Ulkona nukuttamista ja vatsahierontaa.

Päivät menee ihan kauheeta vauhtia ohi! Pääsiäinen meni kindereitä syödessä ja nukkuessa. Oikein rattosasti siis. Sain pääsiäislahjaks ison kasan suklaata joten mun ja vauvan suklaahimo on tyydytetty nyt hetkeks. Poikaystävä osti mulle myös pääsiäislahjaks (kyllä, tää oli mullekkin ihan uus käsite. Ymmärrän suklaan, mutta muuten) uuden puhelimen. Sanoin joskus ohimennen että haluun uuden luurin ennenku vauva syntyy. Sen jälkeen kun mun rakas Honor6 kärsi lieviä kosteusvahinkoja ja on käyttökelvottomana laatikon pohjalla oon ollu jumissa mun vanhan iphone 5s:n kanssa. Siinä oli muisti koko ajan lopussa ja aina piti poistella musiikkia tai kuvia jos halus tehä yhtään mitään. Poikkis oli ihan ite käyny puhelinkaupassa ja valinnu mulle puhelimen. No nyt on uus iiphöne isommalla muistilla ja taas voi ottaa kuvia ja kuunnella Harry Potteria iltasaduks.

Mä oon jatkuvasti vaunuostoksilla. Aina ku nään missään lapsen rattaissa ni alan tuijottaa rattaita ja yritän pitää mielessäni kirjaa, että mitkä ihmiset on itelleen ja nyytilleen ostanu. Oon jo kolme kertaa saanu ”toi on se oikea!”-tunteen kun oon nähny yhet tietyt rattaat ja eilen vihdoin kaivoin niiden nettisivut esille ihan vaan todetakseni, ettei niitä myydä kaupoissa vaan pelkästään netissä. Netissä oli kasa tosi hyviä arvosteluja paikallisella product review -sivulla, mutta en silti tiedä että uskallanko ostaa pelkästään niiden perusteella. Tai mitä jos ne onkin ihan kauheet laittaa kasaan ja viel vaikeempi ohjata. Tosin ku Ausseissa ollaan, niin näille ei varmaan ois mitenkään erikoista jos kävisin kysymässä että saanko kokeilla jonkun rattaita vähän. Tai ehkä odotan jotain messuja jossa noi mahollisesti ois.

Screen Captures1

Tykkäsin myös tosta vaunukopasta, koska uskottelen itelleni että käyn paljon lenkillä ja tossa on paaperon sitten hyvä vetää hirsiä. Yritin poikaystävälle selittää miten Suomessa se on ihan normaalia että vauvat nukkuu ulkona ja sain vaan jyrkän ei:n koska täällä on kuulema liikaa hiippareita. Tää keskustelu käytiin joskus aamulla ja illalla ja se otti uudestaan varovasti aiheen puheeks, et miks vauvat nukkuu ulkona Suomessa, senkö takia et saatais nukutua paremmin. Raukkaparka oli vissiin ajatellu et meil on ihan normaalia työntää pipanat yöks ulos, ettei ne häiritse yöunia. Miesparka, ensin mä vaadin ettei osteta kehtoa, vaan laitetaan vauva nukkumaan pahvilaatikkoon ja sen jälkeen oon jättämässä meijän lapsen ulos yöks jotta saisin nukuttua paremmin. Onkohan se moneen kertaan pohtinu että ilmottaa immigrationiin että unohtaa sen mun viisumihakemuksen ja potkii mut maasta heti kun vauva on syntyny.

Meillä on lauantaina kaverin kihlajaiset joihin mua ei kiinnosta yhtään mennä. Parin tuntien sielä tulee viini virtaamaan ja runsaasti, joten mä saan tuijotella vesilasiini jälleen kerran ja väisetellä ihmisten vatsataputuksia. Haluisin tässä vaiheessa esittää julkisen anteekspyynnön kaikille mun kavereille joiden vatsaa oon tullu lääppimään niiden raskausaikana. Täällä on ilmeisesti ihan hyväksyttävää, että ihmiset jotka on tavannu kerran tulee taputtelemaan ja hieromaan vatsaa. Mua ei juurikaan häiritse jos kaverit tätä harrastaa, ne yleensä muistaa kysyä että haittaako, mutta se että tuntemattomat känniset ihmiset tulee lässyttää mun kaljamahalle vähän rassaa. Lauantainta odotellessa.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Kikaltsu keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 08:25

  Reps :D tosiaan pohjoismaalaiselle varmaan on ihan selvää, että tarkoitit päiväunia ulkona, mutta… :D On siinä saattanut toinen raukka miettiä et wtf :D
  Jos joskus vaunuostoksille pääsen, niin sehän on ihan painajainen. Täällä vielä pitää miettiä et onhan hyvät pyörät/tarpeeksi isot sohjossa työntää jne. Sit kun on koiria, niin onnistuuhan niiden ulkoilutus samalla jne. jne. Tsemppiä!

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 08:40

   Raukkaparka on koko päivän miettiny et mikä sekopää tää mun lapsen äiti oikein on ? Joo tääl on viel suhteellisen helppoa ku ei oo lunta/loskaa eikä juurikaan ees hiekkateitä, mut silti ihan ylivoimasen vaikeeta yrittää valita

 • Reply Pesunalle keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 10:29

  Onnea vauvasta! ❤

  Lapsettomana en oikein tiedä vaunuissa mitään, mutta onko noi Stokket mistä haaveilet? Kälyllä on Stokken Crusit ja niitä oli todella helppo lykätä. Sohjossa ei niinkään mutta sun ei siitä tarvi huolehtia. :D
  http://goldwed.blogspot.fi/2015/11/syyspaivan-vaunulenkki.html?m=1

  Oon kyllä joskus miettinyt että kuinka hankalaa on hankkia vauvajuttuja. Kun pitää miettiä turvallisuutta, sopivuutta, käytännöllisyyttä, ulkonäköäkin ja hintaa. Voin sanoa että mahdollisesti tulevaisuudessa jos pääsen näitä miettimään niin lähipiirissä menee hermot…. :D

  • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 10:41

   Kiitos ❤️

   Ei oo Stoket, tääl on nii eri merkit ku suomessa ni ei voi kysellä suosituksia täälläkään ? tai sit jos on samoja merkkejä ni on tääl kaks kertaa kalliimpia ku suomessa ku ne skandinaavista designia..

   Joo oon ihan sekasin kaikissa näissä tarvikkeissa! Kaikki tuntuu olevan jotenki vaarallista vauvalle ja sen kehitykselle ?

 • Reply Laura keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 14:18

  Paljon onnea vauvasta! :) Jännää lueskella täällä sun raskauden edistymisestä, kun itse tuun muutaman viikon perässä. :D Tietää vähän aina etukäteen mitä odottaa… ;) Kirjotit tuolla joskus aiemmin väsymyksestä, josta kärsit alkuraskaudessa ainakin. Onko sulla väsymys jatkunut vielä ensimmäisen kolmanneksen jälkeen? Olisin myös tosiaan voinut nukkua n. 20h/vrk ihan helposti ja nukahtelin milloin minnekin. Käänsin töissä toimistossa työpöydänkin niin, ettei ovelta näe suoraan kasvojani, pystyin helposti ottaa pieniä päikkäreitä aina toimistotuolissa. :D Kaikki aina lohdutteli että väsymys loppuu viikon 12 jälkeen ja tätä kovasti odottelin mutta eih.. joko mulla on vaan hyvät unenlahjat, tai sitten tää vaan on edelleen sitä raskausväsymystä. Ärsyttävää. ;(

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:48

   Joo jatkuu vaan! Välillä on parempia päiviä, mutta josus iltapäivästä tarvii joko kupin kahvia / kokista tai päiväunet, muuten ei tuu mitään. Mulle luvattiin että tokalla kolmanneksella elämä ois ihanaa ja säteilisin vaan ja jaksaa tehä mitä vaan väsymättä… No sitä vielä oottaessa.

 • Reply Alina keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 19:27

  Hahhah nauroin ääneen tolle ulkona nukutus-jutulle ja oli pakko lukee miehellekin ääneen :D Joo sinne pakkaseen vaan että saa itte kahdeksan tunnin unet vedettyä, sielläpähän itkee sitten :D

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:46

   juu ilman muuta, oma uni on se tärkein :D muutama juustonaksu rattaisiin yöks siltä varalta että vauvalle tulee nälkä :D

 • Reply lillamy keskiviikko, maaliskuu 30, 2016 at 19:28

  Hahaha :D Ei oo ehkä helpoin asia ymmärtää toi lasten laittaminen nukkumaan ulkona, mutta kun se oikeesti TOIMII! Sun pitää valaista suomalaisten tapojen hienouksista ja kauheuksista vielä vähän ahkerammin, ei se säikähdä liikaa kun ei tähänkään asti ole ;D Tsemppiä, en ole ollut raskaana joten en ymmärrä kuinka rasittavaa toi mahan lääppiminen on, mutta kun tarkemmin ajattelee niin alkaa vähän ajatus kirkastua! Mä en kyllä hipelöi edes kavereiden mahoja, ellei ne pyydä koittamaan, että miten se pikkuinen potkii :DD

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:45

   Mä nukun ikkuna auki kesät ja talvet, luulis jo ymmärtävän että tykkään raittiista ilmasta kun nukun.. Ja nukutan sitten salaa ulkona vauvan aina ku poikaystävä on töissä :D

   Mua ei niinkää haittaa jos kaverit koskee mahaa, ne muistaa yleensä vielä kysyä että onko ok, mutta kaikki tuntemattomat on sitä mieltä että on ihan ok iskeä mun mahaan kinni :D

 • Reply suski torstai, maaliskuu 31, 2016 at 12:57

  Noi näyttää bugabon buffaloilta, mun kaverilla on ne ja voin kyllä suositella!:) Myyjä sano sillon, että ei ole vaikea koota, eikä mun kaverillakaan ollut ongelmia sen suhteen.

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 31, 2016 at 14:24

   Noi on itseasias redsbaby bounce :) bugaboot on mul listalla, ne on vaan aika suolasen hintaset ? ja noi redsbabyt oli saanu niitä paremmat arvostelut.. En tiiä, pitää käydä testailee!

   • Reply suski perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 20:47

    Miten onki niin saman näköset! Tai sitte mulla pettää muisti :D

 • Reply Laura torstai, maaliskuu 31, 2016 at 13:39

  Onnea vauvasta, ihanaa oli huomata et sulta on tullu näin monta postausta! Tää on niin outoa, että oon alkanu lukee sun blogia joskus ehkä 15-vuotiaana? :D ihan teininä kuitenkin.? varmaan joskus sillon kun lähitte Annan kanssa Ausseihin. Nyt oon 20v (kesällä 21) ja meillä on samassa kuussa laskettu aika, täällä 4.8 :–D ja oot siis ollu mun ihan ultimate feivörit- bloggaaja aina!

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:43

   Onnea vauvasta sullekkin <3 Onko outoa että oon kateellinen kaikille joilla on LA mua ennen :D En malta odottaa enää yhtään!

 • Reply Riikka torstai, maaliskuu 31, 2016 at 18:13

  Onko siellä minkäverran kirppiksiä? Ostettiin itselle viime syksynä paikalliselta nettikirpulta vaunut ja ollaan oltu kyllä ihan todella tyytyväisiä, päästiin siis katsomaan vaunuja ennen ostopäätöstä. Käytiin tutkimassa vaunuja liikkeissäkin mutta erittäin suolaiset hinnat sai miettimään sitten kuitenkin käytettyjen ostamista. Ja ei ole kyllä tosiaan tarvinnut päätöstä katua kertaakaan. Vaunuissa saa kaikki kankaat irrotettua ja ne oli helppo pestä ennen käyttöön ottoa. Pitkään mietin että uskaltaako kirppikseltä ostaa vaunuja ja minkäkuntoisia ne vaunut sitten todellisuudessa ovat.

  Pahvilaatikon tilalle suosittelen baby nest:ia, se on ruotsalaisten kätilöiden suunnitteleman vauvan pesä. Todella viisas keksintö, ja oli helppo surauttaa itse ompelukoneella. :)

  Onnea odotukseen! :)

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:42

   Facebookissa on täällä joo vissiin ihan toimiva osta ja myy palsta. Poikaystävä oli käytettyjä vaunuja vastaan, koska ei kuulema koskaan tiedä missä ne on ollu ja monta kertaa ne on jääny rekan alle, mutta tosiaan eiköhän kaikkia voi käydä eka kattomassa ettei tarvi ihan sokkona ostaa! Luulen et jos päädyn johonkin noista kalliimmista merkeistä, niin täytyy kattoa nettikirput läpi, koska tuntuu väärältä että vaunut maksaa samanverran kun mun auto :D

 • Reply Johanna torstai, maaliskuu 31, 2016 at 18:15

  Suosittelen bugaboo cameleoneja! Parhaat rattaat ehdottomasti. Meillä oli eka toiset, mutta niistä meni rikki osa jos toinenkin. Nyt cameleonit ja on ihan ❤❤ ja tosi hyvä jälleenmyyntiarvo.

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:40

   Joo Bugaboota mietin, mutta ne on ihan törkeen hintaset täällä :( Ja noi oli saanu tosiaan paremmat arvostelut kun Bugapoot ja on puolta halvemmat, niin en tiiä. Mutta ne on ehdottomasti yks vaihtoehdoista!

 • Reply suski perjantai, huhtikuu 1, 2016 at 20:47

  Saman_näköset, jäi kirjotusvirhe vähä kaihertaa…. :D

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:38

   Musta kaikki rattaat näyttää aika samoilta, en oo hirveen hyvä tässä :D Mä oon joskus ollu ihan kauhee yhdyssananatsi, mutta nykyään tule niin tökeröitä virheitä kun on just opetellu englanniks kirjottaa kaiken erikseen. En ois siis huomannu tätä virhettä missään nimessä :D

 • Reply Ek lauantai, huhtikuu 2, 2016 at 10:35

  Mua harmittaa oman vaunuhankinnan jälkeen se etten mä keskittynyt ominaisuuksiin niin paljon kuin ulkonäköön.. nyt jos pitäisi uudestaan hommata vaunut olisi tärkeimpiä juttuja tavarakorin tila, tuuletusaukot vaunujen kuvussa, ratasosaan ehdottomasti turvakaari (helpottaa taaperon kanssa, ei niitä valjaita kuitenkaan tule oikein käytettyä). Tyytyväinen olen ollut kääntyviin etupyöriin, säädettävään työntöaisaan ja siihen että ratasosan saa kiinnitettyä runkoon myös kasvot työntäjään päin.

  • Reply Meri torstai, huhtikuu 7, 2016 at 02:37

   Noi kaikki sun mainitsemat ominaisuudet taitaa näissä vaunuissa olla, hyvä, koska oon vähän pihalla mitä asioita mun pitää vaunuissa miettiä muuta kun sitä että ne on helppo laittaa kasaan ja avata, koska ne kulkee mukana autossa palon. Samoin tota säädettävää työntoaisaa oon kytänny koska oon lyhyt, ja ois kiva ylettyä siihen ilman sen suurempia ongelmia. :D

   • Reply Ek torstai, huhtikuu 7, 2016 at 15:45

    Joo, ja noi kuvassa olevat viel näyttääkin hyvältä! :) Tuli vielä mieleen se, että kannattaa myös kokeilla (jos pystyy ) vaunuja ulkona reippaammalkin kävelytahdilla ja varmistua ettei askeleet ota kiinni runkoon. Meillä toi alhaalla oleva rungonosa tossa tavarakorin edessä, renkaiden välissä on sellainen mihin ”pidemmillä” askeleilla osuu kengät.

    • Reply Meri maanantai, huhtikuu 11, 2016 at 05:14

     Ei mulla tullu ees mieleen toi! kiitos, täytyy kokeilla :)

  Leave a Reply