taas toimii!

Hurraa, kone toimii taas! Kuvat on tallessa joten ei tarvi enää murehtia että meneekö mahdollisesti kerralla 10 vuoden edestä kuvia jos kone päättää sanoa sopimuksen irti. Windows on uudestaan asennettu ja tietokone menee päälle ilman että jäätyy viittä kertaa. Ainakin toistaseks, saa nähä kauan tää ilo kestää.

funny-pregnant-woman

KIITOS miljoonasti kommenteista edelliseen (kunnon) postaukseen! Mulla on vastaaminen vähän vaikeessa, mutta paneudun siihen seuraavaks! Luen kommentit yleensä sitä mukaan ku ne tulee, mutta puhelimella vastaaminen on vähän hankalaa, niin ne pääsee keräytymään :(Tuskin maltan odottaa, että tapaan tän neidin ja sen mieipiteet kakskielisyyden vaaroista jälleen ja voin upottaa sen niin hirveeseen määrään faktatietoa ja kavereiden kokemuksia, että huhhuh. Kyllä tästä ipanasta vielä suomenkielinen tehään. Ja jos lapsen kielen kehitys alkaa jo kohdussa, niin se tarkottaa ehkä sitä, että pitää kuunnella paljon suomalaista musiikkia ja kattoa suomalaisia roskasarjoja. Äiti lähetti mulle muutaman muumikirjan ja ajattelin et voisin aikani kuluks lukea niitä vaik ääneen jo nyt. Onneks poikaystävälle on ihan itsestäänelvyys että ipana oppii suomenkielen, ettei tarvi sen kanssa alkaa vääntää.

Muuten kaikki on sujunut oikein mallikkaasti. Siinä missä mulla ensimmäinen puolikas oli ihan hirveetä tuskaa pahoinvointeineen ja ylitsepääsemättömän väsymyksen kanssa alkaa olo olemaan nyt jotakuinkin normaali. En vieläkään hehku tai oo superenerginen, mutta pystyn syömääm ilman että pitää eka laskea lyhin reitti oksentamaan enkä oo niin riippuvainen närästyslääkkeistäkään ja saatan selvitä kokonaisesta päivästä ilman päivänuia. Kyllä tää tästä iloks muuttuu. Tai oon kyllä kuullu, että vika kolmannes on aina hirveetä myös, mutta ainakin nautin raskaudesta noin kolme viikkoa!

Onnea toki lisää se, että tunnen vihdoin kunnolla ipanan liikkeet. Alkuun muutaman potkun sillon tällön, nyt välillä salaa miettii, että vähempikin riittäis. Varsinkin kun kello on 3 aamulla ja tyypillä on bileet menossa. Se saa aina välillä potkun (tai päänsä) osumaan mukavasti tohon kylkeen, että se oikeesti sattuu. Mutta ainakaan ei oo enää epäilystäkään ettei ipana sielä vielä olis täysissä ruumiin voimissaan.

MjAxMy1hY2QxYWRkZTg2MGVhMDA0

Maha kasvaa, ja nukkumaan mennessä pyörin ja hyörin aina pari tuntia, ennenku löydän asennon jossa on hyvä olla. Oon yrittäny ylimääräsiä tyynyjä, mutta ne ei oikein toimi. Pari kaveria on suositellu ostamaan sellasen pitkulaisen tyynyn, jota voi halailla, luulen että käyn tänään ostamassa sellasen. Jos se auttais rentoutumisessa. Tällä hetkellä teen itestäni ihmiskebabin peiton avulla ja rullaudun sen sisään, saa sitten kulmaa sopivasti tukemaan vatsaa. Ja just kun oon saanu sopivan ja mukavan asennon tulee poikaystävä vaatimaan peittoa myös itelleen. Tuplapeitot on maailman huonoin keksintö. Ja sit ku oon saanu pienen peiton kulman jaettua Peen kanssa, toisen kulman vatsan alle ja tyynyn sopivasti alkaa ipana yleensä viimeistään potkia mun rakkoa silleen, että on pakko nousta vessaan. Tää toistuu noin viis kertaa ja ihan sama vaikka yritän mennä kaheksalta nukkumaan niin oon hereillä viel puolen yön aikaan. Kolmelta alkaa ipanan bileet ja myllertäminen vatsassa ja puol neljä mulla on yleensä niin kauhee nälkä etten voi enää nukkua. Poikaystävän herätyskello soi vähän neljän jälkeen, joten nousen yleensä aamupalalle sillon, syön jugurtin ja hengailen Peen kanssa ennenku se lähte töihin. Meen takas nukkumaan viiden aikaan ja nukun muutaman tunnin lisää.

Alotin mun mammaloman jo nyt joten mulla on aikaa jumittaa aamusin. (mä en siis ole oikeutettu mihinkään mammalomaan / äitiysavustukseen, koska mulla ei oo pysyvää oleskelulupaa, jonka taas voi hakea aikasintaan kaks vuotta väliaikasen oleskeluluvan hakemiseta, joten pystyin alottaa ajoissa.)

Mulle tuikattii viime neuvolassa flunssarokote käteen, nyt ei tarvi sitäkään enää pohtia, enkä tullu ees kipeeks! OLin varautunu siihen että saan ainakin pienimuotosen flussan, siitä hyvästä, mutta ei yhtään mitään. Täällä oli tehty joku tutkimus, että flunssarokote vähentää kohtukuolleisuutta, joten se viimeistään sinetöi mun päätöksen ko rokote ottaa. Seuraavassa neuvolassa on sit hinkuyskärokotteen vuoro ja sit on piikit pistelty.

IMG_4836

Pakollinen mahakuva keskiviikolta, täähän on kun blogin alkuaikojen peiliselfiet konsanaan! Hehkutin jo blogin facebookissa tota Ginan Lea mekkoa, oikein sopiva raskausmekko! Mulla on tosta M ja on vielä reippaasti kasvuvaraa!

Me ollaan menossa ostamaan mulle uutta autoa ja mun pitää muka mennä mukaan. En tajua autoista mitään. Oon nähny kuvan ja se oli söpö ja poikaystävä ja appiukko osaa varmaan työntää nenänsä sisään ovesta ja haistaa ettei sielä oo poltettu sisällä tai autoa pidetty kissan hiekkalaatikkona.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Riikka lauantai, toukokuu 14, 2016 at 09:56

  Tykkään tosi paljon sun blogista ja tavasta kirjottaa! Oon seurannu sua jo Rules by Nicole -ajoista asti ja muistan esim ku jännitit Australiaan lähtöä ja englanninkielen taitoas, ja mieti, siellä nyt asut ja ootat vauvaa :D Oon jotenki niin ilonen sun puolesta!

  Huippua raskausaikaa, mun siskolla on kans laskettu aika elokuussa :)

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 05:02

   kiitos että oot jaksanu olla mukana näin kauan, vaikka oon pari viime vuotta ollu aika surkee bloggaaja <3

 • Reply kerroinko jo lauantai, toukokuu 14, 2016 at 10:00

  Asuin turkissa raskaana ollessani ja muutin suomeen vähän ennen laskettua aikaa..kun vauva oli syntynyt ja pyöri siinä lattialla omissa oloissaan,niin aina kun telkusta tuli turkin valtion matkailumainos ja kuului turkkilaista musiikkia,niin vauva nosti päätään ja kääntyi oikein pitkäksi aikaa katsomaan,että mistä se ”tuttu” ääni kuului,että kyllä se kuulee kaiken mitä sen ympärillä tapahtuu..kaikkea hyvää teille :-)

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 05:01

   awww kuinka söpöä <3 Joo hassua miten ne kuulee! mä oon yrittäny kattoa suomenkielisiä leffoja ja ohjelmia, jos ne edesauttais :)

 • Reply annabrisvegas lauantai, toukokuu 14, 2016 at 11:09

  Mun on pitäny kommentoida jo ehkä noin tuhat kertaa näihin sun vauva postauksiin mut en vaan muista koska baby brain :)
  Onnea siis ihan hirveesti!! :)
  Mullakin oli muutamat ekat viikot ihan hirveitä, koko ajan oksetti mut sit helpotti hetkeksi ja oli jopa ihan mukavaa… sit alko se jäätävä väsymys, jatkuva vessassa ravaaminen ja jalkojen turvotus :) No olihan se silti aika ihanaa,varsinkin ne vauvan potkut ja liikkeet mut silti odotin koko ajan et se ois ohi. Meidän neiti sitten saapuikin seitsemän viikko etuajassa.

  Täälläkin yritetään kovasti tehdä tästä ipanasta kaksikielistä, eli höpötellen suomeksi koko ajan ja välillä myös vahingossa tolle miehelle joka ei tietenkään ymmärrä mitään.

  Ai niin ja mä kokeilin muutamaan eri pregnancy pillowta ja tää oli ehdottomasti paras: https://www.bellybean.com.au/bellybean-maternity-pillow.html vaikka ei se nukkuminen sen mahan kanssa sillonkaan mitään herkkua ollu.

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 04:59

   Babybrain on paras syy kaikkeen! Mä oon jotunu ravaamaan vessassa koko ajan, tosin nyt on pari kertaa oikeesti joutunu juoksemaan vessaan kun vauva kunnolla polkassu rakkoa. Jalat mulla ei oo vielä turvonnu, mutta sitä odotellessa :D Mulla on suunnitelma et meillä ipana syntyy noin kolme viikkoa etuajassa :D Silleen ettei se oo kasvanu ihan kauheen isoks. Mä itseasiassa tota linkin tyynyä oon katelllukki, kokeilin sellasta pitkulaista tyynyä ja se ei sopinu yhtään, potkin sen vaan sängystä. En tiiä enkö oo vielä tarpeeks iso vai mikä mättää, kun ei vaan mikään toimi..

 • Reply Nede lauantai, toukokuu 14, 2016 at 11:44

  tietokoneen kanssa puljaaminen on aina yhtä tuskaa. Itelläkin on yks ulkoinen kovalevy jossa melkein kymmenen vuoden valokuvat, mutta kovalevy ei vain suostu toimimaan enää minkään koneen kanssa yhdessä… Mutta kiva että sait koneen kuntoon, täällä odoteltukin uutta postausta :)

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 04:55

   Apua, toivottavasti se lähtis jonkun koneen kanssa vielä tekemään yhteistyötä! Ei tää vielläkään ihan priimakunnossa ole, mutta jos nyt hetken vielä sinnittelis.

 • Reply Noonis sunnuntai, toukokuu 15, 2016 at 04:33

  Suosittelen sitä body pillowia, on pelastanut mun (ja miehen) yöunet viime kuukausina.. Nyt potkin sen vierashuoneen sänkyyn nukkumaan loppuajaksi kun pidettiin toinen toisiamme vaan hereillä turhaan.

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 04:54

   Mä oon miettiny kans et pitäiskö muuttaa vierashuoneeseen hetkeks. Yritin sitä jo yks yö, mut sit näin painajaista ja oli pakko tulla takas omaan sänkyyn nukkumaan kun en uskaltanu nukkua yksin :D

 • Reply trix tiistai, toukokuu 17, 2016 at 14:24

  Sellainen iso U:n muotoinen tyyny on ihan sikahyvä! Sen sisään kun menee nukkumaan niin saa sen toisen suoran osuuden hyvin polvien väliin ja mahaa tukemaan, pään sinne mutkaan, ja sen toisen suoran osuuden sitten taakse selkää tukemaan että pysyy hyvin kyljellään!

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 04:53

   Täytyy harkita, mä kokeilin sellasta pitkulaista body pillowta enkä osannu nukkua sen kanssa ollenkaan..

  Leave a Reply