Lastenhuoneen kunnostamista ja ajan lentämistä

Okei, nää viikot hävii ihan kauheeta tahtia ja silti tuntuu että oon ollu raskaana jo pienen ikuisuuden. Tai ekat 12 viikkoa aika vaan mateli, kun sitä jotenkin odotti sitä 12 viikon maagista rajaa, mutta sen jälkeen aika vaan on kadonnu. 12 viikon jälkeen olin 15vko ihan hujauksessa, sit 18vko ja nyt jo 22 viikkoa. 18 to go, olettaen että vauva syntyy sillon kun kuuluu (mitä se tuskin tekee)

Ajan lentämistä lukuunottamatta kaikki on äärettömän hyvin. Alan vihdoin ymmärtää niitä, jotka oikeesti nauttii raskaudesta. Vaikkei mulla vielläkään oo sitä toiselle kolmannekselle luvattua loputonta energiamäärää, niin yleisesti ottaen on hyvä olo. Oli viime viikolla koko päivän Sydneyssä moikkaamassa Vivveä ja vaikka kotimatkalla hyppäsinkin epähuomiossa junaan joka ei pysähtyny sille asemalle jolle olin jättäny mun auton, niin en ollu kuitenkaan ihan kuoleman kielissä siinä vaiheessa kun kotiin pääsin.

IMG_4689

Saatan tarvita ylimääräset päiväunet iltapäivästä, mutta muuten olo on mainioin ja saan asioita aikaan! Lastenhuone on maalattu, sain lainaan mattopesurin ja kävin eilen hakemassa jonkun puhdistusaineen siihen. Iltapäivän ohjelma on siis selvä! Vietin eilen tunnin istuen huoneen nurkassa ja suunnittelin että mihin tungen huonekalut. Mulle on postissa tulossa pinnasänky, hoitopöytä ja kehto. Kehto tulee varmaan meijän makkariin suoraan, mutta muuten. Täytyy käydä hakemassa joku hyllykkö, ehkä IKEAN se kuutiohylly, KALLAX oisko sen nimi ja haluun jonkun mukavan nojatuolin, jossa syöttäminen onnistuu helposti. Meillä on sisäänrakennettu vaatekaappi yhellä seinällä enkä nyt tiedä et tarviinko erikseen viel jotain laatikostoa. Oon ihan uskomattoman huono sisustamaan ja en osaa ajatella yhtään mikä ois välttämätöntä olla ipanan huoneessa. Mitään välttämättömyyksiä / turhuuksia?

IMG_4690

Toi seinien väri näyttää paljon sinisemmältä kuvissa kun oikeesti, mutta se on siis sellanen vaalee mintun vihree. Ajattelin että siihen on sit helppo työntää mukaan tarpeen mukaan sinistä tai vaaleenpunasta jos siltä tuntuu. Haluisin tolle ikkunattomalle seinälle (jolle ajattelin myös laittaa pinniksen) jonkun kivan seinätarran. Joko Nalle Puhin tai sit jonkun eläinaiheisen. Vanhanaikaset muumit ois täydelliset, mut en oo viel löytäny sellasia. Ehkä muutama juliste ajais saman asian.

Maha tuplas kokonsa suunnilleen kahessa päivässä ja oon jopa vaihtanu mun löysät t-paidat tiukempiin mekkoihin jotka oikein korostaa mahaa, ei enää arvuuttelua siitä että oonko lihonnu vai pieniin päin :D Ipanan potkutkin EHKÄ vihdoin tuntuu. Tai sellanen olo että joku antais pienen luunapin sisältä päin, yksittäisiä tosin, välillä tulee putkeen kaks, mutta siitä se lähtee toivottavasti. Vauva potkas myös Peetä muutama päivä sitten kun se muuten vaan piti kättään mun vatsalla ja nyt se on niin haltioitunu tästä, että oon ihmetelly ettei se oo ottanu töistä viel vapaata, et vois kulkee koko päivän käsi mun vatsalla ja odottaa seuraavaa potkua. Miehet on niin söpöjä kun ne on niin haltioituineita.

package_1_white_cradle

tää setti mulle on tulossa.

Mun pitäis päättää että otanko influenssarokotteen. Jotenkin tuntuu turhalta ja aika moni mun tuntema ihminen on tullu vaan kipeeks sen rokotteen jälkeen ni en tiedä onko siitä sit niin hyötyä. Kävin hakemassa purkin d-vitamiinia ja yritän syödä terveellisesti ja toivon ettei mitään superinfluenssa iske päälle. Hinkuyskärokotteen käyn joskus reilu kuukauden päästä ottamasta, meillä kun oli tossa lähisairaalassa kuulemma ollu epidemia, niin en ota riskejä sen kanssa. Suomessakin vissiin tota influenssarokotetta kai suositellaan, mutta onko se sit sellanen joka myös otetaan?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Tipe tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 09:03

  Mä tykkään näistä vauvapostauksista :) Ja jotenkin hassua, että oon jo pidempään seuraillut sun blogia ja nyt kun mä oon raskaana ja enemmän vauvajutut kiinnostaa, niin sulta rupes niitä tulemaan :D

  Tohon edelliseen postaukseen: Mä kuulun pariin elokuu vauvaryhmään, mutta molemmat käsittääkseni on suljettu. Bongasin kyllä sen, että pääsit sinne Vauva 2016 ryhmään jo :)

  Mullakin vihdoin alkanut vauvan liikeet tuntumaan <3 tosin toi istukka vielä aikalailla vaimentaa, mutta sellasta mylläystä tuntuu välillä. Meillä mies olis kokoajan käsi mun vatsalla, kun ei oo vielä saanut tuntea vauvaa :DD

  En oo kuullut et olis mitään rokotteita tulossa, enkä varmaan ota vaikka influenssarokotetta tarjottaisiin… Tänään rv 22 tasan :)

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:37

   Mä löysin yhen elokuun ryhmän johon viel huolittiin mukaan ja sit tosiaan tuo vauva 2016 on kans hyvä, enemmän mammoja ja silti yllättävän hyvä tunnelma ?

   Juu mä yritän kattoa telkkaria sohvalla ja toi yks ilmestyy koko ajan lääppimään ?

 • Reply halloh tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 09:35

  Mä otin influenssarokotteen ja suosittelisin kyllä sitä. Tosin mun vauva syntyi juurikin marraskuussa just ennen pahinta tautikautta, ja rokote suojaa pikkuistakin. En tullut kipeeksi eikä edes pistokohtaa jomottanut rokotuksen jäljiltä.

  Kivalta näyttää lastenhuonesuunnitelmat :) muista ottaa tarpeeks leveä nojatuoli, että mahdut siihen vauvan kasvaessakin. Itse en enää mahdu nojatuolissa imettämään rennosti, pitkän tytön jalat potkii käsinojia, sitten ärsyttää ja ei enää keskity syömiseen. Sohvalle siirryin tyynyjen tukemaksi.

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:34

   Tääl lienee touko-kesä-heinäkuu olemaan se pahin influenssakausi, suojaakohan se vaan maidon kautta vai muutenkin.. Oon iskeny silmäni sellaseen kunnon jättimäiseen löhölasseen, en oo varma jääks sen jälkeen huoneeseen tilas mihinkään muuhun ?

 • Reply Mirja tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 09:45

  Mä otin rokotteet kahdessa raskaudessa. Suojaa kuulemma syntynyttä vauvaakin jonkin aikaa. En tullut kipeäksi enkä ole ollut flunssassakaan yli vuoteen.
  Nojatuoli ja himmennettävä valo ovat hyvät. Ekan kohdalla nousin aina sohvalle syöttämään yöllä ja olin aivan raato. Toisen kohdalla laitoin sängyn ihan oman sängyn viereen ja nostin siitä syömään niin että olin makuulla. Niiiin paljon helpompaa!
  Kannattaa muuten hankkia varmuuden vuoksi ns. rintakumit. Ekan kohdalla imetys ei välttämättä onnistu heti ja nuo kumit pelasti meillä tilanteen.

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:32

   Joo haluun jonkun mahollisemman himmeen yövalon! Joo oon kuullu rintakumeista, mä en oo varma tuleeks mul onnaamaan imetys ollenkaan, joten kaikki keinot käyttöön!

   • Reply Tiu keskiviikko, huhtikuu 20, 2016 at 09:10

    Hei vinkkaan vielä imetykseen liittyen loistavasta ryhmästä FBssä ”Imetyksen tuki ry”. Kannattaa jo raskausaikana liittyä seurailemaan juttuja niin ei oo sitten synnytyksen jälkeen ihan ulapalla noista syöttöpuuhista:) Tuolla ryhmässä on tukiäitejä joilta saa loistavia vinkkejä ja apua ongelmiin vaikka yksityisviestillä. Tietty iso ryhmä eikä kannata välttämättä ottaa kaikkia ihan fanaattisimpia kannanottoja huomioon:D itse esim. oon skippaillut kaikki provosoivimmat ja fanaattisimmat taaperoimetys- tai yösyöttökeskustelut suosiolla.

    • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 05:26

     Joo, ihan huippuryhmä ja oon oppinu paljon ihan vaan lukemalla muiden juttuja! Noissa isoissa ryhmissä tuntuu aina olevan se ääripää jotka on imetyksen superäitejä :D

 • Reply Minttu tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 10:10

  Hello! Täällä on 15 viikko menossa tällä hetkellä, ja ainakin itse kävin helmikuussa ottamassa influenssarokotuksen. Soittelin terveyskeskukseen ja kysyessäni rokotuksesta/mainitessani raskauden ne sanoi, että kannattaahan se ehkä käydä varmuuden vuoksi ottamassa. :) Mitään kipeetä oloa ei edes tullut, käteen sattui pari päivää ja sitten meni sillä ohi :)

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:30

   Ah, onkohan mun tutuilla käyny huono tuuri ? täytyy punnita tätä viel..

 • Reply Iina tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:22

  Ite just valmistuvana terveydenhoitajana ja neuvolassakin 3kk harjoittelussa olleena suomessa kyllä suurinosa raskaana olevista sen influenssakaudella ottaa eli syksystä alku kevääseen. Yleensä siitä ei kyllä rokotuskohdan arkuuden lisäks oo mitään sivuoireita tullu, joillekin pieniä flunssaoireita. Eli kyllä mä voisin suositella influenssakaudella :), en tiiä millon ausseissa on pahin kausi? mut tietty ihan oman harkinnan mukaan.

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:29

   Nyt on just alkamassa talvi = lienee se kriittisin aika :)

 • Reply N tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:47

  Mieti, jos vauva onkin keskonen, se on silloin todella altis infektioille, kuten kaikki muutkin vauvat. Kannattaa ottaa, jotta vauvakin saa suojan ja ettet itse ole influenssassa vaikka synnytyksessä.

  Korkea kuume ja kaikki ne oireet raskaana ei ole mukavia, saati sitten mitä ne voivat sikiölle aiheuttaa.

  Itse otin rokotteen eikä tullut mitään oireita. Ja vaikka tulisi vähän kuumetta, niin eikö se ole aika pieni harmi siitä mihin sillä saa suojan.

  • Reply Meri tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 11:53

   Mä en hölmönä ajatellu et se suoja ois myös vauvalle (makes perfect sense though..) muuten kun et se ei sais sitä sit multa. mulle ois kätilö saanu tolla myytyä sen samointein kun ois sanonu noin ?

 • Reply Mio tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 14:23

  Itse otin influenssarokotteen vaikka mietin sen ottoa. Kova kuume on kuitenkin niin vaarallinen, että paljon parempi ottaa se rokote. Suomessa rullannut influenssa ainakin laitto hyväkuntosia kakskymppisiä sängyn pohjalle kuumeen kanssa yli viikoksi joten olin todella tyytyväinen että otin ton rokotteen! Kannattaa muuten pyytää, että myös puoli ottaa influenssarokotteen. Näin estää, että ei saisi edes madaltunutta versiota.

  Tätä sun blogia on tosi hauska lukea kun olen ihan samoilla viikoilla ja alkutaival oli mulle aika samanlainen. Raskaus selvisi kun aloin oksentamaan lentokoneessa matkalla Sydneyyn ja sen jälkeen elettiin mehujäällä ja sitruunajääpaloilla aika paljolti! Onneksi nyt kuitenkin se on takanapäin. Tsemppiä taipaleelle!

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 05:20

   Joo oon kyllä tyytyväinen että sen otin, eikä tullu ees mitään oireita :)

 • Reply V tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 14:59

  Itse otin rokotteen, nimenomaan siitä syystä, että suojasi myös vauvaa <3 muuten, suosittelen ISOSTI liittymään facebookissa Imetyksen Tuki ry- ryhmään! Toivon, että joku olis vinkannut siitä mullekin jo ennen synnytystä. Hirveesti oon oppinut pelkästään selailemalla ja lukemalla muiden kysymyksiä ja vastauksia. Ja jos tulee joku ongelma/tänka på niin sieltä saa apua :)

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 05:19

   Juu liityin, niin moni on sitä kehunu! :)

 • Reply Kaisa tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 16:30

  Itselle syntyi vauva tammikuun lopulla, eli juuri keskelle pahinta influenssakautta. Rokotetta en ottanut, vaikka neuvolasta sitä tarjottiin (ja virallisesti kai myös suositeltiin). En ole itse koskaan ottanut ko. rokotetta, enkä koe sitä itselleni tarpeellisena. Hyvin ollaan pärjätty. Äidinmaito kuitenkin antaa suojaa pikkuiselle, joten koska en rokotetta ottaisi ilman raskautta, en kokenut sitä tarpeelliseksi raskauden aikanakaan. Muuten olen kyllä pro-rokotukset ja vauva toki saa kaikki rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 05:20

   mä en oo varma pystynkö imettämään, niin toivottavasti sais vauva mun rokotteesta jotain suojaa jos imetys ei onnistu! :)

 • Reply Helena tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 17:07

  En tiiä onko mulla menny sun blogia lukiessa ihan ohi teijän asumiskuviot yleensäkin siellä, mutta oisko mahdollista saada esim jotain postausta aiheesta! Siis teidän asunnosta ylipäänsä ja tulevaisuuden mietteistä asumisen suhteen jne? :) ja jos siis et mikää sisustaja ole niin ei sen mikään kämpän sisustuksen esittely-postaus siis tarvi olla, vaan yleisesti ajatuksia (ehkä kuvia?) teijän asumiskuvioista siellä!
  Ps. Ihanaa ku kirjoittelet taas useammin! :)

 • Reply H/ tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 19:07

  Itse otin myös suosituksesta influenssarokotuksen itseni ja vauvan suojaksi, eikä rokotuksesta tullut mitään oireita. Täällä sitä suositellaan kaikille odottajille, joskin olen huomannut että rokotusasiat ovat aika suurta keskustelua aiheuttava aihe ja jokainen tekee tietysti niin kuin parhaakseen näkee :)

 • Reply S tiistai, huhtikuu 19, 2016 at 19:56

  Tosi kiva kyllä lukea näitä vauvajuttuja tutusta blogista, eikä vain alkaa etsimään uusia luettavaksi jos kyseisestä aiheesta haluaa lukea! Itsellä alkoi juuri rv 9 ja eilen oli ensimmäinen neuvola, ekaa ultraa innolla odottaen ja varsinkin sitä 12 viikon rajapyykkiä! :)

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 05:22

   oi ihanaa <3 sulla on 12 viikkoa jo kaukana takanapäin, onnea siis siitä <3

 • Reply Anna keskiviikko, huhtikuu 20, 2016 at 22:59

  Suosittelen kyllä ottamaan influenssarokotteen. En käsitä vieläkään miksi neuvolassa ei siitä mainittu mulle sanallakaan (esikoinen syntyi joulukuussa), mutta siinä vaiheessa kun mies oli 40 asteen kuumeessa, itse perään 39 ja 7 viikkoinen vauva 38, niin voin kertoa että suututti. Lopulta vauvan verikokeiden perusteella kyse ei ollut influenssasta (onneksi), mutta säikäytti kuinka ne taudit sieltä miehen työpaikalta kulkeutuu. Vaikka rokote ei suoraan suojaisi vauvaa, niin tartuntariski ainakin pienenee merkittävästi kun vanhemmat on siltä suojattu :)

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 21, 2016 at 02:42

   Luin just jonkun hesarin artikkelin että se vähentää kohtukuolleisuutta, harmi ettei ne neuvolassa sitä maininnu, oisin ottanu sen ilman sen suurempia miettimättä!

 • Reply Laura perjantai, huhtikuu 22, 2016 at 12:55

  Hei kuule, kysymys tisseistäsi! ☝?

  Onko sulla mitään tietoa, onnistuuko imetys pienennysleikkauksesta huolimatta? Ilmeisesti se on mahdollista kuitenkin? :)

  Mitenkä sulla on rinnat reagoinut nyt raskauteen muuten, onko pienennysleikkaus mennyt ”hukkaan” ja rinnat taas valtavat? :D olen itse harkinnut pienennysleikkausta pienen ikäni, mutta en ole siihen vielä ryhtynyt. Nyt toki kaduttaa, sillä odotan nyt esikoistani ja rintani on raskauden puoliväliin mennessä varmaan jo tuplanneet ennestään jo valtavan kokonsa :D nyt toivon, että olisin leikannut ne pois jo ajoissa.. Tämä nyt on vahvistanut päätöstäni siitä, että kun tämä lapsi on imetetty, pienennän kyllä rintani. Pelottaa vaan miten käy jos vielä joskus toivottavasti tulen uudestaan raskaaksi, kerääkö ne taas samalla tavalla turvotusta. Oliskin kiva, jos leikkauksen jälkeen raskaus sais ne takaisin entisiin mittoihinsa ? Toki voihan se olla että tässä käy tuuri ja vauva syö tissit tyhjiksi eikä tilalle jää edes niitä entisiä mittoja. Harva varmaan näin ajattelee mutta itse otan mielummin ne roikkuvat, pienet teepussit, kuin pään kokoiset pallot..

  • Reply Meri sunnuntai, huhtikuu 24, 2016 at 09:16

   Itseasiassa ei oo mitään hajua! Mä oon miettiny ja murehtinu sitä aika paljon, koska pelkään ettei tuu onnistumaan. Joillain se joo onnituu ja joillain ei. Mulla on kesäkuun alussa vastaanotto jonkun imetysexpertin kanssa jonka kans voidaan tehä sotasuunnitelma sitten ja tehä kaikki voitava että imetys onnistuis :D

   Mulla on kasvanu kuppikoko about yhellä, ei siis ainakaan vielä oo ihan hirveeks pamahtanu. Ja siis siinä missä ennen leikkaust tissit roikku jossain polven tienoilla, niin on ne edelleen siinä missä kuuluukin, Saa nähä mitä tapahtuu jos maito nousee, vähän pelottaa… :P

 • Reply Tatjanal sunnuntai, toukokuu 1, 2016 at 21:04

  Mä sairastin influenssan suurinpiirtein tuossa vaiheessa raskautta ja se ei tosiaan ollut herkkua, vaikka tuskin raskaus erityisesti vaikutti siihen sairastamiseen. Sain tosin Tamiflu-lääkityksen raskauden ansiosta, joten ei tarvinnut kärsiä kuin muutama päivä sen normaalin viikon tai kahden kuolemankielissä olemisen sijaan. En ollut koskaan ennen raskautta ottanut rokotetta enkä nyt sen jälkeenkään ole tullut ottaneeksi, vaikka vannoin että sitä tautia en tahdo enää uudestaan. Mutta jos 28 vuotta on mennyt rokottamatta ja vain yhden influenssan olen sairastanut, ei todennäköisyys uudestaan sairastumiseen kovin huima onneksi ole ? Jäänyt varmaan ottamatta juuri siksi, kun voit sairastua kuitenkin influenssaan jos rokote ei sisälläkään juuri niitä jylläävät viruksia ja toisaalta voit saada sivuoireita, jotka voivat olla yhtä voimakkaita kuin itse flunssa.
  Minä kaksi vuotta sitten tähän aikaan olisin ehdottomasti suositellut rokotetta, mutta nyt sanon vaan että se voi olla hyvä, mutta pärjää ilmankin :)
  On muuten tosi kiva, että olet raskauden myötä saanut intoa bloggaamiseen! Muhun upposi vanhatkin kirjoituksesi ja tietty lapsellisena nämä uudetkin :)

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 14, 2016 at 02:16

   Mulla neuvolassa oli rokote tyyliin pöydällä odottamassa ja kun ei mulla ollu mitään syytä miks en ottais sitä niin otin sen sitten. :) Täällä oli tehty joku tutkimus että flunssarokote vähentää kohtukuolemia, niin luulen että sitä en takia tuputettiin kahta kauheemmin raskaana oleville. Jos se pienentää riskiä vähänkin niin ihan onnellinen että otin :)

  Leave a Reply