ollu jokaisesta pilalla, jos oisivat lipsauttaneet ennakkoon kumpi tulee (ollaan aina sanottu ultrissa ettei haluta tietää ja pidetty silmät kiinni kun katsovat kriittisiä paikkoja). Oli kyllä aika iso ylläri kun kakkonen oli tyttö, molempien suvussa on tyyliin vaan poikia ja en ite oo koskaan osannu kuvitella itelleni tyttölapsia. Oon kuitenkin selvinny järkytyksestä ;) Ja oikeesti heti tuntu omalta ja oikealta ja semmoselta näin sen pitikin mennä kun se syntyi ja lopulta varpaiden ja sormien laskemisen jälkeen älysivät kertoa että se on tyttö.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 03:00

   Mua ärsyttää kun neuvolassa aina välillä viitataan vauvaan ”she”. Ei mun kätilö oo nähny vissiin ultrakuvaa vauvasta ja ellei niillä oo jotain salaista tiedostoa josta ilmenee vauvan sukupuoli niin se perustuu ihan vaan fiilispohjaan siltäkin osalta.

   Mun kaveri sano, ettei se ees miettiny oliks vauva tyttö vai poika siinä vaiheessa kun se synty ja muisti kysyä sen vasta pari minuuttia myöhemmin :)

 • Reply hanna torstai, kesäkuu 2, 2016 at 02:51

  Mulla oli aina sama juttu et tiesin jotenkin saavani vain tyttöjä, ja noh kaksi tyttöä sit sainkin. :) Selvitettiin sukupuoli raskausaikanakin kyllä jo mut ihan satavarma olin molemmilla kerroilla et tyttö siellä on…joten vaalenpunaista assosioin sinnekin suuntaan! ;)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 02:56

   Mua pelottaa että meen ihan shokkiin sairaalassa jos asennoidun liikaa siihen tyttöön ja oiskin poika :D Yritän pitää mielen avoimena, mutta saa nähä :D

 • Reply Helmimamma2016 :D maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 19:51

  En tiiä onko sulle jo suositeltu, mutta kannattaa liittyä facessa Imetyksen tuki ry -ryhmään, jos sulla on tarkoituksena imettää. Siellä on tukiäidit vastailemassa ja auttamassa mahd. imetysongelmien kanssa. Ite oon saanu ainakin huimasti apua :)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 02:55

   Joo on suositeltu itseasiassa tosi monelta suunnalta, oli pakko liittyä kun sitä niin kovasti on hehkutettu. En oo ihan hirveesti sivuun viel tutustunu, mut sillon tällön vilkuillu : )

 • Reply mina0 keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 at 17:48

  Mä toivon, että tuo ”tyttöjen väri on vaaleanpunainen ja poikien väri on sininen” jää unholaan ihan niinkuin se että naiset ei saa käyttää housuja. Minulle pienenä ängettiin kaikkea vaaleanpunaista koska olin tyttö ja piti käyttäytyä tietyllä tavalla koska on tyttö… Tai, että lapsille tuputetaan pienestä asti mikä on tyttöjen lelu tai poikien lelu. Hohhoi. Old school. Toki jokainen saa itse oman lapsensa miten haluaa :) ”perinteisesti”
  Veikkaan, että saatte tytön :*

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 02:55

   Joo oon ihan samaa mieltä, ei oo enää poikien ja tyttöjen leluja vaan lapset leikkii niillä millä tahtoo. Ihan vastasyntyneelle pojalle kuitenkin tuntuis hassulta pukea vaaleenpunasta tylliä, jos poika parivuotiaana tahtoo tyllihameen ja leikkiä ballerinaa, niin ilman muuta.

  Leave a Reply